5 Haziran 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Ardahan’da 5 büyüklüğünde deprem

Ardahan’da 5 büyüklüğünde deprem

Haberton - Haberton
27 Eylül 2022 - Güncellenme Tarihi 28 Eylül 2022
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:7 dakikalık okuma
A A
0
Ardahan'da 5 büyüklüğünde deprem

Ardahan'da 5 büyüklüğünde deprem

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Ardahan’da 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı, Erzurum, Kars, Ağrı ve Iğdır’da da hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) verilerine göre, saat 17.08’de, merkez üssü Göle ilçesi olan 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğindeki deprem, Erzurum, Kars, Ağrı ve Iğdır’da da hissedildi. İlk belirlemelere göre, Göle merkez ile Esenyayla ve Yağmuroğlu köylerindeki bazı evlerde çatlaklar oluştuğu öğrenildi. Bölgede paniğe neden olan deprem sonrası hasar tespit çalışmaları sürdürülüyor.

ARTÇILAR DEVAM EDİYOR

Ardahan’ın Göle ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından ilçe merkezinde bazı ev ve iş yerlerinin duvarlarında çatlaklar oluşurken, yakın köylerdeki bazı evlerin duvarı, bir köyün ise minaresi yıkıldı. Can kaybının yaşanmadığı depremde ilk belirlemelere göre bir kişinin başına taş düşmesi sonucu hafif yaralandığı belirtildi. Ayrıca, depremin ardından 15 artçı sarsıntı meydana geldi. Artçı sarsıntıların devam ettiği köylerde incelemede bulunan Vali Hüseyin Öner, bazı konutlarda sıva çatlağı ve duvar çatlağı olduğunu, gelen her ihbarı değerlendirdiklerini söyledi.

Ardahan'da 5 büyüklüğünde deprem
Ardahan’da 5 büyüklüğünde deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) verilerine göre, bugün saat 17.08’de, merkez üssü Göle ilçesi olan 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından en büyüğü 4, en küçüğü 2.2 olmak üzere toplam 15 artçı sarsıntı yaşandı. Yerin 7 kilometre derinliğindeki 5 büyüklüğündeki deprem ise Erzurum ve Kars’ta da hissedildi. Deprem paniğe neden olurken, gelen ilk bilgilere göre can kaybı yaşanmadı, ilçedeki birçok ev ve iş yerinin duvarında çatlaklar oluştu. Küçük Altunbulak köyünde ise birkaç evin duvarı yıkıldı. Deprem sonrası AFAD, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, jandarma ve sağlık ekiplerinin incelemeleri sürüyor.

BİR KÖYÜN MİNARESİ YIKILDI

Köyleri gezen Ardahan Valisi Hüseyin Öner, “Bugün 17.08 sularında merkez üssü Göle ilçemizin Bal Çeşme köyü olan bir deprem yaşadık. Depremin hemen ardından köylerde inceleme başlattık. Küçük Altunbulak köyünde taş düşmesi sonucu omuzundan yaralanmış. Çullu köyü minaresi yıkılmış, yine aynı köyümüzde bir ağılın çökmesi sonucu küçükbaş hayvan telef olmuş. Çalışmalarımız devam ediyor. Yarın tüm detaylar ortaya çıkacaktır. Evlerine giremeyen vatandaşlarımız var. Onların konaklamalarını sağlayacağız. Çok şükür şu ana kadar herhangi bir can kaybı yok. Gelen ihbarları anında değerlendiriyoruz. Devlet tüm imkanlarını seferber etmiştir” dedi. 

Ardahan'da 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı, Erzurum, Kars, Ağrı ve Iğdır'da da hissedildi.
Ardahan’da 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı, Erzurum, Kars, Ağrı ve Iğdır’da da hissedildi.

‘VATANDAŞLARIN MAĞDUR OLMAMASI İÇİN GEREKENİ YAPIYORUZ’

Depremin merkez üssü olan Göle İlçe Belediye Başkanı İlhan Gültekin ise “Hamdolsun şu ana kadar yıkılan binamız, can kaybımız yok. Yalnız bazı binalarda, evlerde ciddi hasarlar meydana gelmiş durumda. AFAD, Valilik, Belediyeler olarak tedbirimizi aldık, vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gerekeni yapıyoruz. Dediğim gibi sevindiren tek tarafı can kaybının bir yıkıntının olmaması. Şu ana kadar bize yansıyan herhangi bir şey yok.

Köylerimizden aldığımız bilgiler de bu doğrultuda, takip etmeye devam ediyoruz. Ekip olarak iş başındayız. Vatandaşlarımızın özellikle hasar gören binalara girmemeleri konusunda hassas davranmaları gerektiğinin anonsunu yapıyoruz. Vatandaşımızda haklı olarak bir tedirginlik var. Çünkü yıllardır Göle’de herhangi böyle deprem yaşanmamıştı” diye konuştu.

‘KARS’TAKİ İHBARLAR DA DEĞERLENDİRİLİYOR’

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz de “Merkez üssü Ardahan’ın Göle ilçesi olan 5 büyüklüğündeki depremden etkilenen hemşehrilerimize geçmiş olsun. İlgili birimlerimiz, şehrimizde tarama faaliyetlerine titizlikle devam etmektedir. Meydana gelen ve Kars’ta da hissedilen deprem sonrası ilimizden yapılan ihbarlar değerlendirilmekte ve tarama çalışmaları devam etmektedir” dedi.

‘DEPREMİN HİSSEDİLDİĞİ BÖLGELER TARANIYOR’

Göle’de meydana gelen depremle ilgili Erzurum Valiliği de açıklama yaptı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, Erzurum’da da hissedilen deprem sonrası ekiplerin tarama faaliyetlerine başladığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

“Bugün saat 17.08 sularında AFAD verilerine göre Ardahan’ın Göle ilçesinde 5 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. İlimizde de hissedilen deprem sonrası, ekiplerimiz depremin hissedildiği bölgelerimize intikal ederek, tarama faaliyetlerine başlamıştır. An itibariyle can ve mal kaybına yönelik olumsuz bir durum bulunmamaktadır.”

3 ARAÇ VE14 PERSONEL GÖNDERİLDİ

Bu arada Erzurum Büyükşehir Belediyesi, deprem meydana gele Göle’ye yardım için ekip gönderdi. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Ardahan’ın Göle ilçesinde meydana gelen ve ilimizde de hissedilen deprem sonrası komşumuz için hemen harekete geçtik. Toplam 3 araç ve 14 personelle yardım için yola çıktık. Geçmiş olsun Ardahan… Daima yanınızdayız” denildi.

KARS’TA 26 EV HASAR GÖRDÜ

Ardahan’da saat 17.08’de meydana gelen deprem, hissedildiği Kars’ta da hasara yol açtı. Kars’ta ilk belirlemelere göre merkeze bağlı Küçükboğatepe köyünde 1, Akyaka ilçesi Esenyayla köyünde 9, Selim ilçesi Karaçayır köyünde 2 ve Gelinalan köyünde 1, Susuz ilçesi Kayadibi 5, Ortalar köyünde 2, Büyük Çatak köyünde 5 olmak üzere toplam 25 ev ve 1 ahırın hasar gördüğü öğrenildi.

Bölgede endişe yaratan deprem sonrası AFAD, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, jandarma, emniyet ve sağlık ekiplerinin incelemeleri sürüyor. Deprem sonrası Vali Türker Öksüz’ün talimatıyla Kars 112 Acil Çağrı Merkezi’nde de 30 personel olası ihbar ve durumlar için hazır bekletiliyor.

VALİLİKTEN DEPREM AÇIKLAMASI

Ardahan’ın Göle ilçesinde meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki depremin ardından Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, can kaybının yaşanmadığı ancak çok sayıda kargir binanın hasar gördüğü bildirildi. Deprem bölgesinde vatandaşların hayatlarını kolaylaştırma ve ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmaların devam ettiğinin belirtildiği açıklamada şöyle denildi:

“İlimize bağlı Göle ilçemizde bugün Saat 17.08 itibariyle merkez üssü Balçeşme köyünde 5,0 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş olup, ilk belirlemelere göre; ilçeye bağlı Küçükaltunbulak, Çullu, Koyunlu, Gülistan, Yağmuroğlu, Balçeşme, Esenyayla, Gedik, Kuytuca, Toptaş köyleri depremden etkilenmiştir.

Depremin ardından AFAD, jandarma, UMKE, sağlık ve ilgili tüm birimlerimiz ivedilikle deprem bölgesine yönlendirilmiştir. Depremde herhangi bir can kaybı yaşanmamış, bir vatandaşımız hafif yaralanmıştır. Hasar tespit çalışmaları başlatılmakla birlikte, depremden etkilenen köylerimizde ahşap kargir evlerin bir kısmında duvar ve sıva çatlakları ile bazı kargir binalarda kısmi yıkılmalar ve yine bu köylerimizde ahırların bir kısmında yıkılma ve hasar görme söz konusu olup, Çullu köyü camisinin minaresi yıkılmış, camide ağır hasar meydana gelmiştir.

İlk tespitlerimize göre Çullu köyünde de 4 adet buzağı telef olmuştur. Depremden etkilenen vatandaşlarımızın barınma ve beslenme ihtiyaçlarının karşılanması noktasında ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımız ile kamu görevlilerimiz deprem bölgesinde görev başında olup, hasar tespit çalışmalarımızla birlikte vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırma ve ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalar devam ettirilmektedir.”

 

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

MHP Kartal ilçe Başkan Yardımcısı’na silahlı saldırı

Sonraki Haber

Etlik Şehir Hastanesi açılıyor

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Öne Çıkan

ENAG, mayıs ayı enflasyonunu açıkladı!

5 Haziran 2026
Mayıs ayı enflasyon rakamları belli oldu
Öne Çıkan

Mayıs ayı enflasyon rakamları belli oldu

5 Haziran 2026
Üniversiteli Zehra, kaldığı yurdun penceresinden düşüp öldü
Öne Çıkan

Üniversiteli Zehra, kaldığı yurdun penceresinden düşüp öldü

5 Haziran 2026
Avcılar'da uyuşturucu satıcısına kurye tuzağı
Öne Çıkan

Avcılar’da uyuşturucu satıcısına kurye tuzağı

5 Haziran 2026
Öne Çıkan

Yasa dışı bahis soruşturmalarında 130 şüpheli hakkında adli işlem

5 Haziran 2026
Öne Çıkan

İbrahim Tatlıses yeniden hastaneye yatırıldı

5 Haziran 2026
Sonraki Haber
Etlik Şehir Hastanesi açılıyor

Etlik Şehir Hastanesi açılıyor

En Güncel Haberler

Bıçakla saldıran oğlunu tabancayla öldüren emekli polis: Uyuşturucu batağından kurtaramadım
Yerel Haberler

Bıçakla saldıran oğlunu tabancayla öldüren emekli polis: Uyuşturucu batağından kurtaramadım

5 Haziran 2026
Öne Çıkan

ENAG, mayıs ayı enflasyonunu açıkladı!

5 Haziran 2026
Mayıs ayı enflasyon rakamları belli oldu
Öne Çıkan

Mayıs ayı enflasyon rakamları belli oldu

5 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Deniz polisinden elektronik can simidiyle saniyeler içinde kurtarma

5 Haziran 2026
Yaşam

Nemrut Krater Gölü’nde turizm sezonu açıldı; eşsiz manzara ziyaretçileri bekliyor

5 Haziran 2026
Yaşam

İş yerinin önüne ektiği çiçekler kökünden koparıldı; olay kamerada

5 Haziran 2026
Yaşam

Ot biçme makinesine kolunu kaptıran kadın yaralandı

5 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Avcılar'da uyuşturucu satıcısına kurye tuzağı

Avcılar’da uyuşturucu satıcısına kurye tuzağı

- Haberton
5 Haziran 2026

Avcılar'da evinin dışını gözetlemek için kamera sistemi kuran uyuşturucu satıcısına, polis ekipleri kurye kılığına girerek baskın yaptı. Operasyonda 125 gram...

Kalp krizinin sessiz belirtileri neler? Uzmanlardan hayat kurtaran uyarılar

Günde kaç litre su içilmeli? Yaşa göre ideal su tüketimi ve uzmanların önerileri

Dolar yıl sonunda kaç TL olur? Piyasalarda son beklentiler ve kritik senaryolar

E-Devlet’te yeni dönem başladı: Vatandaşları ilgilendiren değişiklikler neler?

Güncel Haber

Bıçakla saldıran oğlunu tabancayla öldüren emekli polis: Uyuşturucu batağından kurtaramadım

Bıçakla saldıran oğlunu tabancayla öldüren emekli polis: Uyuşturucu batağından kurtaramadım

5 Haziran 2026
Deniz polisinden elektronik can simidiyle saniyeler içinde kurtarma

Deniz polisinden elektronik can simidiyle saniyeler içinde kurtarma

5 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton