24 Ekim 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Aradan geçen 10 yıl o geceyi unutturmadı

Aradan geçen 10 yıl o geceyi unutturmadı

Haberton - Haberton
15 Temmuz 2026
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Aradan geçen 10 yıl o geceyi unutturmadı. O günden bugüne milletimiz feraseti ve dirayetiyle 15 Temmuz ruhunu hep yaşatıldı. Bu ruhun ardında vatan uğruna kendilerini feda eden 253 şehidimizin cesareti vardı" dedi.

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında Keçiören 15 Temmuz Anıtı’nda anma programı düzenlendi. Programa; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Başkanı Ünsal Hayal, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Başkanı Lokman Aylar katıldı. Programda mehteran takımı tarafından, marşlar çalındı, Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu. Ardından programda konuşan Bakan Göktaş, "Bu ülkenin çocuklarına, bu milletin yarınlarına kasteden ihanet şebekesi FETÖ’nün hain darbe girişiminin 10'uncu yıl dönümü sebebiyle buradayız. O karanlık gecenin şafağına çıkaran gönüllerin, canları pahasına kahramanlık destanı yazan ellerin aziz hatırasını yaşatmak için buradayız. 15 Temmuz’da meydanlarda iradesine sahip çıkan, tanklara ve kurşunlara karşı göğsünü siper eden kahramanlarımızı unutmadık. Asla unutmayacağız. 15 Temmuz’u yalnızca şanlı tarihimizin sayfalarından biri olarak göremeyiz. Çünkü şüphe yoktur ki; 15 Temmuz başlı başına bir kahramanlık destanıdır. Ülkemizin istiklaline ve istikbaline, milletimizin istikbaline göz koyanlar, örtülü emeller besleyen karanlık odaklar o gece bir şeyi hesaba katmadı. Bu toprakları vatan kılanlar bize direnişi ve yeniden dirilişi miras bıraktı" dedi.

15 Temmuz Ruhu Hep Yaşatıldı

15 Temmuz'un etkilerinin tüm dünyada yankılandığını söyleyen Bakan Göktaş, "Dünyada eşi benzeri olmamış bir direniş destanını Türkiye’de yazdık. Sizler yazdınız. Kahraman gazilerimiz yazdı. Şehitlerimizin aileleri yazdı. Aziz şehitlerimiz yazdı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettikleri gibi, 'FETÖ elebaşının kurduğu tuzak 15 Temmuz gecesi milletimizin dik duruşuyla, cesur duruşuyla, kahramanca direnişiyle darmadağın olmuştur' Bu vesileyle 15 Temmuz’un 10'uncu yıl dönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün hayırlara vesile olmasını diliyorum. Gözlerini bile kırpmadan şehadete yürüyen aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Şehitlerimizin ailelerine ve gazilerimize sağlıklı ve huzurlu uzun ömürler diliyorum. Aradan geçen 10 yıl o geceyi unutturmadı. O günden bugüne milletimiz feraseti ve dirayetiyle 15 Temmuz ruhunu hep yaşatıldı. Bu ruhun ardında vatan uğruna kendilerini feda eden 253 şehidimizin cesareti vardı. Gazilik mertebesine erişen 2 bin 737 kahramanımızın çetin mücadelesi vardı. Meydanlara akın eden milletimizin iradesi vardı. Onların hatırasını yaşatmak boynumuzun borcudur. Çünkü onlar yalnızca bir destan yazmadı. Bağımsızlık irademize, demokrasi tarihimize, Türkiye’mizin geleceğine sahip çıktı. İşte bu nedenle 15 Temmuz ruhunu milli belleğimize işlemeli, çocuklarımızın gönlüne nakşetmeli ve bu ruhla yarınlara ilerlemeliyiz" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz Ruhunu Gleeceğe Taşıyoruz

Bakan Göktaş, bakanlık olarak bu anlayışı Türkiye'nin dört bir yanında hakim kılmaya yönelik çalıştıklarını kaydederek, "Şehit yakınlarımız ve gazilerimizin refahını artıracak sosyal hizmetlerimizi yaygınlaştırıyoruz. Bu kapsamda 81 ilimizde hane ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Şehit ailelerimizin ve gazilerimize olan vefamızı göstermeyi milli bir sorumluluk olarak görüyoruz. Onları sadece bazıları gibi bir gün değil, biz her zaman onları hatırlıyoruz, her zaman yanlarında oluyoruz. Bu süreci fırsat kılanları da kınıyorum. Aziz şehitlerimizi ve gazilerimizin acıları üzerinden siyasi devşirme yapanları görüyoruz, biliyoruz. Bu millet de biliyor, bu millet de görüyor. Onlara asla fırsat vermeyeceğiz. Dün olduğu gibi bugün de yarın da Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde şehit yakınlarımızın, gazilerimizin her daim haklarını gözettik, yanlarında olduk, söz verdik, yanlarında olmaya da devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin de şüphesi olmasın. Çünkü biz şehit ailelerimize ve gazilerimize olan vefamızı göstermeyi milli bir sorumluluk olarak biliyoruz. Bakanlık olarak 'Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları' ile şehit ailelerimizi ve gazilerimizi geleceğimizin teminatı gençlerimizle buluşturuyoruz. Yani bu toprakların evlatlarının, bu toprakları ayakta tutan kahramanlarından ilham alması için çalışıyoruz. Böylelikle yeni gönül köprüleri kuruyoruz. 15 Temmuz'un ruhunu geleceğe taşıyoruz. Aile ve Nüfus On Yılı vizyonumuz doğrultusunda da şehit yakınlarımız ve gazilerimize yönelik hizmetlerimizi yeni politika ve çalışmalarla geliştirmeyi sürdüreceğiz. 'Terörsüz Türkiye' hedefimiz doğrultusunda her köşesinde kardeşlik ikliminin yaşandığı bir geleceği el birliğiyle inşa edeceğiz" diye konuştu.

Etiketler: FetöRecep Tayyip ErdoğanŞehitTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Tokat’ta dereye devrilen traktörün sürücüsü öldü

Sonraki Haber

Milas’ta korkutan yangın! 1.120 kişi tahliye edildi, yüzlerce personel alevlerle mücadele ediyor

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Macaristan Cumhurbaşkanı Baka ile bir araya geldi
Politika

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Macaristan Cumhurbaşkanı Baka ile bir araya geldi

23 Ekim 2026
Ahmet Korkmaz: Maden ocaklarında önleyici güvenlik esas alınmalıdır
Politika

Ahmet Korkmaz: Maden ocaklarında önleyici güvenlik esas alınmalıdır

23 Ekim 2026
Bakan Çiftçi, 'Erzurum Tanıtım Günleri'ni ziyaret etti
Politika

Bakan Çiftçi, ‘Erzurum Tanıtım Günleri’ni ziyaret etti

23 Ekim 2026
Tülay Hatimoğulları: Çerçeve yasanın hayata geçirilmesi çok önemli
Politika

Tülay Hatimoğulları: Çerçeve yasanın hayata geçirilmesi çok önemli

23 Ekim 2026
Bahçeli kurultay tarihini açıkladı: "MHP’nin 15. Olağan Büyük Kurultayı 7 Şubat'ta yapılacak"
Politika

Bahçeli kurultay tarihini açıkladı: “MHP’nin 15. Olağan Büyük Kurultayı 7 Şubat’ta yapılacak”

23 Ekim 2026
Bakan Çiftçi, kaymakam adaylarıyla bir araya geldi
Politika

Bakan Mustafa Çiftçi, 115’inci Dönem Kaymakamlık Kursu kapanışında kaymakam adaylarıyla buluştu

23 Ekim 2026
Sonraki Haber
Muğla'da orman yangını

Milas'ta korkutan yangın! 1.120 kişi tahliye edildi, yüzlerce personel alevlerle mücadele ediyor

En Güncel Haberler

Bursa'da kıraathanede çıkan yangın söndürüldü
Yerel Haberler

Bursa’da kıraathanede çıkan yangın söndürüldü

24 Ekim 2026
Çankırı'da otomobil uçuruma yuvarlandı: 4 ölü 1 yaralı
Yerel Haberler

Çankırı’da otomobil uçuruma yuvarlandı: 4 ölü 1 yaralı

24 Ekim 2026
İzmir’de toprağa gömülü 17 bin 528 sentetik ecza ele geçirildi 2 gözaltı
Yerel Haberler

İzmir’de toprağa gömülü 17 bin 528 sentetik ecza ele geçirildi 2 gözaltı

24 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Bitlis Nemrut Kalderası milli parkında 2 yaban keçisi doğaya salındı

24 Ekim 2026
Yaşam

Hesaplarında 14,9 milyar lira işlem hacmi olan yasa dışı bahis şüphelilerine operasyon: 76 gözaltı

23 Ekim 2026
Yaşam

Gastronomi Günleri’nde 1 ton börek aşı çorbası ikram edildi

23 Ekim 2026
Yaşam

Taşkızak Tersanesi’ndeki inşaatın ortasında tek başına bir ağaç: Havadan görüntülendi

23 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

1400 kilometre uzaktan telecerrahi yöntemiyle ameliyat

1400 kilometre uzaktan telecerrahi yöntemiyle ameliyat

- Haberton
24 Ekim 2026

Muş Devlet Hastanesi’nde tedavi gören Aynur Karaca (43), 1400 kilometre uzaklıktaki İstanbul’dan telecerrahi yöntemiyle ameliyat edildi Muş Devlet Hastanesi’nde tedavi...

Türkiye’de sigara kullanımında alarm! Yeni yasaklar gündemde, bilim dünyasından peş peşe uyarılar

Zihnimiz bizi nasıl yanıltıyor? Günlük hayatta fark etmeden yaptığımız 12 düşünme hatası

Gürültü yapan komşuya karşı sessiz kalmayın! Apartmanda bu haklarınız var: Şikâyet nereye yapılır?

Kış yaklaşırken evlerde sessiz tehlike! Karbonmonoksit zehirlenmesine karşı 7 kritik önlem

Güncel Haber

Bursa'da kıraathanede çıkan yangın söndürüldü

Bursa’da kıraathanede çıkan yangın söndürüldü

24 Ekim 2026
Çankırı'da otomobil uçuruma yuvarlandı: 4 ölü 1 yaralı

Çankırı’da otomobil uçuruma yuvarlandı: 4 ölü 1 yaralı

24 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton