25 Haziran 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - AP raporunun bir değeri yoktur

AP raporunun bir değeri yoktur

Haberton - Haberton
14 Eylül 2023
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
AP raporunun bir değeri yoktur

AP raporunun bir değeri yoktur

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ‘2022 Türkiye Raporu’nun kabul edilemez olduğunu söyleyerek, “AP raporunun bir değeri yoktur. Yargımız tarafsız bir şekilde devam edecek” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu’nda kabul edilen ‘2022 Türkiye Raporu’nun kabul edilemez olduğunu söyleyerek, “Türkiye’nin reform sürecini dikkate almayarak hukukun üstünlüğü ve yargının bağımsızlığı noktasındaki ilerlemeleri hiç dikkate almayarak bilakis daha da geriye gittiğimizi ifade ederek çok yanlış taraflı objektiflikten uzak bir rapor söz konusu. Bizim için bu raporun bir değeri yoktur. Yargımız tarafsız bir şekilde devam edecek” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Gaziantep’te ilk olarak ‘Deprem Bölgesi Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.

Bölgede görevli hakim, savcı ve yargı mensuplarının katıldığı toplantıda konuşan Bakan Tunç, “Depremin ardından bakanlık olarak bizim ilk yapacağımız iş delil tespitleriydi. Delillerin karartılmasını önlemek ve özellikle cezai soruşturmaların hızlı bir şekilde başlaması sağlandı. Öncelikle delillerin toplanması 984 bilirkişi bölgede görevlendirildi. 538 adli tıp personelini, o dönemde ihtiyaç oldu ve bölgede çalışmaların aksamadan devam etmesini sağlamaya çalıştılar. O süreç içerisinde tutuklamalar gerçekleşti, adli kontrol kararları verildi. Burada süreçler devam ediyor. Dosyalardaki değerlendirmeleri elbette bağımsız yargımız, savcılığımız, hakimlerimiz bilirkişi raporları doğrultusunda kusur durumuna göre elbette ki en doğru kararları vereceklerdir” dedi.

AP raporunun bir değeri yoktur
AP raporunun bir değeri yoktur

‘CHP’Lİ TANRIKULU HAKKINDA SORUŞTURMA İZNİ VERİLDİ’

Bakan Tunç, buradaki toplantının ardından Gaziantep Valisi Kemal Çeber’i ziyaret etti. Çeber’den kente ilişkin bilgiler alan Bakan Tunç, ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Tunç, CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun, televizyon programında sarf ettiği, ‘TSK 15 köylüyü helikopterden attı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de bunu doğruladı’ sözleri üzerine hakkında yasal süreç başlatılabilmesi için bakanlık olarak gerekli izni verdiklerini ifade etti.

Bakan Tunç, ülkenin güvenliğini sağlayan TSK ile ilgili yapılan açıklamanın kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, “CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun ordumuza yönelik ifadelerini kabul etmek, hoş karşılamak mümkün değil. Ordumuzu karalayıcı milletimizi rahatsız eden, Mehmetçiğimizi rahatsız eden, canı pahasına bu ülkenin birlik ve bütünlüğü için ülke sınırlarımızı koruyan, güvenliğimizi sağlayan Mehmetçiğimize bu cümlelerle hakaret etmek, elbette ki tepkiyle karşılaşır. Ve tepkiyle de karşılaştı. Cumhuriyet Başsavcılığımız soruşturma başlattı. Bu soruşturma, 301’inci maddenin 4’üncü fıkrası gereğince Adalet Bakanlığı iznine tabi. İzin konusuyla ilgili dosya geldi ve izin verildi. Bundan sonraki süreçte Cumhurbaşkanlığımız Meclise sevk edecek, Meclis bundan sonraki durumu takdir edecektir” diye konuştu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, '2022 Türkiye Raporu'nun kabul edilemez olduğunu söyleyerek, "AP raporunun bir değeri yoktur. Yargımız tarafsız bir şekilde devam edecek" dedi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ‘2022 Türkiye Raporu’nun kabul edilemez olduğunu söyleyerek, “AP raporunun bir değeri yoktur. Yargımız tarafsız bir şekilde devam edecek” dedi.

‘YANLIŞ, TARAFLI VE OBJEKTİFLİKTEN UZAK’

Bakan Tunç, Avrupa Parlamentosu’nun 2022 yılı Türkiye Raporu’nun, taraflı ve marjinal grupların propagandası olarak hazırlandığının kabul edilemez olduğunu da dile getirerek şöyle konuştu:

“Avrupa Parlamentosu’nun geçmiş raporlarında da eleştiriler olmuştu. 2022 Türkiye Raporu’ndaki ifadeler, Türkiye’nin hak etmediği sözler. Tek taraflı hazırlanmış, birtakım marjinal gurupların propagandasından etkilenilerek hazırlanan bir rapor olduğunu düşünüyoruz. Özellikle hukukun üstünlüğü, demokratikleşme, yargı bağımsızlığı anlamındaki eleştirileri kabul etmemiz mümkün değil. Türkiye, milletiyle beraber 15 Temmuz’da nasıl demokrasi mücadelesi verdiğini tüm dünyaya gösterdi. Türkiye’nin reform sürecini dikkate almayarak, hukukun üstünlüğü ve yargının bağımsızlığı noktasındaki ilerlemeleri hiç dikkate almayarak, bilakis daha da geriye gittiğimizi ifade ederek çok yanlış, taraflı, objektiflikten uzak bir rapor söz konusu. Bizim için bu raporun bir değeri yoktur. Yargımız tarafsız bir şekilde devam edecek.”

‘İSVEÇ’İN TÜRKİYE HASSASİYETİNE DİKKAT ETMESİ GEREKİYOR’

Tunç, NATO’da Türkiye’nin müttefiki olmak isteyen İsveç’in ülke hassasiyetlerine dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Kur’an-ı Kerim yakılmasının ve PKK terör örgütünün İsveç’te meclis binası önünde gösteri yapmasına izin verilmesinin kabul edilemeyeceğine dikkat çeken Bakan Tunç, “İsveç’te ve bazı ülkelerde maalesef uzun zamandır hem Kur’an-ı Kerim’e karşı hem de yasa dışı örgütlerin özellikle PKK terör örgütünün gösterilerine müsaade edildiğini görüyoruz. PKK bir terör örgütüdür, Avrupa Birliği de bunu kabul ediyor.

Avrupa ülkesinde terör örgütü mensuplarının, onların meclis binalarının önünde bu şekilde yasa dışı propaganda etmesi ve örgüt flamalarıyla gösteri yapmalarına müsamaha etmek, toplantı ve gösteri özgürlüğüyle bir ilgisi yoktur. İsveç’in bu konuda gerekli önlemi alması gerekir. İsveç’in NATO’da Türkiye’nin müttefiki olmak isteyen bir ülke. Türkiye ile müttefik olmak istiyorsanız, ortak olmak istiyorsanız özellikle de güvenlik anlamında müttefik olmak istiyorsanız o zaman Türkiye’nin hassasiyetlerine de kulak çevirmeleri lazım. TBMM huzuruna geldiğinde bu konu tüm bunlar değerlendirilecektir” dedi.

Bakan Tunç, açıklamalarının sonunda Zonguldak’taki maden kazasına ilişkin soruşturma başlatıldığını, ihmal varsa sorumlularının ortaya çıkarılacağını da sözlerine ekledi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

21 yaşındaki Edanur Çoban’ı öldüren zanlı adliyede

Sonraki Haber

Yaralanan tavuğa sağlık ekiplerinin müdahalesi kamerada

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Cevdet Yılmaz: Bugün Kerbela Gazze'dir, bugünün Yezidileri Netanyahu ve destekçileridir
Politika

Cevdet Yılmaz: Bugün Kerbela Gazze’dir, bugünün Yezidileri Netanyahu ve destekçileridir

25 Haziran 2026
CHP'den sanal medya düzenlemesine ilişkin AYM'ye iptal başvurusu
Politika

CHP’den sanal medya düzenlemesine ilişkin AYM’ye iptal başvurusu

25 Haziran 2026
Bakan Bolat: Latin Amerika ile ticaret hacmimiz 25 yılda 18 kat arttı
Politika

Latin Amerika ile ticaret hacmimiz 25 yılda 18 kat arttı

25 Haziran 2026
TMO hububat alımlarında ödemelere başladı
Politika

TMO hububat alımlarında ödemelere başladı

25 Haziran 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alevi canlarımızı asla ihmal etmedik
Politika

Erdoğan’dan Alevi vatandaşlara mesaj: Asla ihmal etmedik

25 Haziran 2026
Bakan Uraloğlu: BTK Akademi ile gençlerimizi geleceğin mesleklerine hazırlıyoruz
Politika

BTK Akademi ile gençlerimizi geleceğin mesleklerine hazırlıyoruz

25 Haziran 2026
Sonraki Haber
Yaralanan tavuğa sağlık ekiplerinin müdahalesi kamerada

Yaralanan tavuğa sağlık ekiplerinin müdahalesi kamerada

En Güncel Haberler

İçe dönüş; Kalbin kendi evine yolculuğu
Yazarlar

İçe dönüş; Kalbin kendi evine yolculuğu

25 Haziran 2026
Siyasette dikkat çeken transfer: 3 belediye başkanı AK Parti’ye katıldı
Öne Çıkan

Siyasette dikkat çeken transfer: 3 belediye başkanı AK Parti’ye katıldı

25 Haziran 2026
oğulun yakılarak öldürüldüğü davada kayıp telefonun araştırılması talebi reddedildi
Yerel Haberler

Baba ve oğulun yakılarak öldürüldüğü davada kayıp telefonun araştırılması talebi reddedildi

25 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Iğdır’da Kerbela şehitleri anıldı

25 Haziran 2026
Yaşam

Meslek lisesi, elektriğini güneşten karşılıyor

25 Haziran 2026
Yaşam

Deprem şehidi babasının izinden giden Şehriban, polis oldu

25 Haziran 2026
Yaşam

Polis adayı, mezuniyet töreninde kız arkadaşına evlilik teklifi etti

25 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

CHP'den sanal medya düzenlemesine ilişkin AYM'ye iptal başvurusu

CHP’den sanal medya düzenlemesine ilişkin AYM’ye iptal başvurusu

- Haberton
25 Haziran 2026

CHP, sanal medya düzenlemesi olarak bilinen 7578 sayılı 'Sosyal Hizmetler Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un yürürlüğünün durdurulması...

Duş alma sıklığı sağlık açısından önemli mi? Uzmanlar doğru dengeyi açıkladı

Emekli maaşında yeni düzenleme gelir mi? Gözler kritik tarihte

Telefon bataryası neden hızlı tükenir? En yaygın 7 hata

Sıcaklıklar neden mevsim normallerinin üzerine çıktı? Uzmanlar kritik nedenleri açıkladı

Güncel Haber

İçe dönüş; Kalbin kendi evine yolculuğu

İçe dönüş; Kalbin kendi evine yolculuğu

25 Haziran 2026
Siyasette dikkat çeken transfer: 3 belediye başkanı AK Parti’ye katıldı

Siyasette dikkat çeken transfer: 3 belediye başkanı AK Parti’ye katıldı

25 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton