17 Mayıs 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - Antalya’nın yeni hedefi 17 milyon turist

Antalya’nın yeni hedefi 17 milyon turist

Haberton - Haberton
10 Ağustos 2025
- İş Dünyası
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Antalya'nın yeni hedefi 17 milyon turist
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Antalya’nın yeni hedefi 17 milyon turist; Ukraynalılar Antalya’ya tekrardan gelmeye başladı, İran’dan azalma var.

Antalya turizm sektörü, dünya genelinde etkili olan enflasyon ve Türkiye’nin hem kuzeyi hem de güneyindeki savaşlar gibi olumsuz etkiler nedeniyle yeni hedef olarak rekor yıl olan 2024’ün rakamlarına ulaşmayı hedefliyor. Yıl başında 18 milyon turist olarak belirlenen hedef, 17 milyon şeklinde güncellendi.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, Antalya’nın ağustos ayı başı itibarıyla 9 milyon turist sayısını aştığını, hemen hemen geçen yılla aynı rakama ulaşıldığını söyledi. Kavaloğlu, “Kendi coğrafyamızdaki problemler bitmezse, bence geçen seneyi tutturabilmek, geçen seneki 17 milyon rakamını tekrarlayabilmeyi de bir başarı sayacağım. Sene başında 18 milyon olarak koymuştuk hedefi, tabi Rusya-Ukrayna savaşının devamı, İran-İsrail gerilimi, Filistin geriliminin devam etmesi gibi coğrafyamızdaki huzursuzluklardan dolayı bu yıl da rakam 17 milyon seviyesinde kalacakmış gibi gözüküyor” dedi.

KRİZLERE RAĞMEN BÜYÜK BAŞARI

Bu yıl temmuz ayı başında sektörün biraz zorlandığını kaydeden AKTOB Başkanı Kavaloğlu, “Temmuz başında yer yer boşluklar oldu ama şimdi yüksek sezonun en dolu olduğu döneme girdik. Temmuz ikinci haftası itibarıyla ağustosun sonuna, okullar açılana kadar özellikle iç pazar, Avrupa’da yaşayan Türkler, Rus, Alman ve İngilizlerin yoğunluğuyla çok ciddi yoğunluk yaşıyoruz Antalya’da. Bu coğrafyada yaşanan krizlere rağmen Antalya bu yoğunluğu yaşıyor. Dolayısıyla Antalya’nın 17 milyon seviyesinde yılı kapatabiliyor olması bence çok büyük başarı olacak” diye konuştu.

2026 DA ZOR BİR YIL OLACAK

Tur operatörleri ile 2026 yılı görüşmelerinin başladığını, 2026’nın da zor bir yıl olacağına işaret eden Kavaloğlu, “Biz 2025’in geçiş yılı olacağını biliyorduk. Sektör dirayetli ama yaşanan bütün problemlere rağmen bu rakamların gelebiliyor olması önemli. Aslında rakamlarla birlikte bunun yaklaşık 100 ülkeye yaygın şekilde geliyor olması da öyle. Avrupa’dan 4 saatlik uçuş mesafesinde hemen hemen her yerden uçuş var. Dolayısıyla Rusya-Ukrayna savaşının bitmesi durumunda Antalya tekrardan ilk hedefine ulaşabilir” dedi.

RUSLAR YİNE 1 NUMARA

Rusların en çok turist gelen ülke olması bakımından yine bir numara olmasının Antalya için çok değerli olduğunu kaydeden Kavaloğlu, “Savaşın bitebilme ihtimali bile gözlerimizi parlattı. Turizm barışın dili. Bu anlamda baktığımızda Rusya’nın savaşa rağmen bir numaralı kaynak pazar olması bizim için çok değerli. Almanya’da geçen seneyle hemen hemen aynı rakamlar. İlk dört pazarımızdaki rakamlar geçen seneyle hemen hemen aynı. Dolayısıyla yüzde 0,7’lik gerilemenin de sebebi belli. Rusya hemen hemen aynı, Almanya aynı, İngiltere ve Polonya aynı” diye konuştu.

ANA PAZARLARDA BÜYÜME HEDEFLERİ

2026 anlaşmalarıyla da ilgili rekabetçi özelliği kaybetmeden, fiyatları geçmiş yıllara göre daha az artırarak yola devam edeceklerini söyleyen Kavaloğlu, şöyle devam etti:

“Dünyada toplam 5 kaynak pazar var. Bunlar ABD, Çin, İngiltere, Almanya ve Fransa. Dolayısıyla ABD ve Çin’den bu rakamları Antalya nezdinde çok yükseltebilme imkanımız olmadığı için geri kalan 3 pazara konsantre olduk. İngiltere daha büyüyecek, özellikle aile tatillerinde Antalya çok tercih edilir hale gelecek. İspanya’ya göre çok daha fazla tercih edilir hale gelecek. İngiltere’den Antalya’ya gelen kişi sayısı 1,5 milyonu geçti. Almanya istediğimiz gibi halen daha büyümüyor. Almanya da çok büyük kaynak pazar. Dolayısıyla Almanya’dan gelen kişi sayısı 4 milyonlu seviyeleri gördüğünde, İngiltere’den gelen kişi sayısı 2 milyonlu seviyeleri gördüğünde, Rusya 2019 rakamları 6 milyondu, bu rakamları gördüğünde bizim bir problemimiz kalmayacak. Fakat savaş halinin devam ediyor olması, Almanya’nın Antalya’da veya Türkiye’de gerekli büyümeyi sağlayamıyor olması, önümüzdeki engeller gibi gözüküyor. Polonya’da da bu sene artış yok, hemen hemen aynı rakamlarla gidiyor. Fakat bizim Benelüks pazarımız yani özellikle Hollanda ve Belçika çok dengeli gidiyor. Ukrayna, özellikle Avrupa’da yaşayan Ukraynalılar Antalya’ya tekrardan gelmeye başladı. Ukraynalı vatandaşların sayısında artış var. Ama İran’dan azalma var. İsrail hemen hemen hiç yok. Şaşırtıcı ölçüde Kazakistan’dan bir düşüş var.”

FİYAT UYARISI

Türkiye ve Antalya’nın turizmde rekabetçi olma özelliğini kaybetmeden bu zamana kadar çok ciddi fiyat artışlarıyla gelebildiğini anlatan Kavaloğlu, “Pandemi döneminde fiyatlarımızı hiç artırmadığımız için 2022’den 2025’e kadar, döviz bazında fiyatlarımız yüzde 50’ye yakın arttı. Dolayısıyla rekabetçi özelliğimizi kaybetmeden belli oranlarda, belli seviyelerde fiyatlarımızı artırarak yolumuza devam edeceğiz. Eskiden Türkiye’yi ve Antalya’yı ucuz olmakla itham ediyorlardı. Biz de diyorduk ki ‘Ucuz değil, fayda-maliyet analizinin tüketicinin lehine olduğu bir pazar Antalya ve Türkiye’. Dolayısıyla bu özelliğimizi kaybetmeden yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Avrupa’da çok az da olsa enflasyonist baskı var. Ama fiyatlarımızı onların enflasyonlarıyla dengeli şekilde ayarlamamız gerekiyor. Bu oranın da çok çift haneli rakamlar olmaması gerektiğini düşünüyorum. O nedenle 2026 hazırlıklarımızı bir parça daha dengeli yaptık. Tabi döviz kuru bizi çok etkiliyor. Döviz kurunun stabilize gidiyor olması çok olumsuz yönde etkiliyor” diye konuştu.

Etiketler: AntalyaTurizm
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Kayseri’de kadın cinayeti; Neşe Karakaya yaşamını yitirdi

Sonraki Haber

Lise arkadaşları hayallerini 32 yıl sonra gerçekleştirdi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Çankaya Belediyesi, 3’üncü Kent Lokantasını Seyranbağları’nda hizmete açtı
İş Dünyası

Çankaya Belediyesi, 3’üncü Kent Lokantasını Seyranbağları’nda hizmete açtı

16 Mayıs 2026
2'nci İstanbul Doğal Kaynaklar Zirvesi, 22 Mayıs'ta düzenlenecek
İş Dünyası

2’nci İstanbul Doğal Kaynaklar Zirvesi, 22 Mayıs’ta düzenlenecek

16 Mayıs 2026
'Yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumunun pazar payı yüzde 15'lere çıktı'
İş Dünyası

Yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumunun pazar payı yüzde 15’lere çıktı

15 Mayıs 2026
BtcTurk, A Milli Futbol Takımı'nın kupa yolculuğuna özel kampanya başlattı
İş Dünyası

BtcTurk, A Milli Futbol Takımı’nın kupa yolculuğuna özel kampanya başlattı

15 Mayıs 2026
Tera Bank ilk şubesini Bağdat Caddesi'nde hizmete açtı
İş Dünyası

Tera Bank ilk şubesini Bağdat Caddesi’nde hizmete açtı

15 Mayıs 2026
SuperFresh, yeni ürünü Pizza Napoliten'i tanıttı
İş Dünyası

SuperFresh, yeni ürünü Pizza Napoliten’i tanıttı

15 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Lise arkadaşları hayallerini 32 yıl sonra gerçekleştirdi

Lise arkadaşları hayallerini 32 yıl sonra gerçekleştirdi

En Güncel Haberler

Duş almak için piknik tüpüyle su ısıttı; gaz sızıntısından zehirlenerek hayatını kaybetti
Yerel Haberler

Duş almak için piknik tüpüyle su ısıttı; gaz sızıntısından zehirlenerek hayatını kaybetti

17 Mayıs 2026
Hatay'da otomobilin bahçe duvarına çarptığı anlar kamerada
Yerel Haberler

Hatay’da otomobilin bahçe duvarına çarptığı anlar kamerada

17 Mayıs 2026
Bursa'da kaldırıma ve site duvarına çarpan motosikletin sürücüsü yaralandı
Yerel Haberler

Bursa’da kaldırıma ve site duvarına çarpan motosikletin sürücüsü yaralandı

17 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

‘İstanbul’un Fethi Edirne’den Başlar’ etkinliği coşkuyla gerçekleştirildi

17 Mayıs 2026
Yaşam

Osmaniye’de ‘Lezzet Festivali’ renkli görüntülerle başladı

16 Mayıs 2026
Yaşam

Fener Rum Patriği Bartholomeos, ayin için Nevşehir’e geldi

16 Mayıs 2026
Yaşam

Erzincan’da saklı cennet; Sohmarik Yaylası

16 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

DEM Parti’li Hatimoğulları: Barış, yepyeni bir sayfa açmak demektir

DEM Parti’li Hatimoğulları: Barış, yepyeni bir sayfa açmak demektir

- Haberton
16 Mayıs 2026 - Güncellenme Tarihi 17 Mayıs 2026

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Barış, yepyeni bir sayfayı açmak demektir. Eski sayfaları karıştırmak, eski...

Yoga spor kadar etkili mi? Uzmanlara göre etkisi sanıldığından daha büyük olabilir

Misafir sofraları için uyumlu menü önerileri

Borsada nasıl para kazanılır? Uzmanlar en kritik hatayı açıkladı

Çocuklarda kekemelik neden olur? Uzmanlara göre erken fark etmek büyük önem taşıyor

Güncel Haber

Duş almak için piknik tüpüyle su ısıttı; gaz sızıntısından zehirlenerek hayatını kaybetti

Duş almak için piknik tüpüyle su ısıttı; gaz sızıntısından zehirlenerek hayatını kaybetti

17 Mayıs 2026
Hatay'da otomobilin bahçe duvarına çarptığı anlar kamerada

Hatay’da otomobilin bahçe duvarına çarptığı anlar kamerada

17 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton