13 Ekim 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Yaşam - ‘Antalya’nın değerleri yeni seyahat nedenlerine dönüştürülmeli’

‘Antalya’nın değerleri yeni seyahat nedenlerine dönüştürülmeli’

Haberton - Haberton
13 Ekim 2026
- Yaşam
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
'Antalya'nın değerleri yeni seyahat nedenlerine dönüştürülmeli'
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, Antalya’nın kültürel mirası, gastronomisi, doğal zenginlikleri ve kırsal yaşamının yeni seyahat nedenlerine dönüştürülmesi gerektiğini açıkladı.

Kavaloğlu, hedefin Antalya deneyimini zenginleştirmek ve turizm hareketini daha geniş bir coğrafyaya ve yılın farklı dönemlerine yaymak olduğunu belirtti.

Aktob Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, Türkiye’nin güçlü konaklama altyapısı, hava yolu bağlantıları ve hizmet kapasitesiyle dünyanın önemli turizm ülkeleri arasında yer aldığını söyledi. Kavaloğlu, Antalya’nın bu başarının en güçlü merkezlerinden biri olmayı sürdürdüğünü kaydetti. Küresel turizmde büyümenin devam ettiğini, ancak sektörün yeni bir döneme girdiğini vurgulayan Kavaloğlu, ziyaretçi sayısındaki artışın daha yüksek katma değere, güçlü işletmelere ve sürdürülebilir turizm merkezlerine dönüştürülmesi gerektiğine dikkat çekti.

Neden oraya gitmeliyim

Kültürel kaynaklar, ulaşım altyapısı ve turizm hizmetleri gelişirken fiyat rekabetçiliğinin daha fazla baskı altında kaldığını belirten Kavaloğlu, bunun turizm merkezlerinin rekabet alanını değiştirdiğini söyledi. Kavaloğlu, ‘Bugünün ziyaretçisi, yalnızca ‘Nereye gidebilirim?’ sorusuna cevap aramıyor. Aynı zamanda ‘Neden oraya gitmeliyim ve orada nasıl bir deneyim yaşayacağım?’ sorusunu da soruyor. Ülkemizin turizm potansiyelini yalnızca kıyılarımız, konaklama kapasitemiz veya mevcut turizm ürünlerimiz üzerinden değerlendiremeyiz.

Arkeolojik mirasımız, gastronomimiz, doğal değerlerimiz, kırsal yaşamımız, geleneksel üretim kültürümüz ve farklı coğrafyalarımız çok daha geniş bir turizm hikayesi sunuyor” dedi.

Potansiyelin turizm ürününe dönüşmesi

Türkiye’nin sahip olduğu değerlerin uluslararası ziyaretçilerin kolaylıkla ulaşabileceği ve deneyimleyebileceği ürünler haline getirilmesinin önemine değinen Kavaloğlu, yeni dönemin temel rekabet alanlarından birinin bu dönüşüm olacağını belirtti. Kavaloğlu, “Önümüzdeki dönemin temel rekabet alanlarından biri, sahip olduğumuz bu değerleri ulaşılabilir, deneyimlenebilir ve satın alınabilir yeni seyahat nedenlerine dönüştürmek olacaktır. Antalya’nın geleceğini değerlendirirken güçlü kıyı turizmi modelimizin yanında destinasyonumuzun sahip olduğu farklı değerleri de turizm ekonomisine kazandırmalıyız” diye konuştu.

Toroslar’ın potansiyeli

Antalya’nın kıyı turizmini tamamlayabilecek bölgelerinden birinin Akseki olduğunu belirten Kavaloğlu, Toroslar’ın geleneksel mimarisi, tarihi yolları, doğal zenginlikleri ve yaşayan kültürünün önemine dikkat çekti. Kavaloğlu, “Toroslar’ın geleneksel mimarisi, tarihi yolları, doğal zenginlikleri ve yaşayan kültürü; Antalya’nın mevcut turizm ürününü tamamlayabilecek önemli bir potansiyel taşıyor. Buradaki hedef kıyı turizmine alternatif yaratmak değil, Antalya deneyimini zenginleştirmek ve destinasyonun sunduğu seyahat nedenlerini çoğaltmak olmalı. Bunu gerçekleştirebildiğimiz ölçüde ziyaretçinin Antalya’da geçirdiği zamanı ve destinasyonla kurduğu bağı güçlendirebilir, turizm hareketini daha geniş bir coğrafyaya ve yılın farklı dönemlerine yayabiliriz” dedi.

Avrupalı ziyaretçinin tercihleri değişiyor

Avrupa kaynak pazarlarında ekonomik belirsizlikler ve yaşam maliyetlerindeki artışın seyahat kararlarını doğrudan etkilediğini açıklayan Kavaloğlu, Almanya, Birleşik Krallık ve Polonya’daki gelişmelerin yakından izlenmesi gerektiğini kaydetti. Kavaloğlu, “Bir tarafta erken rezervasyon, paket tatil ve fiyat güvencesi önemini korurken, diğer tarafta daha esnek ve bireysel seyahat modelleri gelişiyor. Bu tablo bize turizm talebinin artık tek bir ziyaretçi profili veya tek bir rezervasyon modeli üzerinden okunamayacağını gösteriyor. Bu nedenle 2027 sezonuna hazırlanırken yalnızca rezervasyon hacmini değil; kaynak pazarlarımızdaki tüketici güvenini, harcama eğilimlerini ve değişen seyahat motivasyonlarını da yakından izlemeliyiz” diye konuştu.

Gelir kalitesine odaklanmalıyız

Sektörün son yıllarda karşılaştığı zorlukların, ciro büyümesinin karlılığa ne ölçüde yansıdığı sorusunu daha önemli hale getirdiğini belirten Kavaloğlu, yüksek yatırım gerektiren konaklama sektöründe işletmelerin finansal dayanıklılığının korunması gerektiğini söyledi. Kavaloğlu, “Özellikle yüksek yatırım gerektiren konaklama sektörümüzde sürdürülebilir büyümenin temel koşullarından biri, işletmelerimizin finansal dayanıklılığını koruyabilmesidir. Bu nedenle 2026 sezonunu değerlendirirken yalnızca doluluk oranlarına ve ziyaretçi sayılarına değil; gelir kalitesine, maliyet yönetimine ve işletmelerimizin uzun vadeli yatırım kapasitesine de odaklanmalıyız” dedi.

COP31 ve turizmin geleceği

Kasım ayında Antalya’nın ev sahipliği yapacağı COP31’in, kentin uluslararası görünürlüğünü artırmanın yanında turizmin geleceğini sürdürülebilirlik açısından değerlendirme fırsatı sunduğunu belirten Kavaloğlu, “İklim değişikliği, su kaynaklarının korunması, enerji verimliliği ve sürdürülebilir destinasyon yönetimi artık turizmin çevresel gündeminin ötesinde, sektörümüzün ekonomik geleceğini ve rekabet gücünü doğrudan ilgilendiren başlıklar. 2027 sezonuna hazırlanırken önümüzdeki temel soru artık yalnızca ‘Turizm ne kadar büyüyecek?’ olmamalı. Nasıl büyüyeceğiz, ne kadar değer yaratacağız ve bu değeri destinasyonumuzun geleceğine nasıl taşıyacağız? Turizmde yeni dönemin rekabetini bu soruların cevaplarının belirleyeceğine inanıyorum” diye konuştu.

Etiketler: AntalyaTurizmTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Uyuşturucu tacirlerine dev operasyon: Kriptolu yazışmalar 10 tonluk sevkiyatı deşifre etti

Sonraki Haber

Merkez Bankası cari denge verilerini açıkladı!

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Kalker ocağı bölgesindeki tarihi kalıntılara koruma
Yaşam

Kalker ocağı bölgesindeki tarihi kalıntılara koruma

13 Ekim 2026
Sağlık çalışanlarının ısrarıyla test yaptırdı, erken evrede kanser olduğu tespit edildi
Yaşam

Sağlık çalışanlarının ısrarıyla test yaptırdı, erken evrede kanser olduğu tespit edildi

13 Ekim 2026
Çeltik hasadı sonrası anız yakımı, ilçeyi duman altında bırakıyor
Yaşam

Çeltik hasadı sonrası anız yakımı, ilçeyi duman altında bırakıyor

13 Ekim 2026
Küre Dağları Milli Parkı'nda sonbahar renkleri
Yaşam

Bartın ve Kastamonu sınırında görsel şölen: Küre Dağları renk değiştirdi

13 Ekim 2026
Hiranur'un cinayet sanığına ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebi
Yaşam

Hiranur’un cinayet sanığına ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebi

13 Ekim 2026
Van Kedi Villası’nda yavru mesaisi bitti, sahiplendirme başladı
Yaşam

Van Kedi Villası’nda yavru mesaisi bitti, sahiplendirme başladı

13 Ekim 2026
Sonraki Haber
Merkez Bankası cari denge verileri açıklandı

Merkez Bankası cari denge verilerini açıkladı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

En Güncel Haberler

Sabahattin Ali öldürüldü mü, mezarı nerede? 78 yıl sonra 5 meslek örgütünden Adalet Bakanlığına başvuru
Gündem

Sabahattin Ali öldürüldü mü, mezarı nerede? 78 yıl sonra 5 meslek örgütünden Adalet Bakanlığına başvuru

13 Ekim 2026
İstanbul merkezli 4 ilde 'change' araç operasyonu: 17 gözaltı
Gündem

İstanbul merkezli 4 ilde ‘change’ araç operasyonu: 17 gözaltı

13 Ekim 2026
Güney Kore'de bıçaklı saldırı: 8 yaralı
Dış Haberler

Güney Kore’de bıçaklı saldırı: 8 yaralı

13 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Kalker ocağı bölgesindeki tarihi kalıntılara koruma

13 Ekim 2026
Yaşam

Sağlık çalışanlarının ısrarıyla test yaptırdı, erken evrede kanser olduğu tespit edildi

13 Ekim 2026
Yaşam

Çeltik hasadı sonrası anız yakımı, ilçeyi duman altında bırakıyor

13 Ekim 2026
Yaşam

Bartın ve Kastamonu sınırında görsel şölen: Küre Dağları renk değiştirdi

13 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Edirne'de üzerinden 568 sentetik hap çıktı: Şüpheli gözaltına alındı

Edirne’de üzerinden 568 sentetik hap çıktı: Şüpheli gözaltına alındı

- Haberton
13 Ekim 2026

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde üzerinde 568 sentetik hap ele geçirilen B.E. (32) gözaltına alındı. İl Jandarma ve Uzunköprü İlçe Jandarma Komutanlığı...

Geçmeyen öksürük ve boğaz ağrısına dikkat! Grip, COVID-19 ve RSV nasıl ayırt edilir?

Doğal antibiyotik etkisiyle bilinen 12 besin: Sarımsak, zencefil, bal ve diğerleri gerçekten işe yarıyor mu?

İŞKUR Gençlik Programı 2026 başvuruları başladı! 19.250 TL destek için kimler başvurabilir, şartlar neler?

Ankara’nın başkent oluşunun 103. yılı! 13 Ekim 1923’te neler yaşandı?

Güncel Haber

Kalker ocağı bölgesindeki tarihi kalıntılara koruma

Kalker ocağı bölgesindeki tarihi kalıntılara koruma

13 Ekim 2026
Sabahattin Ali öldürüldü mü, mezarı nerede? 78 yıl sonra 5 meslek örgütünden Adalet Bakanlığına başvuru

Sabahattin Ali öldürüldü mü, mezarı nerede? 78 yıl sonra 5 meslek örgütünden Adalet Bakanlığına başvuru

13 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton