27 Ekim 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Yerel Haberler - Antalya’da fırtına nedeniyle uçak seferleri aksadı

Antalya’da fırtına nedeniyle uçak seferleri aksadı

Haberton - Haberton
7 Aralık 2021
- Yerel Haberler
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Antalya'da fırtına nedeniyle uçak seferleri aksadı

Antalya'da fırtına nedeniyle uçak seferleri aksadı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Dün gece başlayan Antalya’da fırtına nedeniyle Antalya Havalimanı’nda uçak seferleri aksadı

Antalya’da dün gece başlayan fırtına sabah saatlerinde etkisini artırdı. Saatteki hızı 123 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle çok sayıda ağaç devrildi. Konyaaltı Sahili’nde dev dalgalar oluşurken, Antalya Havalimanı’nda da uçak seferleri aksadı.

 Konyaaltı Sahili'nde dev dalgalar oluşurken, Antalya Havalimanı'nda da uçak seferleri aksadı.
Konyaaltı Sahili’nde dev dalgalar oluşurken, Antalya Havalimanı’nda da uçak seferleri aksadı.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü’nün verdiği ‘turuncu kod’lu uyarının ardından gece saatlerinde Antalya’da fırtına etkili oldu. Sabah saatlerinde etkisini artıran fırtına nedeniyle kentin ana arterlerinde uzun araç kuyrukları oluştu. Saatteki hızı 123 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle çok sayıda ağaç devrildi. İtfaiye ekipleri, ağaç devrilmesi ve çatı uçması ihbarlarına müdahale etti.

Konyaaltı Sahili’nde dev dalgalar oluştu. Dalgaları izlemek isteyen bazı vatandaşlar, sahili kuş bakışı gören varyanta gelerek fotoğraf çektirdi. Fırtına nedeniyle kent merkezinde bir süper marketin önündeki çadırın yıkıldığı görüldü. Antalya Havalimanı’nda da uçak seferleri aksadı. Fırtına nedeniyle alana inemeyen uçaklar, başka kentlere yönlendirildi. Şiddetli fırtına nedeniyle Antalya Havalimanı’ndan kalkacak uçaklara da izin verilmedi.

 Şiddetli fırtına nedeniyle Antalya Havalimanı'ndan kalkacak uçaklara da izin verilmedi
Şiddetli fırtına nedeniyle Antalya Havalimanı’ndan kalkacak uçaklara da izin verilmedi

YARIN SABAHA KADAR SÜRECEK

Meteoroloji, fırtınanın hızının sabah saatlerinde en yüksek olduğu noktaları Kemer ilçesi Sığlık Feneri 123.8 km, Konyaaltı ilçesi Balıkçı Barınağı 110 km, Konyaaltı ilçe merkezi 90 km, Antalya kent merkezi 82.8 km olarak açıkladı. Antalya’nın batı yönündeki Kemer ilçesi ve çevresinde daha etkili olması beklenen fırtınanın yarın sabah saatlerinde dinmesi bekleniyor.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü, dün ‘turuncu kod’lu uyarı yayınlamış, güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına, yüksek kesimlerde kuvvetli fırtına beklendiğini bildirmişti. Uyarıda, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istenmişti. Metrekareye 75- 100 kilogram yağışın düşeceği bildirilmişti.

 Sökülen kaplamalar ve beton parçaları otopark kısmına düştü
Sökülen kaplamalar ve beton parçaları otopark kısmına düştü

HASTANENİN DIŞ CEPHESİ UÇTU

Antalya’da dün geceden bu yana etkisini sürdüren fırtına nedeniyle Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde servislerin bulunduğu binanın dış cephe kaplamaları yerinden koptu. Sökülen kaplamalar ve beton parçaları otopark kısmına düştü. Otoparkın çevresi itfaiye ekibi tarafından güvenlik amaçlı kapatılırken, binadan sarkmakta olan kaplamaları onarım çalışmaları sürüyor.

ÇOK SAYIDA AĞAÇ DEVRİLDİ

Dumlupınar Bulvarı üzerinde bulunan reklam panoları da şiddetli rüzgar nedeniyle devrildi. Tahta parçalarının etrafa uçuşması nedeniyle yoldan geçen araç sürücüleri zor anlar yaşadı. Muratpaşa, Kepez ve Konyaaltı ilçesinde çok sayıda ağaç devrildi. Caddelere devrilen ağaçlar trafiği aksatırken, park halindeki araçların üzerine devrilen ağaçlar hasara yol açtı. Kentin işlek bulvarlarındaki çöp konteynerleri ise fırtınayla birlikte savruldu. Yolda seyreden araç sürücüleri, aniden önlerine çıkan konteynerlere çarpmamak için çaba harcadı.

 Yolda seyreden araç sürücüleri, aniden önlerine çıkan konteynerlere çarpmamak için çaba harcadı
Yolda seyreden araç sürücüleri, aniden önlerine çıkan konteynerlere çarpmamak için çaba harcadı.

YOL SUYLA SÜRÜKLENDİ

Konyaaltı ilçesinde Bahtılı- Çakırlar kara yolu üzerinde yapımı devam eden köprünün hemen yanına geçici olarak yapılan ve ulaşımı sağlayan yan yol sel sularının altında kaldı. Dağdan dere yatağına gelen sel sularına bir süre direnen asfalt yol, daha sonra parçalanarak suyla birlikte denize sürüklendi. Yol jandarma ekipleri tarafından trafiğe kapatıldı.

ARAÇLAR YOLDA KALDI, EVLERİ SU BASTI

Antalya’da etkili olan sağanak ve fırtına nedeniyle yollarda olan sürücüler, zor anlar yaşadı. Antalya- Kemer kara yolundaki Batı çevre yolunun etrafında çok sayıda araç kalırken, bölgedeki evlerin zemin katlarını da su bastı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, çok sayıda ihbara gidiyor.

Öte yandan Konyaaltı ilçesinde Liman Mahallesi’ndeki sokaklarda suyun yüksekliği, 1 metreye ulaştı. Kızılarık Mahallesi’nde iş yerinin camları ise fırtına nedeniyle kırıldı. Döşemealtı ilçesi Nebiler Mahallesi’nde de metrekareye son 24 saate düşen yağış miktarı, 182 kilogramı geçti. Rüzgarın hızı öğle saatlerinde Kemer’de 130 km/saat, Konyaaltı’nda 115 km/saat ve Antalya Körfezi’nde 100 km/saat’e ulaştı.

 Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, çok sayıda ihbara gidiyor
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, çok sayıda ihbara gidiyor

TEKNELER DALGALARIN ARASINDA KALDI

Antalya dün geceden itibaren devam eden kuvvetli yağış ve rüzgar öğle saatlerinde etkisini artırdı. Kaleiçi Yat Limanı’ndaki tekneler yükselen dalgaların arasında kaldı. Bazı tekne sahipleri ise zarar gelmemesi için teknenin başında bekledi. Yat Limanı’na inen merdivenlerden akan su ise bir şelaleyi andırdı.

Öte yandan yağmur nedeniyle Yüzüncü Yıl Bulvarı’ndaki alt geçit su ile doldu, geçide giren bazı araçlar suda kalırken, bazı araçlar ters yöne girerek çıkmaya çalıştı.

OKUL BAHÇESİNDE ÖĞRENCİLERİN ZOR ANLARI

Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde yağış nedeniyle göle dönen okul bahçesinde öğrenciler zor anlar yaşadı. İlçede sabahın ilk saatlerinden itibaren etkili olan yağmur günün ilerleyen saatlerinde şiddetini artırarak devam etti. Bazı bölgelerde yaşamı olumsuz etkileyen yağmur nedeniyle Yeniköy İlköğretim Okulu öğrencileri de büyük zorluk yaşadı. Yağış sonrası okul bahçesi göle dönerken, okuldan çıkıp evlerine gitmek isteyen öğrenciler bahçede yürümekte güçlük çekti. Bazı veliler çocuklarını sırtında taşıyarak okulun bahçesinden çıkardı. Öğrencilerin yaşadığı zor anlar bir öğrenci velisinin cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi.

SERİK’TE DERE TAŞTI, TARIM ALANLARINI SU BASTI

Serik’te dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yağışta Boğazkent, Karadayı ve Belek mahallelerinde Acısu Deresi’nde debinin yükselmesi ile tarım alanlarını su bastı. Karadayı ile Boğazkent mahallesi arasında ulaşımı sağlayan yolun iki tarafındaki tarım arazileri zarar gördü. Boğazkent’teki barınakta da teknelerin bulunduğu alanda su seviyesi yükseldi.

MAĞAZA ÇATISININ METAL KAPLAMASI UÇTU

Manavgat Caddesi’ndeki bir mağazanın çatı kaplaması ise fırtına nedeniyle yerinden çıkarak, yola düştü. Olay yerine gelen polis ekipleri, güvenlik tedbiri aldı. Mağaza çalışanları, kaplamanın çatıda kalan kısmını çıkarttıktan sonra yoldaki metal parçaları kaldırdı. Yaklaşık 2 saat süren çalışmanın ardından kapanan Manavgat Caddesi ulaşıma açıldı.

Etiketler: AntalyaFırtınaMeteoroloji
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Kasım ayında fizy’nin yıldızı Sefo

Sonraki Haber

İş dünyası engelsiz bir dünya için bir arada

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Avcılar'da bıçaklı kavgada husumetlisini öldüren şüpheli Esenyurt'ta yakalandı
Yerel Haberler

Avcılar’da bıçaklı kavgada husumetlisini öldüren şüpheli Esenyurt’ta yakalandı

27 Ekim 2026
Fatih'te tartıştığı kişilere silahla ateş açan şüpheli tutuklandı; saldırı kamerada
Yerel Haberler

Fatih’te tartıştığı kişilere silahla ateş açan şüpheli tutuklandı; saldırı kamerada

27 Ekim 2026
Tartıştığı eski sevgilisi tarafından tabancayla başından vuruldu
Yerel Haberler

Tartıştığı eski sevgilisi tarafından tabancayla başından vuruldu

27 Ekim 2026
Seyyar satıcı ile zabıta arasındaki arbede kamerada
Yerel Haberler

Seyyar satıcı ile zabıta arasındaki arbede kamerada

27 Ekim 2026
Kayıp kadının cansız bedeni bulundu
Yerel Haberler

Kayıp kadının cansız bedeni bulundu

27 Ekim 2026
Düğün davetiyesi götürdükleri araç takla attı; 3'ü çocuk 6 yaralı
Yerel Haberler

Düğün davetiyesi götürürken kaza yaptılar! 3’ü çocuk 6 kişi yaralandı

27 Ekim 2026
Sonraki Haber
İş dünyası engelsiz bir dünya için bir arada

İş dünyası engelsiz bir dünya için bir arada

En Güncel Haberler

Bakan Güler'den Yunanistan ve Ege mesajı: "Gerilimi artıran yaklaşımları kabul etmeyiz"
Politika

Bakan Güler’den Yunanistan ve Ege mesajı: “Gerilimi artıran yaklaşımları kabul etmeyiz”

27 Ekim 2026
Eksperler, tamirciler ve araç sahipleri şebeke kurmuş: 65 şüpheli hakkında işlem!
Gündem

Eksperler, tamirciler ve araç sahipleri şebeke kurmuş: 65 şüpheli hakkında işlem!

27 Ekim 2026
Avcılar'da bıçaklı kavgada husumetlisini öldüren şüpheli Esenyurt'ta yakalandı
Yerel Haberler

Avcılar’da bıçaklı kavgada husumetlisini öldüren şüpheli Esenyurt’ta yakalandı

27 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Antalya’da su altı ekosistemini koruma projesi: ‘Üç Adalar’ saha ziyareti gerçekleştirildi

27 Ekim 2026
Yaşam

Datça’da sağanak nedeniyle yollar göle döndü

27 Ekim 2026
Yaşam

‘Polisiz’ deyip 1,2 kilo altını alarak dolandıran 3 şüpheli tutuklandı: “14 yıllık emeğimizi istiyorum”

27 Ekim 2026
Yaşam

Bingöl’de 7 büyüklüğünde deprem senaryolu tatbikat

27 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

30 üniversiteye 'TYÇ logosu' kullanım hakkı

30 üniversiteye ‘TYÇ logosu’ kullanım hakkı

- Haberton
27 Ekim 2026

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından, ilgili yükseköğretim programları kalite güvencesi süreçlerini tamamlayan 30 üniversiteye 'Türkiye Yeterlilikler...

Okulda akran zorbalığı, tehdit ve şiddet varsa ne yapılmalı? Veliler nereye şikâyet edebilir, öğrencilere hangi cezalar uygulanır?

Sonbaharda zihninizi dinlendiren 7 farkındalık egzersizi! Doğada mindfulness ile stresten uzaklaşmanın yolları

Kasım indirimleri öncesi e-ticarette büyük hareketlilik bekleniyor! Gözler yılın en yoğun alışveriş döneminde

Türkiye’de saatler neden geri alınmıyor? Kalıcı yaz saati uygulamasının günlük yaşama etkileri

Güncel Haber

Bakan Güler'den Yunanistan ve Ege mesajı: "Gerilimi artıran yaklaşımları kabul etmeyiz"

Bakan Güler’den Yunanistan ve Ege mesajı: “Gerilimi artıran yaklaşımları kabul etmeyiz”

27 Ekim 2026
Eksperler, tamirciler ve araç sahipleri şebeke kurmuş: 65 şüpheli hakkında işlem!

Eksperler, tamirciler ve araç sahipleri şebeke kurmuş: 65 şüpheli hakkında işlem!

27 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton