14 Eylül 2026, Pazartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Yaşam - Annesini öldüren 16 yaşındaki sanık: Kimse yardım etmedi

Annesini öldüren 16 yaşındaki sanık: Kimse yardım etmedi

Haberton - Haberton
8 Temmuz 2024
- Yaşam
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Annesini öldüren 16 yaşındaki sanık: Kimse yardım etmedi

Annesini öldüren 16 yaşındaki sanık: Kimse yardım etmedi

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Samsun’da annesini öldüren 16 yaşındaki V.S.K. tutuklu yargılandığı davada “Bana kimse yardım etmedi, azmettirmedi” dedi. Onu azmettirdiği öne sürülen tutuksuz sanık babası Kenan K. (61) ise suçlamaları reddetti.

Ayvacık ilçesinde 1996 yılında başkasıyla resmi nikahlı olan Kenan K., Melek Baştürk’ü kaçırıp dini nikah kıydı. Çift, 2021’de ise anlaşamadıkları gerekçesiyle ayrıldı. Bir süre sonra Baştürk, tanıştığı N.T. ile dini nikah kıydı. Melek Baştürk, N.T.’nin yanına yerleşmek istedi. Bunu öğrenen Kenan K. ile Baştürk tartıştı. Melek Baştürk, 19 Temmuz 2023’te sözlü şiddete maruz kaldığı iddiasıyla emniyete gidip, uzaklaştırma kararı talep etti.

27 Temmuz günü Melek Baştürk, kızı Ö.A. (21) ile birlikte Kenan K.’nin yaşamını yitiren üvey kardeşi Celal K.’nin cenazesine gitti. Melek Baştürk dini nikahlı olduğu N.T.’ye, “Yine bir plan var bakalım. Kenan K. yüz kere aradı, bu adam bana bir hile yapacak” mesajını attı. N.T. ise kızı Ö.A.’nın yanından ayrılmaması konusunda Baştürk’e telkinde bulundu.

Baştürk ile Kenan K.’nin çocukları V.S.K., otomobille annesinin bulunduğu cenaze evine geldi. V.S.K., tartıştığı annesini cenaze evinin mutfağında tabancayla ateş edip, 5 kurşunla vurarak öldürdü. V.S.K., aynı gün jandarmaya gidip teslim oldu. Karakola giden Kenan K. de jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Sevk edildikleri adliyede hakimliğe çıkarılan 2 şüpheliden V.S.K. tutuklandı, babası ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İDDİANAME HAZIRLANDI

Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma tamamlanarak iddiana hazırlandı. İddianamede, V.S.K. hakkında ‘Tasarlayarak kadına karşı kasten öldürme suçundan’ ağırlaştırılmış müebbet, babası Kenan K. ile kendisini rahatsızlandığı sırada hastaneye götüren iş ortağı H.A.U. (59) hakkında ise ‘Azmettirme’ ile ‘Tasarlayarak kadına karşı kasten öldürme’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle iddianame hazırlandı. İddianame, Çarşamba Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

‘KENDİSİNİ SUÇTAN KURTARMAYA YÖNELİK OLDUĞU ANLAŞILMAKTADIR’

İddianamede, “V.S.K.’nin annesini öldürme motivasyonuna babasının azmettirmesi sonucu ulaştığının değerlendirildiği, olay günü Celal K.’nin cenazesinin defnedilmesi, Kenan K.’nin kardeşinin cenazesi esnasında rahatsızlanmasının hayatın olağan akışına uygun olması, Kenan’ın rahatsızlandığı bahanesiyle Ö.A.’nin annesinin yanından uzaklaştırılması, N.T. ile Melek arasındaki yazışmalar karşısında Kenan K.’nin rahatsızlandığını öne sürerek hem kızı Ö.A.’yı yanına çektiğinin, hem de kendisini suçtan kurtarmaya çalıştığının ve cinayeti yukarıda anlatıldığı şekilde bir plan dahilinde V.S.K.’ye işlettiğinin, bu doğrultuda harekete geçen V.S.K.’nin planın icrasına sadık kalıp, eylemini kararlılıkla sürdürdüğünün, bu şekilde eylemin tasarlanarak işlendiğinin değerlendirildiği, bu suretle V.S.K.’nin atılı suçu işlediğine dair yeterli şüphe oluşturacak delil elde edildiği anlaşılmakta” ifadeleri de yer aldı.

SAVCILIKTAKİ İFADESİNİ KABUL ETMEDİ

Kenan K. ve Melek Baştürk’ün kızı Ö.A.’nın savcılıkta verdiği ifadede, “Annem, babamın kendisini zorla eve götürmeye çalıştığını, babamın kendisini öldüreceğini düşündüğünü belirterek, müracaatta bulundu ve uzaklaştırma kararı talep etti. Dükkan önünde beklerken V.S.K. bana, ‘Babam annemin kafasına mermi sıkmamı söyledi, ara sokakta bulsaydım sıkacaktım’ dedi. Ardından evlere dağıldık” derken, duruşmada verdiği ifadede ise “Savcılıkta alınan beyanlarımı kabul etmiyorum. N.T.’nin baskısı ve etkisiyle verilmiştir” diye konuştu.

‘BABAMIN YANINA GİDİYORUZ DEDİM’

Davanın ilk duruşması görüldü. Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık V.S.K., “Annemin yanına odaya girdim, biriyle telefonda görüşüyordu. N.T. ile görüştüğünü düşündüm ve “Sen hala o adamla mı görüşüyorsun” deyip, telefonunu istedim. O da bana ‘Kiminle istersem görüşürüm, defol git sana mı soracağım’ dedi. Kolundan tutup, ‘Babamın yanına hastaneye gidiyoruz’ dedim, o da beni itti. Annem bu sırada çantasından silah çıkardı ve bana doğrulttu. Elinden almaya çalıştım, arbede oldu. Silah benim elimdeydi ama sonra ne oldu bilmiyorum. Annemi koltukta vurulmuş halde görünce sinir krizi geçirdim. Ne yaptığımı bilmez şekilde camiye kadar kaçtım. Orada beni Y.U. görüp, babamın arkadaşına haber vermiş. Beni olduğum yerden alıp, jandarmaya götürdüler. Bana kimse yardım etmedi, azmettirmedi. Diğer sanıkların olayla ilgisi yoktur” dedi.

‘MELEK’İ ÖLDÜRTMEM SÖZ KONUSU DEĞİL’

Duruşmada savunma yapan ve tutuksuz sanık Kenan K., “Biz hastaneye gidip geldikten sonra bir kalabalık gördüm. Jandarma bana eşimin vurulduğunu söyledi, olaydan da bu şekilde haberim oldu. Oğlum benim aracımı nasıl aldı bilmiyorum. Ben eşimle N.T. arasında gönül ilişkisi olduğunu olay yaşanana kadar bilmiyordum. Kimse bana böyle bir olaydan bahsetmedi. Eşim benim için uzaklaştırma kararı alınca N.T.’yi aradım. Eşimin, İzmir’den gelince geçimsizlik yaptığını söyledim. Onunla veya başka biriyle görüşüp görüşmediğini söylediğimde ise “Sen benim ağabeyimsin, o da benim bacım” deyip, çocuklarının üzerine yemin etti. Ben varlıklı biriyim. iddianamede yazıldığı gibi bir kısım araba vesaire sahiplenmek için Melek’i öldürtmem söz konusu değil. Beraatimi talep ediyorum” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, tanık ve sanıkları dinledikten sonra duruşmayı erteledi.

Etiketler: Samsun
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Fransa’da sol ve merkez partilerin taktiği işe yaradı

Sonraki Haber

Irak’ın kuzeyinde 2 bin 300 doçka mühimmatı ele geçirildi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Adana'da okul önlerinde denetim gerçekleştirildi
Yaşam

Adana’da okul önlerinde denetim gerçekleştirildi

14 Eylül 2026
Yerde gördüğü Türk bayrağını alan kurye Gülten’e vali tebriği
Yaşam

Yerde gördüğü Türk bayrağını alan kuryeye vali tebriği

14 Eylül 2026
Bodrum'da Çorum lezzetleri, 'En Büyük Sofra Çorum' etkinliğiyle tanıtıldı
Yaşam

Bodrum’da Çorum lezzetleri, ‘En Büyük Sofra Çorum’ etkinliğiyle tanıtıldı

14 Eylül 2026
Mardin’de, apartman dairesinde çıkan yangın söndürüldü
Yaşam

Mardin’de, apartman dairesinde çıkan yangın söndürüldü

14 Eylül 2026
Burdur'da yeni eğitim öğretim yılı başladı
Yaşam

Burdur’da yeni eğitim öğretim yılı başladı

14 Eylül 2026
'En İyi Turizm Köyü' seçilen Barbaros'a plaket
Yaşam

‘En İyi Turizm Köyü’ seçilen Barbaros’a plaket: “Köy sakinlerinin kimliğine sahip çıkması çok önemli”

14 Eylül 2026
Sonraki Haber
Irak'ın kuzeyinde 2 bin 300 doçka mühimmatı ele geçirildi

Irak'ın kuzeyinde 2 bin 300 doçka mühimmatı ele geçirildi

En Güncel Haberler

Beykoz'da uyuşturucu operasyonu: 3 şüpheli tutuklandı
Yerel Haberler

Beykoz’da uyuşturucu operasyonu: 3 şüpheli tutuklandı

14 Eylül 2026
Sokakta taşlı sopalı kavga; 3 yaralı
Yerel Haberler

Sokakta taşlı sopalı kavga; 3 yaralı

14 Eylül 2026
Sokakta taşlı sopalı kavga; 3 yaralı
Yerel Haberler

Sokakta taşlı sopalı kavga; 3 yaralı

14 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Adana’da okul önlerinde denetim gerçekleştirildi

14 Eylül 2026
Yaşam

Yerde gördüğü Türk bayrağını alan kuryeye vali tebriği

14 Eylül 2026
Yaşam

Bodrum’da Çorum lezzetleri, ‘En Büyük Sofra Çorum’ etkinliğiyle tanıtıldı

14 Eylül 2026
Yaşam

Mardin’de, apartman dairesinde çıkan yangın söndürüldü

14 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: PISA 2025 raporuna göre Türkiye, puanını en fazla artıran ülke oldu

Erdoğan’dan PISA 2025 mesajı: “Türkiye üç alanda da başarısını artıran tek ülke oldu”

- Haberton
14 Eylül 2026

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Pısa (Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı) 2025 raporuna göre Türkiye; fen bilimleri, matematik ve okuma becerileri alanında...

Türkiye’de erken çocukluk eğitimi: Kreş ve anaokulu standartları

İnternetten alışveriş yaparken sitenin güvenilir olduğu nasıl anlaşılır? İşte kontrol edilmesi gerekenler

WhatsApp’tan gelen APK dosyalarına dikkat: Tek dokunuşla telefonunuz tehlikeye girebilir

Yemekten kısa süre sonra yeniden acıkıyorsanız dikkat: Nedeni sadece az yemek olmayabilir

Güncel Haber

Beykoz'da uyuşturucu operasyonu: 3 şüpheli tutuklandı

Beykoz’da uyuşturucu operasyonu: 3 şüpheli tutuklandı

14 Eylül 2026
Sokakta taşlı sopalı kavga; 3 yaralı

Sokakta taşlı sopalı kavga; 3 yaralı

14 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton