17 Ekim 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Yaşam - Anadolu Medya Ödülleri’nde Demirören Medya’ya 3 ödül

Anadolu Medya Ödülleri’nde Demirören Medya’ya 3 ödül

Haberton - Haberton
12 Ağustos 2026
- Yaşam
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Türkiye Basın Federasyonu tarafından düzenlenen ’11’inci Anadolu Medya Ödülleri’, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın katıldığı törenle sahiplerini buldu. Törende, Demirören Medya’ya üç ödül verildi.

11’inci Anadolu Medya Ödülleri töreni, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi. Ödül töreninde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yanı sıra İletişim Başkanı Burhanettin Duran ve birçok katılımcı yer aldı. Ödül töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına bölgemiz uzun süredir ardı arkası kesilmeyen krizler, savaşlar ve çatışmalarla karşı karşıyadır. Kural tanımazlığın yaygınlaştığı bu ortam; kadınların, çocukların, masum sivillerin ve gazetecilerin hayatına mal olmaktadır.

Gazze’deki İsrail zulmü, 10 ay önce varılan ateşkes hiçe sayılarak bin günü aşkın süredir devam ediyor. 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de 270’in üzerinde gazeteci İsrail saldırılarında şehit oldu. Bu süreçte, yeleklerinde ‘Press’ ibaresi bulunan basın mensuplarını bile isteye hedef aldı; gazetecilerin görevlerini yapmalarını engellemek için her türlü hukuksuzluğa başvurdu. Bu ağır tablo karşısında uluslararası medya kuruluşlarının sergilediği tutum da ibret vericidir. Basın özgürlüğü, tarafsız habercilik, haber alma hürriyeti, medya ve savaş hukuku söz konusu olduğunda yüksek perdeden konuşan pek çok yabancı basın kuruluşu, İsrail’in gazetecilere yönelik saldırılarını seyretmekle yetindi.

Katliamları haberleştirirken failleri perdeleyen bir dil kullandılar. Gezi olaylarında ülkemizde haftalarca kamp kuran bu kuruluşların gözünde 73 bin masum ve 270 gazeteci birer istatistiğe dönüştü. Zalimlerin korkulu rüyası hakikatin aydınlığıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın mazlumlardan yana, hakikatleri gür şekilde ifade eden liderliğinde, bu zor zamanlarda insani değerleri yaşatan basın mensuplarının yanında olmaya devam edeceğiz. Bu acılar bir gün dinecek, yaralar elbette sarılacaktır.” dedi.

Medya mensubu, halkın doğru ve güvenilir habere erişiminin teminatıdır

Gazeteciliğin, doğru bilgiyi ve gerçek haberi sorumlu, adil ve hakkaniyetli bir anlayışla millete ulaştırma vazifesi olduğunu dile getiren Yılmaz, “Toplumun ve hayatın aynası olan basın, insanımızın sesini ve ülkemizin müşterek hafızasını taşıyan temel mecralardan biridir. Meslek etiği ve bağımsızlık ilkesi çerçevesinde alın ve fikir teri döken her medya mensubu, halkın doğru ve güvenilir habere erişiminin teminatıdır.

Gerçeklerin halı altına süpürüldüğü bir medya düzeninde hakikatin, demokrasinin, milli iradenin ve vicdanın sesi kısılır. Basın ve yayın ekosistemimizin kılcal damarlarını oluşturan yerel medya, bu bakımdan ayrı bir değer taşımaktadır. İnsanımızla doğrudan temas kuran, sahayı karış karış bilen, talepleri ve beklentileri ilk elden haberleştiren yerel basınımız, milletimizin sesini kamuoyuna taşımaktadır. Bünyesinde çok sayıda yerel ve bölgesel radyo, televizyon, gazete ve dergi bulunan Türkiye Basın Federasyonumuz da bu alanda önemli bir sorumluluk üstlenmektedir.” diye konuştu.

Dezenformasyonlara geçit vermemeliyiz

Konuşmasında ‘Terörsüz Türkiye’ hedefine de değinen Yılmaz, “Terörsüz Türkiye hedefi, milletimizin geleceğini ve kardeşliğimizi doğrudan ilgilendiren tarihi bir adımdır. Gazi Meclisimiz dün 467’ye ulaşan rekor bir oyla bu sürecin geniş bir siyasi ve toplumsal mutabakat oluşturduğunu göstermiştir. Türkiye, on binlerce canına ve 2,3 trilyon doları aşan ekonomik kaynağına mal olan terör meselesini çözme yolunda önemli bir fırsat yakalamıştır. Bu fırsatın heba edilmesine veya sabote edilmesine izin veremeyiz. Provokasyonlara ve dezenformasyonlara geçit vermemeliyiz.

Meydanı, terör üzerinden siyasi hesap yapan ve ülkemizin huzurunu kendi çıkarlarına feda eden çevrelere bırakamayız. Siyasetin, medyanın ve milletimizin ortak sorumluluk bilinciyle hareket etmesi, sürecin başarıya ulaşması bakımından büyük önem taşıyor. Medya mensuplarımız başta olmak üzere kamuoyuna söz söyleyen her aktörün kullandığı dile, verdiği mesaja ve oluşturduğu etkiye özen göstermesi gerekiyor. Tarih, ülkemizin terörden kurtulmasına omuz verenleri de bu yürüyüşe engel çıkarmaya çalışanları da kaydedecektir. Türkiye Büyük Millet Meclisinde ortaya konulan geniş mutabakatı, ülkemizin en çetrefil meselelerini millî iradenin çatısı altında çözme kudretinin güçlü bir tezahürü olarak görüyorum” dedi.

Ortak paydamız; Türkiye Cumhuriyeti

Gazeteciliğin taşıdığı toplumsal sorumlulukla bir kamu hizmeti niteliği taşıdığını söyleyen Yılmaz, “Kalemini, köşesini ve sahip olduğu imkanları milletin yararına kullanan gazeteci, ülkesine değerli bir hizmet sunar. Gazeteci; ufuk açıcı fikirleri, sert fakat hakkaniyetli eleştirileri, isabetli tespit ve teşhisleriyle topluma yol gösterir. Mesleğini bu ilkeler ışığında hakkıyla ifa eden her gazeteci büyük bir saygıyı hak etmektedir. Birleştiren, toparlayan, kucaklayan ve yapıcı bir istikamet taşıyan her fikir ve her tenkit bizim için kıymetlidir. Elbette bazı konularda farklı düşünebilir, usul ve üslup ayrılığı yaşayabiliriz. Meselelere farklı açılardan bakabilir, geçmişe ve geleceğe ilişkin ayrı değerlendirmeler yapabiliriz. Ortak paydamız Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin huzuru ve ülkemizin güçlü, müreffeh geleceğidir.

Halka hizmet ederken Hakk’ın rızasını gözetmek, görevimizi yerine getirirken hukuktan ve hakkaniyetten ayrılmamak hepimizin mesuliyetidir. Medya mensuplarımızın da sorumluluk bilinciyle hareket ederek iletişim ortamının güvenilirliğine katkı sunmayı sürdüreceğine inanıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde vesayetçilerin kalem oynattığı ve farklı seslerin bastırıldığı tek tipçi medya düzeni geride bırakılmıştır. Çok sesliliği akıl ve fikir zenginliği olarak gören, medyanın demokrasimiz için taşıdığı değeri teslim eden bir anlayışla hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Ödüller sahiplerini buldu

Konuşmaların ardından 11’inci Anadolu Medya Ödülleri’nde jüri üyelerine plaket verildi. Jüride yer alan Demirören Medya Tv Grup Başkanı Murat Yancı plaketini Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın elinden aldı. Daha sonra Anadolu Medya Ödülleri sahiplerine verildi. Yılın Diplomasi Muhabiri ödülü Cnn Türk ABD Temsilcisi Yunus Paksoy’a, Yılın Gazete Genel Yayın Yönetmeni ödülü Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir’e verildi.

Yılın televizyon dizisi ise Kanal D ekranlarında yayınlan ‘Uzak Şehir’ oldu. Ödülü dizinin başrol oyuncuları Ozan Akbaba ve Sinem Ünsal aldı.

Mutluyuz, gururluyuz

Demirören Medya Tv Grup Başkanı Murat Yancı, “Mutluyuz, gururluyuz. Türkiye’de dizi deyince ilk akla gelen kanallardan biri Kanal D. Uzak Şehir’in de burada çok müstesna bir yeri var. Uzak Şehir özellikle iki senedir Türk televizyonuna damga vuran bir dizi. Tüm dünya tarafından takip edilen bir dizi. Amerika’dan, Avrupa’dan her yerden Uzak Şehir’in setine, Mardin’e insanlar oluk oluk akıyor. Bu da bize gurur veriyor. Mardin’i başka bir şehir haline dönüştürdü.

CNN Türk de Yunus Paksoy ödül aldı. CNN Türk haber alanında çok önemli bir noktaya geldi ve özellikle uluslararası ilişkiler, dış politika, siyaset her alanda referans bir kanal oldu. Yunus Paksoy’un aldığı ödüle değinmek gerekirse tabii ki bu dış politika konusunda özellikle CNN Türk çok ciddi bir referans kanalı. İnsanların dışarıda bir şey olduğu zaman, uluslararası gelişme yaşandığı zaman bununla ilgili bilgileri CNN Türk’ten takip ediyor. Bunu görüyoruz. Bu ödülleri aldığımız için çok mutluyuz, gururluyuz” dedi.

Kanal D’nin Drama Direktörü Gökhan Yıldız ise Uzak Şehir dizisini yayınlamaktan çok mutlu olduklarını belirtti. Yıldız, 150’den fazla ülkede Türkiye’nin tanıtıldığını kaydetti.

Etiketler: ABDCevdet YılmazCumhurbaşkanıDiziGazzeİsrailMardinSavaşŞehitTerör
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Esenler’de 3 aracın karıştığı zincirleme kaza: 1 ölü 5 yaralı

Sonraki Haber

Ayva ağacını kesen amcasını tabancayla öldürdü

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

AFAD: 60 bin 395 personel ve 8 bin 927 araç görev yapıyor
Yaşam

AFAD: 60 bin 395 personel ve 8 bin 927 araç görev yapıyor

17 Ekim 2026
Ankara’da sağanak etkili oldu
Yaşam

Ankara’da sağanak etkili oldu

17 Ekim 2026
İçişleri Bakanlığı'ndan 'sağanak' ve 'fırtına' uyarısı
Yaşam

İçişleri Bakanlığı’ndan ‘sağanak’ ve ‘fırtına’ uyarısı

17 Ekim 2026
YÖK Başkanı Özvar: Üniversiteler ‘Terörsüz Türkiye’ hedefini ele almalı
Yaşam

YÖK Başkanı Erol Özvar’dan üniversitelere ‘Terörsüz Türkiye’ çağrısı

16 Ekim 2026
11’inci Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı açıldı
Yaşam

11’inci Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı açıldı

16 Ekim 2026
Kadınlardan 'Meme kanserinin farkındayız, birlikte daha güçlüyüz' mesajı
Yaşam

Kadınlardan ‘Meme kanserinin farkındayız, birlikte daha güçlüyüz’ mesajı

16 Ekim 2026
Sonraki Haber
Ayva ağacını kesen amcasını tabancayla öldürdü

Ayva ağacını kesen amcasını tabancayla öldürdü

En Güncel Haberler

Komşusunun evinde fenalaşıp hayatını kaybetti
Yerel Haberler

Komşusunun evinde fenalaşıp hayatını kaybetti

17 Ekim 2026
Traktör ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü, 1 yaralı
Yerel Haberler

Traktör ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü, 1 yaralı

17 Ekim 2026
Zalgiris Kaunas - Anadolu Efes : 70-85
Spor Haberleri

Zalgiris Kaunas – Anadolu Efes : 70-85

17 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

AFAD: 60 bin 395 personel ve 8 bin 927 araç görev yapıyor

17 Ekim 2026
Yaşam

Ankara’da sağanak etkili oldu

17 Ekim 2026
Yaşam

İçişleri Bakanlığı’ndan ‘sağanak’ ve ‘fırtına’ uyarısı

17 Ekim 2026
Yaşam

YÖK Başkanı Erol Özvar’dan üniversitelere ‘Terörsüz Türkiye’ çağrısı

16 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Ordu’da yolcu minibüsü kamyonla çarpıştı: 1 ölü 23 yaralı

Ordu’da yolcu minibüsü kamyonla çarpıştı: 1 ölü 23 yaralı

- Haberton
17 Ekim 2026

Ordu’nun Fatsa ilçesinde yolcu minibüsü ile kamyonun çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 18’i öğrenci 23 kişi yaralandı....

Türkiye’de şehirlerin gizli sakinleri: Beton binaların arasında yaban hayatı nasıl varlığını sürdürüyor?

Markette aldığınız her ürün güvenli mi? Gıda etiketlerinde gözden kaçan 10 kritik ayrıntı!

Zayıflama iğneleri sanıldığı kadar masum mu? Uzmanları endişelendiren yan etkiler ve bırakınca yaşananlar!

Türkiye’de dondurulmuş gıda sektörü büyüyor: Soğuk zincir ve lojistikte yeni dönem

Güncel Haber

Komşusunun evinde fenalaşıp hayatını kaybetti

Komşusunun evinde fenalaşıp hayatını kaybetti

17 Ekim 2026
AFAD: 60 bin 395 personel ve 8 bin 927 araç görev yapıyor

AFAD: 60 bin 395 personel ve 8 bin 927 araç görev yapıyor

17 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton