16 Mayıs 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Anadolu İttifakı’nı gerçekleştirelim

Anadolu İttifakı’nı gerçekleştirelim

Haberton - Haberton
23 Mart 2022
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, partisinin Ankara İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında,” Gelin hep birlikte Anadolu İttifakı’nı gerçekleştirelim” dedi.

Yeniden Refah Partisi (YPR) Genel Başkanı Fatih Erbakan, Millet İttifakı’nın vatandaşa verebileceği bir şey olmadığını belirterek, “Geliniz, Millî Görüş prensipleri içerisinde paylaşımda, yönetimde adaleti sağlamak üzere borç, faiz, zam, vergi ekonomisi yerine üretim, istihdam, ihracat odaklı ekonomiye geçmek ve D60’ı kurmak üzere bir ‘Anadolu İttifakı’nı gerçekleştirelim. Bu çağrımızı bir kez daha özellikle oradaki 5 tane partiye yapıyoruz” dedi.

Anadolu İttifakı'nı gerçekleştirelim
Anadolu İttifakı’nı gerçekleştirelim

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, partisinin Ankara İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Anadolu Buluşmaları programı kapsamında ‘Ankara’da Refah Var, Refah Ankara Sokaklarında’ sloganı ile tüm İlçelerde esnaf ziyareti gerçekleştireceklerini söyleyerek, “Özellikle Sivil Toplum Kuruluşları ve Halkla İlişkiler Başkanlığının aylardan beri Türkiye ve Anadolu genelinde yürüttüğü bu çalışmayı Ankara’da gerçekleştireceğiz. Bütün ilçelerde ekiplerimizle sahaya ineceğiz.

Esnafımızın, halkımızın dertlerine kulak vermek ve Yeniden Refah partimizin var olduğunu, bu dertlere derman olmak ve sorunları çözmek için ‘biz varız’ diyebilmek adına inşallah çalışmalarımızı, programlarımızı gerçekleştireceğiz. Türkiye genelinde partimizi kurduğumuz günden bu yana ‘sadece seçim zamanı değil, geçim zamanı da milletimizin, esnafımızın yanındayız’ sloganıyla bütün Türkiye’de bu çalışmalarımızı yürütüyoruz” diye konuştu.

‘BU FATURANIN ALTINDAN KALKMANIZ MÜMKÜN DEĞİL’

Yeni Seçim Kanunu’nda yapılan tüm düzenlemelerin mevcut iktidarın şansını artırmak ve avantaj sağlamasını gerçekleştirmek adına olduğunu ifade eden Erbakan, “Seçim Kurulu Başkanlarını kendi taraflarından belirlemek, az oyla daha çok milletvekili çıkarabilmek, propaganda avantajı sağlamak için yapmış olduğu bu düzenlemelerin yüzde 125’lik enflasyon, astronomik elektrik ve doğalgaz faturaları, adeta yağmur gibi yağan zamlar karşısında mevcut iktidara herhangi bir avantaj sağlayabilmesini mümkün görmüyoruz.

Bizim arkadaşlarımız Sinop’ta esnaf ziyareti yapıyorlar. Sinop Türkiye’nin en küçük şehirlerinden bir tanesi. Mütevazi bir pastaneye gidiyorlar. 6 bin lira aylık kirası olan pastaneye gelen elektrik faturası 22 bin lira. Bütün bir Sinop o pastaneden alışveriş yapsa yine de bu elektrik faturasının altından kalkmanız mümkün değil. Bu faturalar açlık, yoksulluk, alım gücünün aylık neredeyse yüzde 20’lik enflasyonla düşmesi karşısında bütün bu yapılan düzenlemelerinde iktidarı kurtarması mümkün değil” dedi.

‘BİR İTTİFAKTA BİRLEŞELİM’

Fatih Erbakan, Millet İttifakı’nın milletin sorunlarını çözebilecek çözüm önerilerinin olmadığını söyleyerek, şunları kaydetti:

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, partisinin Ankara İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında," Gelin hep birlikte Anadolu İttifakı'nı gerçekleştirelim" dedi.
Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, partisinin Ankara İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında,” Gelin hep birlikte Anadolu İttifakı’nı gerçekleştirelim” dedi.

“Yağmurdan kaçarken doluya tutulmamız lazım. Millet İttifakının bu millete verebileceği bir şey olduğunu düşünmüyoruz. Şimdiki söylemlerinden ve geçmiş dönem yaptıklarından ‘yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır’. Bu millete verebilecekleri, sorunları çözebilecekleri bir şey olduğunu düşünmüyoruz. Ne ekonomik buhrandan çıkmak için bir kaynak paketleri, çözüm önerileri var, ne Güneydoğu sorunuyla ilgili çözüm önerileri var, ne de dış politikayla ilgili elle tutulur bir çözüm önerileri var. Bir mutabakat yapıyorlar. Avrupa milletine tam manasıyla teslim olacağız. Tekrardan parlamenter sisteme geçeceğiz. İstanbul Sözleşmesini geri getireceğiz.

Bunları konuşmaktan öteye gidemiyorlar. Geliniz, Millî Görüş prensipleri içerisinde paylaşımda, yönetimde adaleti sağlamak üzere borç, faiz, zam, vergi ekonomisi yerine üretim, istihdam, ihracat odaklı ekonomiye geçmek ve D60’ı kurmak üzere bir ‘Anadolu İttifakı’nı gerçekleştirelim. Milli Selamet İttifakı’nı gerçekleştirelim. Milletin selamete çıkması, kurtuluşa çıkması için bir ittifak altında birleşelim. Bu çağrımızı bir kez daha özellikle oradaki 5 tane partiye yapıyoruz. Bu olmazsa dahi bizim Yeniden Refah Partisi olarak seçimlere en güçlü bir şekilde gireceğimizi ve çok ciddi bir aktör olarak Türk siyasetine yön vereceğimizi de ifade etmek istiyorum.”

Fatih Erbakan, ayrıca Doğu ve Güneydoğu’daki 15 ilde yaptırdıkları anketlerde yüzde 9’luk bir oy oranına ulaştıklarını ifade ederek, İstanbul’un 20 ilçesinde yaptıkları ankette de yüzde 9,5’luk oy oranına ulaştıklarını söyledi. Erbakan, 69 ilde yapılan ankette de kararsızlar dağıtıldıktan sonra yüzde 10,5’luk bir oy oranına ulaştıklarını belirtti.

Fatih Erbakan basın toplantısının ardından, Yenimahalle ve Demetevler’de esnaf ziyaretinde bulundu. 

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Levent Gültekin davasında karar çıktı

Sonraki Haber

Trabzonspor-Beşiktaş derbisinin biletleri karaborsada

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Politika

Emine Erdoğan’dan Kazakistan paylaşımı

16 Mayıs 2026
Bakan Uraloğlu: Azerbaycan ile ilişkiler herhangi iki devletin ötesinde
Politika

Azerbaycan ile ilişkiler herhangi iki devletin ötesinde

15 Mayıs 2026 - Güncellenme Tarihi 16 Mayıs 2026
İsmail Ok’a yanlış ilaç verildiği iddiasıyla açılan davada 2 sanığa ceza talebi
Politika

İsmail Ok’a yanlış ilaç verildiği iddiasıyla açılan davada 2 sanığa ceza talebi

15 Mayıs 2026
Büyük Birlik Partisi'nin 13'üncü Olağan Büyük Kurultayı 7 Haziran’da yapılacak
Politika

Büyük Birlik Partisi’nin 13’üncü Olağan Büyük Kurultayı 7 Haziran’da yapılacak

15 Mayıs 2026
Bakan Göktaş: Hedefimiz engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran, ailelere destek olan hizmetleri daha da yaygınlaştırmak
Politika

Hedefimiz engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran, ailelere destek olan hizmetleri daha da yaygınlaştırmak

15 Mayıs 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Vahşi kapitalizmin elinde gaddar bir ekonomik silaha dönüştüğünü görüyoruz
Politika

Vahşi kapitalizmin elinde gaddar bir ekonomik silaha dönüştüğünü görüyoruz

15 Mayıs 2026 - Güncellenme Tarihi 16 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Trabzonspor-Beşiktaş derbisinin biletleri karaborsada

Trabzonspor-Beşiktaş derbisinin biletleri karaborsada

En Güncel Haberler

Trabzonspor ve Kulüpler Birliği Başkanı Doğan'dan, Çaykur Rizespor Başkanı Turgut'a teşekkür
Spor Haberleri

Trabzonspor ve Kulüpler Birliği Başkanı Doğan’dan, Çaykur Rizespor Başkanı Turgut’a teşekkür

16 Mayıs 2026
Avcılar'da demir ustası atık malzemelerden dönüştürdüğü eserlerden sergi açtı
Kültür ve Sanat

Avcılar’da demir ustası atık malzemelerden dönüştürdüğü eserlerden sergi açtı

16 Mayıs 2026
Altay'da 6 futbolcu serbest kalacak
Spor Haberleri

Altay’da 6 futbolcu serbest kalacak

16 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Erciyes, kayak sezonu boyunca 3,3 milyon ziyaretçiyi ağırladı

16 Mayıs 2026
Yaşam

Sokak ortasında tabanca ile vurulan kadın, berber dükkanına sığındı

16 Mayıs 2026
Yaşam

New York’ta ‘Türk Günü Yürüyüşü’ için bayrak çekme töreni

16 Mayıs 2026
Yaşam

Düzce’de 1 milyon liralık sentetik hap ele geçirildi; 1 gözaltı

16 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

ABD'den ‘Hürmüz Boğazı’ açıklaması

ABD’den ‘Hürmüz Boğazı’ açıklaması

- Haberton
16 Mayıs 2026

ABD Enerji Bakanı Chris Wright, “Hürmüz Boğazı'ndaki akış en geç yazın başlayacak” dedi. ABD Enerji Bakanı Chris Wright, Amerikan basınına...

Yoga spor kadar etkili mi? Uzmanlara göre etkisi sanıldığından daha büyük olabilir

Misafir sofraları için uyumlu menü önerileri

Borsada nasıl para kazanılır? Uzmanlar en kritik hatayı açıkladı

Çocuklarda kekemelik neden olur? Uzmanlara göre erken fark etmek büyük önem taşıyor

Güncel Haber

Erciyes, kayak sezonu boyunca 3,3 milyon ziyaretçiyi ağırladı

Erciyes, kayak sezonu boyunca 3,3 milyon ziyaretçiyi ağırladı

16 Mayıs 2026
Trabzonspor ve Kulüpler Birliği Başkanı Doğan'dan, Çaykur Rizespor Başkanı Turgut'a teşekkür

Trabzonspor ve Kulüpler Birliği Başkanı Doğan’dan, Çaykur Rizespor Başkanı Turgut’a teşekkür

16 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton