6 Ağustos 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - Amatör ruhu kaybetmeden profesyonelleşmek daha doğru

Amatör ruhu kaybetmeden profesyonelleşmek daha doğru

Haberton - Haberton
13 Ekim 2023
- İş Dünyası
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Amatör ruhu kaybetmeden profesyonelleşmek daha doğru

Amatör ruhu kaybetmeden profesyonelleşmek daha doğru

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Filoğlu Group Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Fil, “Yavaş yavaş kurumsallaşıyoruz ancak birdenbire kurumsallaşmak benim mantığıma pek yatmıyor. Açıkçası amatör ruhu kaybetmeden profesyonelleşmek bana daha doğru geliyor” dedi.

Filoğlu Group Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Fil, hemen hemen her sektörde olduklarını belirterek “Yavaş yavaş kurumsallaşıyoruz ancak birdenbire kurumsallaşmak benim mantığıma pek yatmıyor. Açıkçası amatör ruhu kaybetmeden profesyonelleşmek bana daha doğru geliyor. Aile mensuplarının kabiliyetlerine göre görev verilmesi, aile şirketinin başarısı ile doğru orantılıdır. Görevlendirme aşamalarının doğru yönetilmesi sağlandığında, aile şirketi olmak büyük bir avantaj.  Dolayısı ile Filoğlu Group’un aile şirketi vasfı kendisine avantaj sağlıyor” dedi.

1993 yılında Sakarya’nın Sapanca ilçesinin Kırkpınar kasabasında kurulan Filoğlu Group, bugün inşaat, hafriyat, lojistik, nakliyat, turizm, konaklama, yiyecek-içecek hizmetleri, tekstil, marina hizmetleri, deniz sanayi, imalat, madencilik, gayrimenkul danışmanlığı, dekorasyon gibi alanlarında faaliyet gösteriyor. Hikayesi Sapanca’da bir nalburiye dükkanında başlayan Filoğlu Group, yatırımlarına İzmir’in Çeşme ilçesinde devam ediyor. 

Ticaretin ruhunda olduğunu belirten Filoğlu GroupYönetim Kurulu Başkanı Fatih Fil, “Ticaretin bir karakter olduğunu düşünüyorum. Risk almayı korkutucu bulmuyorum. Aksine bundan keyif alıyorum. Filoğlu Group’un hikayesi 1993 yılında Sapanca’nın Kırkpınar beldesinde nalburiye dükkanı ile başladı. Daha sonra inşaatlar, ‘yap-sat’lar ile başka sektörlere girdik. Aslına bakarsanız Filoğlu Group için küçüklü büyüklü birçok dönüm noktası var. Ancak 2013 yılında İzmir’e hafriyat işi için gelmemiz ve yeni şirket-yönetim ağı oluşturmamız, Filoğlu Group için ciddi bir kırılma noktasıdır” dedi.

‘AMATÖR RUHU KAYBETMEDEN PROFESYONELLEŞMEK DAHA DOĞRU GELİYOR’

Filoğlu’nin bir aile şirketi olduğuna dikkati çeken Fil, “Yavaş yavaş kurumsallaşıyoruz ancak birdenbire kurumsallaşmak benim mantığıma pek yatmıyor. Açıkçası amatör ruhu kaybetmeden profesyonelleşmek bana daha doğru geliyor. Aile mensuplarının kabiliyetlerine göre görev verilmesi, aile şirketinin başarısı ile doğru orantılıdır. Görevlendirme aşamalarının doğru yönetilmesi sağlandığında, aile şirketi olmak büyük bir avantaj.  Dolayısı ile Filoğlu Group’un aile şirketi vasfı kendisine avantaj sağlıyor” diye konuştu.

‘TÜM TECRÜBELERİMİ TEMSİL EDİYOR’

Ticarete çocuk denilebilecek yaşta başladığına dikkati çeken Fil, şöyle devam etti:

“Hayatla savaşa girdiğim yaş ise 23. Dolayısıyla Filoğlu Group tüm tecrübelerimi temsil ediyor. Tüm tecrübelerden kastım hem zaferlerim hem de yenilgilerim ama bunlardan daha çok zaferi de yenilgiyi de ahlaktan, karakterden ve babamdan öğrendiklerimden caymadan göğüsleyebilme başarısı. Çok küçük bir yaşta girdiğim savaşların hepsi Filoğlu’nu yarattı. Filoğlu Group’un benim için bir ayna olduğunu söyleyebilirim. Tabii ki aynı zamanda kardeşlerimle ve evlatlarımla birlikte çalışıyoruz. Dolayısıyla Filoğlu Group benim için ‘aile’ de demek.”  

Filoğlu Group Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Fil, "Yavaş yavaş kurumsallaşıyoruz ancak birdenbire kurumsallaşmak benim mantığıma pek yatmıyor. Açıkçası amatör ruhu kaybetmeden profesyonelleşmek bana daha doğru geliyor" dedi.
Filoğlu Group Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Fil, “Yavaş yavaş kurumsallaşıyoruz ancak birdenbire kurumsallaşmak benim mantığıma pek yatmıyor. Açıkçası amatör ruhu kaybetmeden profesyonelleşmek bana daha doğru geliyor” dedi.

‘MADENCİLİK BİZİ EN ZORLAYAN SEKTÖR OLDU’

İş hayatında keyif almadan yaptıkları için kendilerini en zorlayan sektörün madencilik olduğunu belirten Fatih Fil, “Madencilik sektörünün çalışma şartları daha ağır, pazarı daha sert, rekabet daha çok. O nedenle madencilik bizi en zorlayan sektör oldu diyebilirim. Çalışmaktan en keyif aldığımız sektör ise turizm. Madencilik ne kadar yaratıcılığa, şahsa ve şahsın vizyonuna ihtiyaç duymayan bir sektör ise turizm de bir o kadar vizyon sahibi olmanız gereken bir sektör. Uçsuz bucaksız projelere ev sahipliği yapabiliyor turizm. Bu sektörde çalışmak oldukça keyifli” diye konuştu. 

‘FİLOĞLU’NDA KADIN ÇALIŞAN SAYISININ FAZLALIĞI KADINLARIN GÜCÜNDEN KAYNAKLIDIR’

Hayatın hiçbir yerinde kadın ve erkek ayrımına inanmadığını vurgulayan Fil, “Bu zihniyete de şiddetle karşıyım. Açıkçası bilinçli olarak ‘kadın istihdamına destek’ politikasıyla hareket etmiyoruz. Filoğlu’nda eğer kadın yönetici ve çalışan sayısı fazlaysa o bizden değil kadınların gücünden kaynaklıdır” dedi.

Maneviyatın, sosyal sorumluluk projelerinin kendileri için önemli olduğunun altını çizen Fil, “Sosyal sorumluluk projelerini, insanın amacının ne olduğunu kendine hatırlatan faaliyetler olarak görüyorum. Ailemizin her ferdi bu konuda çok hassas ve elinden geleni yapıyor. Ülkemizde anlık gelişen afetlerden, ihtiyaç sahibi çocuklarımızın burslarının karşılanmasına kadar doğru olduğuna inandığımız her konuda gücümüzün yettiği kadar yere ulaşmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. 

‘TİCARET YAPARKEN KEYİF ALMAYI, GÜVEN DUYGUSU HİSSETMEYİ TERCİH EDERİM’

Kendilerin en derinden etkileyen dönemin 2008 krizi olduğuna dikkati çeken Fil, şunları söyledi:

“Ticari olarak çok zor birkaç yıl geçirdik ama bize çok şey kattı. O yıllar çok bocaladık. 1-2 yıl o hasarı tamir edebilmek için çok mücadele verdik. Ancak işlerimizden, ilgilendiğimiz sektörlerden kopmadık. Küsmeden, darılmadan, enerjimizi, hırsımızı kaybetmeden toparlandık. Ticaret yaparken dikkat ettiğimiz birçok kriter var ama kimle ticaret yaparsak yapalım mutlaka keyif almayı, güven duygusunu karşımda hissetmeyi tercih ederim. Çok güzel bir iş imkanı önümüze bile gelse; o işi yapacağımız kişilerden pozitif elektrik almamışsam, ne kazanacağımın bir önemi yok. O işe asla başlamam.”

‘ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİ ÇOK AYDINLIK GÖRÜYORUM’

Filoğlu’nu başarılı olma yolunda mücadele eden bir şirketler grubu olarak gördüğünü ifade eden Fil, “Başarılı olma yolunda ailemiz ve çalışma arkadaşımızla birlikte mücadele veriyoruz.  Hemen hemen her sektörde varız. Zorluklar yaşayan sektörlerimiz var. Sıkıntıdan etkilenmeyen sektörlerimiz var. Dünyanın her yerinde bu böyledir. Dönem dönem sıkıntılar yaşıyoruz; bazı sektörler sıkıntıya giriyor. Ülkemizin geleceğini çok aydınlık görüyorum. Bu konuda çok motiveyim. Etrafımdaki insanlarda da bu motivasyonu görüyorum. Karamsar tablo çizmeye çalışan iş dünyasından bazı arkadaşlarımızın yaptıklarının da doğru olmadığını düşünüyorum. Gerçekten çok güzel ve güçlü bir ülkede yaşıyoruz. Önümüz açık” dedi.

PROJELERİNİ ANLATTI

Projelerine de değinen Fatih Fil, “Şirketleri, projeleri büyütür, yetişkin hale getirir ve yöneticilere bırakırım. En yeni projemiz Alaçatı Marina Projesi, dolayısıyla da göz bebeğimiz. Vaktimizin çoğunu burada geçiriyoruz. Fiziki anlamda Alaçatı Marina çok değişti; yönetimsel anlamda da çok yol aldık. İşletmelerimizin ve buradaki aktivitelerin kalitesini yükseltmeye çalışıyoruz. İyi gidiyoruz. Marina’nın yetişkin olmasına az kaldı.  

Çeşme, Bodrum, Foça ve gelişmekte olan diğer projelerimizin tümünü eş zamanlı yapıyoruz. Ancak Foça’nın hikayesi diğerlerinden biraz daha farklı. Foça küçük bir sahil kasabası. Orada Foça’nın ruhuna uygun çok butik işler yapıyoruz. Foça projelerini ticari gelirden çok, şahsi hobim gibi görüyorum. Foça’yı çok seviyorum. Hem bana meşgale çıkıyor hem de orada Foça’nın ruhunu besleyecek küçük projeler yapıyoruz.  Şu an gündemimizde üzerinde durduğumuz ve içimize sinen birçok proje var. Ancak çok yakında İnvictus İnşaat ve Filoğlu İnşaat’ın birlikte kurduğu İnvictus Yapı’yla beraber kendi aramızda ‘Alaçatı Yeni Köy’ projesi adını verdiğimiz, adı henüz kesinleşmeyen konut projesini duyuracağız. Bunun için çok heyecanlıyız” dedi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Amasra maden faciasının yıl dönümünde acılar tazelendi

Sonraki Haber

Mardin’de 7 gün eylem yapmak yasak

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Serinhisar'dan 40'a yakın ülkeye leblebi ihracatı
İş Dünyası

Serinhisar’dan 40’a yakın ülkeye leblebi ihracatı

6 Ağustos 2026
Merkezi yönetim bütçesinden Ar-Ge'ye 253 milyar 544 milyon lira harcandı
İş Dünyası

Merkezi yönetim bütçesinden Ar-Ge’ye 253 milyar 544 milyon lira harcandı

6 Ağustos 2026
Diplomalı kız kardeşler, masabaşı iş yerine tarlayı seçti
İş Dünyası

Diplomalı kız kardeşler, masabaşı iş yerine tarlayı seçti

6 Ağustos 2026
Akıllı üretim sistemlerini yönetecek dijital fabrika operatörleri yetiştirilecek
İş Dünyası

Akıllı üretim sistemlerini yönetecek dijital fabrika operatörleri yetiştirilecek

5 Ağustos 2026
Akkuyu NGS’nin devreye alınma sürecini Türk tedarikçiler değerlendirdi
İş Dünyası

Akkuyu NGS’nin devreye alınma sürecini Türk tedarikçiler değerlendirdi

5 Ağustos 2026
BTSO, TEKNOSAB KOBİ OSB ile yeni ekosistem kuruyor
İş Dünyası

BTSO, TEKNOSAB KOBİ OSB ile yeni ekosistem kuruyor

4 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Mardin'de 7 gün eylem yapmak yasak

Mardin'de 7 gün eylem yapmak yasak

En Güncel Haberler

Karşıyaka'nın maç programı belirlendi
Spor Haberleri

Karşıyaka’nın maç programı belirlendi

6 Ağustos 2026
Bahçelievler'de çöken binada enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor / Havadan görüntülerle
Öne Çıkan

Bahçelievler’de çöken binada enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor / Havadan görüntülerle

6 Ağustos 2026
Salah yerel basını da fethetti
Spor Haberleri

Salah yerel basını da fethetti

6 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Mahalle bazlı kentsel dönüşümde 17 Ağustos depreminin yıl dönümünde yıkım başlayacak

6 Ağustos 2026
Yaşam

Silahlı kavga ihbarında yakalanan 6 şüpheliden 2’si tutuklandı

6 Ağustos 2026
Yaşam

‘Ağrı Dağı’nın turizm potansiyeli milyarlarca dolarlık fırsata dönüşebilir’

6 Ağustos 2026
Yaşam

Türkiye ile Suriye arasında yükseköğretimde iş birliği anlaşması

6 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Mahalle bazlı kentsel dönüşümde 17 Ağustos depreminin yıl dönümünde yıkım başlayacak

Mahalle bazlı kentsel dönüşümde 17 Ağustos depreminin yıl dönümünde yıkım başlayacak

- Haberton
6 Ağustos 2026

Sakarya'da mahalle bazlı kentsel dönüşümün ilk uygulaması olan Tığcılar Kentsel Dönüşüm 1. Etap Projesi'nde riskli yapıların tahliye süreci, 17 Ağustos...

Güneş lekeleri kalıcı mı? Nasıl geçer? Ciltte oluşan lekeler hakkında bilinmesi gerekenler

Göz seyirmesi neden geçmez? Uzun süren göz kapağı atmasının olası nedenleri

Aç karnına kahve içmek zararlı mı? Bilimsel araştırmalar ne diyor?

Sosyal medya detoksu gerçekten işe yarıyor mu? Araştırmalar dikkat çeken sonuçlar ortaya koyuyor

Güncel Haber

Karşıyaka'nın maç programı belirlendi

Karşıyaka’nın maç programı belirlendi

6 Ağustos 2026
Bahçelievler'de çöken binada enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor / Havadan görüntülerle

Bahçelievler’de çöken binada enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor / Havadan görüntülerle

6 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton