8 Ağustos 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Sağlık Haberleri - Alzheimer hakkında bilinç oluşturmak için güç birliği

Alzheimer hakkında bilinç oluşturmak için güç birliği

Haberton - Haberton
21 Eylül 2022
- Sağlık Haberleri
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Alzheimer hakkında bilinç oluşturmak için güç birliği

Alzheimer hakkında bilinç oluşturmak için güç birliği

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

21 Eylül Dünya Alzheimer Günü kapsamında Siemens Healthineers liderliğinde Türkiye Alzheimer Derneği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Dairesi Başkanlığı ve BİMTAŞ iş birliğiyle Alzheimer hakkında bilinç oluşturma hedefi ile bilgilendirici bir kitapçık tasarlandı.

Siemens Healthineers Türkiye, Haziran 2022’de kamuoyu ile paylaştığı Sağlık Okur Yazarlığı Araştırma Raporu doğrultusunda kamuoyunda sağlık okuryazarlığı ve bilinci oluşturma amaçlı çalışmalarını sürdürüyor. Siemens Healthineers Türkiye son olarak 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü kapsamında Türkiye Alzheimer Derneği, İBB Sağlık Dairesi Başkanlığı ve BİMTAŞ iş birliğiyle yürüttüğü örnek bir çalışmaya öncülük ediyor.

Dünya Alzheimer günü için planlanan projede, kamuoyunun dikkatini Alzheimer hastalığına çekmek amacıyla, içeriğinde Alzheimer hastalığı ve hasta bakımı hakkında bilgilendirmelerin de bulunduğu bir bulmaca ve mandala kitapçığı hazırlandı. Türkiye Alzheimer Derneği’nin uzman görüş ve önerileriyle hazırlanan kitapçık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İBB Halkla İlişkiler Dairesi tarafından, yerinde çözüm ve mobil çözüm noktalarında İstanbullulara ulaştırıldı.

TÜRKİYE’DE HER 10 AİLEDEN BİRİNİN ALZHEİMER HASTASI AKRABASI BULUNUYOR

Alzheimer’ın habercisi olan belirtilere hâkim olmak, hastalığın teşhisi ve kesin tanısı için hayati önem arz ediyor. Hastalığın teşhisi için hasta ve yakınlarının dikkat etmesi gereken hususları paylaşan Türkiye Alzheimer Derneği Başkanı Dr. Başar Bilgiç “Yaşla gelen ciddi ve günlük hayatı etkileyen unutkanlıklar, karar vermekte güçlük çekme, ruh hali veya duygu değişiklikleri hastalık için ciddiye alınması gereken çok önemli bulgular. Bu bulguları hem kendinde hem de yakınlarında gözlemleyenlerin doktora başvurması oldukça önemli” diyerek hasta yakınlarının önem vermesi gereken hususlara değindi. Bilgiç: “Her 10 aileden birinin Alzheimer hastası akrabası var. Ülkemizde toplumun en hızlı büyüyen kesiminin yaşlılardan oluştuğu düşünüldüğünde, bu rakamların daha da artması bekleniyor” dedi.

Alzheimer hakkında bilinç oluşturmak için güç birliği

SİEMENS HEALTHİNEERS ÇÖZÜMLERİ TEŞHİS SÜRESİNİ AZALTIRKEN KESİN TANIYI DA KOLAYLAŞTIRIYOR

Yaşla birlikte ilerleyen ve basit gündelik işlerin bile yerine getirilmesinde sorunlar yaratan unutkanlık, Alzheimer hastalığının belirtisi olabiliyor. Diğer tüm hastalıklarda olduğu gibi Alzheimer’ın da erken teşhisi hastalığın izlenmesi ve yavaşlatılması için kritik önem arz ediyor. Siemens Healthineers, bilgisayarlı görüntüleme sistemleriyle başta Alzheimer olmak üzere nörolojik hastalıkların tanı ve teşhisi için çözümler üretiyor.

Siemens Healthineers Türkiye Genel Müdürü Enis Sonemel “Siemens Healthineers olarak geliştirdiğimiz görüntüleme sistemlerimizle hastalıkların erken ve doğru teşhisi için çözümler üretiyoruz. Bu çözümlerimizden bir tanesi de nöroloji alanında geliştirdiğimiz bilgisayarlı görüntüleme sistemlerimiz. Yapay zekâ tabanlı çözümlerimiz manyetik rezonans görüntüleme (MR) muayenelerinde kullanılarak parkinson, Alzheimer veya farklı demans hastalıklarının teşhis edilme sürecine yardımcı oluyor” dedi.

Sonemel sözlerini “Siemens Healthineers olarak geliştirmekte olduğumuz teknolojilerle toplum sağlığına sunduğumuz katkıların dışında, sağlık okuryazarlığının ve toplumsal farkındalığın artmasını çok önemsiyor; bu alanlarda fayda sağlamak üzere çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Haziran ayında detaylarını paylaştığımız Sağlık Okuryazarlığı Araştırmamız sonrasında bu alanda önemli ölçüde farkındalık oluşturduk. Kamuoyunda bilinç oluşturmak amacıyla çalışmalarımızı çeşitlendirmek ve sürdürmek istiyoruz.  21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’ne yönelik olarak bilgilendirici kitapçığımız da bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz projelerden birini oluşturuyor” şeklinde sonlandırdı.

21 Eylül Dünya Alzheimer Günü kapsamında Siemens Healthineers liderliğinde Türkiye Alzheimer Derneği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Dairesi Başkanlığı ve BİMTAŞ iş birliğiyle Alzheimer hakkında bilinç oluşturma hedefi ile bilgilendirici bir kitapçık tasarlandı.

ALZHEİMER GELECEKTE DAHA FAZLA GÜNDEMİMİZDE OLACAK

İBB Sağlık Dairesi Başkanı Dr. Önder Yüksel Eryiğit de şunları söyledi:

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun “Sağlıklı kent, sağlıklı yaşam” vizyonuyla sürdürülebilir, sağlıklı bir yaşam sunmak için toplumun halk sağlığını önceliklendirerek koruyucu, önleyici tedavi ve rehabilite edici sağlık hizmetlerini yurttaşlarımıza sunuyoruz. Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini hayata geçirerek dünyada ve Türkiye’de birçok belediyeye ilham kaynaği olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kuşkusuz en önemli hizmetlerini toplum sağlığı alanında Sağlık Dairesi Başkanlığı çatısı altında; ayakta teşhis ve tedavi, evde sağlık, psikolojik danışmanlık, vektörlerle mücadele, yaşlı bakım, bağımlılıkla mücadele ve rehabilitasyon hizmetleri gibi geniş bir yelpazede halkımıza sunuyoruz.

Ücretsiz vermiş olduğumuz bu hizmetlerden vatandaşlarımız Alo 153 çözüm merkezi üzerinden kolaylıkla faydalanabiliyorlar diyen Eryiğit; proje ile ilgili şunları ifade ediyor: “Türkiye’de yaşlanmaya paralel artış gösteren Alzheimer hastalığında hasta sayısı her geçen yıl artış göstermektedir. Yakın gelecekte dünyanın en fazla Alzheimer hastasına sahip ülkelerinden biri olabiliriz. Bu öngörü doğrultusunda önleyici bir faaliyet gerçekleştirerek Alzheimer hastalığı ve Alzheimer hastalarının bakımı hakkında halkımızı bilgilendirerek fayda sağlamayı amaçlıyoruz.”

BİMTAŞ Genel Müdürü Özgür Bora Yaprak ise “BİMTAŞ olarak kenti ilgilendiren tüm konular doğal olarak gündemimizde yer alıyor. Çalışmalarımız kapsamında kentin geleceğine dair projeleri yaparken aynı zamanda güne dokunan projelerin paydaşı olmaktan da büyük mutluluk duyuyoruz. Kentimizi ve kent yaşantımızı ilgilendiren tüm alanlarda sosyal sorumluluk projeleri geliştirmek ve toplumun ilgili kesimlerine dokunan çalışmalara paydaşlık yapmanın hepimizin hem bireysel, hem de kurumsal görevleri arasında yer aldığına inanıyorum.

Sağlıklı kentlerin koşulu olarak sağlıklı vatandaşların öneminin farkındayız. Bu doğrultuda sağlık okuryazarlığı ve farkındalığı sağlamayı amaçlayan bu projede yer almak bizim için oldukça kıymetli. Sayıları 300 bini aşan Alzheimer hastası yaşlımız bizim için aileleriyle bir bütün olarak önem taşıyor. Bu nedenle sadece hastaları değil hane halkındaki diğer kişileri de kapsayan önleyici ve destekleyici nitelikteki bu kitapçığı önemli ve değerli buluyorum” dedi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

TOKİ’ye borcu olanlar için indirim kampanyası

Sonraki Haber

Erdoğan ve Yair Lapid arasında önemli görüşme

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

‘Omurilik pili ile kronik ağrılar kontrol altına alınabiliyor’
Sağlık Haberleri

Omurilik pili ile kronik ağrılar kontrol altına alınabiliyor

7 Ağustos 2026
7'nci çocuğunu ambulansta dünyaya getirdi
Sağlık Haberleri

7’nci çocuğunu ambulansta dünyaya getirdi

6 Ağustos 2026
Uzmanından botoks yaptıracaklara uyarılar
Sağlık Haberleri

Uzmanından botoks yaptıracaklara uyarılar

6 Ağustos 2026
Muhammed Aras’ın ölümü sonrası uzmandan uyarı: Camlar açık olsa da araç içi fırına dönüyor
Sağlık Haberleri

4 yaşındaki Muhammed Aras’ın ölümünün ardından uzmandan uyarı: Araçlar dakikalar içinde fırına dönüşüyor

6 Ağustos 2026
Medicana Ankara Hastanesi'ne 'Altın Akreditasyon Belgesi'
Sağlık Haberleri

Medicana Ankara Hastanesi’ne ‘Altın Akreditasyon Belgesi’

6 Ağustos 2026
‘Yaz sıcakları tansiyon hastalarında risk oluşturuyor’
Sağlık Haberleri

Yaz sıcakları tansiyon hastalarında risk oluşturuyor

6 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Erdoğan ve Yair Lapid arasında önemli görüşme

Erdoğan ve Yair Lapid arasında önemli görüşme

En Güncel Haberler

TBMM Genel Kurulu'nda, suça sürüklenen çocuklara ilişkin düzenlemeleri de içeren teklifin 6 maddesi kabul edildi
Politika

TBMM Genel Kurulu’nda, suça sürüklenen çocuklara ilişkin düzenlemeleri de içeren teklifin 6 maddesi kabul edildi

8 Ağustos 2026
Mersin'de 190 gram eroin ele geçirildi
Yerel Haberler

Mersin’de 190 gram eroin ele geçirildi

8 Ağustos 2026
Eskişehir'de 1 kişi evinde ölü bulundu
Yerel Haberler

Eskişehir’de 1 kişi evinde ölü bulundu

8 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

AK Parti’li Zorlu: Türk Dünyası Düşünce ve Araştırma Merkezi’ni Keçiören’de kurma kararı aldık

8 Ağustos 2026
Yaşam

Devlet Bahçeli, nikah şahidi oldu

8 Ağustos 2026
Yaşam

Mahsun Kırmızıgül: Ülkemizde barış havası esiyor umarım kalıcı olur, umarım yapıcı olur

8 Ağustos 2026
Yaşam

Tekirdağ’da Kur’an kursu öğrencileri, harçlıklarını Filistin’e bağışladı

7 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Adana'da kahvehaneye silahlı saldırı: 3 yaralı

Adana’da kahvehaneye silahlı saldırı: 3 yaralı

- Haberton
8 Ağustos 2026

Adana'da bir kahvehaneye giren yüzü kapüşonlu şüpheli, içeridekilere tabancayla rastgele ateş açması 3 kişi yaralandı. Yararılar hastaneye kaldırılırken, şüphelinin yakalanması...

Aşırı Kıskançlık Neden Olur? Sürekli Kıskanma Hissinin Altında Hangi Nedenler Yatabilir?

Para Biriktirmeye Nereden Başlanmalı? Uzmanlardan Etkili Tasarruf İçin İlk Adımlar

Sabah uyanınca ilk 10 dakikada yapılan bu hata gün boyu yorgun hissettiriyor

Yazın Araç Neden Hararet Yapar? En Yaygın Nedenler ve Alınabilecek Önlemler

Güncel Haber

TBMM Genel Kurulu'nda, suça sürüklenen çocuklara ilişkin düzenlemeleri de içeren teklifin 6 maddesi kabul edildi

TBMM Genel Kurulu’nda, suça sürüklenen çocuklara ilişkin düzenlemeleri de içeren teklifin 6 maddesi kabul edildi

8 Ağustos 2026
Mersin'de 190 gram eroin ele geçirildi

Mersin’de 190 gram eroin ele geçirildi

8 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton