16 Mayıs 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Sağlık Haberleri - Alzheimer hakkında bilinç oluşturmak için güç birliği

Alzheimer hakkında bilinç oluşturmak için güç birliği

Haberton - Haberton
21 Eylül 2022
- Sağlık Haberleri
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Alzheimer hakkında bilinç oluşturmak için güç birliği

Alzheimer hakkında bilinç oluşturmak için güç birliği

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

21 Eylül Dünya Alzheimer Günü kapsamında Siemens Healthineers liderliğinde Türkiye Alzheimer Derneği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Dairesi Başkanlığı ve BİMTAŞ iş birliğiyle Alzheimer hakkında bilinç oluşturma hedefi ile bilgilendirici bir kitapçık tasarlandı.

Siemens Healthineers Türkiye, Haziran 2022’de kamuoyu ile paylaştığı Sağlık Okur Yazarlığı Araştırma Raporu doğrultusunda kamuoyunda sağlık okuryazarlığı ve bilinci oluşturma amaçlı çalışmalarını sürdürüyor. Siemens Healthineers Türkiye son olarak 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü kapsamında Türkiye Alzheimer Derneği, İBB Sağlık Dairesi Başkanlığı ve BİMTAŞ iş birliğiyle yürüttüğü örnek bir çalışmaya öncülük ediyor.

Dünya Alzheimer günü için planlanan projede, kamuoyunun dikkatini Alzheimer hastalığına çekmek amacıyla, içeriğinde Alzheimer hastalığı ve hasta bakımı hakkında bilgilendirmelerin de bulunduğu bir bulmaca ve mandala kitapçığı hazırlandı. Türkiye Alzheimer Derneği’nin uzman görüş ve önerileriyle hazırlanan kitapçık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İBB Halkla İlişkiler Dairesi tarafından, yerinde çözüm ve mobil çözüm noktalarında İstanbullulara ulaştırıldı.

TÜRKİYE’DE HER 10 AİLEDEN BİRİNİN ALZHEİMER HASTASI AKRABASI BULUNUYOR

Alzheimer’ın habercisi olan belirtilere hâkim olmak, hastalığın teşhisi ve kesin tanısı için hayati önem arz ediyor. Hastalığın teşhisi için hasta ve yakınlarının dikkat etmesi gereken hususları paylaşan Türkiye Alzheimer Derneği Başkanı Dr. Başar Bilgiç “Yaşla gelen ciddi ve günlük hayatı etkileyen unutkanlıklar, karar vermekte güçlük çekme, ruh hali veya duygu değişiklikleri hastalık için ciddiye alınması gereken çok önemli bulgular. Bu bulguları hem kendinde hem de yakınlarında gözlemleyenlerin doktora başvurması oldukça önemli” diyerek hasta yakınlarının önem vermesi gereken hususlara değindi. Bilgiç: “Her 10 aileden birinin Alzheimer hastası akrabası var. Ülkemizde toplumun en hızlı büyüyen kesiminin yaşlılardan oluştuğu düşünüldüğünde, bu rakamların daha da artması bekleniyor” dedi.

Alzheimer hakkında bilinç oluşturmak için güç birliği

SİEMENS HEALTHİNEERS ÇÖZÜMLERİ TEŞHİS SÜRESİNİ AZALTIRKEN KESİN TANIYI DA KOLAYLAŞTIRIYOR

Yaşla birlikte ilerleyen ve basit gündelik işlerin bile yerine getirilmesinde sorunlar yaratan unutkanlık, Alzheimer hastalığının belirtisi olabiliyor. Diğer tüm hastalıklarda olduğu gibi Alzheimer’ın da erken teşhisi hastalığın izlenmesi ve yavaşlatılması için kritik önem arz ediyor. Siemens Healthineers, bilgisayarlı görüntüleme sistemleriyle başta Alzheimer olmak üzere nörolojik hastalıkların tanı ve teşhisi için çözümler üretiyor.

Siemens Healthineers Türkiye Genel Müdürü Enis Sonemel “Siemens Healthineers olarak geliştirdiğimiz görüntüleme sistemlerimizle hastalıkların erken ve doğru teşhisi için çözümler üretiyoruz. Bu çözümlerimizden bir tanesi de nöroloji alanında geliştirdiğimiz bilgisayarlı görüntüleme sistemlerimiz. Yapay zekâ tabanlı çözümlerimiz manyetik rezonans görüntüleme (MR) muayenelerinde kullanılarak parkinson, Alzheimer veya farklı demans hastalıklarının teşhis edilme sürecine yardımcı oluyor” dedi.

Sonemel sözlerini “Siemens Healthineers olarak geliştirmekte olduğumuz teknolojilerle toplum sağlığına sunduğumuz katkıların dışında, sağlık okuryazarlığının ve toplumsal farkındalığın artmasını çok önemsiyor; bu alanlarda fayda sağlamak üzere çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Haziran ayında detaylarını paylaştığımız Sağlık Okuryazarlığı Araştırmamız sonrasında bu alanda önemli ölçüde farkındalık oluşturduk. Kamuoyunda bilinç oluşturmak amacıyla çalışmalarımızı çeşitlendirmek ve sürdürmek istiyoruz.  21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’ne yönelik olarak bilgilendirici kitapçığımız da bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz projelerden birini oluşturuyor” şeklinde sonlandırdı.

21 Eylül Dünya Alzheimer Günü kapsamında Siemens Healthineers liderliğinde Türkiye Alzheimer Derneği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Dairesi Başkanlığı ve BİMTAŞ iş birliğiyle Alzheimer hakkında bilinç oluşturma hedefi ile bilgilendirici bir kitapçık tasarlandı.

ALZHEİMER GELECEKTE DAHA FAZLA GÜNDEMİMİZDE OLACAK

İBB Sağlık Dairesi Başkanı Dr. Önder Yüksel Eryiğit de şunları söyledi:

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun “Sağlıklı kent, sağlıklı yaşam” vizyonuyla sürdürülebilir, sağlıklı bir yaşam sunmak için toplumun halk sağlığını önceliklendirerek koruyucu, önleyici tedavi ve rehabilite edici sağlık hizmetlerini yurttaşlarımıza sunuyoruz. Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini hayata geçirerek dünyada ve Türkiye’de birçok belediyeye ilham kaynaği olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kuşkusuz en önemli hizmetlerini toplum sağlığı alanında Sağlık Dairesi Başkanlığı çatısı altında; ayakta teşhis ve tedavi, evde sağlık, psikolojik danışmanlık, vektörlerle mücadele, yaşlı bakım, bağımlılıkla mücadele ve rehabilitasyon hizmetleri gibi geniş bir yelpazede halkımıza sunuyoruz.

Ücretsiz vermiş olduğumuz bu hizmetlerden vatandaşlarımız Alo 153 çözüm merkezi üzerinden kolaylıkla faydalanabiliyorlar diyen Eryiğit; proje ile ilgili şunları ifade ediyor: “Türkiye’de yaşlanmaya paralel artış gösteren Alzheimer hastalığında hasta sayısı her geçen yıl artış göstermektedir. Yakın gelecekte dünyanın en fazla Alzheimer hastasına sahip ülkelerinden biri olabiliriz. Bu öngörü doğrultusunda önleyici bir faaliyet gerçekleştirerek Alzheimer hastalığı ve Alzheimer hastalarının bakımı hakkında halkımızı bilgilendirerek fayda sağlamayı amaçlıyoruz.”

BİMTAŞ Genel Müdürü Özgür Bora Yaprak ise “BİMTAŞ olarak kenti ilgilendiren tüm konular doğal olarak gündemimizde yer alıyor. Çalışmalarımız kapsamında kentin geleceğine dair projeleri yaparken aynı zamanda güne dokunan projelerin paydaşı olmaktan da büyük mutluluk duyuyoruz. Kentimizi ve kent yaşantımızı ilgilendiren tüm alanlarda sosyal sorumluluk projeleri geliştirmek ve toplumun ilgili kesimlerine dokunan çalışmalara paydaşlık yapmanın hepimizin hem bireysel, hem de kurumsal görevleri arasında yer aldığına inanıyorum.

Sağlıklı kentlerin koşulu olarak sağlıklı vatandaşların öneminin farkındayız. Bu doğrultuda sağlık okuryazarlığı ve farkındalığı sağlamayı amaçlayan bu projede yer almak bizim için oldukça kıymetli. Sayıları 300 bini aşan Alzheimer hastası yaşlımız bizim için aileleriyle bir bütün olarak önem taşıyor. Bu nedenle sadece hastaları değil hane halkındaki diğer kişileri de kapsayan önleyici ve destekleyici nitelikteki bu kitapçığı önemli ve değerli buluyorum” dedi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

TOKİ’ye borcu olanlar için indirim kampanyası

Sonraki Haber

Erdoğan ve Yair Lapid arasında önemli görüşme

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Lokman Hekim Akay Hastanesi’nde Toumai cerrahi robotu ile torasik kurulum gerçekleştirildi
Sağlık Haberleri

Lokman Hekim Akay Hastanesi’nde Toumai cerrahi robotu ile torasik kurulum gerçekleştirildi

16 Mayıs 2026
‘Her 3 yetişkinden biri hipertansiyon hastası’
Sağlık Haberleri

Her 3 yetişkinden biri hipertansiyon hastası

16 Mayıs 2026
Sağlık Haberleri

Obezite oranları Türkiye’de hızla artıyor

16 Mayıs 2026
Tıbbi Onkoloji Uzmanı Karahan: Sanal medyada kanser hastalarını suistimal edenler olabilir
Sağlık Haberleri

Sanal medyada kanser hastalarını suistimal edenler olabilir

15 Mayıs 2026
Uzmanı uyardı: Şekli değişen benler dikkate alınmalı
Sağlık Haberleri

Uzmanı uyardı: Şekli değişen benler dikkate alınmalı

15 Mayıs 2026
‘Çölyak her yaşta ortaya çıkabiliyor’
Sağlık Haberleri

Çölyak her yaşta ortaya çıkabiliyor

15 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Erdoğan ve Yair Lapid arasında önemli görüşme

Erdoğan ve Yair Lapid arasında önemli görüşme

En Güncel Haberler

Ayvalıkgücü 2'nci Lig için finalde
Spor Haberleri

Ayvalıkgücü 2’nci Lig için finalde

16 Mayıs 2026
Petkimsporlu Efianayi Maccabi'de
Spor Haberleri

Petkimsporlu Efianayi Maccabi’de

16 Mayıs 2026
Menemen FK'da Çoruhlu iddiası
Spor Haberleri

Menemen FK’da Çoruhlu iddiası

16 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Binalarına sızan suya çözüm istiyorlar

16 Mayıs 2026
Yaşam

Kırşehir’de kent merkezine inen karaca kamerada

16 Mayıs 2026
Yaşam

2’nci İstanbul Doğal Kaynaklar Zirvesi, 22 Mayıs’ta düzenlenecek

16 Mayıs 2026
Yaşam

Avcılar’da iş yerinden hırsızlık kamerada

16 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Emine Erdoğan'dan Kazakistan paylaşımı

Emine Erdoğan’dan Kazakistan paylaşımı

- Haberton
16 Mayıs 2026

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Türkiye ile Kazakistan arasındaki dostluğun, ortak tarihimizin gücü ve gönüllerimizde taşıdığımız muhabbetle ilelebet...

Yoga spor kadar etkili mi? Uzmanlara göre etkisi sanıldığından daha büyük olabilir

Misafir sofraları için uyumlu menü önerileri

Borsada nasıl para kazanılır? Uzmanlar en kritik hatayı açıkladı

Çocuklarda kekemelik neden olur? Uzmanlara göre erken fark etmek büyük önem taşıyor

Güncel Haber

Ayvalıkgücü 2'nci Lig için finalde

Ayvalıkgücü 2’nci Lig için finalde

16 Mayıs 2026
Binalarına sızan suya çözüm istiyorlar

Binalarına sızan suya çözüm istiyorlar

16 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton