TRY - Türk Lirası
EUR
20,522
USD
19,034
GBP
23,273
CNY
2,771
26 Mart 2023, Pazar
Ana SayfaHaberlerİş DünyasıAltınyıldız 6 milyon pet şişeyi kumaşa çevirdi

Altınyıldız 6 milyon pet şişeyi kumaşa çevirdi

Tuğba Öztürk
Tuğba Öztürkhttps://haberton.com
Ankara doğumlu, Gazi Üniversitesi Basın Yayın mezunu, Medya ve İletişim konularına ilgili olan Haberton Muhabiri!

Haftanın Öne Çıkanları

Altınyıldız, daha sürdürülebilir bir dünya için hem üretim hem de teknolojik alt yapısını geliştirmeye devam ediyor. Sürdürülebilir tekstil alanında önemli çalışmalar yapan marka, sadece 2022 yılında 6 milyon pet şişenin kumaşa dönüşmesi sağladı.

Dönüşüm işlemi sayesinde 155 ton karbondioksit gazının atmosfere karışmasını önledi. 2021 yılında da 62.5 ton GRS sertifikalı geri dönüştürülmüş polyester elyaf kullanarak yaklaşık 3,4 milyon pet şişeyi giyilebilir hale getiren Altınyıldız, bu sayede doğaya sunduğu katkıyı 2’ye katlamış oldu.

Etkin üretim yönetimi sayesinde 510 bin litre su tasarrufu yapan marka, bu alandaki çalışmalarıyla; 66 hanenin 1 yıllık elektrik enerjisi ihtiyacı, 669 kişinin 1 yıllık içme suyu ihtiyacı ve 360 varil petrolün tüketiminden açığa çıkan CO2 emisyonunu önlenmiş oldu.

Altinyildiz 6 milyon pet siseyi kumasa cevirdi - i̇ş dünyası - haberton
Altınyıldız 6 milyon pet şişeyi kumaşa çevirdi

GERİ DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ PET ŞİŞE KULLANIMINI ARTIRDI

Doğaya saygı vizyonunu genişleten Altınyıldız, kumaşa dönüştürdüğü pet şişe sayısını da katladı. 2021 yılında 62.5 ton GRS sertifikalı geri dönüştürülmüş polyester elyafı kullanarak yaklaşık 3,4 milyon pet şişeyi giyilebilir hale getiren marka, 2022 yılında doğaya sunduğu katkıyı yüzde 76 oranında artırmış oldu. Ürettiği bu kumaşları Avrupa ve Amerika’daki müşterilerine ihraç eden Altınyıldız, Boyner’in özel markaları için de bu kumaş üretiminden koleksiyonlar hazırlıyor.

335 TONDAN FAZLA TEKSTİL ATIĞI GERİ DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda etkin geri dönüşüm alanında da hedef büyüten giyim markası, 2022 yılı üretim süreçlerinde açığa çıkan 335 tondan fazla tekstil atığını yeni tekstil ürünlerine hammadde olarak geri dönüştürülmesini de sağladı.

Fikrinizi Belirtin

Haber | Yazı ne kadar ilginizi çekiyor?
Haberi | Yazıyı ne kadar beğendiniz?
Görseller Haber | Yazı ile ne kadar alakalı?
Haberi | Yazıyı Arkadaşlarınıza önerme şansınız ne kadar?

Reviews (0)

Bu makalenin henüz bir incelemesi yok. İlk incelemeyi siz yapın!

Çok Okunan Kategoriler

Güncel Haberler

İlgili Haberler