27 Ekim 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Kültür ve Sanat - Altın Portakal’da Onur ve Başarı Ödülleri verildi

Altın Portakal’da Onur ve Başarı Ödülleri verildi

Haberton - Haberton
6 Ekim 2024
- Kültür ve Sanat
Okuma Süresi:7 dakikalık okuma
A A
0
Altın Portakal'da Onur ve Başarı Ödülleri verildi

Altın Portakal'da Onur ve Başarı Ödülleri verildi

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Bu yıl 61’incisi düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali açılış töreni ile başladı. Törende Başarı Ödülleri Farah Zeynep Abdullah ve Aras Bulut İynemli’ye, Onur Ödülleri ise Işıl Yücesoy, Şerif Sezer, Erdal Özyağcılar, Müjdat Gezen ve Selçuk Yöntem’e takdim edildi. 

1964’te ilki Belediye Başkanı Avni Tolunay’ın girişimiyle yapılan Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu yıl 61’inci kez başlıyor. Geçen yıl Nejla Demirci’nin ‘Kanun Hükmü’ belgesel filmiyle ilgili yaşanan tartışmaların ardından iptal edilen, bu yıl 5-12 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan festival bugün geleneksel olarak yapılan kortej ile başladı.

Kortejin ardından Cam Piramit’te düzenlenen kırmızı halı ve açılış töreni öncesinde sahneye çıkan Serhat Kılıç, sahne performansıyla geceye renk kattı. Ünlü oyuncu Sedef Avcı’nın sunduğu törende bu sene Başarı Ödülleri Farah Zeynep Abdullah ve Aras Bulut İynemli’ye, Onur Ödülleri ise Işıl Yücesoy, Şerif Sezer, Erdal Özyağcılar, Müjdat Gezen ve Selçuk Yöntem’e takdim edildi. 

ALTIN PORTAKAL’DAKİ İLK ‘ONURSAL NİŞAN’ AKSOY’A VERİLDİ

Törende bu sene ilk defa verilen ve her sene festivalin açılışını yapacak oyuncuya verilecek ‘Onursal Nişan’, 2007 yılında festivalde Gelecek Vadeden Genç Yetenek Ödülü’nü alan Saadet Işıl Aksoy’a verildi. Nişanı Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın Jüri Başkanı Ferzan Özpetek’ten alan Aksoy, son günlerde yaşanan kadın cinayetlerine dikkat çekti. Aksoy, “Ev sahibi sanatçı olarak karşınızdayım, bundan büyük bir onur taşıyorum. Her yıl başka bir arkadaşım ev sahibi nişanını taşıyacak, daha cesur bir sinema için emek vermeye davet edeceğiz. Buraya gelen, festivalde emeği geçen herkese, birlikteliği için teşekkür ediyorum. Birlikte olduğumuzda birbirimize yol arkadaşlığı yapabiliyoruz, sorunlarımızı paylaşma imkanı bulabiliyoruz. Bu nişanı başka bir arkadaşıma devredene kadar onurla taşıyacağımı bildirmek istiyorum. Bütün bu karışık duygularla birlikte festivali açıyorum” dedi.

‘TALİHSİZLİKLERİ, ÜZÜNTÜLERİ, KIRGINLIKLARI GERİDE BIRAKTIK’

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Altın Portakal’ı özüne döndürdüklerini söyledi. Böcek, “Geçtiğimiz yıl, Altın Portakal’ımızın yerel seçim olması nedeniyle, siyasete alet edilmesi hepimizi derinden üzmüştür. Yaşanan talihsizlikleri, üzüntüleri, kırgınlıkları geride bıraktık. Sorunları aşabilmek için verdiğimiz mücadelede bize destek olan herkese teşekkür ediyorum. Bu yıl Altın Portakal Film Festivali’ni sizlerden aldığımız güçle, belediyemiz ve sinema emekçileri ile birlikte yapıyoruz. Bir kalemle başlayan, senaryo sürecinden, perdedeki son kareye kadar çok büyük emek isteyen sinema sanatının dünya çapında en köklü festivallerinden birine ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

‘TÜRK SİNEMASI YAKIN TARİHİMİZİN ÖZETİDİR’ 

Açılışta Antalya Valisi Hulusi Şahin de konuştu. Vali Şahin, festivalin hayırlı olmasını diledi. Ön sıralarda Türk sanatının büyük isimlerinin durduğunu ve onların karşısında bir şeyler söylemenin de kolay olmadığını belirten Vali Şahin şöyle konuştu: 

“Açıkçası zorlanıyorum. Bizler gençlik yıllarımızda kendimizi tanıdığımız o ilk yıllarda kaçar kaçar sinemaya giderdik. Kendimizi bulurduk. Türk sineması yakın tarihimizin bir özetidir. Türk sineması uluslararası platformlarda da bizi çok başarılı anlatıyor. Bu büyük sanatkarların sayesinde. Bu sektör sıradan bir sektör olarak algılanamaz. Bu sektör kültürün ana kilometre taşıdır ve ayakta tutulması gerekiyor” dedi.

Vali Şahin dizi sektöründeki oyunculara da teşekkür etti. Dizi sektörü sayesinde Türkler ve Türkiye’nin dünyanın her yerinde daha çok tanındığını belirten Şahin, “Hatta Türkçe moda olmuş herkes Türkçe öğreniyor” diye konuştu.

ONUR VE BAŞARI ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Konuşmaların ardından törende ilk Onur Ödülü birçok film ve dizide rol alan Erdal Özyağcılar’a verildi. Özyağcılar ödülünü Vali Hulusi Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in elinden aldı.  Özyağcılar, “Bu gece benim için çok önemli. Bu gece bana ‘iyi ki bu mesleği seçip oyuncu olmuşsun’ denildi. 55 yıllık sanat emeğimi taçlandırıp, sevgi ve saygı gösterdiniz. Bir daha dünyaya gelsem ülkemde yine bu mesleği yapardım. Bana bu ödülü verenler, bu gece bana onur, umut ve huzur verdiniz” dedi.

Bir diğer Onur Ödülü tiyatro ve sinemada onlarca karaktere hayat veren Selçuk Yöntem’e verildi. Yöntem ödülünü, oyuncu Mehmet Aslantuğ’un elinden aldı. Yöntem, “Altın portakal film festivaline her ne olursa katılmak çok önemli. Bu gecenin benim için önemi ve gururu çok başka. Böyle bir ödülü böyle bir gecede aldığım için çok teşekkür ederim. Yaşasın sanat” dedi.

SAHNEDE UZUN SÜRE SARILDILAR

Törende bir diğer Onur Ödülü’nü vermek için oyuncu Tuba Büyüküstün sahneye geldi. Onur Ödülü’nü alacak olan Işıl Yücesoy ve Tuba Büyüküstün, sahnede uzun süre sarıldı.  Ödülünü Tuba Büyüküstün’ün elinden alan Yücesoy, Tuba Büyüküstün ile tanışmasını anlattı. Yücesoy, “Müthiş bir gece. Aranızda olmak ne kadar büyük bir keyif ve heyecan size anlatamam. Bana bu şerefli ve saygın ödülü veren jüri arkadaşlarıma bu işi inatla ben yaparım diyerek ortaya çıkaranlara. Ben esas bu salonda olan ve olmayan 55 yıldır yanımda duran hepinize teşekkür ediyorum. Önünüzde saygıyla eğiliyorum” dedi. 

SAHNEDE DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Ardından Emre Altuğ, “Yıllar içinde onu izlediğim her zaman hayranlığım bir kez daha artıyordu. Kalbine, insanlığına aşık oldum” diyerek Şerif Sezer’i sahneye davet etti. Sezer, şaşkınlıkla çıktığı sahnede uzun süre duygu doldu anlar yaşadı. Ödül verilmesini beklemediğini ve sürpriz olduğunu da belirten Sezer, “Onur ve gurur duydum. Çok teşekkür ederim. Bu yolculukta benim hayatıma dokunan tüm yönetmenlerime, yapımcılarıma bu güzel kadın rollerini emanet edenlere çok teşekkür ederim. Sinemanın isimsiz kahramanları emekçilere gitsin bir teşekkür de” dedi. 

Müjdat Gezen bel fıtığı rahatsızlığı nedeniyle törene katılmadı. Gezen, bir video kaydı göndererek “Belimdeki rahatsızlık nedeniyle doktorum evde dinlenmem gerektiğini söyledi. Bu nedenle törene katılamadım. Sizlere çok teşekkür ederim” dedi.

‘BÜTÜN USTA İSİMLERİN ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM’

Törende ilk başarı ödülünü vermek için sahneye gelen Altın Portakal ödüllü sanatçı Perihan Savaş, “Şükür kavuşturana, geçen yıl çok üzülmüştük. Bu sene emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Aras’ı ilk gördüğümde gözlerinde güzel bir ışık bu çok iyi oyuncu olacak. Çünkü kendisi işine aşık” diye konuştu. Ödülü alan Aras Bulut İynemli, sahnede duygu dolu anlar yaşadı. Ödülünü alan İynemli, “Burada olduğum için çok mutluyum ve burada ödül almak çok gurur verici. Bu ödülü Perihan Savaş’tan alıyor olmak benim çok daha anlamlı. Mesleğimin bütün usta isimlerin önünde saygıyla eğiliyorum” dedi. 

‘BUNLAR YAŞATACAK BU İŞİ’

Gecenin 2’nci başarı ödülünü Işıl Atasoy, Farah Zeynep Abdullah’a verdi. Farah Zeynep Abdullah sahneye çıkarken Atasoy, “O ne kadar saygılı ve liyakatlidir. Onun adı Farah’tır. Allah bu çocukların sırtına hep başarı rüzgarı versin. Biz geldik 4 kolluyla da gideriz yakında ama bunlar yaşatacak bu işi” dedi. Ödülü alan Abdullah, kadın cinayetlerine dikkati çeken bir konuşma yaptı. Abdullah, “Bir konuşma hazırlamıştım ama beynim almadı. Gündem dün kötüydü, bugün daha da kötü, yarın daha da kötü olacak diye çok korkuyorum. Bu ödülü izninizle erkekçiliğin ve erkeklerin egemen olduğu henüz daha sektör diyemediğimiz bu düzende var olmaya çalışan, yorulan ama pes etmeyen kadınlar için almak istiyorum” dedi.

Ödül töreninin ardından festivalde görev yapacak jüri üyeleri katılımcılara tanıtıldı.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Altın Portakal’ın kırmızı halısında yıldız yağmuru

Sonraki Haber

Define için kazdıkları kuyuda gazdan etkilenen 2 kişiden 1’i öldü

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Susuz Yaz için geri sayım başladı
Kültür ve Sanat

Susuz Yaz için geri sayım başladı

27 Ekim 2026
Uzak Şehir’de gözyaşları sel oldu: Cihan’ın evlilik kararı Alya’yı yıktı
Kültür ve Sanat

Uzak Şehir’de gözyaşları sel oldu: Cihan’ın evlilik kararı Alya’yı yıktı

27 Ekim 2026
Filistinli oyuncu Massri: Halkımı her yere yanımda götürüyorum
Kültür ve Sanat

Filistinli oyuncu Massri: Halkımı her yere yanımda götürüyorum

27 Ekim 2026
Lebon Pastanesi yeni yüzüyle geri dönüyor
Kültür ve Sanat

Lebon Pastanesi yeni yüzüyle geri dönüyor

27 Ekim 2026
ALL Accor’dan gastronomi ve müziği buluşturan gece: Kenan Doğulu sahne aldı
Kültür ve Sanat

ALL Accor’dan gastronomi ve müziği buluşturan gece: Kenan Doğulu sahne aldı

27 Ekim 2026
Cenk Eren'den dikkat çeken açıklama: “Ben butik bir starım!”
Kültür ve Sanat

Cenk Eren’den dikkat çeken açıklama: “Ben butik bir starım!”

27 Ekim 2026
Sonraki Haber
Define için kazdıkları kuyuda gazdan etkilenen 2 kişiden 1'i öldü

Define için kazdıkları kuyuda gazdan etkilenen 2 kişiden 1'i öldü

En Güncel Haberler

Deriner Barajı'nda 'meme kanserinde erken tanı' mesajı
Sağlık Haberleri

Deriner Barajı’nda ‘meme kanserinde erken tanı’ mesajı

27 Ekim 2026
Arazi kavgasında kardeşini öldürüp, 3 kişiyi yaraladıktan sonra intihar etti
Yerel Haberler

Arazi kavgasında kardeşini öldürüp, 3 kişiyi yaraladıktan sonra intihar etti

27 Ekim 2026
Ankara'da kritik görüşme! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Bahçeli ile bir araya gelecek
Politika

Ankara’da kritik görüşme! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Bahçeli ile bir araya gelecek

27 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Türk Kızılay’ın hayata geçirdiği Gönüllü Ol’da gönüllü sayısı 500 bini aştı

27 Ekim 2026
Yaşam

Hastanede ‘Afet ve Acil Durum Tatbikatı’

27 Ekim 2026
Yaşam

Yıkılan binanın enkazında sıkışmış halde bulunan kedi kurtarıldı

27 Ekim 2026
Yaşam

Dünyanın gözü Antalya’da olacak! COP31’e 85 lider ve 300’e yakın bakan bekleniyor

27 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman ile GKRY lideri Hristodulidis bir araya geldi

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman ile GKRY lideri Hristodulidis bir araya geldi

- Haberton
27 Ekim 2026

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Hristodulidis, ara bölgede gerçekleştirdikleri görüşmede bir...

Sonbaharda zihninizi dinlendiren 7 farkındalık egzersizi! Doğada mindfulness ile stresten uzaklaşmanın yolları

Kasım indirimleri öncesi e-ticarette büyük hareketlilik bekleniyor! Gözler yılın en yoğun alışveriş döneminde

Türkiye’de saatler neden geri alınmıyor? Kalıcı yaz saati uygulamasının günlük yaşama etkileri

KYK burs sonuçları bekleniyor! Burs çıkmazsa kredi otomatik mi veriliyor? Öğrencilerin bilmediği ayrıntılar

Güncel Haber

Deriner Barajı'nda 'meme kanserinde erken tanı' mesajı

Deriner Barajı’nda ‘meme kanserinde erken tanı’ mesajı

27 Ekim 2026
Arazi kavgasında kardeşini öldürüp, 3 kişiyi yaraladıktan sonra intihar etti

Arazi kavgasında kardeşini öldürüp, 3 kişiyi yaraladıktan sonra intihar etti

27 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton