17 Mayıs 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - Albayrak Grubu, Senegal’de traktör montaj tesisi kuracak

Albayrak Grubu, Senegal’de traktör montaj tesisi kuracak

Haberton - Haberton
14 Ağustos 2025
- İş Dünyası
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
Albayrak Grubu, Senegal'de traktör montaj tesisi kuracak
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Senegal Başbakanı Ousmane Sonko’nun Türkiye ziyareti kapsamında Albayrak Grubu ile imzalanan stratejik mutabakat zaptı ile Senegal’de traktör montaj tesisinin kurulmasına karar verildi.

Modern tarım uygulamalarını yaygınlaştırmayı amaçlayan proje, Batı Afrika’nın tarım makineleşmesinde önemli bir dönüm noktası olmasını hedefliyor.

İnşaat ve liman yatırımlarının yanı sıra tarım alanında da yatırımları bulunan Albayrak Grubu, Senegal Başbakanı Ousmane Sonko başkanlığındaki heyet ile görüşmelerinin neticesinde tarımda makineleşmeyi sağlayacak ve modern tarım uygulamalarını pekiştirecek bir tarım projesinin Senegal’de hayata geçirilmesi hususunda anlaşmaya vardı ve bir mutabakat zaptına imza attı. Anlaşma çerçevesinde Senegal Tarım, Gıda Egemenliği ve Hayvancılık Bakanlığı ve Senegal Sanayi ve Ticaret Bakanlığı uhdesinde bir traktör montaj tesisinin Albayrak Grubu tarafından Senegal’de kurularak tüm Batı Afrika bölgesine hizmet vermesi hedefleniyor. Montaj, servis, yedek parça ve satış sonrası hizmetlerin yanı sıra tarım alanında ihtisaslaşmış mesleki eğitimin verildiği bir okulun da proje kapsamında hayata geçirilmesi ön görülüyor.

Başbakan Ousmane Sonko ve beraberindeki bakanların hazır bulunduğu imza törenine Albayrak Grubu’nu temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nuri Albayrak ve Yurt Dışı Yatırımlar, Liman ve İnşaat Grup Başkanı Yunus Yılmaz katıldı.

Resmi bir ziyaret nedeniyle 7-11 Ağustos tarihleri arasında Türkiye’de bulunan Senegal Başbakanı Ousmane Sonko ve beraberindeki geniş kapsamlı heyet Ankara’daki temaslarının ardından İstanbul’da düzenlenen Senegal-Türkiye İş Forumuna katıldı. Senegal Başbakanı, forumun ardından Cumartesi ve Pazar günü Senegal Bayındırlık ve Yatırım Teşvik Ajansı (APIX) tarafından belirlenen yirmi civarında Türk şirketinin yöneticileriyle Dışişleri, Savunma, Ekonomi ve Maliye, Enerji, Sanayi ve Ticaret ve Tarım Bakanlarının da hazır bulunduğu baş başa görüşmeler gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Bassirou Diomaye Faye’nin 31 Ekim-2 Kasım 2024 tarihleri arasında Türkiye’de gerçekleştirdiği resmi ziyaretin ardından Başbakan Sonko’nun Türkiye ziyareti, ‘Senegal 2050’ vizyonunu hayata geçirme yolunda Senegal’in müttefiklerini çeşitlendirme stratejisinin önemli sac ayaklarından birisini oluşturuyor. Çin’e gerçekleştirdiği seyahatin hemen ardından Türkiye’ye gelen Başbakan Sonko, savunma, enerji, finans, tarım gibi stratejik alanların yanı sıra inşaat gibi sektörlerde de Türk firmaları ve iş insanlarıyla kamu-özel sektör ortaklığında ya da yap-işlet-devret modelinde büyük altyapı projelerini hayata geçirmek için bir dizi görüşmeler gerçekleştirdi.

ALBAYRAK, AFRİKA YATIRIMLARINI ÇEŞİTLENDİRİYOR

Albayrak Grubu liman yatırımları gerçekleştirdiği Somali, Gine, Gambiya, Kongo, Ekvator Ginesi gibi Afrika ülkelerinde liman operasyonu dışında inşaat, tarım, toplu taşıma ve katı atık yönetimi alanlardaki yatırımlarıyla dikkat çekerken, Grup bünyesinde tarım alanında faaliyet gösteren TÜMOSAN ve Sukkar firmaları Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları listesinde yer alıyor. ISO tarafından her yıl yayınlanan ve Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarının yer sıralandığı ISO 500 araştırmasında Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 388’inci sırada yer alan TÜMOSAN ve ikinci 500 listesine kendine yer bulan Sukkar şirketleri Albayrak Grubu’nun tarım sektöründeki konumunu perçinliyor. Bunun yanı sıra Albayrak Grubu uluslararası alanda Gine Cumhuriyeti’nin farklı bölgelerinde hayata geçirdiği tarım projeleriyle de biliniyor. Yakın zamanda Gambiya, Sierra Leone, Kongo ve Somali’de de tarımsal üretim faaliyetlerine başlamayı planlayan Albayrak Grubu, Afrika Kalkınma Bankası ile iş birliği halinde tasarladığı özel bir üretim/hizmet modeli ile Afrika ülkelerinin gıda güvenliği ve gıdada kendine yetebilme sorunlarına saha temelli çözümler sunmayı hedefliyor.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

İBB soruşturmasında gözaltına alınan 13 kişi adliyeye sevk edildi

Sonraki Haber

Batman Sera OTB’de yılda 30 bin ton sebze üretimi yapılacak

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Çankaya Belediyesi, 3’üncü Kent Lokantasını Seyranbağları’nda hizmete açtı
İş Dünyası

Çankaya Belediyesi, 3’üncü Kent Lokantasını Seyranbağları’nda hizmete açtı

16 Mayıs 2026
2'nci İstanbul Doğal Kaynaklar Zirvesi, 22 Mayıs'ta düzenlenecek
İş Dünyası

2’nci İstanbul Doğal Kaynaklar Zirvesi, 22 Mayıs’ta düzenlenecek

16 Mayıs 2026
'Yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumunun pazar payı yüzde 15'lere çıktı'
İş Dünyası

Yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumunun pazar payı yüzde 15’lere çıktı

15 Mayıs 2026
BtcTurk, A Milli Futbol Takımı'nın kupa yolculuğuna özel kampanya başlattı
İş Dünyası

BtcTurk, A Milli Futbol Takımı’nın kupa yolculuğuna özel kampanya başlattı

15 Mayıs 2026
Tera Bank ilk şubesini Bağdat Caddesi'nde hizmete açtı
İş Dünyası

Tera Bank ilk şubesini Bağdat Caddesi’nde hizmete açtı

15 Mayıs 2026
SuperFresh, yeni ürünü Pizza Napoliten'i tanıttı
İş Dünyası

SuperFresh, yeni ürünü Pizza Napoliten’i tanıttı

15 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Batman Sera OTB'de yılda 30 bin ton sebze üretimi yapılacak

Batman Sera OTB'de yılda 30 bin ton sebze üretimi yapılacak

En Güncel Haberler

Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenip öldü
Yerel Haberler

Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenip öldü

17 Mayıs 2026
Sivas Uluslararası Film Festivali ödül töreniyle sona erdi
Kültür ve Sanat

Sivas Uluslararası Film Festivali ödül töreniyle sona erdi

17 Mayıs 2026
Duş almak için piknik tüpüyle su ısıttı; gaz sızıntısından zehirlenerek hayatını kaybetti
Yerel Haberler

Duş almak için piknik tüpüyle su ısıttı; gaz sızıntısından zehirlenerek hayatını kaybetti

17 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

‘İstanbul’un Fethi Edirne’den Başlar’ etkinliği coşkuyla gerçekleştirildi

17 Mayıs 2026
Yaşam

Osmaniye’de ‘Lezzet Festivali’ renkli görüntülerle başladı

16 Mayıs 2026
Yaşam

Fener Rum Patriği Bartholomeos, ayin için Nevşehir’e geldi

16 Mayıs 2026
Yaşam

Erzincan’da saklı cennet; Sohmarik Yaylası

16 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Kırıkkale'de hafif ticari araç şarampole devrildi; 1 ölü, 3 yaralı

Kırıkkale’de hafif ticari araç şarampole devrildi; 1 ölü, 3 yaralı

- Haberton
17 Mayıs 2026

Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesinde sürücüsünün kontrolünü kaybettiği hafif ticari aracın şarampole devrilmesi sonucu 1 kişi yaşamını yitirdi, 3 kişi yaralandı. Kaza,...

Yoga spor kadar etkili mi? Uzmanlara göre etkisi sanıldığından daha büyük olabilir

Misafir sofraları için uyumlu menü önerileri

Borsada nasıl para kazanılır? Uzmanlar en kritik hatayı açıkladı

Çocuklarda kekemelik neden olur? Uzmanlara göre erken fark etmek büyük önem taşıyor

Güncel Haber

Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenip öldü

Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenip öldü

17 Mayıs 2026
Sivas Uluslararası Film Festivali ödül töreniyle sona erdi

Sivas Uluslararası Film Festivali ödül töreniyle sona erdi

17 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton