27 Ağustos 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Al şu ipi başının ucuna as

Al şu ipi başının ucuna as

Haberton - Haberton
23 Ekim 2024
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Al şu ipi başının ucuna as
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, TBMM grup toplantısında MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye ateş püskürdü. Dervişoğlu Bahçeli’ye “Al şu ipi başının ucuna as” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, TBMM grup toplantısında, “İmralı canisi bölücübaşını Gazi Meclis’e davet edecek kadar delirmişler, Alparslan Türkeş’in partisi Saray vesayetindedir. Siz bu milletin utanç duymasına neden oldunuz, Öcalan’ı asamadın milletin hayalini astın” diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bölücübaşının DEM Parti grup toplantısında örgütün lağvedildiğini açıklaması çağrısına ilişkin, “Burası, Mustafa Kemal Atatürk’ün Meclisi, burası Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu yer, burası milli egemenliğin yegane tecelligahı; bizim cesetlerimizi çiğnemeden o cani başı bu Meclis’e giremez” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Toplantı öncesinde grup sıralarına, Türk bayrağı ile birlikte terör ile mücadelede şehit olan asker, polis, öğretmen ve sivil vatandaşların fotoğrafları konuldu. Dervişoğlu, normalleşme tartışmaları ile ilgili, AK Parti, MHP, CHP, DEM partilerinin lider ve yönetici kadroları eliyle gayrı-milli mutabakat cephesi ilan edildiğini söyleyerek, “Normalleşme çağrılarıyla başlayan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu niteliklerini ahlaksızca sorgulama cüretiyle devam eden süreç, dün itibarıyla yanına İmralı ve Kandil katillerini de alarak büyük Türk milletinin varlığına açıkça savaş ilan etmiştir. Ben başkaları gibi ne anlama geldiği belli olmayan, televizyon programlarında ve gazete köşelerinde, ‘Acaba ne demek istedi, ne yapmayı amaçlıyor’ türünden, tartışmaya açık cümleler kurmayacağım. Oldukça net, oldukça açık ve kısa konuşacağım. Cumhuriyetimizin 101’inci yılına bir haftamız var. Bizim ise kaybedecek 1 dakikamız bile yok; çünkü ihanet çemberi artık alabildiğine genişlemiş ve hayat sahamızı öylesine daraltmıştır ki, son bir organize darbe ile tamamen nefessiz bırakılabileceğimiz bir sürecin içine itilmiş bulunuyoruz” diye konuştu.

‘BAHÇELİ’YE KARŞI SAVUNACAK OLMAK RÜYAMDA GÖREMEYECEĞİM BİR ŞEY’

Dervişoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, ‘Şayet teröristbaşının tecridi kaldırılsa, gelsin TBMM DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın’ sözleri ile ilgili, “Tarihe mal olmuş ve tarihin her döneminde var olmuş birçok büyük bir milletin, tarihte ilk defa devletini kaybetme tehdidi ve tehlikesidir karşımızda duran. Kısaca yüz yüze olduğumuz şey, 106 yıl önce yaşadığımız işgal günlerinden farklı olarak, düşmanın sancağıyla, ordusuyla gelip, mermisini ve süngüsünü kalbimize nişanlaması değildir. Türk’ü, Türk’ün sancağıyla, Türk’ü Türk’ün sözüyle vurmaktır söz konusu olan ve Allah yukarıda şahit, bu ülkenin geleceğini, bu milletin geleceğini, bu milletin istikbalini, bu devletin bekasını Devlet Bahçeli’ye karşı savunacak olmak rüyamda dahi göremeyeceğim bir şeydir” diye konuştu.

‘AL BU İPİ BAŞININ UCUNA AS’

Yaşanan tartışmaları tarihin en büyük ihanetlerinden birisi olarak niteleyen Dervişoğlu, “Türk devletini bölme planlarının baş taşeronunu yani, İmralı canisi bölücübaşını Gazi Meclis’e davet edecek kadar delirmişlerdir. ‘Delilik’, dün izlediğimiz kalkışmayı anlatabilecek en hafif tabirdir. Çünkü ağızlarından eksik etmedikleri Türk milliyetçiliğini, Türklüğe ihanet ile bu kadar yakınlaştırabilmenin, bunu göze alabilmenin, kulaklarına ezanla okunmuş o büyük isimlerini böylesine kirletebilmelerinin başka bir izahı olamaz. Cumhuriyetin kuruluş felsefesinin, yani Türk milliyetçiliğinin düşürülmek istendiği bu durumun başka bir izahı olamaz. Bebek katili ve teröristbaşı Meclis’e gelip de DEM’in grup toplantısında konuşsunmuş, terörün bittiğini ilan etsinmiş. Hadi oradan. Burası, Mustafa Kemal Atatürk’ün Meclisi, burası Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu yer, burası milli egemenliğin yegane tecelligahı; bizim cesetlerimizi çiğnemeden o canibaşı bu Meclis’e giremez. Hatırlıyorsunuz değil mi? Erzurum meydanında Sayın Devlet Bahçeli, Tayyip Erdoğan’a ip atarak, ‘Ben asamadım, asabiliyorsan sen as’ demişti. Buradan Devlet Bahçeli’ye sesleniyorum; Abdullah Öcalan’ı asamadınız; ama bu büyük milletin hayallerini astınız. Al şimdi bu ipi, baş köşede, başının ucuna as” diyerek elindeki ipi kürsüden fırlattı.

‘TÜRKİYE KUMAR MASASI MIDIR?’

Dervişoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı cezaevinde ziyaret etmesine ilişkin ise “3 hilali bu ihanete araç kılanlar gibi, 6 oku da bu gayri milli mutabakata katmak gafletinde olan, 31 Mart’ta seçmenin gösterdiği teveccühün ve verdiği mesajın mahiyetini anlamadan, Mustafa Kemal’in aziz hatırasını, Cumhuriyeti ve üniter devleti kumar masasında bir mirasyedi gibi harcamaya yeltenen bir CHP yönetimiyle karşı karşıyayız. İmralı’da ittifak kuranları görünce, iktidar trenine binmek telaşına kapılmış ve Diyarbakır’a gitmek için Edirne’den izin alacak kadar şaşırmış ve küçülmüşlerdir. Adeta toplumda gözlenen cinnet halini yakalayıp, hatta geçerek, Mustafa Kemal’in ve aziz yüz binlerce şehit ve gazimizin fikirlerini ve ömürlerini her bir tuğlasına ‘harç’ diye kattığı bu devleti, Cumhuriyet’i, babalarının bahçesinden kopardıkları bir meyve gibi ikrama kalkışarak, kurbanda dağıtılan et misali pay etmeye girişerek, unuttukları zekatı verir gibi üleştirmeye çalışarak, nihai yıkım planının yeni birleşeni olduklarını ispat telaşına girmişlerdir. CHP Genel Başkanının, günlerdir, haftalardır havaya bakıp ıslık çalması ve bugün bölücübaşına imtiyaz yarışında ‘ben de varım’ hezeyanı lanet okunacak bir iktidar hırsıdır. Devlet Bahçeli’ye verdiği cevaba bakın, el yükseltiyormuş. Türkiye kumar masası mıdır?” dedi.

‘TÜRKİYE’NİN ÖNÜNE YAPAY GÜNDEMLER GETİRİLİYOR’

Grup toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dervişoğlu, bu yaşananlarla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden adaylığının amaçlanıp amaçlanmadığı sorusuna, “Bunlara bakışımızı grupta ifade ettim. Türkiye bütçe takvimine girmiştir. Ama görülüyor ve anlaşılıyor ki Türkiye’nin yakıcı sorunları anlatmamıza izin vermek istemeyen bir güruh, Türkiye’nin önüne yapay gündemler getiriyor. Anayasa tartışması gündeme geldiğinden beri bu ülkede etnik köken tartışılıyor, Abdullah Öcalan konuşuluyor, tartışılıyor. Milletin dini ve manevi değerleri üzerinde derin tartışmalar yaşadık. Bunların hepsini maksatlı buluyorum. Bunların karşısında duracağız. Tayyip Erdoğan’a bir kez daha seçilme şansı verecek ya da tek adamlığı tahkim edecek bütün anayasa değişikliklerinin karşısındayız” değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler: İyi Parti
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Niğde’de elma rekoltesi 600 bin tona ulaştı

Sonraki Haber

Diyarbakır’daki Kültür Yolu Festivali’nde 3 müzeyi 30 bin ziyaretçi gezdi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Vali Gül, Fatih'te 'Bir Milletin Zafer Günleri’ etkinliğine katıldı
Öne Çıkan

Vali Gül, Fatih’te ‘Bir Milletin Zafer Günleri’ etkinliğine katıldı

27 Ağustos 2026
Filenin Sultanları durdurulamıyor! Almanya’yı 3-1 devirdi, 4’te 4 yaptı
Öne Çıkan

Filenin Sultanları durdurulamıyor! Almanya’yı 3-1 devirdi, 4’te 4 yaptı

26 Ağustos 2026
Narin Güran cinayetini konu alan ‘Şeytantepe’ belgeseline soruşturma başlatıldı!
Öne Çıkan

Narin Güran cinayetini konu alan ‘Şeytantepe’ belgeseline soruşturma başlatıldı!

26 Ağustos 2026
Rojin Kabaiş soruşturmasında sıcak gelişme: Avukattan 2 kişi için gözaltı ve DNA talebi
Öne Çıkan

Rojin Kabaiş soruşturmasında sıcak gelişme: Avukattan 2 kişi için gözaltı ve DNA talebi

26 Ağustos 2026
İletişim Başkanlığı'ndan önemli karar: 'Terörsüz Türkiye' sürecini hedef alan hesaplar incelenecek
Öne Çıkan

İletişim Başkanlığı’ndan önemli karar: ‘Terörsüz Türkiye’ sürecini hedef alan hesaplar incelenecek

26 Ağustos 2026
Fabrikadan alevler yükseldi! İtfaiye ekipleri seferber oldu
Öne Çıkan

Fabrikadan alevler yükseldi! İtfaiye ekipleri seferber oldu

26 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Diyarbakır'daki Kültür Yolu Festivali'nde 3 müzeyi 30 bin ziyaretçi gezdi

Diyarbakır'daki Kültür Yolu Festivali'nde 3 müzeyi 30 bin ziyaretçi gezdi

En Güncel Haberler

Bursa'da kavga sonrası tüfekle ateş açıldı: 2 yaralı
Yerel Haberler

Bursa’da kavga sonrası tüfekle ateş açıldı: 2 yaralı

27 Ağustos 2026
İsmail Kartal: Şampiyonlar Ligi’nde oynamak bize şampiyonluk yolunda ayrıca motivasyon kazandıracak
Spor Haberleri

İsmail Kartal: Şampiyonlar Ligi’nde oynamak bize şampiyonluk yolunda ayrıca motivasyon kazandıracak

27 Ağustos 2026
Vedat Muriqi: Bütün Fenerbahçe camiasına hayırlı olmasını diliyorum
Spor Haberleri

Vedat Muriqi: Bütün Fenerbahçe camiasına hayırlı olmasını diliyorum

27 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Arnavutköy’de 4 yaşındaki Ediz devrilen futbol kalesinin altında kaldı: “Çocuğum sürüklenerek getirildi”

26 Ağustos 2026
Yaşam

Yaya geçidinde otomobilin çarptığı kişi yaralandı; kaza kamerada

26 Ağustos 2026
Yaşam

Serik’te otluk alanda yangın: Vatandaşların müdahalesiyle kontrol altına alındı

26 Ağustos 2026
Yaşam

3 milyon 387 bin metrekareden fazla hayalet ağ, su kaynaklarımızdan temizlendi

26 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Bodrum’da 400 kilo bozuk ete el konuldu

Bodrum’da 400 kilo bozuk ete el konuldu

- Haberton
27 Ağustos 2026

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, bir kasap işletmesine ait depodan yayılan kötü koku üzerine yapılan araştırmada bozuk olduğu belirlenen 400 kilo ete...

İyileşmeyen yaraların gizemi: Hücresel onarımı hızlandıran beslenme rehberi

Sivrisinekler sadece gece mi ısırıyor? Yaz aylarında doğru bildiğimiz yanlışlar

Adınıza dava açılmış olabilir mi? E-Devlet’te birkaç dakikada kontrol edebilirsiniz

e-Devlet’te borç kontrolü nasıl yapılır? Her borç için farklı ekran kullanılıyor

Güncel Haber

Bursa'da kavga sonrası tüfekle ateş açıldı: 2 yaralı

Bursa’da kavga sonrası tüfekle ateş açıldı: 2 yaralı

27 Ağustos 2026
İsmail Kartal: Şampiyonlar Ligi’nde oynamak bize şampiyonluk yolunda ayrıca motivasyon kazandıracak

İsmail Kartal: Şampiyonlar Ligi’nde oynamak bize şampiyonluk yolunda ayrıca motivasyon kazandıracak

27 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton