5 Haziran 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Akşener: Mehmetçiğimize alan açın

Akşener: Mehmetçiğimize alan açın

Haberton - Haberton
23 Kasım 2022
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Akşener: Mehmetçiğimize alan açın

Akşener: Mehmetçiğimize alan açın

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Bizim artık tek bir insanımızı kaybetmeye bile tahammülümüz yok. Bu yüzden terör yuvalarını temizlemek için öncelikle Mehmetçiğimize alan açın” dedi.

İYİ Parti Lideri Akşener, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hafta sonu Irak ve Suriye’nin kuzeyine yönelik Pençe-Kılıç Hava Harekatı başlattığını hatırlatarak, “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz her zaman olduğu gibi çok başarılı bir operasyon gerçekleştirdi. Bu süreci büyük bir başarıyla yürüten şanlı Türk ordusundan Allah razı olsun.

Vatanın güvenliği için çıktıkları bu kutlu yolda Rabbim ayaklarını taşa değdirmesin. Şüphesiz ki bu başarı; tarihimizin her döneminde olduğu gibi muzaffer Türk ordusunun başarısıdır. Kahraman Mehmetçiğimiz gereken her vakitte, değil 3-5 teröriste, 7 düvele meydan okumayı her zaman bilmiştir. Yani, silahlı kuvvetlerimiz her zaman olduğu gibi bu defa da gücünü göstermiştir.

Ancak terörle mücadelede her şeyi ordumuzdan ve polisimizden bekleyemeyiz. Devleti yöneten iktidarın da güvenlik güçlerimize alan açması gerekir. Operasyonun hukuki, siyasi ve uluslararası zeminini hazırlaması gerekir. Terörle topyekun mücadele için bölgedeki hakim güçlerle oturup milli menfaatlerimiz doğrultusunda diplomasi kanallarını, etkin şekilde kullanması gerekir. Ancak bunu yapamayan bir iktidar, Suriye’den ve Irak’tan ülkemize uzanan terör tehdidini ve sızmaları engelleyemez” dedi.

Mehmetçiğimize alan açın

‘DEVLET İNTİKAM ALMAZ’

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin neredeyse her yıl başarılı operasyonlara imza attığını kaydeden Akşener, “Ama 2022’de ne oldu? Kobani’de eğitim almış bir terörist, Afrin’den çıkıp mülteci kılığında ülkemize girdi. 4 koca ay kaçak bir şekilde ülkemizde yaşadı. Ve İstanbul’un göbeğinde, İstiklal Caddesi’nde 6 canımızı şehit etti.

Bunun üzerine iktidar da Türkiye Cumhuriyeti devleti adına şehitlerimizin intikamını almak için Pençe Kılıç Harekatı’nın başlatıldığını duyurdu. Yalnız, iktidarın, devlet yönetimiyle ilgili ciddi bir müktesebat ve liyakat sorunu olduğundan, atladığı bir şey var; devlet intikam almaz. Çünkü, kadim devlet geleneklerimizden nasibini alanlar çok iyi bilir ki; devletin intikam almasına gerek kalmaz.

Çünkü devlet, şefkatiyle koruyup kolladığı milletine zarar vermeye niyetlenenler için daha onlar harekete geçemeden gerekeni yapar. Ancak bunun için devleti hakkıyla idare eden bir iktidarın olması gerekir. Eğer ki terör bugün 5 yaşındaki bir yavrumuzun hayatını karartıyorsa, 22 yaşındaki gencecik bir öğretmenimizi aramızdan alıyorsa, okullarımızın kapanmasına sebep oluyorsa; iktidar çıkıp da terörle mücadelede Türk devletinin gücüne yakışır bir başarıdan söz edemez.

Hele ki Türk Silahlı Kuvvetleri’mizin gücünden kendine siyasi rant devşirmeye kalkamaz. Çünkü Türk Silahlı Kuvvetleri, iktidarın içindeki bir grup vasıfsız makam israfının beceriksizliklerini gizlemekle mükellef değildir” diye konuştu.

 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Bizim artık tek bir insanımızı kaybetmeye bile tahammülümüz yok. Bu yüzden terör yuvalarını temizlemek için öncelikle Mehmetçiğimize alan açın” dedi.

‘MEHMETÇİĞİMİZE ALAN AÇIN’

Ardından iktidara seslenen Akşener, “Eğer gerçekten terörle mücadele etmek istiyorsanız bu meselenin; sınırlarımızın güvenliğiyle, uygulanan açık kapı politikasıyla, insan kaçakçılarıyla ve ülkemize yönelen kontrolsüz göç dalgası ile doğrudan ilişkili olduğunu artık kabul edin. Buradan açıkça ilan etmek istiyorum.

Bizim artık tek bir acıya bile tahammülümüz yok. Bizim artık tek bir insanımızı kaybetmeye bile tahammülümüz yok. Bizim artık sınırlarımıza değil bir roket, değil bir havan, bir merminin bile düşmesine tahammülümüz yok. Bu yüzden terör yuvalarını temizlemek için öncelikle Mehmetçiğimize alan açın.

Şanlı ordumuzun gücüne yaraşır ve Türk devletinin geleneklerine yakışır diplomasi hamlelerini de bir an önce uygulamaya koyun. Bu güvenlik sorununu başka hiçbir vatandaşımızın daha burnu kanamadan çözün. Ama hiç kimsenin mutabık kalamadığı Soçi Mutabakatı gibi bir sözüm ona, diplomasi hamlesinden bahsetmiyorum.

37 evladımızı şehit düşürenlerin kapısında onurumuzu çiğnetmekten hiç mi hiç bahsetmiyorum. Biz, bugüne kadar kaybettiğimiz evlatlarımızı unutmadık. Biz bugüne kadar, evlere, ocaklara, gönüllere düşen ateşleri unutmadık. Biz bunların hiçbirini unutmadık” ifadelerini kullandı.

‘ERDOĞAN, ESAD’LA MAÇA GİDERSE ŞAŞIRMAYIN’

Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katar’da liderlerle yaptığı görüşmeye ilişkin de “Pazar günü Sayın Erdoğan Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile hasret giderdi. Sayın Erdoğan’ın gösterdiği derin muhabbetten anlıyoruz ki; yeni bir dostluğun kıvılcımı çakıldı. Mavi Vatan’daki çıkarlarımızın bile yumuşatamadığı Sayın Erdoğan’ı, demek ki futbol aşkı pamuk gibi yapmış. Yakında Beşar Esad’la birlikte maça giderlerse şaşırmayın” dedi. 

Etiketler: İyi PartiMeral Akşener
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Tekirdağ’da lodos, balıkçıları vurdu

Sonraki Haber

Togg’un 115 tedarikçisinden 86’sı yerli

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Ersoy: Sıfır Atık hareketi dünya için bugün bir seçenek değil bir zarurettir
Politika

Sıfır Atık hareketi dünya için bugün bir seçenek değil bir zarurettir

5 Haziran 2026
Dervişoğlu: Rekabetin sonuçlandırılacağı yer milletin iradesini içine koyacağı seçim sandığı olmalıdır
Politika

Rekabetin sonuçlandırılacağı yer milletin iradesini içine koyacağı seçim sandığı olmalıdır

5 Haziran 2026
Özgür Özel'den CHP'lilere çağrı; "Öfke yerine iktidar diye bağırın"
Politika

Özgür Özel’den CHP’lilere çağrı; “Öfke yerine iktidar diye bağırın”

5 Haziran 2026
Bakan Uraloğlu: Demiryolu ağımızı 28 bin 500 kilometreye çıkarmayı hedefledik
Politika

Demiryolu ağımızı 28 bin 500 kilometreye çıkarmayı hedefledik

5 Haziran 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katılım finans, tüm dünya için daha adil ve güvenli bir modeldir / Geniş haber
Politika

Katılım finans, tüm dünya için daha adil ve güvenli bir modeldir

5 Haziran 2026
Bakan Bolat: Türkiye ihracata dayalı büyüme modeline devam edecek
Politika

Türkiye ihracata dayalı büyüme modeline devam edecek

5 Haziran 2026
Sonraki Haber
Togg'un 115 tedarikçisinden 86'sı yerli

Togg'un 115 tedarikçisinden 86'sı yerli

En Güncel Haberler

Virajda devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı
Yerel Haberler

Virajda devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı

5 Haziran 2026
Devrilen kamyonun şoförü yaralandı
Yerel Haberler

Devrilen kamyonun şoförü yaralandı

5 Haziran 2026
Bodrum’da otomobil ile minibüs çarpıştı: 6 yaralı
Yerel Haberler

Bodrum’da otomobil ile minibüs çarpıştı: 6 yaralı

5 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Mudanya’da denizden 2,5 ton atık çıkarıldı

5 Haziran 2026
Yaşam

Nemrut’u dünya turizmine daha güçlü şekilde kazandırmak istiyoruz

5 Haziran 2026
Yaşam

Kars Çayı’na düşen köpeği itfaiyeciler kurtardı

5 Haziran 2026
Yaşam

Havuzda mahsur kalan porsuk, itfaiye tarafından kurtarıldı

5 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsveç Kralı Gustaf tarafından kabul edildi

Numan Kurtulmuş, İsveç Kralı tarafından kabul edildi

- Haberton
5 Haziran 2026

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, resmi ziyaret için bulunduğu İsveç’in başkenti Stockholm’de, İsveç Kralı Carl 16'ncı Gustaf ile...

Kalp krizinin sessiz belirtileri neler? Uzmanlardan hayat kurtaran uyarılar

Günde kaç litre su içilmeli? Yaşa göre ideal su tüketimi ve uzmanların önerileri

Dolar yıl sonunda kaç TL olur? Piyasalarda son beklentiler ve kritik senaryolar

E-Devlet’te yeni dönem başladı: Vatandaşları ilgilendiren değişiklikler neler?

Güncel Haber

Virajda devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı

Virajda devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı

5 Haziran 2026
Devrilen kamyonun şoförü yaralandı

Devrilen kamyonun şoförü yaralandı

5 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton