5 Haziran 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - AK Parti’li Kaya’dan Çanakkale vurgusu, Gazze tepkisi

AK Parti’li Kaya’dan Çanakkale vurgusu, Gazze tepkisi

Haberton - Haberton
18 Mart 2026 - Güncellenme Tarihi 19 Mart 2026
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, “Biz ki; Çanakkale’de yedi düveli imanıyla boğazın sularına gömenlerin torunlarıyız” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, “Kimse bizi sınamaya kalkmasın! Biz ki; Çanakkale’de yedi düveli imanıyla boğazın sularına gömenlerin torunlarıyız. Gök kubbe çökmedikçe bu bayrak inmeyecek. Yer yarılmadıkça bu ezan susmayacak. Milletimiz var oldukça, Türkiye, mazlumun umudu, ümmetin sesi ve zalimin kabusu olmaya ilelebet devam edecektir” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Ak Parti Muğla İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftara programına katıldı. Menteşe Spor Salonu’nda gerçekleştirilen programda konuşan Kaya, ramazan ayının birlik ve beraberlik ruhuna dikkat çekerek, Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünü anmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Çanakkale Sadece Bir Tarih Sayfası Değildir

Çanakkale Zaferi’nin tarihe kanla kazındığını belirten Kaya, “Çanakkale sadece bir askeri başarı, sadece bir tarih sayfası değildir. Çanakkale, imanlı yüreklerin zalime, işgalciye ve modern dünyanın tüm imkanlarıyla üzerimize çöken emperyalistlere asla geçit verilmeyeceğini tarihin kalbine kanla kazıdığı yerdir. En modern ordulara, en devasa zırhlılara karşı imanın ve inancın gücüyle göğüs geren kahramanlar, bize sadece bir zafer değil, ‘Çanakkale Geçilmez’ sözünü bir şuur olarak miras bırakmışlardır. Bugün eğer bizler tüm dünyaya bağımsızlık ve özgürlük konusunda örneklik teşkil ediyorsak, sömürge altındaki halklara bir umut ışığı, bir ilham kaynağı oluyorsak; bu, sönmeyen o Çanakkale ruhu sayesindedir” dedi.

Ahlak Bilmeyen Yıkıcı Bir Savaş Yaşanıyor

Konuşmasında bölgesel gelişmelere de değinen ve İsrail’in saldırılarına tepki gösteren Kaya şu ifadeleri kullandı:

“Ancak bugün, bizler burada huzurla iftarımızı beklerken, gönül coğrafyamızın derin bir sancı ve kanlı bir zulüm altında olduğunu unutmamız mümkün değildir. Sayın Cumhurbaşkanımızın bugün altını çizerek ifade ettiği o acı gerçeği Muğla’dan tekrar tüm dünyaya haykırıyoruz. Bugün bölgemizde, İsrail’in koçbaşlığını üstlendiği, hukuk tanımayan, ahlak bilmeyen yıkıcı bir savaş yaşanıyor. 10 Ekim’den beri her türlü ateşkese sırtını dönen, Gazze’de masum yavruları okul sıralarında, hastane koridorlarında katleden bu barbarlık, sadece bir güvenlik meselesi değildir. Bu, ‘vadedilmiş topraklar’ hezeyanından kıyamet senaryolarına kadar her türlü sapkınlığın, her türlü garabetin sahneye konulduğu bir cinnet halidir. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı keyfi sebeplerle, hiçbir yetkisi olmadığı halde Müslümanlara kapatan bu şebeke, bölgemizi ve insanlığı adım adım büyük bir felakete sürüklemektedir. İşte Türkiye olarak biz, bu hukuksuzluğa, bu barbarlığa karşı ‘dur’ diyen tek gücüz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, sabırlı ama tavizsiz, sağduyulu ama kararlı bir politikayla bu kritik süreci yönetiyoruz. Hava sahamızı ve güvenliğimizi ihlal eden unsurlara karşı müttefiklerimizle tedbir alırken, asıl amacımız bu anlamsız ve yalnız savaşın bir an önce sona ermesidir.”

Dünyaya İnsanlık Dersi Veren Asil Bir Milletiz

Koşullar ne olursa olsun şehit ve gazi ailelerin yanında duracaklarını söyleyen Fatma Betül Sayan Kaya, “Türkiye, barışın tek hamisi, mazlum İslam ümmetinin yegane umududur. Bizler, zulmü ve haksızlığı haykıran, küresel oyun kurucuların kirli planlarını bozan tek gücüz. Bizim mayamız kardeşliktir, bizim karakterimiz birliğimizdir. Bizler, mazisinden aldığı ruhla mazluma kucak açan, Ensar-Muhacir kardeşliğini lafta değil bizzat yaşayarak ve yaşatarak dünyaya insanlık dersi veren asil bir milletiz.

Vatan ve millet olmanın ne demek olduğunu bugün Gazze’ye bakarak, çekilen acılara bakarak daha iyi anlıyoruz. Bu pencereden bakınca, Mehmetçiğimizin cansiperane duruşunu, Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Dünya beşten büyüktür’ diyen o devrimci duruşunu daha iyi anlıyoruz. Şehit ve gazi ailelerimiz, bu kutlu Ak Parti hareketinin en mühim meselesi, en büyük namus borcudur. Koşullar ne olursa olsun, biz her zaman sizin yanınızda olacağız.

Sizlerin duasıyla, terörsüz bir Türkiye yolunda yarınları inşa edecek, bölgesel ve küresel gücümüze güç katacağız” dedi.

Kimse Bizi Sınamaya Kalkmasın

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya açıklamasını şu cümlelerle sonlandırdı:

“Kimse bizi sınamaya kalkmasın! Biz ki; Çanakkale’de yedi düveli imanıyla boğazın sularına gömenlerin torunlarıyız. Biz ki ‘Vatan sağ olsun’diyerek evladını toprağa veren o vakur annelerin sarsılmaz metanetiyiz. Biz ki mazlumun elinden tutan son el, zalimin karşısında duran son kaleyiz Şunu herkes bilsin ki, Gök kubbe çökmedikçe bu bayrak inmeyecek Yer yarılmadıkça bu ezan susmayacak!

Milletimiz var oldukça, Türkiye; mazlumun umudu, ümmetin sesi ve zalimin kabusu olmaya ilelebet devam edecektir.”

Etiketler: AK PartiÇanakkaleGazzeİsrailMuğlaOkulRecep Tayyip ErdoğanSavaşŞehitTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Hem şampiyonluk hem de ikincilik yarışı adına konuşmak için çok erken

Sonraki Haber

Bakan Güler, Katar Başbakan Yardımcısı Al Sani ile telefonda görüştü

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Tekin Rami Kütüphanesi'nde açılan 'Geleceğin Yazarları' fuarında öğrencilerle biraraya geldi
Politika

Yusuf Tekin, ‘Geleceğin Yazarları’ fuarında öğrencilerle biraraya geldi

5 Haziran 2026
Bakan Kacır: 2030'a kadar 5 milyar avronun üzerinde sanayi karbonsuzlaştırma yatırımını desteklemeyi hedefliyoruz
Politika

2030’a kadar 5 milyar avronun üzerinde sanayi karbonsuzlaştırma yatırımını destekleyeceğiz

5 Haziran 2026
Cemil Çiçek: Yeteri kadar kaliteli kanun çıkaramıyoruz
Politika

Yeteri kadar kaliteli kanun çıkaramıyoruz

5 Haziran 2026
Politika

İletişim Başkanı Duran’dan ‘Dünya Çevre Günü’ mesajı

5 Haziran 2026
Bakan Gürlek, Nevşehir'de
Politika

Akın Gürlek, Nevşehir’de

5 Haziran 2026
Politika

HAYAT 112 Acil uygulamasını indiren vatandaş sayısı 552 bin 150’ye ulaştı

5 Haziran 2026
Sonraki Haber

Bakan Güler, Katar Başbakan Yardımcısı Al Sani ile telefonda görüştü

En Güncel Haberler

2 2026 Tatbikatı'nda eğitim faaliyetleri yapıldı
Yerel Haberler

2 2026 Tatbikatı’nda eğitim faaliyetleri yapıldı

5 Haziran 2026
ABD'den Küba Devlet Başkanı Diaz-Canel'e yaptırım kararı
Dış Haberler

ABD’den Küba Devlet Başkanı Diaz-Canel’e yaptırım kararı

5 Haziran 2026
Yazarlar

Şiddetin kadını, kızı, ırkı olmaz!

5 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Yola inen bozayı ile 2 yavrusu görüntülendi

5 Haziran 2026
Yaşam

Elektrik akımına kapılan işçi, 4’üncü kattan düştü

5 Haziran 2026
Yaşam

5’inci kattan düşen Ebrar bebek, toprağa verildi

5 Haziran 2026
Yaşam

Malatya’da takside 28 bin uyuşturucu hap ele geçirildi; 4 gözaltı

5 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Sahillerde ‘dumansız plaj’ dönemi

Sahillerde ‘dumansız plaj’ dönemi

- Haberton
5 Haziran 2026

Antalya’da ‘dumansız plaj’ uygulamasının hayata geçmesiyle plajlarda da önlemler artırıldı. Plajlara levhalar yerleştirildi, sigara içilmemesi gereken alanlar belirlendi. Bölge halkı...

Kalp krizinin sessiz belirtileri neler? Uzmanlardan hayat kurtaran uyarılar

Günde kaç litre su içilmeli? Yaşa göre ideal su tüketimi ve uzmanların önerileri

Dolar yıl sonunda kaç TL olur? Piyasalarda son beklentiler ve kritik senaryolar

E-Devlet’te yeni dönem başladı: Vatandaşları ilgilendiren değişiklikler neler?

Güncel Haber

2 2026 Tatbikatı'nda eğitim faaliyetleri yapıldı

2 2026 Tatbikatı’nda eğitim faaliyetleri yapıldı

5 Haziran 2026
ABD'den Küba Devlet Başkanı Diaz-Canel'e yaptırım kararı

ABD’den Küba Devlet Başkanı Diaz-Canel’e yaptırım kararı

5 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton