22 Mayıs 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - AK Partili Kaya: CHP zihniyeti darbe konusunda en son konuşacak zihniyettir

AK Partili Kaya: CHP zihniyeti darbe konusunda en son konuşacak zihniyettir

Haberton - Haberton
30 Mart 2026
- Politika
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e, "Darbe ile darbecilerle her zaman kol kola girmiş CHP zihniyeti var. CHP zihniyeti darbe konusunda en son konuşacak zihniyettir" diyerek, tepki gösterdi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, bazı temaslarda bulunmak üzere geldiği Isparta’da partisinin İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Isparta Belediyesi Kültür Merkezi Gül Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Kaya, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i eleştirdi. Kaya, "Çıkmış şimdi Özgür Bey genel başkanları, kaç gündür tekrarlayarak Türkiye’de darbelere karşı en büyük mücadeleyi vermiş, dünyanın demokrasi tarihine belki adı altın harflerle yazılmış, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’a utanmadan 'darbeci' diyor. Sevgili Ispartalı yol arkadaşlarım 15 Temmuz gecesi o hain darbe girişiminin yaşandığında CHP’nin başındaki zat, tanklar yol açtı ona.

Bakırköy’de belediye başkanının evine gitti, bacaklarını uzattı kahvesini yudumladı, darbeyi seyretti. Cumhurbaşkanımız, liderimiz ne yaptı 15 Temmuz gecesi? ‘Milletimi meydanlara davet ediyorum’ dedi ve o hain terör örgütünün darbe girişimine karşılık milleti meydanlara davet ederek, bu milleti iradesine sahip çıkmaya çağırdı ve milletin arasında Bakırköy Atatürk Havalimanı'nda milletinin yanına gitti. Ey CHP’nin genel başkanı.

Darbenin karşısında, milletinin yanında, cuntacıların karşısında dimdik duran, dünya demokrasi tarihine adını altın harflerle yazdıran, Recep Tayyip Erdoğan’a sen nasıl darbeci dersin?” dedi.

28 Şubat’ın Karanlık Günlerini Hatırlayın

Konuşmasını Türk siyasi tarihinde yaşanan darbelere değinerek sürdüren Fatma Betül Sayan Kaya, şöyle devam etti:

"28 Şubat’ın o karanlık günlerini hatırlayın. Sayın Cumhurbaşkanımız o dönemde İstanbul’da darbenin karşısında, o dönemki belediye başkanları darbenin karşısında. Darbeyi tezgahlayan, darbeyi kurgulayan ve bütün faktörleriyle birlikte medyasıyla, yargı ayağıyla, sivil toplum ayağıyla hepsini kurgulayan, onun arkasında duran CHP zihniyeti, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde başörtülü seçilmiş kadın milletvekiline 'Bu kadına haddini bildirin' diyen CHP zihniyeti. Ama kalkıyor Özgür Özel, bizim Cumhurbaşkanımıza 'darbeci, cuntacı' diyor utanmadan.

İnsanda azıcık utanma, azıcık izan olur. E-muhtırada kimin partisi kapatılmak istendi? Lütfen hatırlayın, tarihe bakın. 17- 25 Aralık’ta kimin partisine yönelik darbe yapılmak istendi?

Gezi kalkışmasında kime karşı ayaklanma oldu? Ve bunun arkasında duran, her zaman kışkırtan FETÖ’nün televizyon kanallarını dolaşıp, destek veren kim? Şimdi kalkıp yurt dışındaki o alçak FETÖ’cülere haber uçuran, onlarla sosyal medya üzerinden algı operasyonu oluşturmak isteyen, manipülasyon yaptırmak isteyen, FETÖ ile adeta kol kola iş birliğiyle bu ülkenin Adalet Bakanı’na operasyon çekmeye kalkışan kim? Lütfen teşkilat mensuplarımız bunları halkımıza anlatın.

Darbe ile darbecilerle her zaman kol kola girmiş CHP zihniyeti var. CHP zihniyeti darbe konusunda en son konuşacak zihniyettir. CHP’li yöneticiler de aslında bunu çok iyi bilmelerine rağmen maalesef utanmadan halkın önüne çıkıp sürekli Cumhurbaşkanımıza 'darbeci' diyerek adeta çok kritik günlerden geçtiğimiz uluslararası arenada Türkiye’nin bugünkü rolü her geçen gün artarken, ülkenin Cumhurbaşkanını halkımızın önünde bu şekilde çirkin ithamlarla küçük düşürmeye çalışan bir CHP zihniyeti var. 'Dünya lideri' dediğimiz Cumhurbaşkanımıza; Türkiye bugün güvenin, istikrarın adresi olmuşken bunu Türkiye’deki CHP seçmeni bile kabul ederken, insan utanır bu sözleri söylemeye.”

Teşkilatlara Teşekkür Etti

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya konuşmasını Ak Parti kadrolarında yer alan tüm teşkilat mensuplarına gece- gündüz demeden çalışmaları dolayısıyla teşekkür ederek tamamladı. Daha sonra toplantı basına kapalı devam etti.

Etiketler: AK PartiAtatürkCHPFetöİstanbulKadınOperasyonÖzgür ÖzelRecep Tayyip ErdoğanSosyal Medya
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Osmaniye’de kağıt fabrikası yangını

Sonraki Haber

Annesinin motosikletini izinsiz alıp, gezmek isteyen çocuğun kazası kamerada

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

CHP Tunceli İl Başkanlığı’ndan Özgür Özel’e destek
Politika

CHP Tunceli İl Başkanlığı’ndan Özgür Özel’e destek

22 Mayıs 2026
Efkan Ala: CHP nereye baksa bizi görüyor
Politika

CHP nereye baksa bizi görüyor

22 Mayıs 2026
TİP Genel Başkanı Baş ve sendikalardan CHP'ye ziyaret
Politika

TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve sendikalardan CHP’ye ziyaret

22 Mayıs 2026
Bakan Bayraktar,  Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Kvrivishvili ile görüştü
Politika

Bakan Bayraktar, Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı ile görüştü

22 Mayıs 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enerjide tam bağımsızlık, ülkemizin kızıl elmasıdır / Geniş haber
Politika

Enerjide tam bağımsızlık, ülkemizin kızıl elmasıdır

22 Mayıs 2026
Cevdet Yılmaz: Bugün Türkiye'de 290 milyar dolara ulaşmış uluslararası sermaye yatırımı var
Politika

Bugün Türkiye’de 290 milyar dolara ulaşmış uluslararası sermaye yatırımı var

22 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Annesinin motosikletini izinsiz alıp, gezmek isteyen çocuğun kazası kamerada

Annesinin motosikletini izinsiz alıp, gezmek isteyen çocuğun kazası kamerada

En Güncel Haberler

CHP Tunceli İl Başkanlığı’ndan Özgür Özel’e destek
Politika

CHP Tunceli İl Başkanlığı’ndan Özgür Özel’e destek

22 Mayıs 2026
Muhittin Böcek’e bir dosyadan ev hapsi
Öne Çıkan

Muhittin Böcek’e bir dosyadan ev hapsi

22 Mayıs 2026
Ziraat Türkiye Kupası'nın sahibi Trabzonspor oldu
Öne Çıkan

Ziraat Türkiye Kupası’nın sahibi Trabzonspor oldu!

22 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Özlüce Barajı’nda dolusavak kapakları 7 yıl sonra açıldı

22 Mayıs 2026
Yaşam

Bitlis merkezli 6 ilde yasa dışı bahis ve dolandırıcılık operasyonu: 15 tutuklama

22 Mayıs 2026
Yaşam

Diyarbakır’da takla atan otomobil tarlaya savruldu; aynı aileden 4 yaralı

22 Mayıs 2026
Yaşam

Nehirde ceset bulundu

22 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Bursa'da 2 katlı evin duvarı çöktü

Bursa’da 2 katlı evin duvarı çöktü

- Haberton
22 Mayıs 2026

Bursa’nın İznik ilçesinde iki katlı kerpiç evin ikinci kat duvarı, büyük bir gürültüyle yıkıldı. Kısa süre önce tadilat yapıldığı öğrenilen...

Toplumsal roller ilişkileri nasıl etkiliyor?

Çamaşırları ev içinde kurutmak havayı etkiliyor mu?

Uykuya dalamayanların ortak sorunu: Gece olunca neden beynimiz susmuyor?

Duygusal yeme davranışı nasıl fark edilir?

Güncel Haber

CHP Tunceli İl Başkanlığı’ndan Özgür Özel’e destek

CHP Tunceli İl Başkanlığı’ndan Özgür Özel’e destek

22 Mayıs 2026
Muhittin Böcek’e bir dosyadan ev hapsi

Muhittin Böcek’e bir dosyadan ev hapsi

22 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton