25 Haziran 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - AK Parti’li Elitaş: Özgür Bey vesayet altında

AK Parti’li Elitaş: Özgür Bey vesayet altında

Haberton - Haberton
11 Nisan 2026 - Güncellenme Tarihi 12 Nisan 2026
- Politika
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, “Özgür Bey’in zihni özgür değil. Özgür Bey vesayet altında. Şimdi Sayın Özgür Özel de her hafta çarşamba günü tekmil vermek için Silivri’de. Zihni özgür değil. Özgür Bey’in silkinip önce zihnini özgürleştirmesi gerekir” dedi.

Kentte bir otelde düzenlenen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın katıldığı ‘Orta Anadolu Bölge Strateji Toplantısı’nda, Bakan Bayraktar’ın ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, “2020 yılında neyle karşılaştık biliyor musunuz? Birisi aradı. ‘Benim telefon burada internet çekmiyor’ dedi. ‘4G falan var mı?’ dedik. ‘Var ama ben fiber internet istiyorum’ diyor. 20 haneli bir mezrada oturan kişi. 2002 yılında ebe ve imamlık isterken 1000-1500 nüfuslu olan yer, 20 yıl sonra ‘fiber internet istiyorum’ demeye başladı. Çok görmüyoruz. Çünkü adam biliyor. Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Ak Parti, Türkiye’nin her tarafını medeniyetle kavuşturur, buluşturur diyor. İnanmış çünkü bize. Recep Tayyip Erdoğan ve kadrosuna inandığından dolayı istekler sonsuz. Bugün vatandaşlarımız çok şey istiyorlar. Haklı. Başkasından isteyemiyorlar. Onlar, ‘Ak Parti iktidarına söyleyin şunu şunu da yapsın’ diyorlar. ‘Sen yap’ demiyorlar. Çünkü onlar yapamazlar” ifadelerini kullandı.

Allah Selamet Versin

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i eleştiren Elitaş, şunları söyledi:

“Onlar bu memleketin hayrına değil, hep şerrine ayaklarına pranga takmak için çalışmaktan başka bilgileri ve birikimleri olmayanlardır. Şimdi bir genel başkanları var evlere şenlik. Allah selamet versin. Yıllarca benimle beraber grup başkanvekilliği yaptı. Gelirdi iç tüzükle ilgili epey de eğitmiştim. Anayasa konusunda ‘ağabey bu tüzüğü Türkiye’de senden iyi bilen yok’ diye kürsüde söylemişti. O dönemde ‘milletvekili olan arkadaşlarımız tüzüğü Türkiye’de senden iyi bilen yok’ demişti. 2015 yılında grup başkanvekilliğine başlayıp 2024 yılında genel başkanlığa terfi eden arkadaşımız, Anayasa’nın 78’inci Maddesi’nin yanındaki herhalde doktor arkadaşlarından aldığı reçeteyle ‘ara seçim yapmalısınız’ diyor. Bugün değerli Genel Başkan Yardımcımız Hayati Yazıcı, Twitter’da bir açıklama yapmış. Onu okusa yeter. Anayasa’nın ne olduğunu, 2002’de nelerin yaşandığını okusa yeter.”

‘Zihni Özgür Değil’

Özgür Özel’i eleştirmeye devam eden Elitaş, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Çünkü Özgür Bey’in zihni özgür değil. Özgür Bey vesayet altında. Özgür Bey, hani eskiden başbakanlık sisteminde başbakan her hafta perşembe günleri Cumhurbaşkanı’nı ziyaret ederdi hatırlarsınız. Genelkurmay başkanları her hafta perşembe günü Cumhurbaşkanı’na çıkmadan önce başbakanı ziyaret ederdi. Haftalık brifingler verirdi. Her hafta bu olurdu olağan, perşembe günleri. Şimdi Sayın Özgür Özel de her hafta çarşamba günü tekmil vermek için Silivri’de. Zihni özgür değil. Özgür Bey’in silkinip önce zihnini özgürleştirmesi gerekir. Türkiye menfaatine çalışabilmesi için bunu yapması gerekir. Benim bildiğim Grup Başkanvekili Özgür Özel bunu yapardı. O zaman milletvekilleri onun parlamentodaki performansıyla seçerlerdi. Kemal Bey hayır dese bile seçerlerdi. Ama şimdi genel başkan olmuş Özgür Özel’in koltuğunda ben özgürleşiyorum kardeşim, prangalarımı kırıyorum dediği anda sanıyorum ki seçilme cesareti o koltuğa oturma imkanının olamayacağını düşündüğünden dolayı prangalarını kırmak için bir hareket bile yapmıyor. Üzülüyorum, 7-8 yıl birlikte grup başkanvekilliği yaptığımız bir arkadaşımızın böylesine iradesini başkalarına teslim etmesinin çok acı olduğunu düşünüyorum. Allah yardımcısı olsun. Yani bunu eski dostluğumuza binaen ben buradan ifade etmeye çalışıyorum.”

Etiketler: AK PartiCHPCumhurbaşkanıÖzgür ÖzelRecep Tayyip ErdoğanSeçimTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Otomobil uçuruma yuvarlandı; baba ve kızı hayatını kaybetti

Sonraki Haber

Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan İsrail Savunma Bakanı’na yanıt verdi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

CHP'li Emir: Kılıçdaroğlu'nun 45 gün içinde kurultayı toplaması gerekir
Politika

Kılıçdaroğlu’nun 45 gün içinde kurultayı toplaması gerekir

24 Haziran 2026
‘Can Dalton’ için Rusya’ya iade talebi yenilendi
Politika

‘Can Dalton’ için Rusya’ya iade talebi yenilendi

24 Haziran 2026
Bu ülkede aklanmanın yeri; iktidar partisinin binası değil, mahkemelerdir
Politika

Bu ülkede aklanmanın yeri; iktidar partisinin binası değil, mahkemelerdir

24 Haziran 2026
CHP İzmir İl Başkanı Gümrükçü: Cemil Tugay'ı yeniden parti saflarına davet ettim
Politika

CHP İzmir İl Başkanı Gümrükçü: Cemil Tugay’ı yeniden parti saflarına davet ettim

24 Haziran 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İSİPAB Konferansı'na katıldı
Politika

Numan Kurtulmuş, İSİPAB Konferansı’na katıldı

24 Haziran 2026
Malatya'da CHP'nin yeni il yönetimi, kapıyı çilingire açtırarak içeri girdi
Politika

Malatya’da CHP’nin yeni il yönetimi, kapıyı çilingire açtırarak içeri girdi

24 Haziran 2026
Sonraki Haber

Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan İsrail Savunma Bakanı'na yanıt verdi

En Güncel Haberler

Japonya'da 6.9 büyüklüğünde deprem
Dış Haberler

Japonya’da 6.9 büyüklüğünde deprem

25 Haziran 2026
Çuvala koyulan köpeği, hayvansever kadın kurtardı
Yerel Haberler

Çuvala koyulan köpeği, hayvansever kadın kurtardı

25 Haziran 2026
Beyoğlu’nda bodrum katında duvar çöktü; 5 katlı bina tahliye edildi
Yerel Haberler

Beyoğlu’nda bodrum katında duvar çöktü; 5 katlı bina tahliye edildi

25 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Kars’ta yüzlerce kişi ağıtlar yakıp, sine vurarak Kerbela şehitlerini andı

25 Haziran 2026
Yaşam

Sakarya’da tren raylarının yer altına alınması için ilk adım atıldı

24 Haziran 2026
Yaşam

Düştüğü havuzda çamura saplanan inek kurtarıldı

24 Haziran 2026
Yaşam

Diyarbakır sıcağında, minibüsüne kurduğu ‘sulu klima’ ile yolcularını serinletiyor

24 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Adana'da evde çıkan yangında 1 kişi dumandan etkilendi

Adana’da evde çıkan yangında 1 kişi dumandan etkilendi

- Haberton
25 Haziran 2026

Adana'nın Kozan ilçesinde tek katlı müstakil evde çıkan yangında dumandan etkilenen Sultan A. (67), hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinin söndürdüğü yangın,...

Sık unutkanlık neyin habercisi olabilir? Uzmanlardan kritik uyarılar

Karın şişkinliğini hafife almayın: Uzmanlar uyardı

Bankadan arıyoruz diyenlere dikkat! Telefon dolandırıcılığında yeni tuzak büyüyor

Ghosting neden bu kadar arttı? Modern ilişkilerin görünmeyen krizi büyüyor

Güncel Haber

Japonya'da 6.9 büyüklüğünde deprem

Japonya’da 6.9 büyüklüğünde deprem

25 Haziran 2026
Çuvala koyulan köpeği, hayvansever kadın kurtardı

Çuvala koyulan köpeği, hayvansever kadın kurtardı

25 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton