18 Temmuz 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Aile ve gençlik bankasını kuracağız

Aile ve gençlik bankasını kuracağız

Haberton - Haberton
10 Eylül 2023
- Politika
Okuma Süresi:7 dakikalık okuma
A A
0
Aile ve gençlik bankasını kuracağız

Aile ve gençlik bankasını kuracağız

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Aile ve gençlik bankasını kuracağız. Ve aşama aşama bunu etkili bir hale getireceğiz. Gerek doğal gazdan, gerek petrolden, gerekse madenlerden gelen birtakım gelirleri belli bir yüzdesini bu bankamıza aktararak buradan yeni evlenen çiftlere destek olacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Trabzon’a geldi. Yılmaz ilk önce Trabzon Valiliği’ne ziyarette bulundu. Ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ni de ziyaret eden Yılmaz, oradan da AK Parti Trabzon İl Başkanlığını ziyaret etti. Devlet Su İşleri (DSİ) toplantı salonunda düzenlenen ‘Trabzon İş Dünyası Buluşması’ programına katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz toplantı öncesinde basına açıklamalarda bulundu.

Burada konuşan Yılmaz, Fas’ta meydana gelen depremle ilgili açıklamalarda bulunarak, “Türkiye Cumhuriyeti olarak olayın hemen ilk anından itibaren Faslı yetkililerle ilgili bakanımız, İçişleri Bakanımız ve diğer yetkililerimiz temasa geçtiler. Ve Türkiye Cumhuriyeti olarak elimizden gelen tüm desteği vereceğimizi ifade ettiler. AFAD belli hazırlıklar yaptı. Gerek çadır, gerek gıda, gerek arama kurtarma ekibi olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğumuz ilgili muhataplara iletildi” dedi.

‘ÜLKEMİZİ 21 YILDA 3.5 TRİLYON DOLARLIK BİR YATIRIMLA BULUŞTURDUK’

Ülkemizin her bir karışında huzur ve güven iklimini egemen kılma anlayışı ile terörle mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini aktaran Yılmaz, “Milletimiz için Cumhurbaşkanımız liderliğinde hep büyük hayaller kurduk. Ama hiçbir zaman milletimize hayal satmadık. Her zaman ayakları yere basan programlar, projeler uyguladık. Yatırımlar yaptık. Ülkemizi 21 yılda 3.5 trilyon dolarlık bir yatırımla buluşturduk son 20 yılda. 21 yıldır gerçekçi siyaset, eser ve hizmet siyaseti yaptık. Ülkemizin asırlık eksikliklerini tamamlama gayreti içinde olduk. Cumhuriyetimizin 100. yılına, insanımızın daha büyük umutlar ve daha büyük hedeflerle girmesi için çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Aile ve gençlik bankasını kuracağız
Aile ve gençlik bankasını kuracağız

‘TÜRKİYE DÜNYANIN 2 PUAN ÜSTÜNDE AŞAĞI YUKARI BİR BÜYÜME PERFORMANSI GÖSTERDİ’

Zor bir dönemden geçildiğini söyleyen Yılmaz, “Dünya hala pandeminin etkilerini tam olarak atlatabilmiş değil. Son 20 yıllık döneme baktığınızda Türkiye ekonomisi son 20 yılda yüzde beş buçuk ortalama bir büyüme kat etti, kaydetti. Dünya ekonomisiyse 3.6 civarında bir büyüme kaydetti. Yani son 20 yılda Türkiye dünyanın 2 puan üstünde Aşağı yukarı bir büyüme performansı gösterdi. Bir yıl için bu çok önemli değil diyebilirsiniz. Ama 20 yıllık bir ortalamada bunu başaran bir ülkenin dünyadaki konumunu nereden nereye taşıdığını da hesaplayabilirsiniz.

Son yıllarda yalnız dünyada büyümede bir yavaşlama var. İçinde bulunduğumuz yıl yüzde 3 civarında dünyada bir büyüme bekleniyor. Önümüzdeki yıllarda da öyle. Yani ortalama 3.6’dan 3’lere düşmüş durumda dünya büyümesi. Dünya ticareti de aynı şekilde çok daha hızlı gelişirdi. Ama son yıllarda büyümenin bile bu yıl altına düşmesi bekleniyor. Yüzde 2 civarında dünya ticaretinde bu yıl bir artış beklentisi var” dedi.

‘MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇEMİZDEN DEPREME AYIRDIĞIMIZ KAYNAK 762 MİLYAR TÜRK LİRASI’

6 Şubat depremlerini hatırlatan Yılmaz, “Bu ölçekte bir deprem hangi ülke olursa olsun, hangi gelişmişlik seviyesinde olursa bütün ülkeleri çok ciddi bir şekilde etkileyebilecek ölçekte bir deprem. Bizi de ister istemez tabii ki etkiliyor. Bu yıl sadece merkezi yönetim bütçemizden depreme ayırdığımız kaynak 762 milyar Türk lirası. Gelecek yıl bu 1 trilyon Türk lirasının üstüne çıkacak. Merkez yönetim bütçemizdeki deprem harcamaları. Ne yapıyoruz burada? Acil işleri bitirdik çok şükür. Çadır kalmadı, acil müdahaleler yapıldı. Ama şimdi asıl harcamayı şimdi yapmak durumundayız. Kalıcı konutları inşa etmemiz gerekiyor. Altyapıyı tamir etmemiz gerekiyor. Ekonomik ve sosyal hayatı normalleştirmemiz gerekiyor. Bütün bunlar büyük harcamalar gerektiren işler” diye konuştu.

‘KİŞİ BAŞINA GELİRİMİZİN 14.885 DOLARA ULAŞACAĞINI ÖNGÖRÜYORUZ’

Orta vadeli programla ilgili göstergeleri de paylaşan Yılmaz, “Bu yıl 2023, artı 3 yıl demek, orta vadeli program. 2023, 2024, 2025, 2026 yani izleyen üç yıl. Bu içinde bulunduğumuz yılın da rakamlarını güncelliyoruz. Üç yıla ilişkin de politikalarımızı, tahminlerimizi koyuyoruz. 2023 yılındaki tahminimize göre ilk defa tarihimizde 1 trilyon doların üstüne çıkacağız bu sene. Aslında şu anda bile hesapladığımız geçmişe dönük 12 aylık bir hesap yaptığımızda 1 trilyon doları aşmış durumdayız. Bu Türkiye için bir ilk oldu. Satın alma gücü paritesiyle dünyanın 11. büyük ekonomisiyiz. Bu yeni rakamla ulaştığımız nominal dolarla 1 trilyonun üzerindeki dolar büyüklüğüyle 17. büyük ekonomi konumundayız. Nominal dolar bazında. Son 20 yılda az önce söyledim. Dünya 5.5 büyürken biz 3.6 büyüdük. 4.5 ortalamayla yine önümüzdeki 3 yıl büyümeyi öngörüyoruz. 2026’ya geldiğimizde 1.3 trilyon doların üstünde Ekonomik büyüklüğe ulaşacağımızı tahmin ediyoruz. Kişi başına gelirimizin ise 14.885 dolara ulaşacağını öngörüyoruz” dedi.

‘LÜTFEN DERE YATAKLARINDA YAPILAŞMAYA GİTMEYELİM’

Bölgenin afetselliğine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, “Afet yaşadıktan sonra yaptıklarınız önemli elbette ama asıl önemli olan afet yaşamadan riskleri görüp riskleri azaltıcı projeler yapmak. Bu bir yerde deprem riski olur, diğer yerde sel riski olur, başka yerde heyelan olur, bir yerde yangın riski olur. Bu riskleri önceden görüp, risk azaltıcı tedbir almak çok kıymetli. Bu anlamda Karadenizli kardeşlerimize de bir çağrıda bulunalım hep birlikte. Lütfen dere yataklarında yapılaşmaya gitmeyelim” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Aile ve gençlik bankasını kuracağız. Ve aşama aşama bunu etkili bir hale getireceğiz. Gerek doğal gazdan, gerek petrolden, gerekse madenlerden gelen birtakım gelirleri belli bir yüzdesini bu bankamıza aktararak buradan yeni evlenen çiftlere destek olacağız" dedi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Aile ve gençlik bankasını kuracağız. Ve aşama aşama bunu etkili bir hale getireceğiz. Gerek doğal gazdan, gerek petrolden, gerekse madenlerden gelen birtakım gelirleri belli bir yüzdesini bu bankamıza aktararak buradan yeni evlenen çiftlere destek olacağız” dedi.

‘AİLE VE GENÇLİK BANKASINI KURACAĞIZ’

Yılmaz, seçim vaatleri arasında yer alan aile ve gençlik bankasına ilişkin, “Karadeniz’de yeni gaz, petrol aramaları, imkanları var. Bu konularda da önemli gelişmeler sağladık. Bu çerçevede de bir aile ve gençlik bankası kurmayı hedefliyoruz. Seçim vaatlerimizden biri buydu. Bu konuda da çalışmalara başladık. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda çalışmaları başlattık. Belli bir aşamaya getirmiş durumdayız.

Olgunlaştırdığımızda kanun teklifimizi yeni dönemde Meclisimize sunacağız. Aile ve gençlik bankasını kuracağız ve aşama aşama bunu etkili bir hale getireceğiz. Gerek doğal gazdan, gerek petrolden, gerekse madenlerden gelen birtakım gelirleri belli bir yüzdesini bu bankamıza aktararak buradan yeni evlenen çiftlere destek olacağız. İleriki dönemlerde belki genç girişimcilere buradan daha fazla destek olma imkanlarını da araştıracağız” açıklamalarında bulundu.

‘YEŞİL YOL GÜZERGAHIMIZ OLSUN’

Bölgenin turizmine değinen Yılmaz sözlerini şöyle tamamladı:

“Ama en önemlisi tabii yeşil yol dediğimiz yayla turizmi. Burası marka bir tabiat turizmi güzergahı bizim çıkış amacımız oydu. Devlet Planlama Teşkilatındayken çalıştığımız bir projeydi. Belli bir güzergahı uluslararası bir markaya dönüştürmekti amaç. Nasıl mavi yol diye bir denizlerimizde güzergahlar varsa Yeşil Yol güzergahımız olsun. Uluslararası bir marka olsun. Belli bir uluslararası standardı olsun.

Burada tabiatla uyumlu kesinlikle tabiatla uyumlu bir yol yapılsın. Yaylalar arasında yerel malzeme kullanılsın, yerel mimari kullanılsın. Ve bu güzergah boyunca iyi bir kaliteli bir destinasyon oluştursun. Yerel düzey turistler geldiği zaman da ve yurt içinden ziyaretçiler geldiği zaman da çok güvenli, konforlu, kaliteli bir tabiat turizmi yaşansın. Katma değeri yüksek bir turizm olsun. Hedef buydu. Bu yönde de epey bir çalışma var. Yürütüldü. Belli bir noktaya gelindi. Önümüzdeki dönem inşallah bu konuda geçmişi de iyi değerlendirerek tekrar masaya yatırarak daha farklı açılımlar da yapılabilir diye inanıyorum.”

Etiketler: Cevdet Yılmaz
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Sezgin Tanrıkulu’nun ifadeleri kabul edilemez

Sonraki Haber

Troya Kültür Yolu Festivali’nin açılışı yapıldı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Vatandaş neden Kızılay'a değil de Ahbap'a güvendi?
Politika

Vatandaş neden Kızılay’a değil de Ahbap’a güvendi?

17 Temmuz 2026
Bakan Ersoy, TİBU Rektörü Görmez ile bir araya geldi
Politika

Bakan Ersoy, TİBU Rektörü Görmez ile bir araya geldi

17 Temmuz 2026
CHP’li Sarıbal: Sürdürülebilir tarım politikası için yeni anlayışa ihtiyaç var
Politika

Sürdürülebilir tarım politikası için yeni anlayışa ihtiyaç var

17 Temmuz 2026
Arıcıya 140 lira verip 100 lirasını geri almak Deli Dumrul'un bile aklına gelmez
Politika

Arıcıya 140 lira verip 100 lirasını geri almak Deli Dumrul’un bile aklına gelmez

17 Temmuz 2026
AB'nin ülkemize yönelik değerlendirmeleri objektiflikten uzaktır
Politika

AB’nin ülkemize yönelik değerlendirmeleri objektiflikten uzaktır

17 Temmuz 2026
Bakan Memişoğlu: Dünyanın en iyi sağlık hizmetleri Türkiye'de
Politika

Dünyanın en iyi sağlık hizmetleri Türkiye’de

17 Temmuz 2026
Sonraki Haber
Troya Kültür Yolu Festivali'nin açılışı yapıldı

Troya Kültür Yolu Festivali'nin açılışı yapıldı

En Güncel Haberler

Adana'da kimliğini gizlemek için kara çarşaf giyip, iş yerine kurşun yağdırdı
Yerel Haberler

Adana’da kimliğini gizlemek için kara çarşaf giyip, iş yerine kurşun yağdırdı

18 Temmuz 2026
Tahliye edilen eski Akçakoca belediye başkanı yeniden tutuklandı
Yerel Haberler

Tahliye edilen eski Akçakoca belediye başkanı yeniden tutuklandı

18 Temmuz 2026
Yol verme tartışmasında aracından inen sürücüye 261 bin TL ceza
Yerel Haberler

Yol verme tartışmasında aracından inen sürücüye 261 bin TL ceza

18 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Avcılar’da ‘Boyaya geleceğim’ yalanıyla saçını yaptırdı para vermeden gitti; ‘Bir daha dükkanıma gelmesin’

17 Temmuz 2026
Yaşam

Kasaplığa başlayınca veganlığı bıraktı

17 Temmuz 2026
Yaşam

İş Bankası’ndan lise öğrencileri için girişimcilik programı: WorkupOnBoard

17 Temmuz 2026
Yaşam

Norduz koyunları GPS ve uyduyla izleniyor; hedef iklim değişikliğine uyumlu sürü yönetimi

17 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Nasuh Mahruki '15 Temmuz' paylaşımı nedeniyle tutuklandı

Nasuh Mahruki ’15 Temmuz’ paylaşımı nedeniyle tutuklandı

- Haberton
17 Temmuz 2026

AKUT'un kurucusu Nasuh Mahruki, sanal medya hesabından yaptığı '15 Temmuz' paylaşımı nedeniyle 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan...

Otomatik şanzıman arızası nasıl anlaşılır? Uzmanlar dikkat edilmesi gereken belirtileri açıkladı

Sürekli susamak neyin belirtisi? Uzmanlar dikkat çeken 7 nedeni açıkladı

Bankalar kredi başvurusunu neden reddeder? İşte En sık karşılaşılan 8 sebep

Enflasyon neden düşmüyor? Uzmanlar fiyat artışlarının önüne geçilememesinin 5 nedenini açıkladı

Güncel Haber

Adana'da kimliğini gizlemek için kara çarşaf giyip, iş yerine kurşun yağdırdı

Adana’da kimliğini gizlemek için kara çarşaf giyip, iş yerine kurşun yağdırdı

18 Temmuz 2026
Tahliye edilen eski Akçakoca belediye başkanı yeniden tutuklandı

Tahliye edilen eski Akçakoca belediye başkanı yeniden tutuklandı

18 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton