26 Nisan 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Futbol Haberleri - Ahmet Nur Çebi başkanlığa aday olmayacak

Ahmet Nur Çebi başkanlığa aday olmayacak

Haberton - Haberton
7 Kasım 2023
- Futbol Haberleri, Spor Haberleri
Okuma Süresi:7 dakikalık okuma
A A
0
Ahmet Nur Çebi başkanlığa aday olmayacak

Ahmet Nur Çebi başkanlığa aday olmayacak

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi başkanlığa aday olmamaya karar verdiğini açıkladı.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, “Bu saatten sonra camianın dinginliğe, huzura ve birlik, beraberliğe ihtiyacı olduğunu düşündüğüm için, her şey önce Beşiktaş için düşündüğüm için aday olmamaya karar verdim. Camianın yeni bir kan değişimine, yeni bir enerjiye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bu süreçte umuyorum ki en iyisi, en sağlıklısı olur diye temenni ediyorum” dedi.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, 3 Aralık Pazar günü yapılacak Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nda başkan adayı olmayacağını açıkladı. Çebi, Tüpraş Stadyumu’nda basın mensupların açıklamalarda bulundu. Başkanlık görevini üstlendikten sonra birçok zorlu dönem yaşadıklarını belirten Ahmet Nur Çebi, “Yaklaşık 12 sene önce bu kulübe İkinci Başkan olarak göreve geldim. Bu süreçte ne zorluklar ile baş ettiğimizi herkes biliyor. Özellikle ‘Feda’ döneminde büyük mali sıkıntılar yaşayan ekip de yer aldım. 1 yıl ara verdikten sonra 4 yıl önce bu koltuğa talip olduk ve göreve geldik. Geldiğimiz ilk günden itibaren daha da büyüyün sıkıntılar içerisinde mücadelemizi vermeye devam ettik.

Bu dönem içerisinde zorlukları Allah’ın izniyle tüm kulüp olarak hallettik. ‘Bırakmam seni’ kampanyası bu projelerin en büyüklerinden bir tanesiydi. Bu projeye destek olan herkese can ı gönülden teşekkür ediyorum. Bugün içerisinde bulunduğumuz sıkıntılı bir süreç var, özellikle futboldan kaynaklanan. Bu süreç benim için çok yıpratıcı olmuştur. Bu saatten sonra camianın dinginliğe, huzura ve birlik, beraberliğe ihtiyacı olduğunu düşündüğüm için, her şey önce Beşiktaş için düşündüğüm için aday olmamaya karar verdim. Camianın yeni bir kan değişimine, yeni bir enerjiye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bu süreçte umuyorum ki en iyisi, en sağlıklısı olur diye temenni ediyorum. Değişimin de pozitif olacağını düşünüyorum. Biz bir değişlik yapalım.

Camiayı; huzura, sakinliğe bir kavuşturalım. Burası bizim, her zaman bizim olacak. Eğer Beşiktaş söz konusu ise kendimizi yakmayı da biliriz. Aksi durumda 120 yıllık camia ayakta kalamazdı. Bu kulübün 120’nci yılında, cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Beşiktaş’ın başkanlığını yaptım. Bu inanılmaz mutluluğu, gururu bana yaşatan bütün camiama içtenlikle tekrar teşekkür ediyorum. Gitmemi isteyenler, kalmamı isteyenler var. Gitmemi isteyenlere saygı duyuyorum. Onların da bildikleri, ümit ettikleri, umutları vardır. Her şeyin hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“BEŞİKTAŞ CAMİASININ ZARAR GÖRMEMESİ HER ŞEYDEN ÖNEMLİ”

Başkan adaylarının camiaya yakışır şekilde seçim süreci yürütmesini isteyen Çebi, “Seçim kararı aldığım gün başkan adayı olmayacağımın kararını vermiştim. Ancak seçim sürecini uzun tutma sebebim, bir baskın seçim olmasın. Sağlıklı bir seçim olsun. Kolay bir süreç değil. Açıklamayı 13’ünde milli takım arasında yapmayı düşünüyordum. Ama son gelişmeler biraz daha acele etmem gerektiğine ikna etti. Seçim tarihinin 2, 3 hafta geç olmasının arkasına yatan neden, yeni arkadaşlarımızın hazırlanabilmeleri, kararlarını sağlıklı verebilmeleri içindi. Aday olmayacağımı açıklamam da bu süre içinde takımı ve çalışanlarımın motivasyonlarına bir engel olmamasına gayret etmek içindi.

Bu süreç devam ederken kim aday olursa olsun ağabeyleri, başkanları olarak kabul etsinler. Beşiktaş’a yakışır şekilde birbirlerine nazik, kibar olmalarını rica ediyorum. Yarın hangisi kaybederse, kazanana başkanım diye hitap etmek zorunda kalacak. Kapıları kapatmayın, yüz kızartıcı ifadelerde bulunmayın, palavra atmayın. Dürüst olun. Beşiktaş genel kurulu en doğrusunu yapacaktır, kendinizi onlara emanet edin. Aday değilseniz, bir ay sonra sokaklara çıkarak, dernek dernek dolaşarak Beşiktaş’ı bölmeyin. Adaylardan rica ediyorum. Şimdi çıkın aday olun, mücadele edin. Kaybettiyseniz de o koltuğa oturan her kimse ona bu süreçte nazik olsun. O süreçten sonra da elinden tutun, yalnız bırakmayın. Ben öyle yapacağım. Katılımın yüksek olması gerekiyor. Gelecek yönetimlerin, kendinden önceki yönetim ve yöneticileri titizlik ile denetlemesini istiyorum. Bundan geri adım atmamalıyız” şeklinde konuştu. 

“HERKES BEŞİKTAŞ CAMİASINA SAYGILI OLMAK ZORUNDA”

Taraftarların takıma sahip çıkması gerektiğini söyleyen Ahmet Nur Çebi, “Her maç bittiğinde bende aynı acı ve üzüntüleri çektiğimi bilmelerini anlıyorum. Söz konusu Beşiktaş ise taraftarımızı ve sporcularımızı kötü etkileyecek tepkiler vermemesini istiyorum. En azından bu süreçten sonra bunu sizden rica ediyorum. Başarılı olmayan oyuncularımız da olabilir ama en azından kulübün formasını giyiyorlar. Onlara ekran karşısında sahip çıkmaları gerekiyor.

Tepki tabi eki gösterebilirler ama söz konusu Beşiktaş ise sakinliğe ve sükunete davet ediyorum. En azından o çerçeve de hareket etmeleri gerekiyor. Eğer Beşiktaş Başkanını medya önünde küçük gösterirseniz, başkan elini masaya vurduğunda kimse neden dinlemiyor, dikkate almıyor diyemezsiniz. Herkes Beşiktaş camiasına saygılı olmak zorunda ve bunu sağlayacaklar yine Beşiktaşlılardır” diye konuştu.

“GİDEN HAKEMLERİN MESLEĞE GERİ DÖNMEMELERİ KONUSUNA TEK BAŞIMA BEN KARŞI ÇIKTIM”

Türkiye Futbol Federasyonu’nun başarısız olduğunu belirten Çebi, şu ifadeleri kullandı:

“Bunların TFF’yi yönetemeyeceğini ilk söyleyen bendim. Giden hakemlerin mesleğe geri dönmemeleri konusuna tek başıma ben karşı çıktım. Benim duruşum kulübüm adına yapılmış bir harekettir. Her ne olursa olsun Beşiktaşlı olduğu halde kendi takımların başkanın linç edenler ve bu duruma sessiz kalanlara hakkımı helal etmiyorum. TFF başkanı Beşiktaş’a parmak sallayamaz. Ama ben Beşiktaş başkanıyım ve buna göre hareket etmek zorundayım. Beşiktaş stadyumunda bana parmak sallamadı.

Vallahi de billahi de sallamadı, sallayamaz. İşaret ettiği ‘şu tribün bu tribün’ diye bahsetti. Hatalıdır. Çünkü devrenin bitmesini beklemedi. Bunu kabul de etmiyor. İnşallah bundan sonra gelecek yönetim bunları aşacak, çözecektir. Hep beraber göreceğiz. Her şeye dinlemeden cezayı ver geç. Ne yapmaya çalışıyorsun ? Bu saatten sonra bu camia bunların hesabını sorabilir. Benden istenilen her konuda yardımcı olmaya devam ederim.”

“ELEŞTİRİLERİ ANLAYABİLİRİM AMA BİZLERE EDİLEN KÜFÜR NE DEMEK ?”

Kendisine yapılan eleştirileri anlayabildiğini ancak edilen küfürlere anlam veremediğini belirten Ahmet Nur Çebi, “Transfer konusunda ben kimseye bir enkaz bırakmıyorum. Keşke sportif başarılar da peşinden gelseydi ama olmadı. Üzgünüz, yapamadık. Eleştirileri anlayabilirim ama bizlere edilen küfür ne demek? Ne anlama geliyor? Bu insanları aranızdan temizlemeniz sizlere vasiyetimdir. Kimse benim aileme, çocuklarıma küfür edemez. Ayın 1’ine kadar ben buradayım. O zamana kadar gelip benden özür dilemelerini bekliyorum” dedi.

“KÜFÜR EDEN VE KOMPLO KURANLAR HARİÇ, HERKESE HAKKIMI HELAL EDİYORUM”

Kendisine küfür edenler hariç herkese hakkını helal ettiğini belirten başkan Çebi, şöyle konuştu:

“Futbol da başarı bağırıp çağırmak ise, popülist davranmak ise ben bunu yapmadım kabul ediyorum. Yapamam arkadaşlar, ben Beşiktaş başkanıyım. Beşiktaş’ın parasını çaldırmadım, yedirmedim. Başkanlık sürecimizde pandemi felaketi oldu. Biz o dönem de müzemize 4 tane kupa getirdik. O süreçte yaşanan güzellikleri de zorlukları da sizlerle hep paylaştık. Bu takım ve kadro yarın ben yokken başarılı olduğunda benim hakkımı da verin isterim. Özellikle deprem döneminde takımızın yanında duran ve bizimle birlikte hareket eden sivil toplum kuruluşları, yönetici ve taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Dünya’ya Beşiktaşlılığın ne demek olduğunu gösterdik. Beşiktaş’tan alınmaz, Beşiktaş’a verilir. Küfür eden ve komplo kuranlar hariç, herkese hakkımı helal ediyorum. Onlardan da helallik istiyorum.”

“BİZ GEÇEN SENE TARLAYI TEMİZLEDİK. BU SENE TARLAYI EKTİK. BUNDAN SONRAKİ YÖNETİME ÜRÜNÜ TOPLAMAK KALACAK”

Görev süresi boyunca yanında olan herkese teşekkür eden Çebi, sözlerini şöyle noktaladı:

“Rahmi Koç, Cemil Kazancı ve Nevzat Demir’in Allah gönüllerine göre versin. Onlar Beşiktaş’ı seviyorlar. Ben buna şahit oldum. Bilsinler ki camia da onları çok seviyor. Yönetici arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Taşın altına ellerini değil gövdelerini koydular. Çalışanlarıma teşekkür ediyorum. Son olarak 11 yıldır yanlarında olamadığım ailemden helallik istiyorum. Bana haklarını helal etsinler. Biz geçen sene tarlayı temizledik. Bu sene tarlayı ektik. Bundan sonraki yönetime ürünü toplamak kalacak.”

Etiketler: Beşiktaş
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Ülkemize gelen Çinli turist sayısı iki katına çıktı

Sonraki Haber

Çocuk Adalet Merkezi uygulamasını yaygınlaştıracağız

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Trabzon'da boks maçında kavga kamerada
Spor Haberleri

Trabzon’da boks maçında kavga kamerada

26 Nisan 2026
Merih Demiral’lı Al-Ahli üst üste ikinci kez AFC Şampiyonlar Ligi şampiyonu
Spor Haberleri

Merih Demiral’lı Al-Ahli üst üste ikinci kez AFC Şampiyonlar Ligi şampiyonu

25 Nisan 2026
Zecorner Kayserispor- Çaykur Rizespor maçının ardından
Spor Haberleri

Zecorner Kayserispor- Çaykur Rizespor maçının ardından

25 Nisan 2026
Fenerbahçe’de Asensio antrenmanın ilk bölümünde takımla çalıştı
Spor Haberleri

Fenerbahçe’de Asensio antrenmanın ilk bölümünde takımla çalıştı

25 Nisan 2026
Avrupa Güreş Şampiyonası’nda milliler 1 bronz ve 2 repesaj maçına çıkacak
Spor Haberleri

Avrupa Güreş Şampiyonası’nda milliler 1 bronz ve 2 repesaj maçına çıkacak

25 Nisan 2026
24 yıl sonra 1'inci Lig'e yükselen Batman Petrolspor, kupasını aldı
Spor Haberleri

24 yıl sonra 1’inci Lig’e yükselen Batman Petrolspor, kupasını aldı

25 Nisan 2026
Sonraki Haber
Çocuk Adalet Merkezi uygulamasını yaygınlaştıracağız

Çocuk Adalet Merkezi uygulamasını yaygınlaştıracağız

En Güncel Haberler

Bursa'da  polisin 'dur' ihtarına uymayan alkollü aday sürücüye 400 bin TL ceza; takip anı kamerada
Yerel Haberler

Bursa’da polisin ‘dur’ ihtarına uymayan alkollü aday sürücüye 400 bin TL ceza; takip anı kamerada

26 Nisan 2026
Bursa'da iki otomobil çarpıştı: 1 yaralı
Yerel Haberler

Bursa’da iki otomobil çarpıştı: 1 yaralı

26 Nisan 2026
Kayseri’de iki grup arasında silahlı kavga: 2 yaralı
Yerel Haberler

Kayseri’de iki grup arasında silahlı kavga: 2 yaralı

26 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Emine Erdoğan, Rami Çocuk ve Sanat Bienali’nin açılışına katıldı

25 Nisan 2026
Yaşam

Ankara’da hayvanseverlerden yürüyüş

25 Nisan 2026
Yaşam

Deniz kaplumbağası ölüsü sahile vurdu

25 Nisan 2026
Yaşam

Tarihi kervansarayda Kadın Emeği Yöresel Ürünler Pazarı açıldı

25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Sivas'ta 2 katlı müstakil ev yan yattı

Sivas’ta 2 katlı müstakil ev yan yattı

- Haberton
25 Nisan 2026

Sivas'ta iki katlı müstakil evde kısmen çökme meydana geldi. Yan yatan binada yalnız yaşayan Süleyman Yabancı (66) kendi imkanlarıyla dışarı...

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

Bursa'da  polisin 'dur' ihtarına uymayan alkollü aday sürücüye 400 bin TL ceza; takip anı kamerada

Bursa’da polisin ‘dur’ ihtarına uymayan alkollü aday sürücüye 400 bin TL ceza; takip anı kamerada

26 Nisan 2026
Bursa'da iki otomobil çarpıştı: 1 yaralı

Bursa’da iki otomobil çarpıştı: 1 yaralı

26 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton