25 Ekim 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İstanbul Haberleri - Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası tartışması

Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası tartışması

Haberton - Haberton
21 Kasım 2022
- İstanbul Haberleri, Yerel Haberler
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası tartışması

Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası tartışması

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İBB Meclisi Kasım ayı ikinci birleşimi yapıldı. İBB AK Parti Meclis Üyesi Ömer Çetinkaya, Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası’nda üretim yapıldığına dair kanıt istedi.

İBB AK Parti Meclis Üyesi Ömer Çetinkaya, “Çeşitli haber kanallarında fabrika üretim yapılmadığına dair görüntüler yayımlanmıştır. Bahse geçen fabrikanın elektrik tüketim kayıtları da fabrikanın çalışmadığını işaret etmektedir. Fabrikada kaç personel çalışmaktadır? Fabrikada güvenlik kamerası mevcut mudur? Kamera kayıtlarında ekmek üretimlerini gösteren görüntüler var mıdır? Bunları meclis üyeleri ile paylaşmak ister misiniz” dedi. CHP Meclis Grup Sözcüsü Tarık Balyalı bu sorulara cevap olarak gelecek ay bütün meclis üyelerini fabrikada gezdirebileceklerini ifade etti.  

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi Kasım ayı olağan toplantısı, bugün Saraçhane’deki Başkanlık Binası içindeki Meclis Toplantı Salonu’nda, Meclis 1.Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında yapıldı. Konuşmalara İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırasında vefat edenler anılarak başlandı.

Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası tartışması
Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası tartışması

Toplantıda meclis üyelerinin soru önergeleri başkanlığa iletildi. İBB AK Parti Meclis Üyesi Ömer Çetinkaya soru önergesi için söz aldığında ekim ayında AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın; ‘Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası’nda üretim yapılmadığı tespit edildi’ açıklamasını hatırlatarak fabrikanın üretim yaptığına dair kanıt istedi.  

“HALKIN EKMEĞİNİ SİYASİ MALZEME YAPMAK VİCDANSIZLIKTIR”

İBB AK Parti Meclis Üyesi Ömer Çetinkaya “Türkiye’nin en gelişmiş ekmek üretim tesisi olarak projelendirilen Hadımköy’deki Halk Ekmek Fabrikası inşaatına 2018 yılında başlanmıştır.

2018 yılında başlanan Halk Ekmek Fabrikası finansmanı için İBB Meclisi’nden borçlanma yetkisi istendiğinde, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dahil CHP’liler ‘hayır’ oyu vermiştir. Hadımköy’deki halk ekmek fabrikasının ihalesi 2018 yılında yapılarak inşaat 2019 seçimleri öncesinde yüzde 50 seviyesine getirilmiştir. 2019 seçimleri öncesi üretim ekipmanları dahil satın alınmıştır.

Fakat seçimden sonra Hadımköy’deki halk ekmek üretim inşaatı yavaş ilerlemiş, seçimin üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen halen aktif şekilde ekmek üretimine başlanmamıştır. Resmi açılışı 23 Temmuz 2022 tarihinde yapıldığı halde ekmek üretimi yapılmadığı anlaşılmıştır. İBB başkanı ve CHP genel başkanın katıldığı törenle açılmıştır. Ekmek fabrikasının açıldığına dair basına görüntü servis edilmiştir. Görüntülerde çalışan ekmek bandı yoktur.

Bu sizin siyaset anlayışınızı ele verdiği gibi, vatandaşa yalan söyleme konusunda ne kadarda rahat olduğunun göstermektedir. Ayrıca yalanı bu kadar aleni ve kurumsal hale getirmek halkı açıkça kandırmaya ve yanlış bilgilendirmeye çalışmak gerçekten çok tehlikelidir. Halkın ekmeğini siyasi malzeme yapmak hem de mizansen kurarak malzeme yapmak vicdansızlıktır” diye konuştu.  

“KAMERA KAYITLARINDA EKMEK ÜRETİMLERİNİ GÖSTEREN GÖRÜNTÜLER VAR MI?” 

İBB AK Parti Meclis Üyesi Ömer Çetinkaya çeşitli haber kanallarında Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası’nda üretim yapılmadığına dair görüntüler yayımlandığını belirterek “Bahse geçen fabrikanın elektrik tüketim kayıtları da fabrikanın çalışmadığını işaret etmektedir. Ekmek üzerinden siyaseti doğru görmüyoruz. Fakat halk ekmek dağıtımındaki beceriksizliğinizden siyasi manipülasyon üretmeye çalıştınız. Şu an halk ekmek kuyruğu görülmüyor. Halk ekmek kuyrukları neden vardı? Şu an neden yok?  İstanbul’da toplam kaç halk ekmek dağıtılmıştır. Bu dağıtım kaç büfeye dağıtılmıştır?

İBB Meclisi Kasım ayı ikinci birleşimi yapıldı. İBB AK Parti Meclis Üyesi Ömer Çetinkaya, Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası'nda üretim yapıldığına dair kanıt istedi.
İBB Meclisi Kasım ayı ikinci birleşimi yapıldı. İBB AK Parti Meclis Üyesi Ömer Çetinkaya, Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası’nda üretim yapıldığına dair kanıt istedi.

Hadımköy’deki fabrika 23 Temmuz tarihinden bu yana toplam kaç ekmek üretmiştir. Fabrika ne kadar elektrik tüketmiştir? Söz konusu elektrik tüketimi fabrikayı çalıştırmak için yeterli midir? Faturalarını tarafımızı ibraz etmeniz mümkün müdür? Fabrikada kaç personel çalışmaktadır. Fabrikada güvenlik kamerası mevcut mudur? Kamera kayıtlarında ekmek üretimlerini gösteren görüntüler var mıdır? Bunları meclis üyeleri ile paylaşmak ister misiniz?” dedi.

“AY BAŞINDA BÜTÜN MECLİS ÜYELERİMİZİ YENİ HALK EKMEK FABRİKAMIZI GEZDİRELİM”

CHP Meclis Grup Sözcüsü Tarık Balyalı seçim döneminde halk ekmek fabrikasının yüzde 50 bitirilmiş olduğu iddiası gerçeği yansıtmadığını ifade ederek “Ak Parti döneminde fiziki gerçekleşme oranı yüzde 7. Makinalar dışında fabrika inşaatının tamamının finansmanı öz kaynaklardan sağlanmıştır. Yani Büyükşehir Belediyesinin bütçesinden herhangi bir borçlanma olmadan karşılanmış durumda. Buranın yaklaşık maliyeti 229 milyon lira.

Şu ana kadar 370 milyon artı KDV olarak para ödenmiş durumda. Bunun ihale tarihi 28 Mayıs 2018. Seçim dönemine kadar buranın yüzde 50’sinin tamamlanmış olma ihtimali yok. Burası bomboş bir arsaydı. Üzerinde çivi bile çakılmamıştı. Bu konu burada gündeme geldi. Gündeme geldiğinde çok açık bir şekilde deneme üretimlerinin yapıldığını çok sayıda ürün üretildiğini, bunun için makinaların ayarlanması gerektiğini ifade etmiştim. Bu şekilde cevap vermiştim.

Bunun üzerine AK Parti il başkanı bölgeye 1 kilometre uzaklıktan bir toplantı yaptı. İl başkanını fabrikaya davet ettik. Gazeteler yerine kendisi görse daha iyi olurdu. Ay başı itibariyle bütün belediye meclis üyelerimizi yeni yapılan halk ekmek fabrikamızı gezdirelim. Sizin döneminizde başlatılan ve bugün bitirilmiş olan tesisi İstanbullulara nasıl hizmet verdiğimizi birlikte görelim” dedi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Mutluluğun bir formülü var mıdır?

Sonraki Haber

Ünlü modacının 4 milyon TL’lik mücevheri çalındı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Antalya Körfezi'ndeki TURNAs-2026 Tatbikatı ile insansız sistemlerin gücü sergilendi
Yerel Haberler

Antalya Körfezi’ndeki TURNAs-2026 Tatbikatı ile insansız sistemlerin gücü sergilendi

25 Ekim 2026
Kız olduğu için bebeğini öldüren anne tutuklandı
Yerel Haberler

Kız olduğu için bebeğini öldüren anne tutuklandı

25 Ekim 2026
Arnavutköy'de 2 otomobil çarpıştı: Kaza kamerada
Yerel Haberler

Arnavutköy’de 2 otomobil çarpıştı: Kaza kamerada

25 Ekim 2026
Esenyurt’ta park halindeki 4 otomobilin aynalarını kırdılar
Yerel Haberler

Esenyurt’ta park halindeki 4 otomobilin aynalarını kırdılar

25 Ekim 2026
Afyonkarahisar’da köy odasında silahlı kavga: 1 ölü
Yerel Haberler

Afyonkarahisar’da köy odasında silahlı kavga: 1 ölü

25 Ekim 2026
Adana'da 2 gündür haber alınamayan adamın cesedi nehirde bulundu
Yerel Haberler

Adana’da 2 gündür haber alınamayan adamın cesedi nehirde bulundu

25 Ekim 2026
Sonraki Haber
Ünlü modacının 4 milyon TL'lik mücevheri çalındı

Ünlü modacının 4 milyon TL'lik mücevheri çalındı

En Güncel Haberler

Şarkıcı Nev son yolculuğuna uğurlandı
Öne Çıkan

Şarkıcı Nev son yolculuğuna uğurlandı

25 Ekim 2026
Demirören Medya'ya ödül yağdı
Öne Çıkan

Demirören Medya’ya ödül yağdı

25 Ekim 2026
Antalya Körfezi'ndeki TURNAs-2026 Tatbikatı ile insansız sistemlerin gücü sergilendi
Yerel Haberler

Antalya Körfezi’ndeki TURNAs-2026 Tatbikatı ile insansız sistemlerin gücü sergilendi

25 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Saros Körfezi’nde deniz ciğeri denizanası görüldü

25 Ekim 2026
Yaşam

Cumhuriyet Bayramı’na özel koreografi; insanlar hilal, akrobasi uçağı yıldız oldu

25 Ekim 2026
Yaşam

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, elektriğini güneşten sağlıyor

25 Ekim 2026
Yaşam

Binlerce Bursalı Cumhuriyet için koştu

25 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Binlerce Bursalı Cumhuriyet için koştu

Binlerce Bursalı Cumhuriyet için koştu

- Haberton
25 Ekim 2026

Bursa'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen 'Büyükşehir Cumhuriyet Koşusu’na 4 bin kişi katıldı. Çekirge’den başlayan 5...

Türk cam sektörünün küresel gücü: Şişecam’ın 90 yıllık hikâyesi ve dünya pazarındaki yükselişi

Altın değerindeki baharat safranın bilinmeyen faydaları! Bilim insanları araştırıyor: Herkes için güvenli mi?

Dünya Çocuk Felci Günü: Bir zamanlar binlerce çocuğu felç ediyordu! 2026’da tehlike hâlâ devam ediyor

Türkiye’de sigara kullanımında alarm! Yeni yasaklar gündemde, bilim dünyasından peş peşe uyarılar

Güncel Haber

Saros Körfezi'nde deniz ciğeri denizanası görüldü

Saros Körfezi’nde deniz ciğeri denizanası görüldü

25 Ekim 2026
Şarkıcı Nev son yolculuğuna uğurlandı

Şarkıcı Nev son yolculuğuna uğurlandı

25 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton