25 Nisan 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Afete müdahale kabiliyetimiz çok yüksek

Afete müdahale kabiliyetimiz çok yüksek

Haberton - Haberton
21 Kasım 2020 - Güncellenme Tarihi 17 Ağustos 2021
- Politika, Ak Parti Haberleri
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Soylu: Dünyanın en gelişmiş ülkelerinden çok daha yüksek bir kapasitede afete müdahale kabiliyetimiz söz konusu.

Soylu: Dünyanın en gelişmiş ülkelerinden çok daha yüksek bir kapasitede afete müdahale kabiliyetimiz söz konusu.

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Soylu: Dünyanın en gelişmiş ülkelerinden çok daha yüksek bir kapasitede afete müdahale kabiliyetimiz söz konusu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Çalışma Grupları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Türkiye’nin deprem ve afetlere karşı etkin mücadelesinde kararlılıkla devam ettiğini söyledi. Soylu, “Amerika ve Avrupa dahil olmak üzere dünyanın en gelişmiş ülkelerinden çok daha yüksek bir kapasitede afete müdahale kabiliyetimiz söz konusu. Allah nazardan saklasın” dedi.

İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Çalışma Grupları Toplantısı düzenlendi. Toplantıya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İstanbul İl Jandarma Komutanı Nuh Köroğlu, AFAD İl Müdürü Gökhan Yılmaz ve yetkililer katıldı. Soylu toplantının açılışında yaptığı konuşmada Türkiye’nin 1999 Depremi’nden sonra depremle mücadele için aralıksız mücadele ettiğini belirtti.

“İSTANBUL’UN KENDİNE HAS BİR ÖZELLİĞİ VAR”

Soylu, “Son 1 yıl içinde 493 toplantı yapıldı. Çalışma gruplarının tespit ve acil yardım için gerekli çalışmaları yapıyorlar.  Senaryo dahilinde müdahale planlarının geliştirilmesi, çalışma gruplarını uygulama ve planlama sunumlarındaki eksikliklerin giderilmesi, çözüm önerileri, genel ve sivil tatbikatlar konuşulacak değerlendirilecek. İstanbul’un kendine has bir özelliği var. Aynı çalışmalar başka illerde de aynı şekilde yürüyor. Burada geniş kapsamlı olmasının ve her çalışma grubuna başkanlık etmemizin temel sebeplerinden biri İstanbul’un diğer illere bu çalışmalar açısından örnek olması, detaylandırılarak götürülmesi. ” dedi.

Soylu: Dünyanın en gelişmiş ülkelerinden çok daha yüksek bir kapasitede afete müdahale kabiliyetimiz söz konusu.
Soylu: Dünyanın en gelişmiş ülkelerinden çok daha yüksek bir kapasitede afete müdahale kabiliyetimiz söz konusu.

“AKSİ FELAKETTİR”

İçişleri Bakanı Soylu depremle mücadelede ilk 6 saatin önemine değinerek, “İlk 6 saatte deprem ve afetle ilgili planlama ve aksiyonun sahaya yansıtılması ve vatandaşın bilinçlendirilmesi çok önemli. Çök, kapan, tutun. Özellikle doğalgaz gibi elektrik şalterleri gibi, bir takım hem yangın hem zehirlenmelere teşkil edebilecek süreçlerden vatandaşımızın depremden hemen sonra tedbir alabilmesini sağlayabilmek. Ardından arabaların yola çıkmamasını sağlayabilmek, bununla birlikte yolların açık olması. İnşallah boş kalacak olduğunu değerlendirdiğimiz yollarda itfaiyelerin, ambulansların, arama kurtarma ekiplerinin araçlarının ilgili yerlere, enkaz alanlarına ulaşmalarını temin edebilmek. Aksi? Aksi felakettir. Bunu net söyleyeyim, hiç lafı eğip bükmeye gerek yok.” diye konuştu.

“BİZ BİR AFET BÖLGESİNDEYİZ”

Soylu Türkiye’nin deprem ve afet bölgesinde olduğunun altını çizerek, “Biz bir afet bölgesindeyiz, her türlü afetle de karşı karşıyayız. Coğrafyamız böyle bir coğrafya. Ne kadar kıymetli ne kadar dünyanın gözünün üzerinde olduğu, birtakım hasetliklerin oluşturulduğu coğrafyaysa da bir özelliği daha var o da afet coğrafyası.” ifadelerini kullandı.

“YAPMAMIZ GEREKEN MÜMKÜN OLDUĞU KADAR HATIRLATMAKTIR”

Soylu, “Bir örnek vereyim, İzmir’de de anlattım. Bugün iki hafta 112 mülki idare amirimiz geldiler, üçer gün hem tatbikat hem de bütün bunları tekrar gözden geçirebilme kabiliyetine sahip olduk. Bir, İstanbul böyle bir depremde nereden kapanacak? Yollar hangi ölçekte kapanacak? Hangi hastane yollarını, hangi arama kurtarmayla ilgili nereye ve nasıl ulaşacağız bütün bunlara yönelik adımlar şimdi yapılacak. Ardından toplanma bölgeleri ve tahliye gibi değerlendirmeler Kağıthane üzerinden gerçekleştirilecek. Bazen bir takım kafa karışıklıkları söz konusu oluyor. Bunu da doğal olarak değerlendiriyorum. Bir örnek, yanlış anlaşılmasın ama cenaze ve bayram namazları, hocalarımız tarafından tarif edilir. Tarif edilmesinin nedeni de açıktır.

Tarif edilmelerindeki temel amaçlardan bir tanesi de hem hatırlatmak hem de bu konuda toplu bir şekilde namazın ahenk içinde kılınabilmesini temin edebilmektir. Bir karmaşıklığa sebebiyet vermemektir. Toplumsal olaylarda da budur. Deprem de bizim her gün karşılaştığımız mesele değildir ama karşılaşabileceğimiz meselelerdir. Yapmamız gereken mümkün olduğu kadar hatırlatmaktır. İzmir’deki depremde de gördük. Burada hakikaten MEB ile gerçekleştirilen eğitimlerin ne kadar başarılı olduğu açıktır. Çocuklarımızın çök-kapan-tutun eğitimini nasıl aldıklarını, nasıl tutunduklarını örneklerle müdahale ettik” ifadelerini kullandı. 

“DÜNYANIN EN GELİŞMİŞ ÜLKELERİNDEN ÇOK DAHA YÜKSEK BİR KAPASİTEDE AFETE MÜDAHALE KABİLİYETİMİZ SÖZ KONUSU”

Soylu, “İstanbul’da kişi başına düşen metrekare 1,29 metrekareydi toplanma alanlarında. Şu anda biz bunu son yaptığımız çalışmayla 2 metrekarenin üzerine çıkardık. Ama bazı mahallelerde hiç yoktu. Şimdi biz bazı mahallelerde hiç yoktuyu ortadan kaldırdık, her mahallede bunu gerçekleştirme konusunda bir adımımızı attık.

Bazı mahallelerde 0,60 metrekareydi, bazı mahallelerimizde 0,80 metrekareydi, bütün bunları yukarı çıkardık, üstüne çıkardık. Şimdi hiçbir şey yapmayan, masa başından sürekli olarak tezvirat üretmeye çalışan, eleştirel bir anlam, elbette ki eleştiri olacak ama sadece eleştiri yapan insanları biraz insafa davet ediyorum. Bu kadar insan buradayız. 493 toplantı gerçekleşmiş. Hepimiz sorumluyuz. Hepimizin başka kamu işleri var. Hepimiz başka kurumlardayız ama buradayız. Yeni konteynerler imal ediyoruz. Yeni çadırlar yapıyoruz.

Burada muradım şu aslında Sayın Cumhurbaşkanımızın İzmir depremi için ifade ettiği sistem tıkır tıkır işledi. Milletimizin en zor gününde devletimizin bütün kapasitesi, milletin en zor günlerinde devletimizin ve milletimizin ortaya koyduğu en önemli kabiliyetleri milletimizle paylaşmak ve elimizi uzatmak bizim temel sorumluluğumuzdur. Bunu bin defa söyleyeceğim. Amerika ve Avrupa dahil olmak üzere dünyanın en gelişmiş ülkelerinden çok daha yüksek bir kapasitede afete müdahale kabiliyetimiz söz konusu. Allah şımartmasın, Allah şaşırtmasın. Allah nazardan korusun” ifadelerini kullandı.

Etiketler: AFADDeprem
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Başlattığı kavgadan mağlubiyetle çıkması kaçınılmaz

Sonraki Haber

Kabil’de 23 roket saldırısı düzenlendi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Tekin: Fiziki tedbirlerle sorunu çözeceğimizi düşünürsek büyük yanılgı içerisine girmiş oluruz
Politika

Fiziki tedbirlerle sorunu çözeceğimizi düşünürsek büyük yanılgı içerisine girmiş oluruz

25 Nisan 2026
Bakan Fidan: ABD/İsrail-İran Savaşı’nda iki haftalık ateşkesi memnuniyetle karşıladık
Politika

ABD/İsrail-İran Savaşı’nda iki haftalık ateşkesi memnuniyetle karşıladık

25 Nisan 2026
Bakan Bak: Formula 1 artık Türkiye’de olacak
Politika

Formula 1 artık Türkiye’de olacak

24 Nisan 2026 - Güncellenme Tarihi 25 Nisan 2026
Belçika Ekonomik Misyonu, Türkiye ziyareti öncesi basın toplantısı gerçekleştirdi
Politika

Belçika Ekonomik Misyonu, Türkiye ziyareti öncesi basın toplantısı gerçekleştirdi

24 Nisan 2026 - Güncellenme Tarihi 25 Nisan 2026
Dervişoğlu: İYİ Parti'nin hedefi milleti birleştirmek
Politika

İYİ Parti’nin hedefi milleti birleştirmek

24 Nisan 2026
Bakan Çiftçi: Bağımlılıkla mücadeleyi çok boyutlu yaklaşımla ele alıyoruz
Politika

Bağımlılıkla mücadeleyi çok boyutlu yaklaşımla ele alıyoruz

24 Nisan 2026
Sonraki Haber
Kabil’de 23 roket saldırısı düzenlendi

Kabil’de 23 roket saldırısı düzenlendi

En Güncel Haberler

Düğün günü ölü bulundular
Yerel Haberler

Düğün günü ölü bulundular

25 Nisan 2026
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: Hep beraber Türkiye'nin gücünü tüm dünyaya göstereceğiz
Spor Haberleri

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: Hep beraber Türkiye’nin gücünü tüm dünyaya göstereceğiz

25 Nisan 2026
Güngören’de yanan odun parçalarıyla duvara yazı yazıp iş yerine attılar
Yerel Haberler

Güngören’de yanan odun parçalarıyla duvara yazı yazıp iş yerine attılar

25 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

AFAD: 30 bin çadır Sudan’da ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı

25 Nisan 2026
Yaşam

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Poyraz: Sevgi tek başına engeli aşmaz

25 Nisan 2026
Yaşam

Ankara’da kamyonetin çarptığı 3 yaşındaki çocuk öldü

25 Nisan 2026
Yaşam

Tay, ölen annesinin başından ayrılmadı

25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Ahmet Güneştekin’in 'Sessizlik' sergisi Yıldız Holding sponsorluğunda Venedik’te 

Ahmet Güneştekin’in ‘Sessizlik’ sergisi Yıldız Holding sponsorluğunda Venedik’te 

- Haberton
25 Nisan 2026

Güneştekin Vakfı’nın Venedik’te, Campo Santa Giustina’daki tarihî Palazzo Gradenigo’da hayata geçirdiği İtalya’daki merkezinin açılışı, Sergio Risaliti küratörlüğünde hazırlanan ve Yıldız...

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

Düğün günü ölü bulundular

Düğün günü ölü bulundular

25 Nisan 2026
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: Hep beraber Türkiye'nin gücünü tüm dünyaya göstereceğiz

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: Hep beraber Türkiye’nin gücünü tüm dünyaya göstereceğiz

25 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton