6 Haziran 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - AFAD gönüllü sayısı, 1 milyon 545 bine yükseldi

AFAD gönüllü sayısı, 1 milyon 545 bine yükseldi

Haberton - Haberton
5 Aralık 2024
- Politika
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
AFAD gönüllü sayısı, 1 milyon 545 bine yükseldi

AFAD gönüllü sayısı, 1 milyon 545 bine yükseldi

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “6 Şubat öncesi 623 bin olan AFAD gönüllü sayısı, bugün 1 milyon 545 bine yükseldi” dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından ‘5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’ nedeniyle başkanlık binasında ‘Akreditasyon Arma ve Sertifika Teslim Töreni’ düzenlendi. Törene, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanı sıra AFAD Başkanı Yunus Okay Memiş, AFAD gönüllüleri ve sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri katıldı. Bakan Yerlikaya, zor zamanlarda fedakarlık gösteren AFAD gönüllülerine teşekkür ederek, “Gönüllülük, insanın varlığını anlamlı kılan, ahlakla yoğrulmuş kutsal bir değerdir. İnsanın, insan olma vasfını en yüksek düzeyde ortaya koyduğu bir eylemdir. Sizler, fütüvvet ruhunu ayakta tutan adanmışlarsınız. Bu ruh, medeniyetimizin en kadim değerlerinden biridir. Hiçbir maddi karşılık beklemeksizin insanların derdiyle dertlenmek, toplum yararına çalışmak, insanlara umut olmak, iyiliklere yol açmak; evet gönüllülük; salgında, selde, depremde, aşkla, erinmeden koşturmak, insan olmanın onuruna erişmek demektir” dedi.

‘GÖNÜLLÜLER, HEPİMİZ İÇİN UMUT IŞIĞI’

Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu hatırlatan Yerlikaya, “Bu gerçekle yüzleşmek, hepimizin boynunun borcudur. Çünkü tedbir almadan geçen her gün, geleceğimizden çalınmış bir gündür. İşte bu noktada siz gönüllüler, hepimiz için bir umut ışığısınız. Sizler, o tedbirin, o hazırlığın en canlı örneklerisiniz. 6 Şubat 2023, hepimizin hafızasına kazınan, yüreklerimizi dağlayan o kara gün. Tarihin gelmiş geçmiş en büyük afetlerinden birini yaşadık. Kahramanmaraş merkezli depremlerle sarsıldık. O gün yaşadığımız acı tarifsizdi. Ama o acının içinde, bizi ayakta tutan bir şey vardı; dayanışma.

Saatlerle hatta dakikalarla yarıştık, umudumuzu diri tuttuk. ‘Asrın felaketi’ dediler. Ama o felaketi, milletimizin yüreğinde taşıdığı büyük dayanışma ruhuyla, asrın birlikteliğine dönüştürdük. Omuz omuza çalışarak, dünyanın en büyük iyileştirme operasyonunu gerçekleştirdik. Türkiye’nin dört bir yanından gelen yardımlar, omuz omuza çalışan arama kurtarma ekipleri, gönüllülerimiz, iş dünyamız, sivil toplum kuruluşlarımız, devletimizin tüm birimleri; hepimiz bir olduk, birlikte olduk ve bir destan yazdık. Her biriniz bu destanın bir parçasısınız” diye konuştu.

‘GÜCÜMÜZÜ DAHA DA ARTIRIYORUZ’

Zor günlerde gösterilen azim ve cesaretin daima gururla anılacağını vurgulayan Yerlikaya, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye, afet yönetiminde ve dayanışma ruhunun kurumsallaşmasında büyük adımlar attı. 2009 yılında afet ve acil durumlara ilişkin tek yetkili kurum olan AFAD’ın kurulması; kriz yönetimiyle birlikte risk yönetimi anlayışına geçilmesi, afetlere hazırlıkta bizim için milat oldu. Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde, AFAD Akreditasyon Sistemi ile sivil toplum kuruluşları, kamu ve özel sektör kuruluşlarıyla gönüllü bireylerin afet sahasında etkin görev almasını teşvik ettik. Bugün arma takacak ve akreditasyon sertifikası alacak; 257 ekip ve 7 bin 972 üye ile toplamda 300 ekip ve 9 bin 101 üyeye ulaştık.

Akreditasyon sistemimizi başlangıçta yalnızca kentsel arama kurtarma üzerine kurmuşken bugün akreditasyon sistemimizi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız ve Kızılay’ımızın da katkılarıyla beslenme ve psikososyal destek gibi 6 farklı alana yayarak güçlendirdik. İnceleme süreci devam eden 125 ekip ve 4 bin 32 kişilik yeni başvuruların da sisteme dahil edilmesiyle gücümüzü daha da artırıyoruz. 6 Şubat öncesi 623 bin olan AFAD gönüllü sayımız, bugün 1 milyon 545 bine yükseldi. Yine AFAD Başkanlığımız tarafından afetlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla 1 milyon 800 bini aşkın aileye afete hazır aile eğitimleri, 3 milyonu aşkın öğrenciye okullarda afet farkındalık eğitimi verildi” dedi.

Konuşmaların ardından akreditasyonunu tamamlayan STK temsilcilerine, Bakan Yerlikaya tarafından sertifikaları ve armaları verildi.

Etiketler: AFADAli Yerlikaya
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

CHP’li Edirne Belediye Başkanı Akın, tehdit edildiğini açıkladı

Sonraki Haber

Saç dökülmesi tedavisinde altta yatan nedenler analiz edilmeli

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Ersoy: Sıfır Atık hareketi dünya için bugün bir seçenek değil bir zarurettir
Politika

Sıfır Atık hareketi dünya için bugün bir seçenek değil bir zarurettir

5 Haziran 2026
Dervişoğlu: Rekabetin sonuçlandırılacağı yer milletin iradesini içine koyacağı seçim sandığı olmalıdır
Politika

Rekabetin sonuçlandırılacağı yer milletin iradesini içine koyacağı seçim sandığı olmalıdır

5 Haziran 2026
Özgür Özel'den CHP'lilere çağrı; "Öfke yerine iktidar diye bağırın"
Politika

Özgür Özel’den CHP’lilere çağrı; “Öfke yerine iktidar diye bağırın”

5 Haziran 2026
Bakan Uraloğlu: Demiryolu ağımızı 28 bin 500 kilometreye çıkarmayı hedefledik
Politika

Demiryolu ağımızı 28 bin 500 kilometreye çıkarmayı hedefledik

5 Haziran 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katılım finans, tüm dünya için daha adil ve güvenli bir modeldir / Geniş haber
Politika

Katılım finans, tüm dünya için daha adil ve güvenli bir modeldir

5 Haziran 2026
Bakan Bolat: Türkiye ihracata dayalı büyüme modeline devam edecek
Politika

Türkiye ihracata dayalı büyüme modeline devam edecek

5 Haziran 2026
Sonraki Haber
Saç dökülmesi tedavisinde altta yatan nedenler analiz edilmeli

Saç dökülmesi tedavisinde altta yatan nedenler analiz edilmeli

En Güncel Haberler

Nazilli’de mekan ve araç kurşunlayan suç örgütüne operasyon: 7 tutuklama
Yerel Haberler

Nazilli’de mekan ve araç kurşunlayan suç örgütüne operasyon: 7 tutuklama

6 Haziran 2026
Konya'da sağanak, taşkınlara neden oldu
Yerel Haberler

Konya’da sağanak, taşkınlara neden oldu

6 Haziran 2026
Osmaniye’de uyuşturucu operasyonu: 7 tutuklama
Yerel Haberler

Osmaniye’de uyuşturucu operasyonu: 7 tutuklama

6 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Mudanya’da denizden 2,5 ton atık çıkarıldı

5 Haziran 2026
Yaşam

Nemrut’u dünya turizmine daha güçlü şekilde kazandırmak istiyoruz

5 Haziran 2026
Yaşam

Kars Çayı’na düşen köpeği itfaiyeciler kurtardı

5 Haziran 2026
Yaşam

Havuzda mahsur kalan porsuk, itfaiye tarafından kurtarıldı

5 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Banka yöneticilerinin isimlerini kullanıp 'yatırım dolandırıcılığı' yapan şebekeye operasyon: 79 tutuklama

Banka yöneticilerinin isimlerini kullanıp ‘yatırım dolandırıcılığı’ yapan şebekeye operasyon: 79 tutuklama

- Haberton
5 Haziran 2026

İstanbul merkezli 27 ilde, banka yöneticileri ve yatırım uzmanlarının isim ve fotoğraflarını izinsiz kullanarak 'sahte yatırım grupları' oluşturan şüphelilere yönelik...

Kalp krizinin sessiz belirtileri neler? Uzmanlardan hayat kurtaran uyarılar

Günde kaç litre su içilmeli? Yaşa göre ideal su tüketimi ve uzmanların önerileri

Dolar yıl sonunda kaç TL olur? Piyasalarda son beklentiler ve kritik senaryolar

E-Devlet’te yeni dönem başladı: Vatandaşları ilgilendiren değişiklikler neler?

Güncel Haber

Nazilli’de mekan ve araç kurşunlayan suç örgütüne operasyon: 7 tutuklama

Nazilli’de mekan ve araç kurşunlayan suç örgütüne operasyon: 7 tutuklama

6 Haziran 2026
Konya'da sağanak, taşkınlara neden oldu

Konya’da sağanak, taşkınlara neden oldu

6 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton