25 Mayıs 2026, Pazartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - Adm Elektrik’ten 5 yılda 48,7 milyar TL altyapı yatırımı hedefi

Adm Elektrik’ten 5 yılda 48,7 milyar TL altyapı yatırımı hedefi

Haberton - Haberton
25 Mayıs 2026
- İş Dünyası
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Adm Elektrik'ten 5 yılda 48,7 milyar TL altyapı yatırımı hedefi

Adm Elektrik'ten 5 yılda 48,7 milyar TL altyapı yatırımı hedefi

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Denizli, Aydın ve Muğla’da elektrik dağıtım hizmeti veren Adm Elektrik, 5 yıllık yeni yatırım döneminde müşterilerine güvenilir ve kesintisiz elektrik ulaştırmak için yatırımlarını büyüteceğini duyurdu.

5 yılda 48,7 milyar TL’lik yatırım hedeflediklerini belirten Adm Elektrik Genel Müdürü Emrah Kalkan, “Müşteri beklentilerine yönelik yatırımları genişleterek, mevsimsel talep artışı ve iklim değişikliği etkilerini kapsamlı bir şekilde yöneten yeni bir enerji altyapısı dönemini başlatıyoruz” dedi.

Aydem Enerji bünyesinde faaliyet gösteren Adm Elektrik’in, 2026-2030 döneminde yatırımlarını artırarak sürdürmeye odaklanacağı bildirildi. Bu kapsamda şirket, söz konusu döneminde kırsaldaki yatırımlarını bir önceki dönem ortalamasının yaklaşık 4 katına, iklim değişikliğiyle mücadele bütçesini ise 1,5 katına çıkarmayı hedefliyor.

Denizli’de basın mensuplarıyla bir araya gelen Adm Elektrik Genel Müdürü Emrah Kalkan, 2026 yatırım önceliklerini ve mevsimsel etkilerle mücadelede geliştirdikleri sistemi aktardı. 2,5 milyon müşteriye elektrik dağıtım hizmetinin güvenli ve kesintisiz şekilde ulaşması için çalıştıklarını söyleyen Kalkan, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından belirlenen 5 yıllık yatırım dönemi kapsamında, 48,7 milyar TL yatırım projeksiyonuyla Denizli, Aydın ve Muğla’da kapsamlı çalışmalar başlattıklarını ifade etti.

Yılda 10,9 TWh enerji dağıtan Adm Elektrik, genel yatırım planını 2 katın üzerinde bir artışla 9,7 milyar TL’ye ulaştırmayı planlıyor. Bakım bütçesini de yeni dönemde 2 kat artıran Adm Elektrik’in 2026 yılı için hedeflenen bakım bütçesi 1,7 milyar TL olarak açıklandı.

‘BÖLGEYE ÖZGÜ İKİ ÖNEMLİ DİNAMİK: MEVSİMSEL NÜFUS ARTIŞI VE TARIMSAL SULAMA’

Coğrafya itibariyle ayrı özen gerektiren bir elektrik dağıtım altyapısını yönettiklerinin altını çizen Kalkan, “Türkiye’nin en yoğun mevsimsel nüfus hareketi yaşayan kentlerinde çalışıyoruz. Yaz aylarında nüfus, yerleşik nüfusun 2 ila 5 katına ulaşıyor. Buna ek olarak tarımsal sulama da talepte dönemsel artışa sebep oluyor. Bölgemize özgü bu iki önemli dinamik ekseninde planladığımız yatırımlarımızı, operasyon ve teknolojiyi birlikte ele alan bir yaklaşımla uyguluyoruz. Yaz sezonu öncesinde kritik bölgelerde bakım ve yenileme çalışmalarını hızlandırılırken, talep artışı dönemlerinde kapasite artışı gerçekleştiriliyoruz. Yeni yatırım döneminde de hedefimiz, mevsimsel talep değişikliği ve iklim krizi etkilerini en verimli şekilde yönetmemizi sağlayacak yenilikleri devreye almak. Bunu yaparken de müşterilerimizin elektrik dağıtım hizmetine en sağlıklı şekilde ulaşması için çalışıyoruz” dedi.

Yaz aylarında artan klima kullanımına da değinen Kalkan, “Bu dönemde enerji altyapısı üzerinde oluşan baskıyı kontrol etmeye yönelik önlemler alıyoruz. Müşterilerimizin gerçek ihtiyaçlarını belirleyip, bu ihtiyaçlara yönelik çözümler geliştirebiliyoruz. Esnek ve çevik yapımız sayesinde attığımız bu adımlar, müşterilerimizin hayatını kolaylaştırıyor. Buradaki en önemli husus bilinç ve farkındalığın artması. Güç artışına ihtiyaç duyan işletmelerin, kurumsal web sitemiz üzerinden bilgi edinerek nasıl başvuru yapılacağını öğrenmeleri mümkün” diye konuştu.

Şirket tarafından yapılana açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Adm Elektrik, oluşturduğu muhtar paydaş ekipleri ile muhtarları düzenli olarak ziyaret ederek ihtiyaçlarını dinliyor. Ayrıca acil ve öncelikli durumlarda çağrı merkezi aracılığı ile muhtarları bilgilendiriyor ve periyodik bilgilendirme toplantıları gerçekleştiriyor. Muhtar VIP Hattı sayesinde de bölgesindeki muhtarlar çağrı merkezine 5 saniye içinde ulaşabiliyor. Tüm bu çalışmalarla, Muhtar Memnuniyet Anketi’nde önemli bir artış sağlanırken, müşteri memnuniyetinde de düzenli artış kaydediliyor.

“Ayrıca, yapay zeka destekli WhatsApp iletişim hattı üzerinden kapsamlı hizmetler sunuluyor. Bu hat aracılığıyla müşteriler her türlü bildirimlerini yapabiliyor, sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor, teknik destek alabiliyor ve planlı çalışma bilgilerine ulaşabiliyor.

“Adm Elektrik, 111 bin 512 kilometre dağıtım hattı ve 26 bin 210 trafodan oluşan geniş bir altyapıyı yönetiyor. Bu altyapı, fiziksel yenileme ve teknolojik dönüşüm çalışmalarıyla eş zamanlı olarak güçlendiriliyor. Şirket 1 milyon 991 bin 124 aileye, 3 bin 45 sanayi tesisine, 351 bin 506 ticarethaneye ve 79 bin 423 tarım alanına elektrik ulaştırıyor. Bu geniş altyapı ve hizmet alanı, SCADA sistemi üzerinden anlık olarak takip edilebiliyor. Bu da ihtiyaç halinde hızlı ve doğru müdahale imkânı sağlıyor. SCADA sistemi ile üç ildeki elektrik hatları ve trafo merkezleri tek bir noktadan, gerçek zamanlı olarak izleniyor. Bu merkez sayesinde, hat sorunları ya da trafodaki olağandışı davranışlar anında tespit ediliyor. Bölgedeki toplam 19 bin 780 elektrik hattının 8 bin 163’ü anlık olarak takip ediliyor. 5 bin 397 trafo istasyonunun bin 772’sine ise uzaktan müdahale edilebiliyor.

“SCADA Genişletme Projesi kapsamında 2025 yılında yaklaşık 73,9 milyon TL yatırım gerçekleştirilirken, bu yıl 81,8 milyon TL ek yatırım planlanıyor. 2026’da SCADA dahil toplam teknoloji yatırım hedefi ise 211,8 milyon TL.

“Adm Elektrik, 1 Mart 2026’da ülke genelinde başlayan MASS (Milli Akıllı Sayaç Sistemi) dönüşümünü bölgesinde hızla hayata geçiriyor. EPDK düzenlemesiyle zorunlu hale getirilen bu sistemle, mevcut sayaçlar akıllı sayaçlarla değiştiriliyor ve tüm elektrik dağıtım altyapısının dijital temele taşınması hedefleniyor. 2026-2027 döneminde Adm bölgesinde kurulumların büyük bölümünün tamamlanması planlanıyor. MASS’ın en kritik yeniliği iki yönlü veri iletimi kapasitesi. Mevcut sistemde sayaç yalnızca tüketim verisini merkeze gönderebilirken, MASS ile merkezden sayaca da uzaktan komut iletilebiliyor. Bu da uzaktan bağlantı kesme/yeniden bağlama, tarife güncelleme ve yük yönetimi gibi işlemler artık sahaya personel gönderilmeden gerçekleştirilebilmesine olanak tanıyor.

“GSM sinyalinin ulaşmadığı kırsal noktalarda ise Plan-S iş birliğiyle kurulan uydu tabanlı okuma sistemi, sayaç verilerini alçak yörüngeli uydular üzerinden yarım saatte bir merkeze gönderiyor. Türkiye’de bir ilk olan bu uygulama; saha personelini yorucu kırsal turlardan kurtarıyor, insan hatasını azaltıyor ve doğal afet anında GSM çökmüş olsa bile veri akışını sürdürebiliyor.”

Etiketler: AydınMuğlaOperasyonTarımTeknolojiTürkiyeYapay Zeka
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Fatih Karagümrük, Batuhan Şen ile 3 yıllık sözleşme imzaladı

Sonraki Haber

Bıçkı makinesine elini kaptıran iş yeri sahibinin parmağı koptu

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Jeopolitik gerilimlere rağmen THY uluslararası yolcu trafiğindeki payını artırdığını duyurdu
İş Dünyası

THY uluslararası yolcu trafiğindeki payını artırdığını duyurdu

25 Mayıs 2026
İshakoğlu: Ramada By Wyndham Şanlıurfa 2026'nın 3’üncü çeyreğinde açılacak
İş Dünyası

Ramada By Wyndham Şanlıurfa 2026’nın 3’üncü çeyreğinde açılacak

25 Mayıs 2026
Kapadokya'da bayram tatilinde konaklama tesislerinin doluluk oranı yüzde 80'e ulaştı
İş Dünyası

Kapadokya’da bayram tatilinde konaklama tesislerinin doluluk oranı yüzde 80’e ulaştı

25 Mayıs 2026
Safranbolu’nun meşhur lokumcularında bayram yoğunluğu
İş Dünyası

Safranbolu’nun meşhur lokumcularında bayram yoğunluğu

25 Mayıs 2026
Hayat Finans, yılın ilk dört ayında KOBİ’lere 13,2 milyar TL finansman sağladığını duyurdu
İş Dünyası

Hayat Finans, yılın ilk dört ayında KOBİ’lere 13,2 milyar TL finansman sağladığını duyurdu

25 Mayıs 2026
Transshipper platformu günde 50 bin ton aktarma kapasitesine ulaştı
İş Dünyası

Transshipper platformu günde 50 bin ton aktarma kapasitesine ulaştı

25 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Bıçkı makinesine elini kaptıran iş yeri sahibinin parmağı koptu

Bıçkı makinesine elini kaptıran iş yeri sahibinin parmağı koptu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

En Güncel Haberler

Jeopolitik gerilimlere rağmen THY uluslararası yolcu trafiğindeki payını artırdığını duyurdu
İş Dünyası

THY uluslararası yolcu trafiğindeki payını artırdığını duyurdu

25 Mayıs 2026
Eski AK Parti MKYK Üyesi Emine Çift son yolculuğuna uğurlandı
Politika

Eski AK Parti MKYK Üyesi Emine Çift son yolculuğuna uğurlandı

25 Mayıs 2026
Adm Elektrik'ten 5 yılda 48,7 milyar TL altyapı yatırımı hedefi
İş Dünyası

Adm Elektrik’ten 5 yılda 48,7 milyar TL altyapı yatırımı hedefi

25 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Bıçkı makinesine elini kaptıran iş yeri sahibinin parmağı koptu

25 Mayıs 2026
Yaşam

Mantar toplarken ayı saldırısında yaralandı

25 Mayıs 2026
Yaşam

Eğitim-Bir-Sen, 444 bin 454 üye sayısına ulaştı

25 Mayıs 2026
Yaşam

Derede balık avlarken yeğeniyle akıntıya kapılan kişiyi arama çalışmaları 3’üncü günde

25 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

İshakoğlu: Ramada By Wyndham Şanlıurfa 2026'nın 3’üncü çeyreğinde açılacak

Ramada By Wyndham Şanlıurfa 2026’nın 3’üncü çeyreğinde açılacak

- Haberton
25 Mayıs 2026

Ruha Group Yönetim Kurulu Başkanı İsa İshakoğlu, “1 milyar TL' yatırım yapılan Ramada By Wyndham projesini 2026 yılının üçüncü çeyreğinin...

Gece uyuyamayanlar dikkat: Uykusuzlukla mücadelede bilimsel olarak etkili 8 alışkanlık

Mevsim geçişinde herkes aynı hatayı yapıyor: Vitaminler hakkındaki doğru bilinen yanlışlar

Bayram tatiline çıkacaklar dikkat: Ulaşım ve konaklama masraflarını düşüren kritik taktikler

Evden çıkarken en büyük kavga: Depozito iadesinde kiracının bilmediği haklar

Güncel Haber

Jeopolitik gerilimlere rağmen THY uluslararası yolcu trafiğindeki payını artırdığını duyurdu

THY uluslararası yolcu trafiğindeki payını artırdığını duyurdu

25 Mayıs 2026
Eski AK Parti MKYK Üyesi Emine Çift son yolculuğuna uğurlandı

Eski AK Parti MKYK Üyesi Emine Çift son yolculuğuna uğurlandı

25 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton