25 Ekim 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Adaletsizliğe artık tahammül edemiyoruz

Adaletsizliğe artık tahammül edemiyoruz

Haberton - Haberton
14 Haziran 2022
- Politika, CHP Haberleri
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Adaletsizliğe artık tahammül edemiyoruz

Adaletsizliğe artık tahammül edemiyoruz

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Adalet Yürüyüşü yaptık. Bu ülkenin artık adaletsizliğe tahammülü yok. Adaletsizliğe artık tahammül edemiyoruz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Adalet Yürüyüşü bitmiş değil, sürdürüyoruz onu. Hakkımızı ala ala ve milletin desteğini ala ala sürdürüyoruz, sürdürmeye de devam edeceğiz. O yürüyüş 6 lideri bir araya getirdi. Bu yürüyüş bitmiş değil. En son kişi adaletsizlikten şikayet etmeyinceye kadar bu yürüyüşümüz devam edecek” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, Ankara’dan İstanbul’a yaptığı Adalet Yürüyüşünü hatırlatarak, “Adalet Yürüyüşü yaptık. Bu ülkenin artık adaletsizliğe tahammülü yok. Adaletsizliğe artık tahammül edemiyoruz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunmamız gerekiyor. Hiçbir suçu günahı olmadığı halde hapishanelerde çürütülen insanların hakkını savunmamız gerekiyor.

Geçinemediği için, evladına bir şeyler alamadığı için intihar eden babaların, annelerin hakkını, hukukunu savunmak için bir şey yapmak lazım. Adalet Yürüyüşü sadece bizim tarihimizde değil, dünya siyaset tarihinde önemli bir yürüyüş. İnsanların düşünceleri, inançları, kimlikleri farklı olabilir. Üreten çiftçinin, alın terinin, iş bekleyen üniversite mezununun hakkını, hukukunu savunmak suç olmaya başladı. Babaları, anneleri hapiste; o çocukların hakkını savunmak suç olmaya başladı” dedi. 

‘BU YÜRÜYÜŞ BİTMİŞ DEĞİL’

Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü’nün bir başlangıç olduğuna işaret ederek, “Adalet Yürüyüşü bitmiş değil, sürdürüyoruz onu. Hakkımızı ala ala ve milletin desteğini ala ala sürdürüyoruz, sürdürmeye de devam edeceğiz. O yürüyüş 6 lideri bir araya getirdi, 6 lideri buluşturdu. Bu yürüyüş bitmiş değil. En son kişi adaletsizlikten şikayet etmeyinceye kadar bu yürüyüşümüz devam edecek. Bu işin felsefesinde o var. Hepimiz hukuku, adaleti, hakkı istiyoruz. O yürüyüş sonucunda büyük kentlerin şu anda Türkiye’nin nüfusunun yüzde 54’ü CHP’li belediyeler tarafından yönetiliyor. Diğer partileri de katınca yüzde 65’leri buluyor. Bu yürüyüş bitmiş değil” dedi. 

‘CHP ESKİ CHP DEĞİL’

Kılıçdaroğlu, Pençe-Kilit Operasyonu’na değinerek, “Şehitlerimiz geliyor. Acılarını bile doğru dürüst yaşayamıyorlar. Bölücü örgüte karşı mücadele eden kahraman ordumuz, güvenlik güçlerimiz hayatlarını veriyorlar. Niye? Bu ülkenin bağımsızlığı için, ‘terör olmasın bu topraklarda’ diye. Bütün bunları düşünerek bütün vatandaşlarıma seslenmek isterim; ben size ‘bize katılın’ derken bu iki kelimenin sıradan bir kelime olmadığını, bu davetin de sıradan bir davet olmadığını bilmenizi isterim.

Adalet istiyorsanız bu topraklarda ‘hiçbir çocuk yatağa aç girmesin’ diyorsanız, ‘bu topraklarda beraber yaşayalım’ diyorsanız, ‘her evde tencere kaynasın’ diyorsanız, ‘çiftçi alın terinin karşılığını alsın’ diyorsanız bize katılın. ‘Haksızlığa dur demeniz gerekiyor’ diyorsanız bize katılın. Biz bunu istiyoruz. Düşünün, lütfen elinizi vicdanınıza koyun. Geçmişte; ‘a partisi’, ‘b partisi’ diyebilirsiniz. Bugün farklı bir noktadayız. Olay bir parti olayı olmayı çoktan aştı. Olay artık Türkiye olayıdır, Türkiye geleceğidir. Onun için bize katılın. CHP eski CHP değil” dedi.

‘TÜİK’E TALİMAT VERİLİYOR’

Hükumetin, enflasyon rakamlarına ilişkin, Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) talimat verdiğini savunan Kemal Kılıçdaroğlu, “TÜİK’e talimat veriliyor, ‘enflasyonu düşük göster’ diye. İnsanlar bir devlet kurumunun önüne gidiyor. ‘Rakamları yanlış yayımlıyorsun’ diyorlar. ‘Birilerinin hakkını yiyorsunuz’ diyorlar. Dul ve yetime ne veriyorsun?

İşçiye memure ne veriyorsun? Ona bile göz dikiyorsun. Bir taraftan da bu olurken öbür taraftan da çetelere Avrupa’daki enflasyon farkını da ödüyorsun. İnsaf. Bu mudur adalet? ‘Bu haksızlık, yeter artık’ diyorsanız; bize katılın beraber olalım. Dünya Gıda Örgütü’ne göre Türkiye’de 15 milyon kişi yetersiz besleniyor. Son 3 ayda 15 milyon kişiye 500 bin kişi daha ilave edilmiş. 5 yaş bebeklerin yüzde 6’sı yetersiz besleniyor. Bunun farkındalar mı? Mazlumun dünyasında kıyamet kopuyor, zalim ise sarayında keyif içinde yaşıyor” diye konuştu.

‘MİLLETE DE İFTİRA ATIYOR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kullandığı üslubu da eleştiren Kılıçdaroğlu, “Erdoğan küfürbazdır. Kişi kendinden bilir ya, ‘Milletimizin dilinden konuşuyorum’ diyor. Millete de iftira atıyor. Bu millet zulmün karşısında duran bir millettir. Kendi küfrünü millete alet edemezsin. Bu küfür üzerine Türkiye’nin genç muhafazakar kadınlarına bir kez daha seslenmek istiyorum; Bugün bunu söyleyen yarın size hayat tarzınız üzerinden küfredecektir. İstanbul Sözleşmesi sizin eseriniz. Ama Erdoğan bazı radikal kafaların baskısıyla sözleşmenizi elinizden aldı” dedi.

Kılıçdaroğlu, bazı köşe yazarlarının kendisine yönelik eleştirileriyle ilgili de “Son zamanlarda sureti kendinden menkul bazıları türedi. Bazıları gazeteci, bazıları araştırmacı olarak karşımıza çıkıyor. Bana muhalefeti öğretmeye çalışıyorlar. Muhaliflik dersi verenler, biz daha ölmedik, sizin ne mal olduğunuzu biz gayet iyi biliyoruz. Muhalefet ahlakla yapılır. Yazı yazmayan, konuşmayan adam bize muhalefet dersi veriyor. Biz kelle koltukta muhalefetimizi sonuna kadar yapacağız” ifadelerini kullandı. 

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Gazi Erçel son yolculuğuna uğurlandı

Sonraki Haber

KOBİ’ler ülkemizin geleceği olacak

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Özgür Özel, İzmir'de gazetecilerin yürüyüşüne katıldı
Politika

Özgür Özel, İzmir’de gazetecilerin yürüyüşüne katıldı

24 Ekim 2026
MHP'den, 'Yaşlanan Nüfus Politikaları Çalıştayı'
Politika

MHP’den, ‘Yaşlanan Nüfus Politikaları Çalıştayı’

24 Ekim 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan Topkapı Sarayı Darphane-i Amire Müzeleri Açılış Töreni'nde konuştu
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan Topkapı Sarayı Darphane-i Amire Müzeleri Açılış Töreni’nde konuştu

24 Ekim 2026
Politika

İletişim Başkanı Duran’dan BM Günü mesajı

24 Ekim 2026
Politika

Bakan Göktaş: Gazi kimlik kartlarını teslim etmeye başladık

24 Ekim 2026
AK Parti'li Güler: 'Terörsüz Türkiye' sürecinde üçüncü göz TBMM'dir
Politika

AK Parti’li Güler: ‘Terörsüz Türkiye’ sürecinde üçüncü göz TBMM’dir

24 Ekim 2026
Sonraki Haber
KOBİ'ler ülkemizin geleceği olacak

KOBİ'ler ülkemizin geleceği olacak

En Güncel Haberler

Necati Arabacı’ya 15,5 yıl hapis cezası
Yerel Haberler

Necati Arabacı’ya 15,5 yıl hapis cezası

24 Ekim 2026
17 yıldır kayıp olan kadına ait, altında insan kemikleri bulunan ev kundaklanmış
Yerel Haberler

17 yıldır kayıp olan kadına ait, altında insan kemikleri bulunan ev kundaklanmış

24 Ekim 2026
Ceviz toplamak için çıktığı ağaçtan düşüp öldü
Yerel Haberler

Ceviz toplamak için çıktığı ağaçtan düşüp öldü

24 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Bir araya gelip Sevda Dinler’in öldürülmesine tepki gösterdiler

24 Ekim 2026
Yaşam

Artvin sınırında Sahara Geçidi’ne tünel yapılmasını istediler

24 Ekim 2026
Yaşam

6’ncı Doku Kumaş Tasarım Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

24 Ekim 2026
Yaşam

Çocuğun yetişkin havuzunda boğulma tehlikesi geçirdiği olaya ilişkin bilirkişi raporu: Tedbirsizlik

24 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Otomobille hastaneye götürülürken yolda öldü

Otomobille hastaneye götürülürken yolda öldü

- Haberton
24 Ekim 2026

Kayseri'nin Hacılar ilçesinde rahatsızlan Miyase Baktır (91) otomobille hastaneye götürülürken yolda hayatını kaybetti. Olayın şüpheli bulunması üzerine polis ekipleri araçta...

Altın değerindeki baharat safranın bilinmeyen faydaları! Bilim insanları araştırıyor: Herkes için güvenli mi?

Dünya Çocuk Felci Günü: Bir zamanlar binlerce çocuğu felç ediyordu! 2026’da tehlike hâlâ devam ediyor

Türkiye’de sigara kullanımında alarm! Yeni yasaklar gündemde, bilim dünyasından peş peşe uyarılar

Zihnimiz bizi nasıl yanıltıyor? Günlük hayatta fark etmeden yaptığımız 12 düşünme hatası

Güncel Haber

Necati Arabacı’ya 15,5 yıl hapis cezası

Necati Arabacı’ya 15,5 yıl hapis cezası

24 Ekim 2026
17 yıldır kayıp olan kadına ait, altında insan kemikleri bulunan ev kundaklanmış

17 yıldır kayıp olan kadına ait, altında insan kemikleri bulunan ev kundaklanmış

24 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton