23 Ağustos 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - ABD-İsrail, İran’dan elini çekmelidir

ABD-İsrail, İran’dan elini çekmelidir

Haberton - Haberton
12 Mart 2026
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Devlet Bahçeli: ABD-İsrail, İran’dan elini çekmelidir

Devlet Bahçeli: ABD-İsrail, İran’dan elini çekmelidir

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “ABD-İsrail, İran’dan elini çekmelidir. Karşılıklı diyalog ve diplomasiyle silahlar susmalı, siyaset konuşmalıdır. Herkesi uyarıyorum, sıcak gelişmelerin her türlü ihtimale açık olması münasebetiyle körüklenen şiddet ateşi küresel ve bölgesel alana sıçramadan söndürülmelidir” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu ve milletvekillerinin katılımıyla düzenlenen iftar programında konuştu. Bahçeli, “Bölgesel sorunların, insani krizlerin, beşeri felaketlerin, tırmanan savaşların, kışkırtılan çatışmaların biteviye takviye edildiği hüsran verici bugünkü zaman diliminde, içinde bulunduğumuz mübarek ayın rahmet dolu atmosferinden ümidimizi hiç kesmedik. İsterdik ki, İslam âlemi huzur ve huşu içinde bir ramazan geçirseydi. Dilerdik ki, silahların, bombaların, düşmanlıkların yerini barışçıl diyaloglar ile dostane ilişkiler alabilseydi. Olmadı, olamadı, maalesef ramazan ayımız bölgemizde yaşanan savaş ve şiddet sahneleriyle perdelendi. Karamsar olmanın, kötümserliğe hapsolmanın, umutsuzluğa kapılmanın hem insani, hem de İslami anlamda caiz olmadığını biliyor ve inanıyoruz. Hayır ve şerrin Allah’tan geldiğine iman etmiş bizler için her gecenin sonu aydınlık, her yokuşun ardı düzlüğe çıkıştır. Bu nedenle umudumuzu kaybetmeyeceğiz, ihtiyatlı iyimserliğimizden ödün vermeyeceğiz. Yılmayacağız, yıkılmayacağız” dedi.

Milli Birliğimizi En Üst Seviyede Perçinlemeliyiz

Bahçeli, dayanışma duygusunun çok daha güçlendirilmesi gerektiğini kaydederek, “Milli birlik ve kardeşliğimizi olabilecek en üst seviyede perçinlemeliyiz. Kaldı ki ‘Terörsüz Türkiye’ hedefiyle yapmak istediğimiz de evvelemirde budur. Yeni yüzyılın ikinci çeyreğinde, ‘Terörsüz Türkiye’yi inşa ve ihya edecek milli diriliş ruhu inanıyorum ki nice mucizelere imza atacaktır. Türkiye sırtına binen ağırlıklarından hızla kurtulmaktadır. Uyanan ve ayağa kalkan devin önünü kesecek, tarihi yürüyüşünü kesintiye uğratacak hiçbir muhasım veya mütecaviz odak yoktur ve olması da mümkün değildir. Türk milleti muazzam bir uyanışın ivmesiyle yeni yüzyılı kardeşliğin yüzyılı yapacak, barış ve huzurla bu yüzyılın yapı taşlarını döşeyecektir. ‘Terörsüz Türkiye’ hedefi taviz değil, Türk ve Türkiye Yüzyılına yönelik kesif bir tahkimattır. ‘Terörsüz Türkiye’ hedefi teslimiyet değil, Türk ve Türkiye Yüzyılı’nın muzaffer ve muteber iradesinin kesin bir teminidir” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, sözlerini, İstiklal Marşı’nın kabulünün 105’inci yılında, Mehmet Akif Ersoy’a rahmet dileyerek sürdürdü.

Büyük Ve Güçlü Türkiye Ulaşılacak Hedefimizdir

Cumhur İttifakı olarak Türkiye’nin hem bugününe hem de geleceğine ışık tuttuklarını kaydeden Bahçeli, “Yolumuza bakacağız, önümüze bakacağız, işimize bakacağız, mücadelemize bakacağız, Allah’ın izniyle 2053’de Süper Güç Türkiye’ye mutlaka ulaşacağız. Hedefi büyük, ama heyecanı küçük bir hareket değiliz. Dünyanın gidişatını, insanlığın sürüklendiği çıkmaz sokakları, jeopolitik bilek güreşlerini, siyasi ve stratejik gerilimleri Türkçe okumanın, Türkçe yorumlamanın, gelişmelere başkent Ankara vizyonuyla bakmanın yegâne çare olduğunu öngörüyoruz. Bu yüzden hedefimiz büyük, heyecanımız diri, kendimize güvenimiz zinde ve zirvededir. Bunun ilhamını da Türk milletinden ve Türkiye Cumhuriyeti’nin muktedir vasfından alıyoruz. Biliniz ki, ‘Terörsüz Türkiye’ gerçekleşecek hedefimizdir. Büyük ve güçlü Türkiye ulaşılacak hedefimizdir” dedi.

Hiçbir Tehdide Eyvallah Demeyiz

İran’ı hedef alan saldırıları takip ettiklerini dile getiren Bahçeli, “Türkiye gelişmeleri doğru anlarken, kendi kapasitesini bilmekte, stratejik dengeleme ve doğrulamayı yapmaktadır. Hiçbir tehdide eyvallah demeyiz, diyemeyiz. Bununla birlikte Siyonist-emperyalist menşeli derin çukura düşecek, algı ve istihbarat oyunlarının tuzağına kapılacak yeni yetme bir devlet de hiç değiliz. ABD-İsrail ortaklığının askeri, siyasi ve ekonomik külfeti artıkça, bilhassa iç kamuoylarının İran savaşıyla ilgili kategorik itirazları yükseldikçe etrafımızda biriken tehlike daha da yoğunlaşacaktır. Her türlü senaryoya hazırlıklı olmalıyız. Türkiye’yi gayya kuyusuna itmek için yapılan ahlaksız tezgahları isabetle okumalı, bu kuyuyu kazanları boşa düşürmeliyiz. Görüldüğü kadarıyla, ABD ve İsrail için evdeki hesap İran’a uymamıştır. Birbiriyle bağlantısız ve tutarsız açıklamaları bir yana bırakırsak, bölgesel sıkışma ve basınç yüksekliği küresel mahiyet almak üzeredir. Hürmüz Boğazı’ndaki darboğazlar, Basra Körfezi’ndeki tıkanmalar, petrol ve diğer enerji kaynaklarının taşınması ve lojistiğiyle ilgili çok ciddi aksaklıklar ve sıkıntılar savaşın çok boyutlu sonuçlarının doğacağını işaret etmektedir. Karşılıklı füze saldırıları, bombalanan okullar, hastaneler, sivil ve masum insanlar küresel vicdanı titretmektedir. Savaşın en büyük mağduru elbette gene çocuklardır. Yol yakınken ateşkes rejimi devreye girmelidir. Eller tetik yerine uzlaşma gayesiyle birleşmelidir. Aksi halde İran; ABD-İsrail ortaklığı için yeni bir Afganistan’a, yeni bir Irak’a, hatta yeni bir Vietnam’a dönebilecektir. Siyonist eşkıyalığın İran’da rejim değişikliğini sağlama hesabıyla ABD’nin askeri ve stratejik altyapıları vurma hedefi çelişmekte, görüş farklılıkları iyice ayyuka çıkmaktadır. Lübnan’dan Bahreyn’e, Katar’dan Birleşik Arap Emirlikleri’ne, Kuveyt’ten Irak’a, Ürdün’den Umman’a kadar bölgemiz barut fıçısı, patlamaya hazır saatli bomba gibidir. Bizim için yegane öncelik barış ve istikrardır. Bu savaşa derhal son verilmelidir. ABD-İsrail, İran’dan elini çekmelidir. Karşılıklı diyalog ve diplomasiyle silahlar susmalı, siyaset konuşmalıdır.” ifadesini kullandı.

Devlet Bahçeli, sıcak gelişmelerin diğer bölge ülkelerine sıçrama endişesini de dile getirerek, “Herkesi uyarıyorum, sıcak gelişmelerin her türlü ihtimale açık olması münasebetiyle körüklenen şiddet ateşi küresel ve bölgesel alana sıçramadan söndürülmelidir. Aksi halde dünya ve beşeriyet çok ağır bir bedel ödeyecektir. Bizim için öncelikli hedef Türkiye’nin güvenliğidir. Muazzam devlet ve millet aklımızın hikmetli müktesebatıyla kapımızın önünde olup bitenleri anbean takip etmek durumundayız. Türkiye’mizi ve aziz milletimizi riske atacak, hedef yapacak, hatta İran’la ve diğer bölge ülkeleriyle çatıştırmayı sağlayacak niyet ve emellere ağır başlı bir şekilde yaklaşmak esas olmalıdır. Fakat buna rağmen kasti ve doğrudan musallat olan hiçbir düşmanca muameleye de kesinlikle tahammül etmeyeceğimizi, kim olursa olsun egemenlik haklarımızı ve bağımsızlık onurumuzu cansiperane şekilde savunacağımızı herkes çok iyi bilmeli, hesabını ise buna göre yapmalıdır” diye konuştu.

Etiketler: ABDAnkaraDevlet BahçeliİranİsrailSavaşŞiddetTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Zecorner Kayserispor’da, Samsunspor maçı hazırlıkları sürüyor

Sonraki Haber

Altekma – Allianz Milano: 1-3

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

TUFAN Kamikaze İDA, TEKNOFEST Mavi Vatan'da ilk kez suya indirildi
Öne Çıkan

TUFAN Kamikaze İDA, TEKNOFEST Mavi Vatan’da ilk kez suya indirildi

22 Ağustos 2026
Dev kazanda hazırlanan kuru fasulye ile dünya rekoru kırıldı
Öne Çıkan

Gümüşhane’de kazanlar rekor için kaynadı! 6 bin 840 litre kuru fasulye Guinness’e girdi

22 Ağustos 2026
Öne Çıkan

Set ekibini taşıyan otomobil kamyonla çarpıştı! Kameraman Deniz’den acı haber

22 Ağustos 2026
Giresun’da “helikopter düştü” denildi, ekipler seferber oldu
Öne Çıkan

Giresun’da “helikopter düştü” denildi, ekipler seferber oldu

22 Ağustos 2026
Öne Çıkan

Manisa’da ormanlık alan alevlere teslim oldu! Ekipler bölgede

22 Ağustos 2026
Ankara ve Osmaniye'deki cinayetlerin failleri tutuklandı
Öne Çıkan

Faili meçhul cinayetlerde perde aralandı! Ankara ve Osmaniye’de şüpheliler tutuklandı

22 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Altekma - Allianz Milano: 1-3

Altekma - Allianz Milano: 1-3

En Güncel Haberler

Bursa'da silahlı kavgada baba ve 4 yaşındaki oğlu yaralandı
Yerel Haberler

Bursa’da silahlı kavgada baba ve 4 yaşındaki oğlu yaralandı

23 Ağustos 2026
Aydın’da bariyerlere çarpan minibüs tarlaya devrildi: 1 ölü, 2 yaralı
Yerel Haberler

Aydın’da bariyerlere çarpan minibüs tarlaya devrildi: 1 ölü, 2 yaralı

23 Ağustos 2026
İsmail Kartal: Bütün ümidimiz turu geçmek üzerine
Spor Haberleri

İsmail Kartal: Bütün ümidimiz turu geçmek üzerine

23 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

İstanbul’da sıcaktan bunalanlar Sarayburnu Sahili’nde serinledi

22 Ağustos 2026
Yaşam

Nefes borusuna sakız kaçan kuryeyi Heimlich manevrasıyla kurtardı: O anlar kamerada

22 Ağustos 2026
Yaşam

14 günlük yasağın ardından, Şile’de plajlar doldu taştı

22 Ağustos 2026
Yaşam

Sürüsünü otlatırken yavru ayıyla karşılaştı! Cep telefonuna sarıldı

22 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Akıntıya kapılan çocuğunu kurtardı; kendisi boğuldu

Akıntıya kapılan çocuğunu kurtardı; kendisi boğuldu

- Haberton
23 Ağustos 2026

Van’ın Muradiye ilçesinde piknik sırasında Bendimahi Çayı’na düşüp, akıntıya kapılan 5 yaşındaki çocuğunu suya girerek kurtaran baba Rıdvan Çetinkaya (34),...

e-Devlet’te bu ekranları kontrol edin! Adınıza kayıtlı borçları böyle öğrenebilirsiniz

WhatsApp’ta engellendiğinizi nasıl anlarsınız? Bu işaretler varsa dikkat

Sabah aç karnına kahve içmek zararlı mı? İlk kahveyi içmeden önce bunu bilmekte fayda var

Temassız kart kullanmak güvenli mi? Kart sahiplerinin dikkat etmesi gereken kritik noktalar

Güncel Haber

Bursa'da silahlı kavgada baba ve 4 yaşındaki oğlu yaralandı

Bursa’da silahlı kavgada baba ve 4 yaşındaki oğlu yaralandı

23 Ağustos 2026
Aydın’da bariyerlere çarpan minibüs tarlaya devrildi: 1 ölü, 2 yaralı

Aydın’da bariyerlere çarpan minibüs tarlaya devrildi: 1 ölü, 2 yaralı

23 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton