16 Mayıs 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Dış Haberler - AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Hatay’da

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Hatay’da

Haberton - Haberton
16 Mayıs 2022
- Dış Haberler
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Hatay'da

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Hatay'da

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Birleşmiş Milletler Yardım Yükleme Merkezi’ni ziyaret ederek, merkezin aktarma çalışmaları hakkında bilgi aldı.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, bir dizi ziyaret gerçekleştirmek üzere Hatay’a geldi. Büyükelçi Meyer-Landrut ve beraberindeki heyet, Reyhanlı ilçesinde bulunan Birleşmiş Milletler Yardım Yükleme Merkezi’ni gezip, bilgi aldı. Ziyaret sonunda açıklama yapan Meyer-Landrut, 6’ncı Suriye Konferansı’nın Avrupa Birliği tarafından Brüksel’de düzenlendiğini anımsatarak, toplantıda Suriye’deki meseleye çözüm bulunması yönündeki desteklerinin yanı sıra, sürdürülen insani yardım çalışmalarına desteklerine vurgu yapıldığını söyledi. 

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararı doğrultusunda meseleye siyasi bir çözüm bulunması doğrultusundaki kararlılıklarını yinelemek istediğini belirten Meyer-Landrut, “Bununla birlikte yine Birleşmiş Milletler’in özel temsilcisi tarafından bu doğrultuda yapılan çalışmalara desteğimizi de ifade etmek istiyorum. Yalnız ne yazık ki şu anda rejim ve rejimin uluslararası destekçilerinin takınmış oldukları tavır dolayısıyla bu alanda hızlı bir ilerleme kaydedilemiyor. 

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Hatay’da

Bugüne kadar insani yardım ve diğer destekler kapsamında 27 milyar euroluk bir destek verildi Suriye’ye ve komşu ülkelere. Geçtiğimiz haftalarda düzenlenen Suriye Konferansı’nda yeniden bir 6,5 milyar euroluk destek sözü verildi. 6,5 milyar euroluk desteğin 4 milyar eurosundan fazlası Avrupa Birliği tarafından gelecek olan destekleri kapsıyor. Bu insani desteklerin büyük bir kısmı Suriye’deki operasyonlara, yani yapılmakta olan çalışmalara yönelik olarak sağlanıyor. Aynı zamanda İdlib ve Suriye’nin kuzeybatısındaki çalışmalara yönelik veriliyor. Bu insani yardımların çok büyük bir kısmı bu içinde bulunmuş olduğumuz merkez aracılığıyla sınır ötesine iletiliyor.

Bu destekler gerçekten sınırın öte yakasındaki Suriyeliler için hayata tutunabilecekleri bir dal ve bu Suriyeliler için çok büyük bir önem arz ediyor. Sınırın öte yakasında yaşanmakta olan Suriyeliler için bu kadar büyük yaşamsal önem taşıyan bu desteklerin devam ettirilmesi doğrultusunda Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararının yeniden uzatılması için AB, Türkiye ve uluslararası partnerler tam bir angajman içinde. Suriye’ye gitmekte olan yardımların 3’te 1’i buradan geçiyor. Bu fırsatla bir kez daha göstermiş oldukları kararlılık ve çabalar dolayısıyla burada Birleşmiş Milletler ailesine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Son 8 yılda buradan 50 bin kamyon insani yardım taşındı ve bu gerçekten çok önemli, bunun devam etmesini temenni ediyorum” diye konuştu. 

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Birleşmiş Milletler Yardım Yükleme Merkezi’ni ziyaret etti.

‘SİVİLLERİN DESTEĞE İHTİYACI VAR’

Ziyarette ayrıca bir konuşma yapan BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) Türkiye Ülke Direktörü Sanjana Quazi, sınırın öte tarafında desteğe ihtiyacı olan pek çok sivil olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bu insanlar yıkımla karşılaştılar, acılarla karşılaştılar, kayıplarla karşılaştılar ve her gün devam eden bombalamalar yine sivillerin hayatını almaya devam ediyor. Geride bıraktığımız yıl, Türkiye’nin sınırından 400 kadar kamyon Suriye’nin kuzeyine geçti ve burada başta çocuklar, kadınlar ve en kırılgan durumdaki insanlar olmak üzere milyonlarca Suriyeliye ulaştı her ay.

Geçtiğimiz Temmuz ayında Güvenlik Konseyi üyeleri, birlikteliğin bir sembolü olarak bir araya geldiler ve Suriye’nin kuzeyinde zor durumda olan insanların acılara dikkat çektiler. O zamanda bu güne kadar geçen süre zarfında insani ihtiyaçlarda artış oldu şu an 4,1 milyon insan sağlanacak olan yardıma muhtaç durumda ve bunlardan bir milyonu risk altındaki çocuklar.

Birleşmiş Milletler tarafından bu sınır ötesi insani yardımların suresinin uzatılmasında yaşanacak olan bir sıkıntı, ülkenin kuzeyine yönelik olarak sağlanan yardımları da aksatacak ve bunun neticesinde aslında önlenebilir olacak ölümler ne yazık ki meydana gelebilecektir. Bu itibarla biz, Güvenlik Konseyi’ni bu temmuz ayında bu kararı tekrar onaylamaya, tekrar yenilemesine ve bizim de insanların hayatlarını kurtarma yönünde yaptığımız çalışmalara destek vermeye çağırıyoruz. Suriyelileri unutamayız ve unutmamalıyız.”

Etiketler: Hatay
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Eylem hazırlığındaki DEAŞ’lı yakalandı

Sonraki Haber

Rusya’nın yıktığını inşa etmek için finansman gerekiyor

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bangkok’ta yük treni, otobüse çarptı: 8 ölü
Dış Haberler

Bangkok’ta yük treni, otobüse çarptı: 8 ölü

16 Mayıs 2026
Avustralya'da köpek balığı saldırısı: 1 ölü
Dış Haberler

Avustralya’da köpek balığı saldırısı: 1 ölü

16 Mayıs 2026
ABD'de bir eve uçak düştü: 2 ölü
Dış Haberler

ABD’de bir eve uçak düştü: 2 ölü

16 Mayıs 2026
Pezeşkiyan'dan Papa’ya teşekkür mektubu
Dış Haberler

Pezeşkiyan’dan Papa’ya teşekkür mektubu

16 Mayıs 2026
ABD'den ‘Hürmüz Boğazı’ açıklaması
Dış Haberler

ABD’den ‘Hürmüz Boğazı’ açıklaması

16 Mayıs 2026
Çin Devlet Başkanı Şi, yılın ikinci yarısında ABD’yi ziyaret edecek
Dış Haberler

Çin Devlet Başkanı Şi, yılın ikinci yarısında ABD’yi ziyaret edecek

16 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Rusya'nın yıktığını inşa etmek için finansman gerekiyor

Rusya'nın yıktığını inşa etmek için finansman gerekiyor

En Güncel Haberler

Ankara'da zincirleme kaza: 3 yaralı
Yerel Haberler

Ankara’da zincirleme kaza: 3 yaralı

16 Mayıs 2026
Bakan Çiftçi, Bitlis'te
Politika

Bakan Çiftçi, Bitlis’te

16 Mayıs 2026
Gıda Mühendisi Akdağ: Gıdadaki bilgi kirliliği toplum sağlığını olumsuz etkiliyor
Sağlık Haberleri

Gıda Mühendisi Akdağ: Gıdadaki bilgi kirliliği toplum sağlığını olumsuz etkiliyor

16 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Köpek saldırısına uğrayan kadın korumadan eski patronuna suç duyurusu

16 Mayıs 2026
Yaşam

20 yıllık madenciye emeklilik şakası; elbiseleri parçalandı, üzerine yağ döküldü

16 Mayıs 2026
Yaşam

Ordu’da Çamaş Kanyonu ilgi odağı oluyor

16 Mayıs 2026
Yaşam

Ankara’da 27 kilogram esrar ele geçirildi; 4 gözaltı

16 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Diyarbakır'da tekme ve yumruklu kavga; 3 yaralı

Diyarbakır’da tekme ve yumruklu kavga; 3 yaralı

- Haberton
16 Mayıs 2026

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 2 grup arasında çıkan tekmeli ve yumruklu kavgada 3 kişi yaralandı. Olay, öğleden sonra, Bağlar ilçesi 5...

Yoga spor kadar etkili mi? Uzmanlara göre etkisi sanıldığından daha büyük olabilir

Misafir sofraları için uyumlu menü önerileri

Borsada nasıl para kazanılır? Uzmanlar en kritik hatayı açıkladı

Çocuklarda kekemelik neden olur? Uzmanlara göre erken fark etmek büyük önem taşıyor

Güncel Haber

Ankara'da zincirleme kaza: 3 yaralı

Ankara’da zincirleme kaza: 3 yaralı

16 Mayıs 2026
Bakan Çiftçi, Bitlis'te

Bakan Çiftçi, Bitlis’te

16 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton