3 Ekim 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Kültür ve Sanat - Halikarnas Balıkçısı’nın kentinde edebiyat Turgutreis Meydanı’na taşındı

Halikarnas Balıkçısı’nın kentinde edebiyat Turgutreis Meydanı’na taşındı

Haberton - Haberton
9 Temmuz 2026
- Kültür ve Sanat
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Halikarnas Balıkçısı'nın kentinde edebiyat Turgutreis Meydanı'na taşındı
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

YAYDER tarafından Turgutreis Meydanı’nda düzenlenen Kitap ve Edebiyat Fuarı, beşinci gününde de okurları, yazarları ve yayınevlerini bir araya getirdi. Bodrum’da yaşayan 45’e yakın yazarın yanı sıra farklı kentlerden gelen yazarların da katıldığı fuar, Turgutreis Meydanı’nı canlı bir kültür alanına dönüştürdü.

YAYDER Turgutreis Kitap ve Edebiyat Fuarı,beşinci gününde Turgutreis Meydanı’nda okurları ağırlamayı sürdürdü. 1Temmuz’da başlayan ve 15 Temmuz’a kadar devam edecek fuarda yayınevleri stantaçarken; imza günleri, söyleşiler, çocuk etkinlikleri, şiir ve öykü dinletileridüzenlendi.

Fuarın öne çıkan yönlerinden biri, Bodrum’dayaşayan yazarların yoğun katılımı oldu. Yaklaşık 45 yazar fuar alanındaokurlarla bir araya geldi, kitaplarını imzaladı, vatandaşlarla sohbet etti vedüzenlenen edebiyat etkinliklerine katıldı. Bodrum dışından gelen yazarlar dafuar programında yer alarak okurlarla buluştu.

Halikarnas Balıkçısı’yla edebiyat tarihindeözel bir yeri bulunan Bodrum’da, yazarların ve okurların aynı meydandabuluşması fuara ayrı bir anlam kazandırdı. Turgutreis Meydanı, beşinci günitibarıyla yalnızca kitapların sergilendiği bir alan değil; yazarların,yayıncıların, okurların ve kültür insanlarının doğrudan temas kurduğu canlı birkültür alanına dönüştü.

Fuar kapsamında YAYDER Genel Başkanı Ali Avcu,YAYDER Ege Temsilcisi Selçuk Arslan, “Benim Birçok Evim Var” kitabının yazarıgazeteci ve yazar Zülal Atagün ile yazar Necmi Aksu da okurlarla buluşarakfuara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Turgutreis Meydanı yaşayan bir kültüralanına dönüştü”

YAYDER Genel Başkanı Ali Avcu, fuarınBodrum’un kültür-sanat yaşamına katkı sunmak amacıyla düzenlendiğinibelirterek, Turgutreis Meydanı’nda oluşan ilgiden memnuniyet duyduklarınısöyledi.

Avcu, “Kitap fuarları yalnızca kitap satışıyapılan organizasyonlar değildir. Aynı zamanda yazarların, yayıncıların veokurların aynı zeminde buluştuğu kültür alanlarıdır. Turgutreis’te beşinci günegeldiğimizde gördüğümüz ilgi, Bodrum’un kitapla ve edebiyatla kurduğu bağıngüçlü olduğunu gösteriyor” dedi.

Fuarın en önemli yanlarından birinin Bodrum’dayaşayan yazarların katılımı olduğunu vurgulayan Avcu, “Bodrum yalnızca geçmişteedebiyatla anılan bir kent değil; bugün de yazan, üreten, düşünen çok güçlü biryazar damarına sahip. Yaklaşık 45 yazarımızın fuarda okurlarla buluşması, imzagünlerine ve şiir dinletilerine katılması bizim için çok kıymetli. Bununyanında farklı kentlerden gelen yazarların da Turgutreis’te okurlarla buluşmasıfuarın kültürel çeşitliliğini güçlendirdi. Turgutreis Meydanı bu süreçte gerçekanlamda yaşayan bir kültür alanına dönüştü” ifadelerini kullandı.

“Bodrum kültür ve sanat kimliğinigüçlendirmeli”

YAYDER Ege Temsilcisi Selçuk Arslan daBodrum’un yalnızca denizi ve turizmiyle değil, kültürü, sanatı ve edebiyatıylada geleceğe taşınması gerektiğini söyledi.

Arslan, “Kitap ve Edebiyat Fuarı’nın buanlamda çok değerli bir buluşma olduğuna inanıyorum. Bodrum, geçmişten bugünepek çok sanatçıya ve yazara ilham veren bir kenttir. Bu kimliğini daha dagüçlendirerek gerçek bir kültür ve sanat merkezi olmalıdır” dedi.

Yerel yazarların üretimlerinin görünürkılınmasının önemine dikkat çeken Arslan, “Bir kentin hafızası, o kentteyazılan kitaplarla, anlatılan hikâyelerle ve yetişen yazarlarla güçlenir. Bufuarın hem Bodrum’un kültürel yaşamına hem de yerel edebiyatın gelişimineönemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Emeği geçen herkesi kutluyorum”ifadelerini kullandı.

“Okurla doğrudan temas çok kıymetli”

“Benim Birçok Evim Var” kitabının yazarıgazeteci ve yazar Zülal Atagün ise kitap fuarlarının okuma kültürünügüçlendiren önemli buluşmalar olduğunu söyledi.

Atagün, “Kitapla, yayıncılıkla ve okurlakurulan her doğrudan temas çok kıymetli. Kitap fuarları yalnızca imzagünlerinden ibaret değildir; fikirlerin dolaşıma girdiği, okurların yazarlarlakonuşabildiği, çocukların ve gençlerin kitapla daha yakın ilişki kurabildiğialanlardır” dedi.

Turgutreis’te oluşan atmosferin Bodrum’unkültür yaşamı açısından değerli olduğunu belirten Atagün, “Bodrum’da yaşayanyazarların fuarda güçlü biçimde yer alması kentin edebiyat belleği açısındananlamlı. Buna farklı yerlerden gelen yazarların katılımı da eklenince fuar,yerel üretimle daha geniş edebiyat çevrelerini aynı meydanda buluşturan önemlibir kültür etkinliğine dönüşüyor” diye konuştu.

“Edebiyat yaşam hakkı bilincini de büyütür”

Kitaplarında hayvan sevgisini, yaşam hakkınıve insanın doğayla kurduğu ilişkiyi işleyen yazar Necmi Aksu da fuardaokurlarla buluşmanın kendisi için özel bir anlam taşıdığını belirtti.

Aksu, “Benim için yazmak yalnızca insanıanlatmak değildir. İnsanla birlikte yaşayan canlıları, doğayı ve bu dünyayıpaylaştığımız bütün varlıkları da anlatmaktır. Hayvanlar hayatımızın kenarındaduran varlıklar değil, bu dünyanın ortak sahipleridir” dedi.

“Ben Pamuk” adlı kitabında da bu bakışıanlatmaya çalıştığını ifade eden Aksu, “Çocukların, gençlerin ve yetişkinlerinhayvanlara yalnızca sevgiyle değil, sorumluluk duygusuyla da yaklaşmasıgerektiğine inanıyorum. Kitap fuarları, bu konuları okurlarla doğrudankonuşabildiğimiz çok değerli alanlar” ifadelerini kullandı.

YAYDER Turgutreis Kitap ve Edebiyat Fuarı, 15Temmuz’a kadar yayınevi stantları, imza günleri, söyleşiler, çocuketkinlikleri, şiir ve öykü dinletileriyle Turgutreis Meydanı’nda okurlarıağırlamayı sürdürecek.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Mesleğini severek yapmak başarının en güçlü anahtarıdır

Sonraki Haber

Kuşadası’nda Yıldızların Altında Binlerce Mum Işığı ve Notalar Buluştu

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Nergis Öztürk 'yılın oyuncusu' seçildi: Güçlü performans ödül getirdi
Kültür ve Sanat

Nergis Öztürk ‘yılın oyuncusu’ seçildi: Güçlü performans ödül getirdi

2 Ekim 2026
Sinema sektörü destekleri 315 milyon lirayı aştı
Kültür ve Sanat

Sinema sektörü destekleri 315 milyon lirayı aştı: 35 proje desteklenecek

2 Ekim 2026
Karakuyu’nun okuma provasından ilk kareler
Magazin

Karakuyu’nun okuma provasından ilk kareler

2 Ekim 2026
'Ağaçlar Kitap Açtı' etkinliği renkli görüntülere sahne oldu
Kültür ve Sanat

‘Ağaçlar Kitap Açtı’ etkinliği renkli görüntülere sahne oldu

2 Ekim 2026
Atatürk'ün damak kalıbının örneği, Enver Paşa'nın azı dişi aynı müzede
Kültür ve Sanat

Atatürk’ün damak kalıbının örneği ile Enver Paşa’nın azı dişi aynı müzede

2 Ekim 2026
Sultangazi’de Anadolu Kültür Festivali Malatya ile başladı
Kültür ve Sanat

Sultangazi’de Anadolu Kültür Festivali Malatya ile başladı

2 Ekim 2026
Sonraki Haber
Kuşadası’nda Yıldızların Altında Binlerce Mum Işığı ve Notalar Buluştu

Kuşadası’nda Yıldızların Altında Binlerce Mum Işığı ve Notalar Buluştu

En Güncel Haberler

Antalya'nın geçmişi ve bugünü fotoğraf karelerinde
Yerel Haberler

Antalya’nın geçmişi ve bugünü fotoğraf karelerinde

3 Ekim 2026
Yanan evde cesetleri bulunan çiftin ölümüne ilişkin soruşturmada yeni gözaltı
Yerel Haberler

Yanan evde cesetleri bulunan çiftin ölümüne ilişkin soruşturmada yeni gözaltı

3 Ekim 2026
Bakan Kacır, Demirören Medya’yı ziyaret etti
Politika

Bakan Kacır, Demirören Medya’yı ziyaret etti

3 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Lösemiyi yenen Hasan için gökyüzüne balon bırakıldı

3 Ekim 2026
Yaşam

Gurbetçi sezonunun sona erdiği Edirne’de, Bulgar turist hareketliliği başladı

3 Ekim 2026
Yaşam

Beşiktaş’ta karşı şeride geçen otomobil kazaya neden oldu: 2 yaralı

3 Ekim 2026
Yaşam

Hayvan yemi olarak kullanılan fındık posası, tüketilebilir protein kaynağına dönüşecek

3 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Gurbetçi sezonunun sona erdiği Edirne’de, Bulgar turist hareketliliği başladı

Gurbetçi sezonunun sona erdiği Edirne’de, Bulgar turist hareketliliği başladı

- Haberton
3 Ekim 2026

Edirne’de, gurbetçi sezonunun sona ermesinin ardından sınır kapılarının normale dönmesiyle birlikte esnafın beklediği Bulgar turistler yeniden kente gelmeye başladı. Bulgar...

Emeklilerin birikimleri hedefte: Dolandırıcıların kullandığı yeni yöntemlere dikkat

Türkiye’de akıl oyunları eğitimi: Satranç ve mangala çocukların bilişsel gelişimini nasıl destekliyor?

Türk kuru meyvesi dünyanın sofrasında: Kayısı, incir ve üzümde Türkiye’nin küresel liderliği

Türkiye’de kanser taraması: Erken tanı neden hayat kurtarıyor, kimler hangi testleri yaptırmalı?

Güncel Haber

Antalya'nın geçmişi ve bugünü fotoğraf karelerinde

Antalya’nın geçmişi ve bugünü fotoğraf karelerinde

3 Ekim 2026
Yanan evde cesetleri bulunan çiftin ölümüne ilişkin soruşturmada yeni gözaltı

Yanan evde cesetleri bulunan çiftin ölümüne ilişkin soruşturmada yeni gözaltı

3 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton