7 Ekim 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Gel Türkiye’ye yakışır bir düzenleme yapalım

Gel Türkiye’ye yakışır bir düzenleme yapalım

Haberton - Haberton
18 Ocak 2023
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Gel Türkiye'ye yakışır bir düzenleme yapalım

Gel Türkiye'ye yakışır bir düzenleme yapalım

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, başörtüsüne anayasal güvence sağlayan Anayasa değişikliği teklifine ilişkin, “Sayın Erdoğan; gel, milletimizin tamamını kapsayacak, Gazi Meclis’imizin bir bütün olarak arkasında dimdik duracağı, Türkiye’ye yakışır bir düzenleme yapalım” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Akşener, yarın komisyonda görüşülmeye başlanacak başörtüsü için anayasa değişikliği teklifine değinerek, “20 yıllık iktidarının, artık son demlerini yaşarken; Sayın Erdoğan’ın, istismar etmediği, tek bir alan, tahkir etmediği tek bir kesim kalmadı. Ve bugün, geldiğimiz noktada, döndü dolaştı, başladığı yere geri döndü. Ama arada, çok büyük bir fark var; Dün AK Parti’yi iktidara taşıyan, üniversite kapılarından içeri sokulmayan, genç kızlarımızın göz yaşları; bugün, geçen 20 yılın sonunda; aynı AK Parti’nin siyaset pazarında, artık oy devşirilecek bir ‘gollük pas’tan başka bir şey değil.

Çünkü artık maalesef bu arkadaşların nazarında siyaset bir pasta, başörtüsü de o pastadan koparılacak irice bir dilimden başka bir şey değil. Neymiş efendim? Bu pastadan pay vermezlermiş. Neymiş? Bu tarlayı sürdürmezlermiş. İşte size, kaybedildiği her gün daha da kesinleşen bir seçimin arifesinde, ortaya saçılan çirkin mi çirkin bir bilinçaltı. Nereden nereye değil mi? Bu mesele esasında kapanmış bir yaradır. İnancı doğrultusunda hür bir şekilde yaşamak, evrensel olarak bireyin en temel hakkıdır. Halihazırda, yürürlükte olan mevzuat da esasında, bunun için yeterlidir. Yani; ne yasal, ne de anayasal düzenlemeye ihtiyaç yoktur” dedi. 

Gel Türkiye’ye yakışır bir düzenleme yapalım

‘TÜRKİYE’YE YAKIŞIR BİR DÜZENLEME YAPALIM’

Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı uyararak, başörtüsü konusunun bir turnusol kağıdı, bir samimiyet testi olduğunu söyleyerek, “Ant olsun, yemin olsun, başı örtülü, başı örtüsüz tüm kadınların, genciyle yaşlısıyla tüm insanlarımızın, bu ülkenin tüm vatandaşlarının, saf ve temiz duygularını sömürmenize müsaade etmem, etmeyeceğim. Dipsiz bir kuyuda, her gün daha da batarken herkes birbirinin üstüne basarak, kendini kurtarmanın telaşında ve tüm bu hengamede, herkes her şeyi söylüyor. Ama aslında tüm yetki bir kişide. Sayın Erdoğan; İşte o nedenle, ben de bizzat sana seslenmek istiyorum. Gel, bu konunun üzerindeki tüm tartışmaları kaldıralım. Bu kapanmış yaranın üzerinde, vicdansızca tepinerek kadınların en helal haklarını yeniden tartışmaya açmayalım.

Gel bu meseleyi Türkiye’nin gündeminden sonsuza dek çekip çıkartalım. Gel, milletimizin tamamını kapsayacak, Gazi Meclis’imizin bir bütün olarak arkasında dimdik duracağı, Türkiye’ye yakışır bir düzenleme yapalım. Eğer, ‘Benim bir ajandam var, bunu değiştirmem.’ demiyorsan; eğer, ‘Bizim bir metnimiz var, noktasına bile dokundurtmam’ demiyorsan; eğer, ‘Ben siyasi rant peşindeyim, bu pastayı kimseye yedirtmem” demiyorsan; gerçekten samimiyetle ortak akıl arıyorsan, gerçekten meseleyi, mutabakatla çözme niyetindeysen; gerçekten giderayak kadınlara bir faydan dokunsun istiyorsan hadi buyur. Ben varım, İYİ Parti olarak, biz varız” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, başörtüsüne anayasal güvence sağlayan Anayasa değişikliği teklifine ilişkin, “Sayın Erdoğan; gel, milletimizin tamamını kapsayacak, Gazi Meclis’imizin bir bütün olarak arkasında dimdik duracağı, Türkiye’ye yakışır bir düzenleme yapalım” dedi.

‘YÖNETENLERİN KÖTÜ OLMASI DEVLETİ KÖTÜ YAPMAZ’

Akşener, her ayı büyüyen bir belirsizlikle tamamladıklarını vurgulayarak, “Buna yol açanlar ise günü sefa içinde geçiriyorlar. Beceriksizliklerine yepyeni masallar uyduruyorlar. Bu düzen Türk milletine layık bir düzen midir? Sayın Erdoğan bu düzeni milletin iyiliği için değil, kendi koltuğunu korumak için kurdu. Bay kriz ve arkadaşları kerim devlet anlayışından nasibi alamayan bir zihniyetle millet iradesini ipotek altına almaya çalışıyorlar. Devlet ile millet arasındaki kutsal bağı aşındırıyorlar. Devletimizi, milletimize karşı adeta bir zulüm aparatı olarak kullanıyorlar. Yönetenlerin zalim olması devleti zalim yapmaz. Yönetenlerin kötü olması devleti kötü yapmaz.

Güzel ülkemizde duvarlar adalete karşı örülüyor. Yollar zulüm ve baskı için döşeniyor. Devletimizi adalete yabancı bir iktidar yönetiyor. AK Parti kendisini devlet sanıyor. İktidar algıyı yönettiği için internet sitelerine sipariş haber yaptırmak istiyor. Gerçekleri haykıran sesleri kesmeye çalışıyor. ‘Dezenformasyonla mücadele’ adı altında istibdat yasasını hayata geçirmekten geri duramıyor. İktidarın beslediği bir avuç şımarık lüks, şatafat içinde gününü gün ediyor. Yandaşlar, haramiler, mafyalar, simsarlar devletin etrafında akbabalar gibi dört dönüyor. Saray danışmanları milletimizin hakkını yiyor. Biz bu harami düzene karşıyız. Bu kirli zihniyete karşıyız” diye konuştu.

Etiketler: Meral Akşener
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

En iyi karalamalar yarışmayla belirlenecek

Sonraki Haber

Erdoğan’dan seçim tarihi açıklaması

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Işıkhan: İşsizliği daha aşağı çekmek için yeni politika araçlarını devreye alıyoruz
Politika

Çalışma hayatında yeni dönem: Bakan Işıkhan’dan “yeni nesil çalışma modelleri” açıklaması

6 Ekim 2026
AK Parti'li Zengin: Görüntüyü çeken ve paylaşanlar yaptırımla karşılaşacaktır
Politika

Özlem Zengin’den Mersin operasyonu görüntüleri için açıklama

6 Ekim 2026
Bakan Çiftçi, Avusturyalı mevkidaşı Karner ile bir araya geldi
Politika

Bakan Çiftçi, Avusturyalı mevkidaşı Karner ile bir araya geldi

6 Ekim 2026
Bakan Uraloğlu, 'ulaştırma koridorları' konulu konferans verdi
Politika

Bakan Uraloğlu, ‘ulaştırma koridorları’ konulu konferans verdi

6 Ekim 2026
Bakan Fidan, BM Genel Sekreteri Libya Özel Temsilcisi'ni kabul etti
Politika

Bakan Fidan, BM Genel Sekreteri Libya Özel Temsilcisi’ni kabul etti

6 Ekim 2026
COP31 Başkanı Kurum: Tuvalu’nun sesini Antalya’ya taşıyacağız
Politika

COP31 Başkanı Murat Kurum: “Tuvalu’nun sesini Antalya’ya taşıyacağız”

6 Ekim 2026
Sonraki Haber
Erdoğan'dan seçim tarihi açıklaması

Erdoğan'dan seçim tarihi açıklaması

En Güncel Haberler

Ankara'da uygulama noktasında polise ateş açıldı: 1 şehit
Yerel Haberler

Ankara’da uygulama noktasında polise ateş açıldı: 1 şehit

7 Ekim 2026
İzmir'in 5 ilçesinde kaçakçılık operasyonu: 1 gözaltı
Yerel Haberler

İzmir’in 5 ilçesinde kaçakçılık operasyonu: 1 gözaltı

7 Ekim 2026
Birlikte alkol aldığı arkadaşını bıçakladı
Yerel Haberler

Birlikte alkol aldığı arkadaşını bıçakladı

7 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Çorum’da otomobil ile cip çarpıştı: 4 ölü, 1 ağır yaralı

7 Ekim 2026
Yaşam

Bakanlıktan kimyasal risk taşıyan masa tenisi takımı için yasak kararı

6 Ekim 2026
Yaşam

Hatay’da ak pelikanların geçişi seyirlik manzara oluşturdu

6 Ekim 2026
Yaşam

Seyir halindeki cenaze nakil aracından yola tabut düştü

6 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Kütahya'da ahırda yangın: 1 ölü

Kütahya’da ahırda yangın: 1 ölü

- Haberton
7 Ekim 2026

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, ahırda çıkan yangında Hamza Dayan (76) ile 5 küçükbaş hayvan öldü. Yangın, saat 16.00 sıralarında ilçeye bağlı...

Gençlerde kanser vakaları artıyor mu? Dünya Kanser Araştırma Fonu yeni verileri açıkladı

Anayasa ve şehircilik kesişiminde kamusal alan: Haklar, sınırlar ve yetkiler

Filizlenmiş patates yenir mi? Ne zaman atılmalı?

Şarj aletini prizde bırakanlar dikkat: Telefon bağlı olmasa bile elektrik harcıyor mu?

Güncel Haber

Çorum'da otomobil ile cip çarpıştı: 4 ölü, 1 ağır yaralı

Çorum’da otomobil ile cip çarpıştı: 4 ölü, 1 ağır yaralı

7 Ekim 2026
Ankara'da uygulama noktasında polise ateş açıldı: 1 şehit

Ankara’da uygulama noktasında polise ateş açıldı: 1 şehit

7 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton