23 Ekim 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Kültür ve Sanat - Limak Holding, 50’nci yılını Ankara’da özel bir geceyle kutladı

Limak Holding, 50’nci yılını Ankara’da özel bir geceyle kutladı

Haberton - Haberton
23 Ekim 2026
- Kültür ve Sanat
Okuma Süresi:8 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

1976 yılında kurulan Limak Holding, 50’nci kuruluş yıl dönümünü Ankara Congresium’da düzenlenen özel bir geceyle kutladı.

Şirketin yarım asırlık gelişimini anlatan belgeselin gösterildiği gecede, dünyaca ünlü tenor Murat Karahan ve Limak Filarmoni Orkestrası’nın ‘Zamansız Eserler’ konseri, yapay zeka destekli sahne gösterileriyle izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

İnşaattan enerjiye, turizmden çimento ve teknolojiye uzanan farklı sektörlerde bugün üç kıtada 14 ülkede 50 bine yakın çalışanıyla faaliyet gösteren Limak Holding, 50’nci kuruluş yıl dönümünü Ankara’da düzenlenen etkinlikle kutladı. Limak Holding Kurucu Başkanları Nihat Özdemir ve Sezai Bacaksız, Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serhan Bacaksız ile Yönetim Kurulu Üyeleri Batuhan Özdemir ve Serdar Bacaksız’ın ev sahipliğinde gerçekleşen geceye, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile iş, bürokrasi, sanat ve medya dünyasından çok sayıda davetli katıldı. Çağdaş sanatçı Melis Binay’ın Limak’ın 50’nci yılı için hazırladığı ‘Geleceğe Açılan Kapılar’ sergisiyle başlayan programda, şirketin kuruluşundan bugüne uzanan gelişimini ve farklı coğrafyalarda hayata geçirdiği projeleri anlatan belgeselin gösterimi yapıldı.

Ardından Jülide Ateş’in moderatörlüğünde kurucu başkanlar ve yeni kuşak yönetimin katıldığı özel bir söyleşi gerçekleştirildi. Gecenin sonunda ise Murat Karahan ve Limak Filarmoni Orkestrası, Türk müziğinin unutulmaz eserlerini seslendirdikleri ‘Zamansız Eserler’ konseriyle başkent seyircisinden büyük alkış aldı.

Kuruculardan yeni kuşağa Limak’ın 50 yıllık birikimi

Jülide Ateş’in moderatörlüğünde kurucu başkanlar ve ikinci kuşak yönetimin katıldığı bir söyleşi gerçekleştirildi. Nihat Özdemir ve Sezai Bacaksız, 1976 yılında başlayan ortaklıklarının yıllar içinde nasıl uluslararası bir şirketler grubuna dönüştüğünü anlatırken, yeni kuşak yönetim Limak’ın geleceğine ilişkin hedeflerini paylaştı. Söyleşide, Türkiye’de başlayan yatırımların farklı sektörlere ve uluslararası pazarlara taşınması, büyük ölçekli projelerle kazanılan deneyim ve şirketin kurumsal yapısının gelişimi üzerinde duruldu. Limak’ın gelecek hedefleri değerlendirilirken sürdürülebilirlik, dijital dönüşüm ve toplumsal fayda gündeme gelen başlıklar arasında yer aldı.

Nihat Özdemir: Bu büyük aileyi geleceğe taşımaya devam edeceğiz

Limak Holding Kurucu Başkanı Nihat Özdemir, Limak’a özel hazırlanan belgesel ile geçmişe duygu dolu bir yolculuk yaptıklarını söyleyerek, “Yarım asra sığan o anları izlerken insan geride kalan her günü, her emeği hatırlıyor. İnanın, tarif edilemez bir gurur ve derin bir minnet hissediyorum. Bizler 50 yıl önce Sezai Bey’le bu yola çıkarken sadece bir şirket kurmadık. Sağlam bir kültürü ve yılmayan, umutsuzluğa düşmeyen bir ruhu inşa ettik. Genç arkadaşlarım konuşmalarında bize ‘kökler’ diyor. Evet, o fidanı toprağa diken, ilk can suyunu veren bizleriz. Ama bugün bu salona baktığımda, o köklerin üzerinde yükselen, sınırları aşan ve ufkumuzu genişleten devasa bir kanat çırpışını, büyük bir vizyonu görüyorum. Bir şirketi büyük yapan binalar, makineler ya da devasa projeler değildir. Bir şirketi asıl büyük yapan onun ruhudur, değerleridir ve en büyük hazinesi itibarı olan insan kaynağıdır. Limak isminin arkasındaki asıl güç, her sabah işine, şantiyesine heyecanla gelen, bu kurumu kendi evi gibi hisseden, azimle ve tutkuyla çalışan mesai arkadaşlarımızdır. Bizler 50 yıldır ülkemizin kalkınma yolculuğuna yüreğimizi koyduk. Dolayısıyla bu 50 yıllık başarı hikayesi, sadece bizim, yani köklerin değil, gece gündüz demeden emek veren on binlerce yol arkadaşımızın, yani kanatlarımızın hikayesidir. Bu muazzam yolculuklarda bizlere inanan, omuz veren herkese şükranlarımı sunmak istiyorum” dedi.

Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü; “Buna ülkemize ve milletimize hizmet etme yolunda, bizlere rehberlik eden kamu yönetimimize ve kamu bürokrasimize, yarım asırdır yanımızda duran, gücümüze güç katan iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize ve finans kuruluşlarımıza; bu büyük ailenin her bir ferdine, huzurlarınızda tek tek teşekkür ediyorum. Sizlerin sayesinde bizler bu güveni inşa ettik, inşa etmeye de devam ediyoruz. Geride bıraktığımız 2026 boyunca, 50’nci yılı birbirinden anlamlı etkinliklerle kutladık. Ancak bu yıl bizim için asıl değerli kılan, sadece kutlamalar yapmak olmadı. Biz 2026 yılını, Limak’ın bir sonraki 50’nci yılını tasarladığımız, yarınlarını kurguladığımız bir dönüm noktası olarak gördük. Kimileri 50 yılın bir yolun sonu ya da bir dinlenme durağı olarak görebilir. Oysa bizim için durum çok farklı. Şimdi önümüzde yepyeni bir ufuk, yenilenmiş bir vizyon, bir hedef var. Limak’ın ikinci 50 yılı. Bu yeni dönem, dijitalleşen dünyada, sürdürülebilir bir gelecekte sınır tanımayan hayallerimizde imzamızı çok daha derinlere attığımız bir dönem olacak. Sezai Bey’le attığımız o ilk adımın, bugün dev bir yürüyüşe dönüştüğünü görmek, hayattaki en büyük gurur ve mutluluğudur. Arkamızda 50 yıldır sağlam köklerimiz, yanımızda çalışanlarımız ve dostlarımızın güveni var. Bu yüzden ikinci yılımıza bakarken, içimizin rahat olduğunu bilmenizi isterim. Birlikte hayal kurmaya, yeni başarılı hikayeleri yazmaya ve bu büyük aileyi geleceğe taşımaya devam edeceğiz. Emekleriniz, sadakatiniz, güveniniz ve güzel yol arkadaşlarınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, iyi ki bu büyük hikayeyi birlikte yazıyoruz. Hepinize saygılarımı sunuyorum.”

Ebru Özdemir: Geleceğin Limak’ını bugünden inşa ediyoruz

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir de şirketin ikinci 50 yılına hazırlanırken uluslararası büyüme stratejisini değişen küresel koşullar doğrultusunda ele aldıklarını belirterek şunları söyledi: “50 yıl, bir şirket için çok kıymetli bir birikim. Limak’ın bugün ulaştığı noktada kurucularımızın cesareti, farklı sektörlerde kazandığımız deneyim ve on binlerce çalışma arkadaşımızın emeği var. Ancak böylesine güçlü bir geçmişe sahip olmak, gelecekte de başarılı olacağımızın tek başına garantisi değil. Dünya çok hızlı değişiyor. Teknoloji, sürdürülebilirlik, enerji dönüşümü ve küresel ekonomide yaşanan gelişmeler, şirketlerin iş yapış biçimlerini yeniden şekillendiriyor. Biz de Limak’ın önümüzdeki 50 yılını planlarken bu değişimi doğru okumaya ve geleceğin ihtiyaçlarına bugünden hazırlanmaya odaklanıyoruz. Üç kıtada edindiğimiz deneyim, bize önemli bir uluslararası perspektif kazandırdı. Şimdi bu birikimi yeni teknolojilerle, daha verimli iş modelleriyle ve sürdürülebilir yatırımlarla ileri taşımak istiyoruz. Ancak bizim için büyümenin anlamı yalnızca daha fazla yatırım yapmak ya da yeni pazarlara açılmak değil. Faaliyet gösterdiğimiz ülkelerde nasıl bir iz bıraktığımız, insanlara hangi fırsatları sunduğumuz da bu başarının önemli bir parçası. Türkiye’nin Mühendis Kızları ve Global Engineer Girls programlarıyla genç kadınların mühendislik eğitimine ve iş hayatına katılımını destekliyoruz. Kadınların güçlenmesini ve gençlerin potansiyellerini gerçekleştirebilmesini, daha kapsayıcı ve sürdürülebilir bir geleceğin temel koşullarından biri olarak görüyoruz. Kültür ve sanata yaptığımız yatırımlar da toplumla kurduğumuz ilişkinin önemli bir boyutu. Bugün Ankara’da 50’nci yılımızı kutlarken geleceğe dair sorumluluklarımızı da konuşuyoruz. Hedefimiz, Limak’ı yalnızca uluslararası ölçekte büyüyen değil, değişime uyum sağlayan, yeni fikirler geliştiren ve faaliyet gösterdiği toplumlara kalıcı katkı sunan bir yapı olarak gelecek kuşaklara taşımak.”

Limak’ın yarım asırlık yolculuğu tarihi kapılara yansıdı

Çağdaş sanatçı Melis Binay’ın Limak’ın 50’nci yılına özel hazırladığı ‘Geleceğe Açılan Kapılar’ sergisi, tarihi ahşap kapılar üzerinde yeniden yorumlanan Limak projeleriyle gecenin dikkat çeken çalışmalarından biri oldu. Barselona’daki tarihi yapılardan çıkarılan, yüz yılı aşkın geçmişe sahip ahşap kapıları sanat eserlerine dönüştüren Binay, Limak’ın farklı coğrafyalarda gerçekleştirdiği projeleri bu yüzeylerde yeniden yorumladı. Havalimanları, köprüler, enerji ve altyapı yatırımları ile ulaşım projelerinden izler taşıyan eserlerin yer aldığı sergi, davetlilerden büyük ilgi gördü.

Türk müziğinin klasiklerine filarmonik yorum

Ankara Congresium’da düzenlenen gecenin finaline, Türk müziğinin unutulmaz eserlerini teknolojiyle buluşturan ‘Zamansız Eserler’ konseri damga vurdu. Dünyanın önde gelen opera sahnelerinde 40’tan fazla eserde başrol üstlenen tenor Murat Karahan, Limak Vakfı tarafından 2017 yılında kurulan Limak Filarmoni Orkestrası eşliğinde sahne aldı. Şef Hasan Niyazi Tura yönetimindeki orkestra, Zeki Müren, Yıldırım Gürses, Hacı Arif Bey ve Selahattin Altınbaş gibi Türk müziğinin önemli isimlerinin eserlerini özel düzenlemelerle yorumladı. Karahan’ın güçlü yorumuyla hayat bulan ‘Duydum ki Unutmuşsun’, ‘Veda Busesi’, ‘Gurbet’ ve ‘Senede Bir Gün’ gibi Türk müziğinin unutulmaz eserleri seslendirildi.

‘Nazende Sevgilim’ gibi eserlerin de hep bir ağızdan söylendiği gecede, ‘Köçekçe’ ve ‘Senfonik Poem’ performanslarıyla Limak Filarmoni Orkestrası sanatseverlerden büyük beğeni topladı. Konserin dikkat çekici anlarından biri, ‘Gökyüzünde Yalnız Gezen Yıldızlar’ seslendirilirken yaşandı. Limak’ın 50. yıl dönümüne özel hazırlanan dijital sanat eseri, müzikle eş zamanlı olarak sahneye yansıtıldı. ‘Nihavend Longa’da ise şef Hasan Niyazi Tura ile bu performansa özel olarak yapay zeka teknolojisiyle geliştirilen dijital şefin orkestrayı birlikte yönetmesi gecenin öne çıkan anlarından biri oldu.

‘Manolya’ ve ‘Yaralı Gönül’ gibi eserlerin de seslendirildiği gecede, Karahan’ın güçlü yorumu ve Limak Filarmoni Orkestrası’nın performansı izleyiciler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Etiketler: Abdulkadir UraloğluAnkaraSergiTeknolojiTürkiyeYapay Zeka
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Yükseköğretim mezunlarında beyin göçü oranı arttı

Sonraki Haber

Hastanede şifa dağıtan doktor, minderde madalya için ter döküyor

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Osmanlı ve Anadolu'nun çeyiz mirası Abu Dabi'de tanıtıldı
Kültür ve Sanat

Osmanlı ve Anadolu’nun çeyiz mirası Abu Dabi’de tanıtıldı

23 Ekim 2026
Beyaz’la Joker, bu akşam Kanal D’de
Kültür ve Sanat

Beyaz’la Joker, bu akşam Kanal D’de

23 Ekim 2026
Tuzla’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Edis sahne alacak
Kültür ve Sanat

Tuzla’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Edis sahne alacak

23 Ekim 2026
Gurbet Kuşları'ndan Tavşan İmparatorluğu'na: Altın Portakal’ın unutulmaz yolculuğu
Kültür ve Sanat

Gurbet Kuşları’ndan Tavşan İmparatorluğu’na: Altın Portakal’ın unutulmaz yolculuğu

23 Ekim 2026
Çanakkale Troya'da 2 bin 800 yıllık kemik flüt ve 4 bin 500 yıllık idol başı bulundu
Kültür ve Sanat

Troya’da 160 yıllık kazı tarihinde bir ilk! 2 bin 800 yıllık kemik flüt ve nadir idol başı bulundu

22 Ekim 2026
Cumhuriyet'in 103'üncü yılı, Türk dünyasının ortak sesiyle kutlanıyor
Kültür ve Sanat

Cumhuriyet’in 103’üncü yılı, Türk dünyasının ortak sesiyle kutlanıyor

22 Ekim 2026
Sonraki Haber
Hastanede şifa dağıtan doktor, minderde madalya için ter döküyor

Hastanede şifa dağıtan doktor, minderde madalya için ter döküyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

En Güncel Haberler

Pendik'te hafriyat kamyonu eczaneye daldı; yaralılar var -1
Yerel Haberler

Pendik’te hafriyat kamyonu eczaneye daldı; yaralılar var -1

23 Ekim 2026
Gaziantep’te devrilen otomobilin sürücüsü öldü
Yerel Haberler

Gaziantep’te devrilen otomobilin sürücüsü öldü

23 Ekim 2026
Garanti BBVA’dan 400 milyon euroluk DPR işlemi
İş Dünyası

Garanti BBVA’dan 400 milyon euroluk DPR işlemi

23 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Kuşadası’nın su altı güzellikleri, dalış tutkunlarının ilgisini çekiyor

23 Ekim 2026
Yaşam

MESEM’de öğrencilere sahte staj organize ederek dolandırıcılık yapan 22 şüpheli tutuklandı

23 Ekim 2026
Yaşam

Zemininde çatlak ve çökme meydana gelen binada inceleme sürüyor

23 Ekim 2026
Yaşam

Zeytinburnu’nda yağ aldırma ameliyatında öldü; eşi yanlış müdahale iddiasıyla şikayetçi oldu

23 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Mustafa Çiftçi'den Zonguldak'taki maden faciasına ilişkin açıklama

Mustafa Çiftçi’den Zonguldak’taki maden faciasına ilişkin açıklama

- Haberton
23 Ekim 2026

Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesindeki kömür madeninde meydana gelen metan parlamasında ilk belirlemelere göre 2 işçi hayatını kaybetti, 5...

Zihnimiz bizi nasıl yanıltıyor? Günlük hayatta fark etmeden yaptığımız 12 düşünme hatası

Gürültü yapan komşuya karşı sessiz kalmayın! Apartmanda bu haklarınız var: Şikâyet nereye yapılır?

Kış yaklaşırken evlerde sessiz tehlike! Karbonmonoksit zehirlenmesine karşı 7 kritik önlem

Türkiye’de araştırma görevlisi olmak neden zorlaştı? Akademik kariyerde kadro, maaş ve gelecek kaygısı büyüyor

Güncel Haber

Kuşadası’nın su altı güzellikleri, dalış tutkunlarının ilgisini çekiyor

Kuşadası’nın su altı güzellikleri, dalış tutkunlarının ilgisini çekiyor

23 Ekim 2026
Pendik'te hafriyat kamyonu eczaneye daldı; yaralılar var -1

Pendik’te hafriyat kamyonu eczaneye daldı; yaralılar var -1

23 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton