6 Eylül 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Kültür ve Sanat - 800 kişilik Bilfen Filarmoni Orkestrası, Levent Yüksel ile konser verdi

800 kişilik Bilfen Filarmoni Orkestrası, Levent Yüksel ile konser verdi

Haberton - Haberton
10 Haziran 2026
- Kültür ve Sanat
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Türkiye'de ilköğretim düzeyindeki öğrencilerinden kurulan Bilfen Filarmoni Orkestrası ve Korosu, Türk pop müziğinin efsane ismi Levent Yüksel ile aynı sahneyi paylaştı.

Volkswagen Arena'da gerçekleşen geleneksel yıl sonu konserinde sahne alan 800 kişilik orkestra ve koro, sergiledikleri performansla geceye damgasını vurdu. Levent Yüksel'in hafızalara kazınan şarkılarına enstrümanları ve sesleriyle eşlik eden öğrenciler, izleyicilerden büyük alkış aldı.

2025-2026 eğitim öğretim yılının sona ermesine sayılı günler kala sahneye çıkan Bilfenli öğrenciler, Levent Yüksel'in sevilen şarkılarına, enstrümanları ve koro yorumlarıyla eşlik etti. 'Bu Gece Son', 'Yas', 'Beni Bırakın', 'Tuana', 'Med Cezir' ve 'Dedikodu' gibi Türk pop müziğinin klasikleşmiş eserleri; genç müzisyenlerin yorumlarıyla izleyicilerle buluştu.

Bilfen Filarmoni Orkestrası öğrencileri; ünlü sanatçıya keman, gitar, flüt, çello ve klarnetleri ile eşlik etti. Daha önceki yıllarda Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Kenan Doğulu, Teoman, Emma Shapplin, Sertab Erener, Enrico Macias, Nilüfer, Candan Erçetin, Kubat, Murat Karahan, Aşkın Nur Yengi ve Murat Boz gibi birçok isimle aynı sahneyi paylaşan Bilfen Filarmoni Orkestrası ve Korosu; bu seneki performanslarıyla da izleyenleri büyüledi. Gecenin orkestra şefliğini ise Bilfen Müzik Öğretmeni Atilla Azizi üstlendi.

Yüksel: Benim İçin İnanılmaz Duygusal, Çok Onurlu Ve Gururlu Bir Deneyim Oldu

Bilfen Filarmoni Orkestrası ve Korosu ile olmaktan büyük bir gurur duyduğunu belirten Levent Yüksel, sahnede yaptığı konuşmada bu organizasyonun kendisi için bir ilk olduğunu dile getirdi. Yüksel, "Kariyerim boyunca daha önce farklı senfoni ve filarmoni orkestralarıyla yan yana geldim, çok büyük sahnelerde şarkılarımı söyledim ancak ilk kez tamamı öğrencilerden, gencecik çocuklardan oluşan tam 800 kişilik devasa bir filarmoni orkestrasıyla aynı sahneyi paylaşıyorum. Hem bu kadar kalabalık hem de yaşları bu kadar küçük bir ekibin sahnedeki o profesyonel duruşu, enerjisi ve yeteneği gerçekten vurucu ve büyüleyici. Bu benim için inanılmaz duygusal, çok onurlu ve gururlu bir deneyim oldu. Bilfen'de görev yapan 100'ü aşkın müzik öğretmeninin bu gecede çok büyük emeği var. Kesinlikle Türkiye'de ilk ve tek. Böyle bir projede yer almak, sanat hayatımın en anlamlı anılarından biri oldu. Müzik; sadece sahnede değil, eğitimle birleşince gerçek anlamını buluyor" dedi.

Kayatürk: Türkiye'nin İlk Ve Tek Flarmoni Orkestrası

Bilfen İlköğretim Kurumları Genel Müdür Yardımcısı Nurşen Kayatürk, "800 öğrencimiz kuliste sahneye çıkmayı bekliyor. Biz eğitim programımızın yanı sıra her bir öğrencimize enstrüman eğitimi veriyoruz. Dolayısıyla öğrenciler bir enstrüman aleti çalarak mezun oluyor. Bu sebeple çok güçlü bir filarmoni orkestramız var. Türkiye'nin ilk ve tek filarmoni orkestrası ve bu orkestraya yüzlerce öğrenci şarkılarıyla eşlik ediyor. Her yıl geleneksel olarak yıl sonu gösterisi yapıyoruz. Şimdiye kadar çok ünlü sanatçılarla sahne aldılar. Bu akşam Levent Yüksel ile sahne alacaklar. Levent Yüksel son yıllarda senfonik şarkılardan oluşan konserler veriyor. Motivasyon kaynağımız o oldu, öğrencilerimiz o parçaları öğrendiler, zevkle çaldılar. Dün prova yaptık enerjisi, sinerjisi çok yüksekti. Bugün sahne almak için heyecanlar bekliyorlar. 3 bine yakın velimiz burada tüm öğretmenleri onları izleyecek. Ümit ediyorum anılarından çok güzel yer edecek güzel bir konser olsun" diye konuştu.

Azizi: Enstürman Eğitimine 4'Üncü Sınıftan İtibaren Başlıyoruz

Bilfen Müzik Öğretmeni Atilla Azizi ise "Levent Yüksel ile konser vereceğimizi öğrencilere söylediğimde çok heyecanlandılar. Birçok öğrenci parçalarını ezbere biliyordu. Aylar süren çalışmanın ardından bu gece bizi çok güzel bir konser bekliyor. Öğrencilerin gelişimini görmek bizi çok mutlu ediyor. Biz enstrüman eğitimine 4'üncü sınıftan itibaren başlıyoruz. 6 ve 7'nci sınıfta orkestramıza dahil oluyorlar. Onlarla bu projeyi hayata geçirmek çok gurur verici" ifadelerini kullandı.

Vural: Çok Heyecanlı Ve Gururluyum

Orkestrada yer alarak keman çalan 7'nci sınıf öğrencisi Zeynep Vural, "3 yıldır orkestradayım, 4 yıldır keman çalıyorum. Bilfen'de keman çalmaya başladım ve öğretmenlerim sayesinde de çok sevdim. Kemana zaten ilgim vardı evde çalışarak tekrar ederek kendimi geliştirdim. Levent Yüksel ile aynı sahneyi paylaşacağımız için çok mutluyuz. Biraz stresliyim ama heyecanım o duyguyu bastırıyor. Kendimi çok şanslı hissediyorum. Bütün yıl çok çalıştık en sevdiğim parçaları ‘Ya Sonra’ ve ‘Med Cezir’. İkisinin de sözlerine ve notalarına bayılıyorum. Çok güzel bir gece olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Özge: Müziği Asla Bırakmayacağım

Can Özge ise "4 yıldır klasik gitar çalıyorum, 3 yıldır orkestradayım. 4 buçuk yaşımda bateri çalışmaya başladım ve müzikle öyle tanıştım. Öğretmenlerim her zaman yardımcı oluyor orkestra çok ilgimi çekiyor. Levent Yüksel çok değerli bir sanatçı hem heyecanlı hem de stresliyim. Mutluluk ve gurur stresimi bastırıyor. Müziği asla bırakmayacağım hep hayatımda olacak" dedi.

Etiketler: EğitimKonserTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Altından yol geçen mahalle konağı farklı mimari yapısıyla ilgi görüyor

Sonraki Haber

Sanal medyada veri paylaşımı dijital hapishaneye dönüşüyor

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Çanakkale Kültür Yolu Festivali'nde Koreli müzik grubu Türkçe şarkılar seslendirdi
Kültür ve Sanat

Çanakkale Kültür Yolu Festivali’nde Koreli müzik grubu Türkçe şarkılar seslendirdi

6 Eylül 2026
Daha 17’de Aras, gerçeğin peşinde
Kültür ve Sanat

Daha 17’de Aras, gerçeğin peşinde

6 Eylül 2026
Haysiyet’ten ‘Sivas’ın Yolları’ türküsü eşliğinde tanıtım: İzleyicilerden tam not aldı
Kültür ve Sanat

Haysiyet’ten ‘Sivas’ın Yolları’ türküsü eşliğinde tanıtım: İzleyicilerden tam not aldı

6 Eylül 2026
Antalya’da 1700 yıllık Roma Hamamı yıllara meydan okuyor
Kültür ve Sanat

Antalya’da 1700 yıllık Roma Hamamı yıllara meydan okuyor

6 Eylül 2026
Yenişehir'de sahne alan Cengiz Kurtoğlu'na yoğun ilgi
Kültür ve Sanat

Yenişehir’de sahne alan Cengiz Kurtoğlu’na yoğun ilgi

6 Eylül 2026
İzmir Enternasyonal Fuarı 95'inci kez kapılarını açtı
Kültür ve Sanat

İzmir Enternasyonal Fuarı 95’inci kez kapılarını açtı

5 Eylül 2026 - Güncellenme Tarihi 6 Eylül 2026
Sonraki Haber

Sanal medyada veri paylaşımı dijital hapishaneye dönüşüyor

En Güncel Haberler

Kayserispor, Murat Cem Akpınar'ı kadrosuna kattı
Spor Haberleri

Kayserispor, Murat Cem Akpınar’ı kadrosuna kattı

6 Eylül 2026
Çanakkale Kültür Yolu Festivali'nde Koreli müzik grubu Türkçe şarkılar seslendirdi
Kültür ve Sanat

Çanakkale Kültür Yolu Festivali’nde Koreli müzik grubu Türkçe şarkılar seslendirdi

6 Eylül 2026
MSB'den açıklama geldi: Girne açıklarında batan yolcu gemisi ile ilgili arama kurtarma çalışmaları devam ediyor
Gündem

MSB’den açıklama geldi: Girne açıklarında batan yolcu gemisi ile ilgili arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

6 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Ölen kız kardeşlerin bahçesindeki fındığın hasadını imece usulü mahalleli yaptı

6 Eylül 2026
Yaşam

Habur Sınır Kapısı’ndan 8 ayda 1 milyondan fazla araç geçiş yaptı

6 Eylül 2026
Yaşam

Kaybolan oğlunun bulunduğunu öğrenen anne sevinçten bayıldı

6 Eylül 2026
Yaşam

Karadeniz’de palamut bolluğu: Ağlar dolu geliyor

6 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Çanakkale’de balıkçılar 1500 kasa sardalya avladı

Çanakkale’de balıkçılar 1500 kasa sardalya avladı

- Haberton
6 Eylül 2026

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde gırgır teknesiyle avlanan balıkçılar, tek seferde 1500 kasa sardalya avladı. Gelibolu ilçesi açıklarında Eğritaş mevkisinde ‘Avcı 35’...

Türk genç nüfusu ve siyasal Katılım: Z kuşağı seçmen profili

Evinizde haberiniz olmadan kimler kayıtlı? Birkaç dakikada kontrol edebilirsiniz

Sonbahar melankolisi: Mevsimsel depresyonu anlama ve yönetme

Türkiye’de tarım ilacı kalıntıları: Meyve ve sebzeler ne kadar güvenli?

Güncel Haber

Kayserispor, Murat Cem Akpınar'ı kadrosuna kattı

Kayserispor, Murat Cem Akpınar’ı kadrosuna kattı

6 Eylül 2026
Ölen kız kardeşlerin bahçesindeki fındığın hasadını imece usulü mahalleli yaptı

Ölen kız kardeşlerin bahçesindeki fındığın hasadını imece usulü mahalleli yaptı

6 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton