6 Temmuz 2026, Pazartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - 78 kişinin öldüğü otel yangını davasında cezalar onandı

78 kişinin öldüğü otel yangını davasında cezalar onandı

Haberton - Haberton
22 Mayıs 2026
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
78 kişinin öldüğü otel yangınında istinaf mahkemesi itirazları reddederek verilen cezaları aynı şekilde onadı

78 kişinin öldüğü otel yangınında istinaf mahkemesi itirazları reddederek verilen cezaları aynı şekilde onadı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Bolu’da 78 kişinin hayatını kaybettiği otel yangını faciasında aralarında otelin sahibi ve belediye yetkililerinin de bulunduğu 32 sanığın yargılandığı davada verilen kararlar, istinafa taşındı.

Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararlarına yönelik yapılan itirazları reddederek verilen cezaları aynı şekilde onadı.

Grand Kartal Otel’de 21 Ocak 2025’te çıkan yangında 78 kişi yaşamını yitirdi, 133 kişi yaralandı. Bolu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde geçen yıl 31 Ekim’de görülen karar duruşmasında tutuklu sanıklar otelin sahibi Halit Ergül, şirketin yönetim kurulu üyeleri Emine Murtezaoğlu Ergül, Elif Aras ve Ceyda Hacıbekiroğlu, otel müdürü Zeki Yılmaz, Gazelle Otel Genel Müdürü Ahmet Demir, otelin muhasebe müdürü Kadir Özdemir, otelin genel müdürü Emir Aras, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener, İtfaiye Müdür Vekili Kenan Coşkun ve itfaiye eri İrfan Acar, 34 çocuğa karşı ‘Olası kastla öldürme’ suçundan 34’er kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Aynı sanıklara ayrıca yangında yaşamını yitiren 44 yetişkin yönünden 44’er kez ‘Olası kastla öldürme’ suçundan 24 yıl 11’er ay hapis cezası verildi.

Otel Çalışanı Ve İl Özel İdaresi Yetkililerine ‘Bilinçli Taksirden’ Ceza

Heyet, ‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan Grand Kartal Otel muhasebe personeli Cemal Özer ve Mehmet Salun’u 22 yıl 3’er ay, Lpg tesisat bakım görevlileri Doğan Aydın ve Muharrem Şen, İş Güvenliği Uzmanı Kübra Demir 21 yıl 4 ay 15’er gün, mutfak personeli Reşat Bölük, otelin teknik görevlileri Tahsin Pekcan ve Hüseyin Özer, denetim şirketi yetkilisi Ali Ağaoğlu, denetim şirketi çalışanı Aleyna Beşinci, kafeyi işleten şirketin yetkilileri İbrahim Polat ve İsmail Karagöz, eski İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Bünyamin Bal, eski İl Özel İdaresi Ruhsat ve Denetim Müdürü Mehmet Özel, İl Özel İdaresi Ruhsat ve Denetim Müdürü Yeliz Erdoğan 21’er yıl, otelin resepsiyon görevlisi Yigithan Burak Çetin 12 yıl, otelin teknik personeli Bayram Ütkü 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

2 Sanık Beraat Etti

Heyet, mutfak personeli Faysal Yaver, iş güvenliği uzmanı Ece Kayacan ve mutfak görevlisi Enver Öztürk’ün beraatine karar verdi. Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, İbrahim Polat, İsmail Karagöz’ün tutuklanmasına, Doğan Aydın hakkında ‘Konutu terk etmeme’ şeklindeki adli kontrol tedbirinin uygulanmasına karar verdi. Ayrıca ‘Olası kast’tan hapis cezası verilen 11 sanık, ‘Yaralama’, ‘Mala zarar verme’ suçlarından çeşitli oranlarda hapse mahkum edildi.

Başsavcılık, İstinafa Başvurdu

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı, verilen cezalara ilişkin Bölge Adliye Mahkemesi Ceza Dairesi Başkanlığı’na sunulmak üzere istinafa başvurdu. İstinaf başvurusunda, ‘Olası kastla öldürme ve yaralama’ suçundan ceza alan Grand Kartal Otel yönetim kurulu üyeleri olan Emine Murtezaoğlu Ergül ile kızları Ceyda Hacıbekiroğlu ve Elif Aras’ın ‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma suçundan’ cezalandırılmalarına karar verilmesi gerektiği belirtildi. Başvuruda ayrıca ‘Olası kastla öldürme ve yaralama suçlarından’ ceza alan otel müdürü Zeki Yılmaz’ın ‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan yargılanması talep edildi.

Beraat Eden 2 Sanık İçin Ceza Talebi

Beraat eden mutfak personeli Faysal Yaver ile İş Güvenliği Uzmanı Ece Kayacan’ın ‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan cezalandırılmasına karar verilmesi gerektiğinin hatırlatıldığı istinaf başvurusunda ayrıca Fqc Global Sertifikasyon Anonim Şirketi yetkilisi Ali Ağaoğlu ve şirket çalışanı Aleyna Beşinci’nin ‘Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan haklarında ceza verilmesi gerektiği belirtildi. ‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan ceza alan eski Bolu İl Özel İdaresi genel sekreteri Sırrı Köstereli, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Bünyamin Bal, İl Özel İdaresi Ruhsat ve Denetim Şube Müdürü Yeliz Erdoğan, eski İl Özel İdaresi Ruhsat ve Denetim Şube Müdürü Mehmet Özel’in de haklarında ‘Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan ceza verilmesi gerektiği ifade edildi.

İstinaf Mahkemesi Kararları Aynı Şekilde Onadı

Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararlara ilişkin yapılan itirazları değerlendirerek kararını verdi. Mahkeme kararında ‘İstinaf başvurusunun esastan reddine’ karar vererek, karara yapılan itirazları da reddedip Bolu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği cezaları aynı şekilde onadı. İstinaf mahkemesi ayrıca tutuklu sanıkların ‘Hükmen tutukluluk hallerine devamına’ karar verdi. İstinaf mahkemesinin ardından dosya Yargıtay’a gidecek.

Etiketler: AydınBoluDenetimİtfaiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Filenin Sultanları, Polonya’yı 3-2 mağlup etti

Sonraki Haber

CHP İstanbul İl Başkanlığı Bahçelievler’de yürüyüş düzenledi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

NATO Genel Sekreteri Rutte: Türkiye'nin haritadaki yeri, coğrafi konumu, liderliği çok önemli
Öne Çıkan

NATO Genel Sekreteri’nden Türkiye mesajı! “NATO’nun en büyük askeri güçlerinden birisiniz”

6 Temmuz 2026
'Casusluk' davasında Ekrem İmamoğlu'ndan sert sözler! 'Hangi somut deliller var?'
Öne Çıkan

‘Casusluk’ davasında Ekrem İmamoğlu’ndan sert sözler! ‘Hangi somut deliller var?’

6 Temmuz 2026
NATO Zirvesi öncesi Ankara'da güvenlik zirvesi! Bakan Çiftçi'den kritik açıklama
Öne Çıkan

NATO Zirvesi öncesi Ankara’da güvenlik zirvesi! Bakan Çiftçi’den kritik açıklama

6 Temmuz 2026
MSB'den NATO Zirvesi öncesi TSK paylaşımı
Öne Çıkan

MSB’den NATO Zirvesi öncesi TSK paylaşımı

6 Temmuz 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Rutte'yi kabul etti
Öne Çıkan

NATO Zirvesi öncesi kritik zirve! Erdoğan ile Rutte bir araya geldi

6 Temmuz 2026
NATO heyetinden Anıtkabir'e ziyaret
Öne Çıkan

NATO heyetinden Anıtkabir’e ziyaret

6 Temmuz 2026
Sonraki Haber
CHP İstanbul İl Başkanlığı Bahçelievler'de yürüyüş düzenledi

CHP İstanbul İl Başkanlığı Bahçelievler'de yürüyüş düzenledi

En Güncel Haberler

Fenerbahçe, Galatasaray ve Emlak Konut Kadınlar Euroleague'de mücadele edecek
Spor Haberleri

Fenerbahçe, Galatasaray ve Emlak Konut Kadınlar Euroleague’de mücadele edecek

6 Temmuz 2026
Rusya dönüşünde, Alman sevgilisini evde ölü buldu
Yerel Haberler

Rusya dönüşünde, Alman sevgilisini evde ölü buldu

6 Temmuz 2026
Su kuyusunda ölü bulundu
Yerel Haberler

Su kuyusunda ölü bulundu

6 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Makam aracındaki bayrağı öptü, Vali Polat bayrak hediye etti

6 Temmuz 2026
Yaşam

Iğdır’da kuvvetli rüzgarda caminin çatısı uçtu

6 Temmuz 2026
Yaşam

Fethiye Körfezi’ndeki dip çamuru, Çin’den getirilen gemi ile temizlenecek

6 Temmuz 2026
Yaşam

Yarının Köyleri dijital merkezlerinde yaz eğitimleri başlıyor

6 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Bursa'da korkutan yangın! Çöplükte başladı, çalılık alana sıçradı

Bursa’da korkutan yangın! Çöplükte başladı, çalılık alana sıçradı

- Haberton
6 Temmuz 2026

Bursa'nın İznik ilçesinde çöplükte çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede çalılık alana sıçradı. Yangına karadan ve havadan müdahale edilirken, alevler...

Tatil fiyatları neden her yıl rekor kırıyor? Daha ucuza tatil yapmanın 10 etkili yolu

Yapay zekâya en çok sorulan sorular ortaya çıktı! Milyonlarca kişi aynı konuları merak ediyor

Evde kötü koku neden oluşur? Kokunun kaynağını bulmadan çözüm mümkün değil!

Adet düzensizliği neden olur? Hangi belirtiler ciddiye alınmalı?

Güncel Haber

Fenerbahçe, Galatasaray ve Emlak Konut Kadınlar Euroleague'de mücadele edecek

Fenerbahçe, Galatasaray ve Emlak Konut Kadınlar Euroleague’de mücadele edecek

6 Temmuz 2026
Makam aracındaki bayrağı öptü, Vali Polat bayrak hediye etti

Makam aracındaki bayrağı öptü, Vali Polat bayrak hediye etti

6 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton