3 Temmuz 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - 7 işçinin öldüğü fabrika yangında tutuklanan 7 belediye görevlisinden 2’sine tahliye

7 işçinin öldüğü fabrika yangında tutuklanan 7 belediye görevlisinden 2’sine tahliye

Haberton - Haberton
3 Temmuz 2026
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
7 işçinin öldüğü fabrika yangında tutuklanan 7 belediye görevlisinden 2'sine tahliye

7 işçinin öldüğü fabrika yangında tutuklanan 7 belediye görevlisinden 2'sine tahliye

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde 7 işçinin hayatını kaybettiği kozmetik fabrikasındaki yangına ilişkin yürütülen soruşturmada tutuklanan 7 belediye görevlisinden eski Zabıta Müdürü Cengiz Taşdemir ile Zabıta Müdür Vekili Nizamettin Balcı, avukatlarının itirazı üzerine adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Dilovası ilçesi Mimar Sinan Mahallesi Mimar Sinan Caddesi'ndeki kozmetik fabrikasında, geçen yıl 8 Kasım'da saat 09.00 sıralarında yangın çıktı. Yangında Şengül Yılmaz (55), Tuğba Taşdemir (18), Nisa Taşdemir (17), Cansu Esetoğlu (16), Esma Gikan (65), Hanım Gülek (65) ve Tuncay Yıldız (48) hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında, aralarında iş yeri sahiplerinin de bulunduğu 8 kişi tutuklandı, Dilovası Belediye Başkan Yardımcısı N.T, Zabıta Müdür Vekili N.B. ve 3 zabıta personeli görevinden uzaklaştırıldı. Fabrika sahiplerinden olan ve tutuklu bulunduğu cezaevinde kalp krizi geçiren Kurtuluş Oransal, kaldırıldığı hastanede 30 Kasım’da hayatını kaybetti.

İkinci Duruşmada Tahliye Kararları

Yangına ilişkin aralarında şirket yetkililerinin de bulunduğu 8'i tutuklu, 2'si firari 16 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması 24 Mart'ta yapıldı. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Ravive Kozmetik'in yetkilileri Altay Ali ve İsmail Oransal'ı Marmara Ereğlisi'nde yakalandıkları eve götüren tutuklu sanık Onay Yürüklü'nün tahliyesine karar verdi. Davanın 22 Mayıs'taki ikinci duruşmasında ise tutuklu Aleyna Oransal, Ünal Aslan ve Güven Demirbaş'ın tahliyesine, diğer 5 sanığın mevcut halinin devamına hükmedildi.

Yargılama süreci devam ederken; soruşturma kapsamında Dilovası Belediyesi'ne düzenlenen yeni operasyonda gözaltına alınan Belediye Başkan Yardımcısı Necati Temiz, Yapı Kontrol Müdürü Muammer Telli, eski Yapı Kontrol Müdürü Cihan Sorgucu, eski Belediye Başkan Yardımcısı ile İmar ve Şehircilik Müdürü Hüseyin Öztürk, eski Yapı Kontrol Müdürü Selim San, eski Zabıta Müdürü Cengiz Taşdemir ve Zabıta Müdür Vekili Nizamettin Balcı; 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan tutuklandı.

Tutuklama kararı sonrası şüpheli avukatlarının yaptığı itirazı değerlendiren Gebze 2’nci Sulh Ceza Hakimliği, delillerin büyük ölçüde toplanmış olması, sabit ikametgah sahibi olmaları ve kaçma şüphelerinin bulunmamasını göz önünde bulundurarak, tutukluluktan beklenen faydanın adli kontrol şartıyla da sağlanabileceğine hükmedip, eski Zabıta Müdürü Cengiz Taşdemir ile Zabıta Müdür Vekili Nizamettin Balcı'nın adli kontrolle tahliyelerine karar verdi.

İddianameden Detaylar

Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan ve Gebze 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 97 sayfalık iddianamede; tutuklu kozmetik firması yetkilileri Altay Ali ve kardeşi İsmail Oransal ile ortak üretim yaptığı değerlendirilen kozmetik firmasının tutuklu yetkilileri Aleyna Oransal ve Gökberk Güngör hakkında 'Olası kastla öldürme' suçundan 7'şer kez müebbet, 'Olası kastla mala zarar verme' suçundan ise 3'er kez 5 ay 10 günden 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Olayın yaşandığı fabrikaya iş sağlığı ve güvenliği hizmeti veren Küresel Osgb firmasının işletmecisi firari Ü.Ç, sorumlu müdürü tutuklu Ünal Aslan ile iş güvenliği uzmanları M.D. ve S.Ç, fabrika binasının eski sahibi tutuklu Güven Demirbaş, binayı satın alan şirketin yetkilileri C.Ö.Y., Ö.Y. ve Ö.Y.'nin 'Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan 2 yıl 8 aydan 22 yıl 6'şar aya kadar hapisle cezalandırılması istenilen iddianamede; kozmetik firması yetkililerinin kaçmasına yardım ettikleri gerekçesiyle tutuklu şüpheliler Ali Osman Akat ve Onay Yürüklü ile tutuksuz Ö.A. ve Abdurrahman Bayat için 'Suçluyu kayırma' suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Etiketler: KocaeliYangın
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Tankerin çarpıp sürüklediği otomobilin sürücüsü öldü

Sonraki Haber

SANKON Genel Başkanı Cevahiroğlu’ndan Kamboçya Büyükelçiliği’ne ziyaret

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Fransa: Bir haftada 2 bin fazladan ölüm kaydedildi
Öne Çıkan

Fransa’da bir haftada 2 bin fazladan ölüm kaydedildi

3 Temmuz 2026
Deniz Göktaş adliyeye sevk edildi
Öne Çıkan

Deniz Göktaş adliyeye sevk edildi

3 Temmuz 2026
Vali Gül, 2026'nın ilk 6 aylık emniyet verilerini açıkladı
Öne Çıkan

Vali Gül, 2026’nın ilk 6 aylık emniyet verilerini açıkladı

3 Temmuz 2026
Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı
Öne Çıkan

Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı

3 Temmuz 2026
Taklit-tağşiş gıdalar listesine 29 yeni ürün eklendi
Öne Çıkan

Taklit-tağşiş gıdalar listesine 29 yeni ürün eklendi

3 Temmuz 2026
Kanyondaki 'Kudret Havuzu’na ilgi
Öne Çıkan

Kanyondaki ‘Kudret Havuzu’na ilgi

3 Temmuz 2026
Sonraki Haber
SANKON Genel Başkanı Cevahiroğlu'ndan Kamboçya Büyükelçiliği'ne ziyaret

SANKON Genel Başkanı Cevahiroğlu'ndan Kamboçya Büyükelçiliği'ne ziyaret

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

En Güncel Haberler

Bakan Ersoy, Fatih Külliyesi Haziresi'ni ziyaret etti
Kültür ve Sanat

Bakan Ersoy, Fatih Külliyesi Haziresi’ni ziyaret etti

3 Temmuz 2026
İstanbul'da uluslararası dolandırıcılık şebekesi çökertildi
Yerel Haberler

İstanbul’da uluslararası dolandırıcılık şebekesi çökertildi

3 Temmuz 2026
Demirören Medya ve Teknoloji Lisesi'nde tanıtım günleri başladı
Bilim & Teknoloji

Demirören Medya ve Teknoloji Lisesi’nde tanıtım günleri başladı

3 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Esenyurt’taki silahlı saldırının şüphelileri Edirne’de yurt dışına kaçmak isterken yakalandı

3 Temmuz 2026
Yaşam

CİMER, hacda rahatsızlanan kişi için ambulans uçak talebini 48 saatte karşıladı

3 Temmuz 2026
Yaşam

Aracında 43 kilo uyuşturucuyla yakalanıp, ‘haberim yok’ diyen sanığa 10 yıl hapis

3 Temmuz 2026
Yaşam

MİA’dan ‘Ankara Zirvesi, Nato 3.0 Tartışmaları ve Türkiye’ raporu

3 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Fethiyespor iki oyuncuya imza attırdı

Fethiyespor iki oyuncuya imza attırdı

- Haberton
3 Temmuz 2026

2'nci Lig Kırmızı Grup'ta transfer harekatını sürdüren Fethiyespor aynı takımdan iki futbolcuyu renklerine bağladı. Lacivert-beyazlılar sağ kanat Eray Karataş ve...

Küçük yatırımcı için en güvenli yatırım araçları neler? Birikimini korumak isteyenler için kritik rehber

Tükenmişlik sendromu nasıl anlaşılır? Sessiz ilerleyen tehlikenin işaretleri

Minimal yaşam trendi neden büyüyor? Daha az eşya, daha az stres, daha çok özgürlük

Kiracı evi erken boşaltırsa ne olur? Tazminattan depozitoya kadar bilinmesi gerekenler

Güncel Haber

Bakan Ersoy, Fatih Külliyesi Haziresi'ni ziyaret etti

Bakan Ersoy, Fatih Külliyesi Haziresi’ni ziyaret etti

3 Temmuz 2026
İstanbul'da uluslararası dolandırıcılık şebekesi çökertildi

İstanbul’da uluslararası dolandırıcılık şebekesi çökertildi

3 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton