2 Eylül 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - 6 lider 2. kez buluştu

6 lider 2. kez buluştu

Haberton - Haberton
27 Mart 2022 - Güncellenme Tarihi 28 Mart 2022
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
6 lider 2. kez buluştu

6 lider 2. kez buluştu

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçiş için uzlaşan 6 lider 2. kez buluştu. Liderler Ali Babacan’ın ev sahipliğinde DEVA Partisi Genel Merkezi’nde toplandı.

CHP, İYİ Parti, Saadet, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek partilerinin liderleri bir kez daha buluştu. Toplantı 19:30’da başladı. Zirveye DEVA Partisi ev sahipliği yaptı.

Kılıçdaroğlu’nun çağrısı üzerine 6 muhalefet partisi, 12 Şubat’ta ilk kez Ahlatlıbel’de bir araya gelmişti. Bu buluşma sonrası liderler, 28 Şubat’ta parlamenter sistem önerilerini de açıklamıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ev sahipliğinde bir araya geldi.

6 lider 2. kez buluştu

DEVA Partisi Genel Merkezi’nde düzenlenen çalışma yemeğine liderler sırayla geldi. Babacan, konuklarını parti genel merkezi önünde karşıladı. 6 muhalefet partisi liderinin yuvarlak masadaki çalışma yemeği saat 19.45’te başladı. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından yazılı açıklama yapılması bekleniyor.

Öte yandan görüşmeye ilişkin fotoğraf, DEVA partisi tarafından paylaşıldı. 6 liderin görüşmesi devam ediyor.

6 muhalefet partisi liderinden ortak açıklama: Türkiye’yi karanlık günlerden çıkartma kararlılığı içerisindeyiz

DEVA Partisi Genel Merkezi’nde düzenlenen çalışma yemeğinde bir araya gelen 6 muhalefet partisi lideri, 5 saat süren toplantının ardından ortak yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Buradan tüm vatandaşlarımıza seslenmek istiyoruz; bizler Türkiye’yi karanlık günlerden çıkartma kararlılığı içerisindeyiz. Umutlarımız ve geleceğe olan inancımız, Türkiye’nin sorunlarından çok daha büyüktür. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem mutabakat metnimiz ve sürdürdüğümüz iş birliği, milletimizin geleceğe dair umudunu ve inancını artırmıştır” denildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ev sahipliğinde bir araya geldi. DEVA Partisi Genel Merkezi’nde düzenlenen çalışma yemeğine sırasıyla gelen liderler, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan tarafından kapıda karşılandı. 6 muhalefet partisi liderinin 19.45’te başlayan yuvarlak masadaki çalışma yemeği, basına kapalı olarak gerçekleştirildi. 5 saat süren toplantının ardından ortak yazılı açıklama yapıldı.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçiş için uzlaşan DEVA Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin genel başkanları DEVA Partisi Genel Merkezi’nde bir araya geldi.

Kendilerini, Genel Başkanımız Ali Babacan karşıladı. pic.twitter.com/TDvWys6oTa

— DEVA Partisi (@devapartisi) March 27, 2022

‘DEMOKRATİK İLKELERE DAYANAN BİRLİKTELİĞİMİZ, SİYASİ MÜHENDİSLİK ÇABALARINDAN ETKİLENMEYECEKTİR’

6 siyasi partinin imzasını taşıyan ortak açıklamada, 28 Şubat’ta yapılan toplantı hatırlatılarak “Toplumu en geniş yelpazede temsil eden altı siyasi parti olarak bizler, Türkiye siyasi tarihinde benzeri olmayan bir iş birliği bilinciyle, kutuplaşma yerine istişare ve uzlaşmayı esas alarak ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Geçiş’ konusunda tam bir mutabakata varmış ve ortak mutabakat metnimizi 28 Şubat’ta milletimizle paylaşmıştık.

‘Yarının Türkiyesi’ni inşa etmek üzere 12 Şubat tarihindeki toplantımızda kararlaştırdığımız iş birliği alanlarını değerlendirmek ve ilerletmek amacıyla bugün tekrar bir araya geldik. Öncelikle Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş sürecinin yol haritası kapsamında bir çalışma grubu oluşturduk. Geçtiğimiz ay içinde yaşanan siyasi gelişmeleri değerlendirdik ve bu bağlamda birlikteliğimizi bozmayı amaçlayan seçim kanunu teklifi üzerinde görüş alışverişinde bulunduk. Milletimizin bilmesini isteriz ki, demokratik ilkelere dayanan birlikteliğimiz bu gibi siyasi mühendislik çabalarından etkilenmeyecektir.

İş birliğimizi uyum içinde sürdürmeye kararlıyız. Öte yandan hangi şartlarda olursa olsun, milli iradeyi parlamentoya tam olarak yansıtmak üzere seçim güvenliğini sağlamak amacıyla bir çalışma daha grubu oluşturduk. Bugün ülkemizin içinde bulunduğu derin ekonomik krizi de değerlendirdik” ifadelerine yer verildi.

6 lider 2. kez buluştu
6 lider 2. kez buluştu

‘BÖLGEMİZDE İSTİKRAR VE BARIŞ TEHDİT ALTINA GİRMİŞTİR’

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin pahalılığa, işsizliğe, yoksulluğa yol açtığı ve ekonomik kırılganlıkları arttırdığı ifade edilen açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle beraber uygulamaya konulan akıldan, bilimden, gerçeklikten ve istişare kültüründen kopuk keyfi politikalar ağır bir hayat pahalılığına, işsizliğe ve yoksulluğa yol açmış, ekonomik kırılganlıklar ciddi biçimde artmıştır. Bu konularla birlikte derin bir uluslararası krize yol açan Rusya- Ukrayna savaşını da ele aldık. Rusya Federasyonu’nun uluslararası hukuku ihlal ederek Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne saldırması ile bölgemizde istikrar ve barış tehdit altına girmiştir. Bu kriz bize akılcı, tutarlı ve ülkemizin orta ve uzun vadeli stratejik menfaatlerini dikkate alan bir dış politikanın önemini bir kere daha göstermiştir.

6 SIYASI PARTI LIDERININ TOPLANTISININ ARDINDAN ORTAK BIR YAZILI ACIKLAMA YAPILDI. FOTO-ANKARA-DHA

Buradan tüm vatandaşlarımıza seslenmek istiyoruz; bizler Türkiye’yi karanlık günlerden çıkartma kararlılığı içerisindeyiz. Umutlarımız ve geleceğe olan inancımız, Türkiye’nin sorunlarından çok daha büyüktür. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem mutabakat metnimiz ve sürdürdüğümüz iş birliği, milletimizin geleceğe dair umudunu ve inancını artırmıştır. Hedefimiz istişare ile derin sorunlarımıza son vermek ve her bir vatandaşımızı insan onuruna yaraşır bir yaşam ve refah standardına kavuşturmaktır. İktidarın ayrıştırma ve kutuplaştırma politikalarının tam tersine, birlik ve uzlaşı ile çalışmalarımıza devam edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Etiketler: Ali BabacanKemal KılıçdaroğluMeral Akşener
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Heyelanda ölen 4 kişi toprağa verildi

Sonraki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile görüştü

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Melih Gökçek ifadeye çağrıldı
Öne Çıkan

Ankara’da sıcak gelişme: Melih Gökçek ifadeye çağrıldı

2 Eylül 2026
Girne açıklarında batan gemiye sonunda ulaşıldı: Suyun 550 metre altındaymış
Öne Çıkan

Girne açıklarında batan gemiye sonunda ulaşıldı: Suyun 550 metre altındaymış

2 Eylül 2026
Silivri açıklarında battığı değerlendirilen gemide yakınları olanlar limana geldi
Öne Çıkan

Denizde arama, limanda endişeli bekleyiş: Kayıp mürettebatın yakınları haber bekliyor

2 Eylül 2026
Girne açıklarında hayatını kaybeden uzman çavuş memleketinde toprağa verildi
Öne Çıkan

Girne açıklarında hayatını kaybeden uzman çavuş memleketinde toprağa verildi

2 Eylül 2026
Silivri açıklarında devam eden arama kurtarma çalışmaları havadan görüntülendi
Öne Çıkan

Silivri açıklarında devam eden arama kurtarma çalışmaları havadan görüntülendi

2 Eylül 2026
Edirne Belediyesi imar komisyonu üyesine 'rüşvet' gözaltısı: Pazarlık kameraya alındı
Öne Çıkan

Edirne Belediyesi imar komisyonu üyesine ‘rüşvet’ gözaltısı: Pazarlık kameraya alındı

2 Eylül 2026
Sonraki Haber
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile görüştü

En Güncel Haberler

2026 sonbaharının sürpriz trendi belli oldu: 80’lerin renkli rüzgârlıkları geri döndü
Moda ve Kadın

2026 sonbaharının sürpriz trendi belli oldu: 80’lerin renkli rüzgârlıkları geri döndü

2 Eylül 2026
Tetra Pak, Tetra Recart ile gıda ambalajlarında yeni nesil dönüşümün yolunu açıyor
Bilim & Teknoloji

Tetra Pak, Tetra Recart ile gıda ambalajlarında yeni nesil dönüşümün yolunu açıyor

2 Eylül 2026
Enerjisa Enerji ve EBRD’den elektrik dağıtım yatırımları için finansman anlaşması
İş Dünyası

Enerjisa Enerji ve EBRD’den elektrik dağıtım yatırımları için finansman anlaşması

2 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek, ifade vermek üzere Ankara Başsavcılığı’na çağrıldığı

2 Eylül 2026
Yaşam

Bakan Kurum: Sıfır Atık Projemizi okullarımızda daha da yaygınlaştırıyoruz

2 Eylül 2026
Yaşam

AB Başkanlığı: Jean Monnet Bursu başvuruları başladı

2 Eylül 2026
Yaşam

Ehliyetsiz sürücünün kullandığı motosiklet taksiye çarptı; kaza kamerada

2 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Melih Gökçek ifadeye çağrıldı

Ankara’da sıcak gelişme: Melih Gökçek ifadeye çağrıldı

- Haberton
2 Eylül 2026

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek’in şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldığı öğrenildi....

Kullanmadığınız telefon hattını nasıl iptal edebilirsiniz? e-Devlet’ten hat kapatma işlemi

Mevsim geçişinde bağışıklık nasıl desteklenir? İşte bilimin önerdiği besinler

Türkiye kültürle dolu bir yazı geride bıraktı: Festivaller Anadolu’ya yayıldı, müzelerde gece ziyaretleri öne çıktı

Bir milletin kaderini değiştiren zafer: 30 Ağustos ve Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlığa uzanan büyük mücadelesi

Güncel Haber

2026 sonbaharının sürpriz trendi belli oldu: 80’lerin renkli rüzgârlıkları geri döndü

2026 sonbaharının sürpriz trendi belli oldu: 80’lerin renkli rüzgârlıkları geri döndü

2 Eylül 2026
Tetra Pak, Tetra Recart ile gıda ambalajlarında yeni nesil dönüşümün yolunu açıyor

Tetra Pak, Tetra Recart ile gıda ambalajlarında yeni nesil dönüşümün yolunu açıyor

2 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton