25 Nisan 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - 57’si bombalı olmak üzere 68 eylem önlendi

57’si bombalı olmak üzere 68 eylem önlendi

Haberton - Haberton
12 Ekim 2023
- Politika
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
57'si bombalı olmak üzere 68 eylem önlendi

57'si bombalı olmak üzere 68 eylem önlendi

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Kırmızı kategorideki 2 terörist başta Beşiktaş stat saldırısı olmak üzere Diyarbakır ve Şırnak’ta 83 canın şehit edilmesi eyleminde talimat veren hainlerdi. 57’si bombalı olmak üzere 68 eylem önlendi” dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Kırsalda ve şehirde gerçekleşen operasyonlarda 309 terörist etkisiz hale getirildi. 403 şüpheli tutuklandı. FETÖ’ye yönelik bin 786 operasyon yapıldı, 536 şüpheli tutuklandı. DEAŞ’a yönelik operasyonlarda 61 terörist etkisiz hale getirildi, 161 terörist tutuklandı. Etkisiz hale getirilen hainlerin 25’i terör örgütlerinin sözde üst düzey yöneticisiydi.

Kırmızı kategorideki 2 terörist başta Beşiktaş stat saldırısı olmak üzere Diyarbakır ve Şırnak’ta 83 canın şehit edilmesi eyleminde talimat veren hainlerdi. 57’si bombalı olmak üzere 68 eylem önlendiö dedi. Bakan Yerlikaya yapılan operasyonlarla 38 mafya tipi çetenin çökertildiğini söyleyerek, “Türkiye Yüzyılı’nda uyuşturucuyu küresel felaket olarak görüyoruz. Temel hedefimiz Türkiye’nin uyuşturucu için yasaklı bölge olarak görüyoruz. Terörle eşdeğer buluyoruz” diye konuştu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 4 ayda yapılan Terör, Uyuşturucuyla Mücadele, Siber Suçlar, Organize Suçlar ve Kaçakçılık, Asayiş, AFAD ile Göçmen Kaçakçılığı operasyonları hakkında bilgi vermek için medya buluşmasında gazetecilerle bir araya geldi. Beşiktaş’ta özel bir otelde gerçekleşen program saat 11.00 sıralarında başladı. Bakan gazetecilere yapılan operasyonlarla ilgili bilgiler paylaştı.

“1 EKİM SALDIRI GİRİŞİMİ ÖRGÜTÜN CAN ÇEKİŞMESİDİR”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Başta terör, organize suçlar, uyuşturucu ve asayiş olmak üzere operasyonlarımızı ülkemizin dört bir yanında sürdürüyoruz. Milletimizin duası ile, ekiplerimizin gayreti ile suç ve suçlularla mücadelemize devam ediyoruz. Operasyon görüntülerini izlediğimizde bile güvenlik güçlerimizin nasıl azimle görevlerini yerine getirdiğine şahit oluyorsunuz. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Görüntüleri sosyal medya hesaplarından anbean paylaşıyorum. Bu mücadeleyi açık ve net şekilde yansıtıyoruz. Bölücü örgüt 1 Ekim’de bakanlığımızın önünde terör eylemi girişiminde bulundu. Kahraman polislerimizin karşılığı ile 2 teröristlerin ölümü ile son buldu.

1 Ekim saldırı girişimi örgütün can çekişmesidir. İçinde bulundukları çaresizlik terörün çirkin yüzünü gösterdi. Hemen arkasından başlattığımız kahramanlar operasyonu ile mücadelemizin amansız devam ettiğini gösterdik. PKK/YPG’ye ait altyapı üst yapı enerji tesisleri hava unsurlarımızca bombalandı. Hainler yaptıklarının bedelini ödeyecek.  AK Parti göreve geldiğinde terör gündemi vardı. 40 yıldır sorunlarımızın ilk sıralarında yer alan PKK kaynaklı terör hükümetlerimiz döneminde bitme noktasına geldi. Türkiye’nin terörle mücadelesinin esası terörü gündemimizden çıkarmaktır. Bir daha terör nedeniyle kapalı yaylamız, tek bir kulübemiz dahi olmayacak” dedi.

“309 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ, 57’Sİ BOMBALI OLMAK ÜZERE 68 TERÖR EYLEMİ ÖNLENDİ”

Bakan Yerlikaya, “Son 120 günde örgütlere yönelik İHA-SİHA’larımız 21 bin 459 saat uçuş gerçekleştirdik. PKK-KCK’ya yönelik 54 bin 598’i kırsalda olmak 65 bin 730 operasyon yapıldı. Kırsalda ve şehirde gerçekleşen operasyonlarda 309 terörist etkisiz hale getirildi. 403 şüpheli tutuklandı. FETÖ’ye yönelik bin 786 operasyon yapıldı, 536 şüpheli tutuklandı. DEAŞ’a yönelik operasyonlarda 61 terörist etkisiz hale getirildi, 161 terörist tutuklandı. Etkisiz hale getirilen hainlerin 25’i terör örgütlerinin sözde üst düzey yöneticisiydi.

Kırmızı kategorideki 2 terörist başta Beşiktaş stat saldırısı olmak üzere Diyarbakır ve Şırnak’ta 83 canın şehit edilmesi eyleminde talimat veren hainlerdi. 57’si bombalı olmak üzere 68 eylem önlendi. Hedeflerimizden biri de ülkemizi organize suç örgütlerinden temizlemek. Kararlılığımızı gösterenlerden biri de sürekli gerçekleştirdiğimiz operasyonlardır. Çetelerin çetelesini tutuyoruz. Organize suç örgütlerinden çetelere kadar kafes operasyonları düzenliyoruz ve devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“38 MAFYA TİPİ ÇETE ÇÖKERTİLDİ”

Yerlikaya, çetelerle ve uyuşturucu satıcılarına yönelik mücadelelerinin süreceğini vurgulayarak “120 günde 378 operasyonda 2 bin 874 şüpheli gözaltına alındı 702’si tutuklandı. 38 mafya tipi çete çökertildi. Türkiye Yüzyılı’nda uyuşturucuyu küresel felaket olarak görüyoruz. Temel hedefimiz Türkiye’nin uyuşturucu için yasaklı bölge olarak görüyoruz. Terörle eşdeğer buluyoruz. Uyuşturucu rotalarının rotasının değişmesi için mücadele ortaya koyarken topluma dönük bilinçlendirme faaliyetlerini artırıyoruz. Uyuşturucuya göz açtırmayacağız. Gölge gibi takipteyiz. Hepsinin bir bir tepelerine çöküp nefeslerini kesip adalete teslim edeceğiz.

120 günde 80 bin 572 operasyon gerçekleşti. 98 bin 198 şüpheli gözaltına alındı 8 bin 379’u tutuklandı. Çağımızın küresel sorunlarını başında göç var. Türkiye de bu sorunla mücadelesini sürdürüyor. Geçici koruma altındaki Suriyeli sayısı 3 milyon 274 bin. İkamet izinli yabancı sayısı 1 milyon 150 bin. 281 bin 177 uluslararası koruma altındaki yabancı bulunuyor. 2 bin 937 operasyonda 3 bin 975 göçmen kaçakçısı yakalandı bin 225’i tutuklandı. 112 bin 404 düzensiz göçmen yakalandı. Bunlardan 48 bin 339’u ülkelerine gönderildi” diye konuştu.

“İSTANBUL’DA BUGÜNE KADAR DÜZENSİZ GÖÇMENLERE YÖNELİK 304 OPERASYONLARDA 94 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI”

Bakan Ali Yerlikaya göçmen kaçakçılığıyla ilgili bilgiler vererek, “İstanbul’da 304 operasyon yapıldı. Yakalanacağını anlayıp ayrılan ya da ikamet süresi biten 120 bin 531 yabancı ülkemizden ayrıldı. Hudut birliklerimizin başarılı çalışmaları ile 120 günde 80.946 göçmenin sınırdan girişi engellendi. İstanbul’da bugüne kadar düzensiz göçmenlere yönelik 304 operasyonlarda 94 şüpheli tutuklandı. Operasyonlarda 42 bin 257 göçmen yakalandı şimdiye kadar. 4 milyon 711 bin 622 düzenli göçmen bulunuyor. Pilot şehir olan İstanbul’da 20 mobil göç noktasını çektik ve bunların yerine araç verdik.

Ankara İzmir, Bursa ve Adana’da olmak üzere toplamda 50 mobil araç bulunuyor. Bu çalışmalarımız sonucunda düzensiz göçmenler artık yeni göç rotası arayışına girdi. Organizatörler ‘Türkiye’de artık sıkı denetim var, gitmeyin’ diyorlar. 120 günde bu noktaya gelindi. Algı çok önemli. Teröristler ile organize örgütlerle olan mücadelemizi siber vatanda da sürdürüyoruz. 197 bin 649 sosyal medya hesabı üzerinde çalışma yaptık. Spekülatif paylaşımların azaldığını görüyoruz. 1 Ekim saldırısı sonrası basınımızın gösterdiği hassasiyet için teşekkür ediyorum. Son 120 günde bilişim örgütlerine yönelik 64 operasyon düzenlendi şüphelilerden 31’i tutuklandı.

Yasa dışı bahiste 57 operasyon düzenlendi, 70 şüpheli tutuklandı. Kaçakçılıkla mücadele ederek kayıt dışı ekonominin önüne geçiyoruz. Kaçakçılık yapanlar kaçak ürünleri yurdumuza sokanlar milletimizin hakkını gasp ediyor. Emniyet güçlerimizin çalışmaları ile araması olan 92 bin 127 şahıs yakalandı. Suçluları adalete teslim etmek temek düsturumuzdur” şeklinde konuştu.

“600 BİN PERSONELİMİZ İLE ÜZERİMİZDEKİ SORUMLULUĞUN FARKINDAYIZ”

Yerlikaya, “6 Şubat’ta asrın felaketini yaşadık. 192 bin 018 konteynerde 596 bin vatandaşımız kalıyor.7 milyar 816 milyon lira kira yardımı yaptık. 11 ilimizde 60 bin 51 esen kart dağıtıldı. Ağustos ve Eylül ödemelerini gerçekleştirdik. Deprem bölgesindeki 2 milyon 272 bin 628 binanın hasar tespiti yapıldı. 200 bin ağır hasarlı binanın yüzde 55’inin enkazını kaldırdık. Kalıcı konutlarla ilgili önemli aşamaya geçildi. Hak sahipliğinde askı sürecindeyiz.

Askı sürecinde süre 15 gün. Bu sürece hak sahibi olmadığını görenler itiraz etmeli. Hükümet olarak devletimizin tüm kurumu ile, halkımız ile el ele verdik. Dualarımız hep aynı. Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun. Biz içişleri ailesi olarak 600 bin personelimiz ile üzerimizdeki sorumluluğun farkındayız” ifadelerini kullandı. 

Etiketler: Ali Yerlikaya
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Son bir haftada 252 terörist etkisiz hale getirildi

Sonraki Haber

Fahri Korutürk ölümünün 36’ncı yılında anıldı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Ağıralioğlu: Çiftçinin hüznüne son vereceğiz
Politika

Ağıralioğlu: Çiftçinin hüznüne son vereceğiz

25 Nisan 2026
Özgür Özel: Hep birlikte iktidara yürüyeceğiz
Politika

Özgür Özel: Hep birlikte iktidara yürüyeceğiz

25 Nisan 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu'nda kafede vatandaşlarla sohbet etti
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu’nda kafede vatandaşlarla sohbet etti

25 Nisan 2026
Bakan Çiftçi, medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle İstanbul'da bir araya geldi
Politika

Bakan Çiftçi, medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle İstanbul’da bir araya geldi

25 Nisan 2026
Diyarbakır’da MHP’ye 500 kişi katıldı
Politika

Diyarbakır’da MHP’ye 500 kişi katıldı

25 Nisan 2026
DEM Parti'li Doğan: Sonbaharda olağan kongremizi yapacağız
Politika

Sonbaharda olağan kongremizi yapacağız

25 Nisan 2026
Sonraki Haber
Fahri Korutürk ölümünün 36'ncı yılında anıldı

Fahri Korutürk ölümünün 36'ncı yılında anıldı

En Güncel Haberler

Fenerbahçe’de Asensio antrenmanın ilk bölümünde takımla çalıştı
Spor Haberleri

Fenerbahçe’de Asensio antrenmanın ilk bölümünde takımla çalıştı

25 Nisan 2026
Adıyaman'da parçalanmış halde yavru kedi bulundu
Yerel Haberler

Adıyaman’da parçalanmış halde yavru kedi bulundu

25 Nisan 2026
Suriye-Türkiye sınırında, insan kaçakçılarıyla kovalamaca anı kamerada: 3 gözaltı
Yerel Haberler

Suriye-Türkiye sınırında, insan kaçakçılarıyla kovalamaca anı kamerada: 3 gözaltı

25 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çanakkale Kara Savaşları’nın 111’inci yıl dönümü mesajı

25 Nisan 2026
Yaşam

Emine Erdoğan, Rami Çocuk ve Sanat Bienali’nin açılışına katıldı

25 Nisan 2026
Yaşam

Ankara’da hayvanseverlerden yürüyüş

25 Nisan 2026
Yaşam

Deniz kaplumbağası ölüsü sahile vurdu

25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Gaziantep’te şiddet ve taciz iddiasıyla babasını öldüren çocuk tutuklandı

Gaziantep’te şiddet ve taciz iddiasıyla babasını öldüren çocuk tutuklandı

- Haberton
25 Nisan 2026

Gaziantep’te kendisine şiddet ve tacizde bulunduğu gerekçesiyle babası Ali B.’yi (42) boğazından bıçaklayarak öldürüp emniyete teslim olan E.B. (14) adlı...

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çanakkale Kara Savaşları’nın 111’inci yıl dönümü mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çanakkale Kara Savaşları’nın 111’inci yıl dönümü mesajı

25 Nisan 2026
Fenerbahçe’de Asensio antrenmanın ilk bölümünde takımla çalıştı

Fenerbahçe’de Asensio antrenmanın ilk bölümünde takımla çalıştı

25 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton