28 Ekim 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Sağlık Haberleri - 540 gram doğan Efe bebek annesine kavuştu

540 gram doğan Efe bebek annesine kavuştu

Haberton - Haberton
17 Aralık 2024
- Sağlık Haberleri
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
540 gram doğan Efe bebek annesine kavuştu
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İzmir’de 4,5 ay önce 540 gram doğan Efe bebek, uzun süre kuvözde kaldı. Efe bebek, 130 günlük tedavi sonrası annesine kavuştu.

Gebelik zehirlenmesi nedeniyle bebeğini 26 haftalıkken dünyaya getirmek zorunda kalan Hanım Demir Eşier (36) aylar süren tedavinin ardından oğluna kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “130 gündür buradayız. Her hafta geldiğimde kapıda beklerken kalbim hızlı çarpıyordu. Onu gördükten sonra gözyaşı ve mutluluk içinde bir mucize hissettim” dedi.

Uşak’ta yaşayan, özel bir eğitim kurumunda sekreter olarak çalışan Hanım Demir Eşier, ikinci hamileliğinin 26’ncı haftasında gebelik zehirlenmesi yaşadığını öğrendi. Uşak’tan İzmir Şehir Hastanesi’ne sevk edilen ve acil doğuma alınan Eşier, oğlu Efe Eşier’i 4 Ağustos’ta dünyaya getirdi. 540 gram olarak hayata gözlerini açan prematüre bebek Efe, S.B.Ü Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde 130 gün süren tedavinin ardından sağlığına kavuştu. Birkaç gün içerisinde taburcu olacaklarını söyleyen anne Hanım Demir Eşier, Efe’nin artık 3 kilo 590 gram ağırlığında sağlıklı bir bebek olduğunu ifade etti. Normal bir gebelik geçirdiğini dile getiren Eşier, “İkinci hamileliğimdi. Normal bir süreç geçiriyordum. 26’ncı haftaya kadar herhangi bir sıkıntı yaşamamıştım” ifadelerini kullandı.

‘BİRAZ PANİK YAPTIM’

Ela adını verdiği 6 yaşında bir kızı da olan Hanım Demir Eşier, “26’ncı haftada genel kontrol için doktora gittiğimde gebelik zehirlenmesi yaşadığımı öğrendim. Bebeğin kan dolaşımı nedeniyle yeterince beslenemediğini söylediler. Bunun için sevk edilmem gerekiyordu. Biraz panik yaptım. Ambulansla Uşak’tan Şehir Hastanesi’ne sevk edildim. İzmir Şehir Hastanesi’nde Perinatoloji Bölümü’ndeki doktorlarla görüştüm. Bebeğin karnımda daha uzun süre kalması hedeflendi ancak bu mümkün olmadı” dedi. İzmir’e sevk edildikten 4 gün sonra ameliyata alındığını ve Efe’yi dünyaya getirdiğini ifade eden Eşier, “Her ay genel kontrole gittim. Son kontrolümde bir sorun yoktu. Bebek normal haftasından daha küçük kilodaydı ve hareketleri yavaşlamıştı. Hemen buraya sevk ettiler. 26 haftalık olarak Şehir Hastanesi’nde doğdu” dedi.

‘HİÇ UMUDUMU KAYBETMEDİM’

Doğumdan sonra 12 saat yoğun bakımda kaldığını ve bebeğine hiç dokunamadığını ifade eden Eşier, “Efe, 540 gram doğdu. Doğunca onu hiç kucağıma alamamıştım. Annem fotoğrafını çekmişti. Orada gördüm. Bu duruma çok üzüldüm ama hiç umudumu kaybetmedim. Bebeğimle ilgili hep umutluydum. Güzel düşünmeye çalıştım. Hep sabrettim. İlk bebek olsaydı belki biraz daha etkilenebilirdim. Ama ikinci bebek olunca daha sakindim” dedi.

Oğlu Efe’yi haftada bir görmeye geldiğini anlatan Hanım Demir Eşier, “130 gündür buradayız. Haftada bir sütlerimi sağıp Uşak’tan getirdim. Her hafta geldiğimde kapıda beklerken kalbim hızlı çarpıyordu. Onu gördükten sonra gözyaşı ve mutluluk içinde bir mucize hissettim. Hayata karşı bütün kötü düşüncelerim onu gördükten sonra değişiyordu. Her gördüğümde daha farklıydı, çok zordu. Evdeydim ama bebeğim yanımda değildi, onu kucağıma alamıyordum. Sağlığıyla ilgili bilgi alsam da ne olacağını bilmediğimden korkuyordum. Genelde bir şey okumamaya çalıştım. Hep güzel haberler okudum. Buraya güveniyordum. Benim oğlumu sağlıklı şekilde teslim ettiler. Hemşireler ve doktorlar onunla çok güzel ilgilenmiş. Şu an sağlıklıyız evimize gitmek için gün sayıyoruz.”

‘GEBELİK ZEHİRLENMESİ ÇOK SIK RASTLANAN BİR DURUM DEĞİL’

Yenidoğan Yoğun Bakım Kliniği Sorumlusu Prof. Dr. Tülin Gökmen Yıldırım da prematüre bebek Efe Eşier’in dikkatli ve özenli takip edilmesi gerektiğini belirtip, zorlu bir süreç geçirdiğini anlattı. Prof. Dr. Yıldırım, “Bebeğimizi yenidoğan yoğun bakım ünitesine yatırdık. Tedavilere başladık. Uzun süre entübe kaldı. Bebeklerimizi takip ederken 24 saat boyunca kesintisiz hizmet veriyoruz. Bebeklerimize bakarken normal tedavisinin yanında bireyselleştirilmiş gelişimsel bakımına da önem veriyoruz” dedi.

Hanım Demir Eşier’in yaşadığı gebelik zehirlenmesi durumunun sık rastlanan bir sorun olmadığını kaydeden Prof. Dr. Yıldırım, “Gebelik zehirlenmesi çok sık rastlanan bir durum değil. Fakat buna bağlı olarak annelerimizin vücutlarında şişme, tansiyon yükselmesi görülebiliyor. Bu bebeklerde plesantal yetersizlikler gelişiyor. Dolayısıyla bebeğin anne karnında beslenmesi bozulduğu için hızlı şekilde doğması yani çıkarılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

‘HEM YAŞATMAYI HEM SAĞLIKLI OLMALARINI HEDEFLİYORUZ’

Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nin fiziki koşulları ile ilgili de bilgi veren Prof. Dr. Yıldırım, “Oldukça kapasiteli gelişmiş bir yenidoğan yoğun bakım ünitesiyiz. 58 yatak kapasitemiz var. Hastalar yenidoğan uzmanları ve yenidoğan konusunda eğitim almış hemşireler tarafından takip edilmektedir. Zaten prematüre bebeklerin yenidoğan uzmanlarının bulunduğu yerlerde, eğitimli hemşireler tarafından takip edilmesi gerekmektedir. Bebeklerimizi hem yaşatmayı hem de bireysel gelişimsel bakımlarını vererek nörolojik olarak da sağlıklı bireyler olarak büyümelerini amaçlıyoruz” diye konuştu.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Bursa Kriminal Polis Laboratuvarı, adalete ışık tutuyor

Sonraki Haber

ABD’de okula silahlı saldırı: 3 ölü

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Sağlık Haberleri

Sağlığın tüm aktörleri Voice of Health’te aynı masada buluşuyor

28 Ekim 2026
Samsun’da 17 yaşındaki hastanın göğsü ameliyatla düzeltildi
Sağlık Haberleri

Samsun’da 17 yaşındaki hastanın göğsü ameliyatla düzeltildi

27 Ekim 2026
Deriner Barajı'nda 'meme kanserinde erken tanı' mesajı
Sağlık Haberleri

Deriner Barajı’nda ‘meme kanserinde erken tanı’ mesajı

27 Ekim 2026
Sağlık Haberleri

‘Konuşma bozukluğu inme belirtisi olabilir’

27 Ekim 2026
Edirne'de Meme kanseri farkındalığı için ‘Pembe Dostluk Maçı’
Sağlık Haberleri

Edirne’de Meme kanseri farkındalığı için ‘Pembe Dostluk Maçı’

27 Ekim 2026
Hastanelerde kağıt onam devri bitti: e-Nabız ve SMS ile onam dönemi başladı
Sağlık Haberleri

Hastanelerde kağıt onam devri bitti: e-Nabız ve SMS ile onam dönemi başladı

27 Ekim 2026
Sonraki Haber
ABD'de okula silahlı saldırı: 3 ölü

ABD'de okula silahlı saldırı: 3 ölü

En Güncel Haberler

Trump: Venezuela bir gün ‘ABD'nin 51’inci eyaleti’ olabilir
Dış Haberler

Trump: Venezuela bir gün ‘ABD’nin 51’inci eyaleti’ olabilir

28 Ekim 2026
Sağlık Haberleri

Sağlığın tüm aktörleri Voice of Health’te aynı masada buluşuyor

28 Ekim 2026
Çantasından 1 kilo metamfetamin çıkan yolcu tutuklandı
Yerel Haberler

Çantasından 1 kilo metamfetamin çıkan yolcu tutuklandı

28 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Metro sevgisi boyundan büyük: Hayali doğum gününde gerçek oldu

28 Ekim 2026
Yaşam

Ümraniye’de hafif ticari araç alev alev yandı

28 Ekim 2026
Yaşam

Türk bayrağına ve Atatürk’e hakaret içerikli paylaşımda bulunan öğretmen gözaltına alındı

27 Ekim 2026 - Güncellenme Tarihi 28 Ekim 2026
Yaşam

Antalya’da su altı ekosistemini koruma projesi: ‘Üç Adalar’ saha ziyareti gerçekleştirildi

27 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Ankara'da yol kenarında bir kişinin cansız beden bulundu

Ankara’da yol kenarında bir kişinin cansız beden bulundu

- Haberton
28 Ekim 2026

Ankara-Eskişehir yolu üzerinde Polatlı ilçesinde yol kenarında hareketsiz yatan bir kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. İlk incelemelerde, kimliği henüz belirlenemeyen kişiye...

Okulda akran zorbalığı, tehdit ve şiddet varsa ne yapılmalı? Veliler nereye şikâyet edebilir, öğrencilere hangi cezalar uygulanır?

Sonbaharda zihninizi dinlendiren 7 farkındalık egzersizi! Doğada mindfulness ile stresten uzaklaşmanın yolları

Kasım indirimleri öncesi e-ticarette büyük hareketlilik bekleniyor! Gözler yılın en yoğun alışveriş döneminde

Türkiye’de saatler neden geri alınmıyor? Kalıcı yaz saati uygulamasının günlük yaşama etkileri

Güncel Haber

Trump: Venezuela bir gün ‘ABD'nin 51’inci eyaleti’ olabilir

Trump: Venezuela bir gün ‘ABD’nin 51’inci eyaleti’ olabilir

28 Ekim 2026
Metro sevgisi boyundan büyük: Hayali doğum gününde gerçek oldu

Metro sevgisi boyundan büyük: Hayali doğum gününde gerçek oldu

28 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton