30 Ekim 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - 54 STK, savaş bölgeleri için ‘Sizi Bekliyorlar’ kampanyası başlattı

54 STK, savaş bölgeleri için ‘Sizi Bekliyorlar’ kampanyası başlattı

Haberton - Haberton
28 Kasım 2024
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
54 STK, savaş bölgeleri için ‘Sizi Bekliyorlar’ kampanyası başlattı

54 STK, savaş bölgeleri için ‘Sizi Bekliyorlar’ kampanyası başlattı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Türkiye’de bulunan 54 sivil toplum kuruluşu (STK) savaş ve kriz bölgelerinde yaşayan insanlara yardım ulaştırmak amacıyla ‘Sizi Bekliyorlar’ kampanyasını başlattı.

İHH ile Türkiye’de bulunan 54 sivil toplum kuruluşları ‘Sizi Bekliyorlar’ kampanyası çerçevesinde Fatih Neslişah Kültür Merkezi’nde basın toplantısı gerçekleştirdi. Basın toplantısına, insani kriz bölgelerindeki zorlu yaşam koşullarını hafifletmek ve umut taşımak amacıyla 54 sivil toplum kuruluşu destek verdi. Toplantıya, İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Rahmet İnsani Yardım Derneği Genel Başkanı Necmettin Irmak, Eğitim Birsen Genel Sekreteri Talat Yavuz, Umut kervanı genel sekreteri Erdal Eğili, Özgürder Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Genel Kordinatörü Kemal Kaya, birçok derneğin üyesi ve basın mensupları katıldı.

‘YARDIM YAPARKEN DİN, DİL VE IRK AYRIMI GÖZETMİYORUZ’

Basın toplantısında açıklamalarda bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “Bugün Türkiye’de ve dünyanın birçok ülkesinde yeni bir hamle başlatmak için bir araya geldik. Burada başladığımız yeni projeyi anlatacağız. Önümüzdeki günlerde Türkiye’nin tüm illerinde STL’lar ile ortak olarak benzeri basın toplantılarını yapacağız. İnsani yardımları artırarak, dünyadaki tüm kriz bölgelerine ulaşabilmeyi hedefliyoruz. Gazze, Lübnan, Suriye, Doğu Türkistan, Libya, Yemen, Sudan, Arakan gibi savaş ve kriz bölgelerindeki insanlar büyük bir mücadele veriyor. Dönemsel olarak da Afrika’nın çeşitli yerleri mücadele veriyor. Buna bir iklim krizi de diyebiliriz, doğal afet de diyebiliriz. Fakat bunların hepsinin insan eliyle üretildiği gerçeği var. Aslında bir savaştayız. Bu savaş sadece Gazze’de değil dünyanın her yerinde var. Savaş mağdurlarının yüzde 90’ı belki de daha fazlası Müslüman topluluklardan oluşuyor. Biz yardım yaparken din, dil ve ırk ayrımı gözetmiyoruz. İhtiyacı olan herkese yardım ediyoruz” dedi.

‘HALKIMIZ ‘SAVAŞ BÖLGELERİ SİZDEN YARDIM BEKLİYOR’ SLOGANIYLA YARDIMLARI STK’LARA GETİREBİLİRLER’

Aldıkları Anadolu gemisiyle tüm STK’ların katkısıyla Gazze’ye 3 gemi yardımı gönderdiklerini söyleyen Yıldırım, “2 kez Sudan’a gönderdik. Lübnan’a bir tane gönderdik bir tane de yakın zamanda yola çıkacak. Suriye’ye zaten yardımlar hep ulaşıyor. Yardımlar bazen rıhtımlarda kalıyor ve üzerinden zaman geçiyor. Bu nedenle yeni bir çalışma metodu geliştirdik. Tüm savaş bölgelerine yönelik olarak halkımızdan aynı yardımı talep ediyoruz. ‘Savaş bölgeleri sizden yardım bekliyor’ sloganıyla yardımları STK’lara getirebilirler. Bu çalışma tüm STK’ların iş birliği ile olacak” diye konuştu.

Rahmet İnsani Yardım Derneği Genel Başkanı Necmettin Irmak ise “İHH’nın öncülük ettiği bu kampanya hayır için yarışmanın güzel bir örneği oldu. Toplumuzun ilgi ve alakası bu kampanyaya anlam kazandırdı. Takdir ve teşekkür edilmesi gerekiyor. Bu yardımlar daha sistemli ve hedefe ulaşabilir şekilde gerçekleşmeli. Bu konuda da STK’ların çaba ve gayretleri gerekiyor. İnşallah gün sonunda ulaştırmamız gereken yardımları en iyi ve hızlı şekilde ulaştırırız” dedi.

‘BU YARDIMLARIMIZ, HAYATIMIZIN DEVAMLILIĞI ŞEKLİNDE OLMALI’

Yardımlara konusunda birlik olunması gerektiğini belirten Eğitim Birsen Genel Sekreteri Talat Yavuz ise “Bu yardımlarımız, hayatımızın devamlılığı şeklinde olmalı. Basında görüyoruz, deprem yardımları gibi bir anda yardımlar olup, sonrasında devamı gelmeyebiliyor. Onun için başlattığız bu proje yardımları diri tutmak için çok büyük önem taşıyor. Biz Eğitim Birsen olarak üzerimize düşeni yapmak için büyük çaba göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

Özgürder Genel Başkanı Rıdvan Kaya da “Kriz bölgesindeki kardeşlerimize yardım etmek sadece bir yardım göstergesi değil, vazifemiz ve sorumluluğumuzdur. İnşallah bu sorumluluğu en güzel şekilde yerine getirebiliriz. Yardım konusunda Türkiye dünyaya öncülük ediyor” dedi.

DESTEK VEREN 54 SİVİL TOPLUM KURULUŞU

Adıyamanlılar Vakfı, Akşemseddin Fatih İmam Hatipliler Vakfı, AKV – Araştırma ve Kültür Vakfı, AYED Derneği, Bilim ve İnsan Vakfı, Davet ve Kardeşlik Vakfı, Dertliler Hareketi, Doğu Türkistan Maarif Vakfı, Ecir Vakfı, Eğitim Bir Sen İstanbul 1 nolu Şube, Fetih Vakfı, Gazze Dayanışma Derneği, HASEV, Hayat Yolu Derneği, Irak Türkleri Adalet Yardımlaşma Derneği, İDSB (İslam Dünyası STK’ları Birliği), İHH İnsani Yardım Vakfı, İletişim Platformu, İhsan ve Vefa Derneği, İhya İlim Hizmet ve Yardımlaşma Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, İSTİMDER, İyiliğe Çağrı Uluslararası İnsani Yardım Derneği, İyilik Derneği, İyilik Vakfı, İyilik Yolu İnsani Yardım Derneği, Malatya Dernekler Federasyonu, Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği, MAZLUMDER, Medeniyet Vakfı, Memur-Sen Genel Merkez, Muş Dernekler Federasyonu, Osmanoğlu Yardımlaşma Derneği, ÖNDER, Öz Kevser Vakfı, ÖZGÜR DER (Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği), ÖZKAD, RABVE Vakfı, Rahmet İnsani Yardım Derneği, SADAKATAŞI, Seyyidan Vakfı, Siirt Eğitim Kültür Yardım Vakfı, Siyer Vakfı, Sultanım İnsani Yardım Derneği, Trabzon Dernekler Federasyonu, TÜGVA, Uluslararası Mülteci Hakları Derneği, Umut Kervanı Vakfı, Umut Ol İnsani Yardım Derneği, Verdiğin Senindir Derneği, Veren El Derneği, YediHilal, Yeryüzü Çocukları Derneği, Yetim Vakfı.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Fırtına balık fiyatlarını etkiledi

Sonraki Haber

Yangında dumandan etkilenen Abidin, yaşam savaşını kaybetti

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

TIR sürücülerinin Schengen vizesi sorunu gündemde! Üç bakanlık harekete geçti
Öne Çıkan

TIR sürücülerinin Schengen vizesi sorunu gündemde! Üç bakanlık harekete geçti

30 Ekim 2026
Hal Yasası değişecek mi? 5957 sayılı Kanun'da düzenleme gündemde
Öne Çıkan

Hal Yasası değişecek mi? 5957 sayılı Kanun’da düzenleme gündemde

30 Ekim 2026
2027 emekli zammı ne zaman belli olacak? TÜİK verileri ve maaş artışında son durum
Öne Çıkan

2027 emekli zammı ne zaman belli olacak? TÜİK verileri ve maaş artışında son durum

30 Ekim 2026
Özgür Özel'den 29 Ekim'de dikkat çeken mesaj: Cumhuriyeti yokluk içinde kurduk, varlık içinde yıkılmasına izin vermeyeceğiz
Öne Çıkan

Özgür Özel’den 29 Ekim mesajı: Cumhuriyeti yokluk içinde kurduk, varlık içinde yıkılmasına izin vermeyeceğiz

29 Ekim 2026
4 ay önce evlenen gazeteci ve eşi tatil için gittikleri Göreme’de kayaların altında can verdi
Öne Çıkan

4 ay önce evlenen gazeteci ve eşi tatil için gittikleri Göreme’de kayaların altında can verdi

29 Ekim 2026
Kapadokya'da yaşamını yitirenlerin ve yaralananların kimlikleri belirlendi
Öne Çıkan

Kapadokya’da yaşamını yitirenlerin ve yaralananların kimlikleri belirlendi

29 Ekim 2026 - Güncellenme Tarihi 30 Ekim 2026
Sonraki Haber
Yangında dumandan etkilenen Abidin, yaşam savaşını kaybetti

Yangında dumandan etkilenen Abidin, yaşam savaşını kaybetti

En Güncel Haberler

GTA 6 Türkiye fiyatı belli oldu! Ne zaman çıkacak, hangi konsollarda oynanacak?
Bilim & Teknoloji

GTA 6 Türkiye fiyatı belli oldu! Ne zaman çıkacak, hangi konsollarda oynanacak?

30 Ekim 2026
Kapadokya'da peribacaları neden çöküyor? Doğal oluşumlarda aşınma ve yıkılma tehlikesi
Özel Haber

Kapadokya’da peribacaları neden çöküyor? Doğal oluşumlarda aşınma ve yıkılma tehlikesi

30 Ekim 2026
2026 KPSS ön lisans sonuçları açıklandı! P93 puanı nasıl hesaplanıyor, sonuçlara nasıl itiraz edilir?
Özel Haber

2026 KPSS ön lisans sonuçları açıklandı! P93 puanı nasıl hesaplanıyor, sonuçlara nasıl itiraz edilir?

30 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Atakule Atatürk ve Türk bayrağıyla aydınlatıldı

30 Ekim 2026
Yaşam

Sivas’ta Cumhuriyet Bayramı korteji düzenlendi

29 Ekim 2026
Yaşam

Bolu’da coşkulu fener alayı

29 Ekim 2026
Yaşam

Zonguldak’ta yağmur altında coşkulu cumhuriyet yürüyüşü

29 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

UKMTO: Hürmüz Boğazı'nda bir gemide yangın çıktı

Hürmüz Boğazı’nda gemide yangın! İngiltere’den kritik uyarı

- Haberton
30 Ekim 2026

İngiltere Deniz Ticaret Operasyonları (UKMTO), Hürmüz Boğazı'nda Umman açıklarında seyreden bir gemide yangın çıktığını bildirdi. İngiltere Deniz Ticaret Operasyonları (UKMTO),...

Kapadokya’da peribacaları neden çöküyor? Doğal oluşumlarda aşınma ve yıkılma tehlikesi

2026 KPSS ön lisans sonuçları açıklandı! P93 puanı nasıl hesaplanıyor, sonuçlara nasıl itiraz edilir?

Afet anında hayat kurtaran hazırlık: Kızılay Haftası’nda bilinmesi gerekenler

Cumhuriyet’in 103 Yıllık Yolculuğu: Kuruluş İdeallerinden Günümüze

Güncel Haber

GTA 6 Türkiye fiyatı belli oldu! Ne zaman çıkacak, hangi konsollarda oynanacak?

GTA 6 Türkiye fiyatı belli oldu! Ne zaman çıkacak, hangi konsollarda oynanacak?

30 Ekim 2026
Kapadokya'da peribacaları neden çöküyor? Doğal oluşumlarda aşınma ve yıkılma tehlikesi

Kapadokya’da peribacaları neden çöküyor? Doğal oluşumlarda aşınma ve yıkılma tehlikesi

30 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton