16 Mayıs 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - 53 yılın en sıcak 7’nci yazı, en sıcak 6’ncı eylülü

53 yılın en sıcak 7’nci yazı, en sıcak 6’ncı eylülü

Haberton - Haberton
21 Ekim 2023
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
53 yılın en sıcak 7'nci yazı, en sıcak 6'ncı eylülü

53 yılın en sıcak 7'nci yazı, en sıcak 6'ncı eylülü

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Meteorolojik verilerin düzenli tutulmaya başlandığı 1970 yılından beri en sıcak 7’nci yaz mevsimini geçiren Türkiye’de, bu yıl en sıcak 10’uncu temmuz ayı, en sıcak 2’nci ağustos ayı ve en sıcak 6’ncı eylül ayı yaşandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün ‘Mevsimlik Sıcaklık Analizi’ verilerine göre 2023 yılı yaz mevsiminde ortalama sıcaklıklar Edirne, Gökçeada, Kuşadası, Demre, Kızılcahamam çevrelerinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşti. Yurdun diğer yerlerinde sıcaklık mevsim normallerinde yaşandı. 2023 yılı yaz mevsimi ekstrem sıcaklıklarında, haziranda en düşük sıcaklık, Isparta’nın Senirkent ilçesinde sıfır derece, en yüksek sıcaklık ise ağustos ayında 48,6 derece ile Şırnak’ın Cizre ilçesinde tespit edildi. 2023 yılı ağustos ayında iklim değerlendirmesinde kullanılmayan ve kuruluş yılı 2012 olan Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesindeki istasyonda, Türkiye’nin en yüksek sıcaklık değeri 49,5 derece ölçüldü. 

1991- 2020 yaz mevsimi ortalama sıcaklığı 24 derece olan Türkiye’de 2023 yılı yaz mevsimi ortalama sıcaklığı 24,7 derece ile mevsim normallerinin 0,7 derece üzerinde gerçekleşti. 2023 haziran ayı ortalama sıcaklığı 21,4 derece ile 1991-2020 normallerinin 0,4 derece ve 2022 yılı ortalama sıcaklıklarının da 1 derece altında kaydedildi. Temmuz ayı ortalama sıcaklığı 25,7 derece ile 1991-2020 normallerinin 0,7 derece üzerinde, ağustos ayı ortalama sıcaklığı ise 27,1 derece ile 1991-2020 normallerinin 2 derece üzerinde gerçekleşti.

1991-2020 normalleri temmuz ayı ortalama sıcaklığı 25 derece olan Türkiye’de 2023 temmuz ayı sıcaklığı 25,7 derece olarak ölçüldü. 2023 yılı temmuz ayı son 53 yılın en sıcak 10’uncu temmuzu olarak kayıtlara geçti. 2023 yılı ağustos ayı da son 53 yılın en sıcak ikinci ağustos ayı olarak gerçekleşti. 1991-2020 normalleri ağustos ayı ortalama sıcaklığı 25,1 derece olan Türkiye’de, 2023 ağustos ayı sıcaklığı 27,1 derece kaydedildi. 2023 yılı ağustos ayı, 2010 yılı ağustos ayından sonraki en sıcak ağustos olarak kayıtlara geçti. Ağustos ayında Türkiye’de en düşük sıcaklık 4,9 derece ile Sivas’ın Kangal ilçesinde, en yüksek sıcaklık 48,6 derece ile Şırnak’ın Cizre ilçesinde ölçüldü.

EN SICAK 7’NCİ YAZ

Son 53 yılın en sıcak 10’uncu temmuz ayı, en sıcak 2’nci ağustos ayının yaşandığı Türkiye’de, bu yıl en sıcak 7’nci yaz mevsimi gerçekleşti. Mevsim normallerinin üzerinde sıcak günlerin yaşandığı eylül ayı ise 53 yılın en sıcak 6’ncı eylül olarak kayıtlara geçti. 1991-2020 normalleri eylül ayı ortalama sıcaklığı 20,9 derece olan Türkiye’de, 2023 eylül ayı sıcaklığı 22,4 derece ölçüldü. En düşük sıcaklık -1,3 derece ile Sivas’ın Kangal ilçesinde, en yüksek sıcaklık 44,6 derece ile Şırnak’ın Cizre ilçesinde ölçüldü. Türkiye’de eylül ayında 22,4 derece ortalamanın üzerinde sıcaklık önceden 2020, 2015, 1994, 2017, 2010 yıllarında gerçekleşti. 

2023 yılı eylül ayı ortalama sıcaklıkları, Sakarya, Bilecik, Kütahya, Akhisar, Afyon, Dursunbey, Yatağan, Akdeniz Bölgesi’nin iç kesimleri, Erdemli, Yumurtalık, İç Anadolu Bölgesi’nin geneli, Batı ve Orta Karadeniz’in geneli, Ardahan, Kars, Iğdır, Hakkari, Divriği, Malazgirt, Ahlat, Sarız, Baskil, Elbistan, Viranşehir, Birecik, Ceylanpınar, Akçakale çevrelerinde mevsim normalleri civarında gerçekleşti. Sıcaklıklar yurdun diğer bölgelerinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşti. 2023 yılı eylül ayı ortalama maksimum sıcaklıkları, 1991-2020 maksimum normalinin 2,2 derece, 2023 yılı eylül ayı ortalama minimum sıcaklıkları, 1991-2020 minimum normalinin 0,5 derece üzerinde gerçekleşti. 

Etiketler: Meteoroloji
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Tarım işçilerini taşıyan kamyonetler çarpıştı: 20 yaralı

Sonraki Haber

Yardım kamyonları, Refah Sınır Kapısı’ndan Gazze’ye geçiyor

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Cesedi Kırşehir'de bulunan İranlı kadının cinayet şüphelileri adliyeye sevk edildi
Öne Çıkan

Cesedi Kırşehir’de bulunan İranlı kadının cinayet şüphelileri adliyeye sevk edildi

16 Mayıs 2026
Ahırkapı'da gemide ölü bulunan Rus mürettebatın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı
Öne Çıkan

Ahırkapı’da gemide ölü bulunan Rus mürettebatın cenazesi Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı

16 Mayıs 2026
Öne Çıkan

Kadir İnanır’ın sağlık durumu hakkında hastaneden açıklama!

16 Mayıs 2026
Öne Çıkan

İBB soruşturmasını yürüten Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü görevden alındı

16 Mayıs 2026
Öne Çıkan

Başhekim, Gülistan’ın son görüldüğü bölgeden aracıyla geçmiş

16 Mayıs 2026
Öne Çıkan

Silah bırakmanın ivmelenmesi için İstihbarat Teşkilatımız çalışıyor

16 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Yardım kamyonları, Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze’ye geçiyor

Yardım kamyonları, Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze’ye geçiyor

En Güncel Haberler

Cip, otoyolda alev alev yandı
Yerel Haberler

Cip, otoyolda alev alev yandı

16 Mayıs 2026
Bakan Güler, NATO Daimi Temsilcilerini kabul etti
Politika

Bakan Güler, NATO Daimi Temsilcilerini kabul etti

16 Mayıs 2026
Hatay'da kaybolan Uğur Çalışkan'ı arama çalışmaları 87'nci günde yeniden başlatıldı
Yerel Haberler

Hatay’da kaybolan Uğur Çalışkan’ı arama çalışmaları 87’nci günde yeniden başlatıldı

16 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Fener Rum Patriği Bartholomeos, ayin için Nevşehir’e geldi

16 Mayıs 2026
Yaşam

Erzincan’da saklı cennet; Sohmarik Yaylası

16 Mayıs 2026
Yaşam

Çanakkale’de ‘Boğazın Minik Çobanları’ yarışması

16 Mayıs 2026
Yaşam

Çankaya Belediyesi, 3’üncü Kent Lokantasını Seyranbağları’nda hizmete açtı

16 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Putin, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile telefonda görüştü

Putin, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile telefonda görüştü

- Haberton
16 Mayıs 2026

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Muhammed bin Zayed Al Nahyan telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Rusya...

Yoga spor kadar etkili mi? Uzmanlara göre etkisi sanıldığından daha büyük olabilir

Misafir sofraları için uyumlu menü önerileri

Borsada nasıl para kazanılır? Uzmanlar en kritik hatayı açıkladı

Çocuklarda kekemelik neden olur? Uzmanlara göre erken fark etmek büyük önem taşıyor

Güncel Haber

Fener Rum Patriği Bartholomeos, ayin için Nevşehir'e geldi

Fener Rum Patriği Bartholomeos, ayin için Nevşehir’e geldi

16 Mayıs 2026
Erzincan'da saklı cennet; Sohmarik Yaylası

Erzincan’da saklı cennet; Sohmarik Yaylası

16 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton