18 Mayıs 2026, Pazartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - 51 kişinin öldüğü Furkan Apartmanı’nın müteahhidine beraat

51 kişinin öldüğü Furkan Apartmanı’nın müteahhidine beraat

Haberton - Haberton
14 Şubat 2026
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
51 kişinin öldüğü Furkan Apartmanı'nın müteahhidine beraat
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Gaziantep’in Nizip ilçesinde 51 kişinin hayatını kaybettiği Furkan Apartmanı’nın müteahhidi Hasan Hüseyin S. beraat etti. Ayrıca 7 kişiye de hapis cezası verildi.

Nizip ilçesi Mimar Sinan Mahallesi’ndeki Furkan Apartmanı, 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerde yıkıldı. Apartmanın enkazı altında kalan 51 kişi yaşamını yitirdi. Binanın yıkılmasında ihmali bulunduğu belirlenen fenni mesul Yılmaz Şahin Y. ile binada sahip oldukları daire ve iş yerlerinde kolon kestikleri iddia edilen Faik Ö., Eyüp Ö. ve Nejdet A. tutuklandı. Soruşturma kapsamında, savcılık 4 tutuklu sanık ile apartmanın müteahhitleri Hasan Hüseyin S. ve Abdullah Devrim S. hakkında ‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Apartmanın müteahhidi olan tutuksuz sanık Abdullah Devrim S. ve kardeşi Hasan Hüseyin S. hakkında da yakalama kararı verildi.

Nizip Ağır Ceza Mahkemesi’nde geçen yıl nisan ayında görülen 5’inci duruşmada, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden gelen yeni bilirkişi raporunun okunmasının ardından savunmalarını yapan tutuklu sanıklar, kolon kestikleri yönündeki iddiaların doğru olmadığını yineleyerek tahliye talebinde bulundu. Duruşma sonunda Yılmaz Şahin Y. 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılırken, Eyüp Ö., Faik Ö. ve Nejdet A.’nın beraatlerine karar verildi. Firari 2 sanığın ise dosyası ayrıldı.

BERAAT KARARI BOZULDU

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 16’ncı Ceza Dairesi, Nizip Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 3 sanık yönünden kararı inceledi. Nizip Cumhuriyet Başsavcılığı ile tarafların itirazı üzerine yapılan değerlendirme sonucunda daire, yerel mahkeme kararını bozdu. Kararda, beraat kararı verilen sanıklar Faik Ö. ve kardeşi Eyüp Ö. hakkında ‘kolon kesilmesi’ iddiasıyla yeni bir iddianame hazırlandığı, bu nedenle olayın bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiği belirtildi. Tutuksuz 3 sanık ile firari 2 sanığın yeniden yargılanmasına başlandı.

GÜVENCE BEDELİ İLE YAKALAMA KARARI KALDIRILDI

Furkan Apartmanı davasının 17 Aralık 2025’teki duruşmasına tutuksuz sanıklar Nejdet A., Faik Ö., Eyüp Ö. ile taraf avukatları ve ölenlerin yakınları katıldı. Duruşmada, müteahhit kardeşlerin avukatları, güvence bedeliyle müvekkillerinin haklarındaki yakalama kararının kaldırılmasını talep etti. Savcı ise bu talebin reddini istedi. Mahkeme heyeti, haklarında yakalama kararı bulunan Hasan Hüseyin S. ile Abdullah Devrim S.’nin teslim olduktan sonra 10’ar milyon TL güvence bedeli karşılığında ve yurt dışı çıkış yasağı ile haftada bir gün imza atma ve tüm duruşmalara katılma şartıyla beyanları alındıktan sonra yakalama kararlarının kaldırılmasına karar verdi.

İFADEYE GELDİ, TUTUKLANDI

Apartmanın müteahhidi Hasan Hüseyin S., güvence bedeli kararının ardından ifadeye geldi. Yetkili Birecik Ağır Ceza Mahkemesi sanıkların uzun süre firari olmaları ve suç şüphesini dikkate alarak, ‘Güvence bedeli karşılığında yakalama kararlarının kaldırılmasına’ ilişkin kararı kaldırdı. Güvence durumunun kalkması sonucu Hasan Hüseyin S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

‘TÜRKMENİSTAN’DA, GUİNNESS REKORLAR KİTABI’NA GİREN İNŞAATLAR YAPTIM’

Nizip Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına tutuksuz sanıklar Faik Ö., Eyüp Ö., Bülent B., Nejdet A., Mehmet A., Oktay A., Ömer Ş., Coşkun Ş., sanık avukatları, maktul avukatları, maktul aile yakınları katıldı. Tutuklu sanıklar Hasan Hüseyin S. ve ev hapsinde olan sanık Yılmaz Şahin Y. ise SEGBİS üzerinden katıldı.

Son savunması alınan Hasan Hüseyin S., “Müteahhit olsaydım, diğer 69 binamda olduğu gibi bu inşaatın da başında dururdum ve hiçbir aşamasından ayrılmazdım. Söz konusu arsanın sahibi de müteahhidi de kardeşim Abdullah S.’dir. Bu binada adımın geçmesinin tek nedeni soyadımın S. olmasıdır. Babamızın mesleği gereği çocukluğumuzdan beri inşaat sektörünün içindeydik. Ben bu işe 25 yaşında başladım, babam hem bana, hem de Abdullah’a her zaman destek olmuştur. O dönem Dörtyol’daki bir inşaatta görev alıyordum. Furkan Apartmanı inşaatı süresince ise pazar günleri dahil olmak üzere, daire satışları için inşaatın başında bulunuyordum. Ayrıca Türkmenistan’da, Guinness Rekorlar Kitabı’na giren inşaatlar yaptım. Beraatımı talep ediyorum” dedi.

Tutuksuz sanıklar da suçsuz olduklarını öne sürerek beraatlarını talep etti. Mahkeme heyeti, bilinçli taksirle öldürme suçundan Faik Ö. ve Eyüp Ö. hakkında 14 yıl 5 ay hapis cezasına hükmetti. Eyüp Ö., kararın ardından tutuklandı. Faik Ö. duruşmaya mazeret bildirerek katılamadı. Aynı suçtan Necdet A. hakkında 8 yıl 10 ay hapis cezası, Yılmaz Y. hakkında ise 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Heyet, taksirle öldürme suçundan Orhan Z., Oktay A. ile belediye personeli Bülent B. hakkında 5 yıl 5 ay hapis cezasına karar verdi. Mehmet A. yönünden zamanaşımı nedeniyle davanın düşmesine hükmedildi. Çoşkun Ş., Ömer Şahin Ş. ve Hasan Hüseyin S. hakkında ise beraat kararı verildi.

Etiketler: Deprem
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

14 Şubat hava durumu: Meteoroloji’den 17 kente sarı kodlu uyarı

Sonraki Haber

Bangladeş’teki seçimlerin suhuletle gerçekleştirilmesinden memnuniyet duyuyoruz

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bursa'da ayrıldığı nişanlısının babasını tabancayla öldürdü
Öne Çıkan

Bursa’da ayrıldığı nişanlısının babasını tabancayla öldürdü

18 Mayıs 2026
Kuyuda gazdan etkilendi, 2 kardeşi ve akrabası yardım için kuyuya indi: 3 ölü, 1 yaralı
Öne Çıkan

Kuyuda gazdan etkilendi, 2 kardeşi ve akrabası yardım için kuyuya indi: 3 ölü, 1 yaralı

17 Mayıs 2026
Özgür Özel Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi; Sandıktan kaçmak milletten kaçmaktır
Öne Çıkan

Özgür Özel Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi; Sandıktan kaçmak milletten kaçmaktır

17 Mayıs 2026
Çorlu’da 2 polisi şehit eden saldırganla ilgili dikkat çeken detay; Psikolojik rahatsızlığı vardı
Öne Çıkan

Çorlu’da 2 polisi şehit eden saldırganla ilgili dikkat çeken detay; Psikolojik rahatsızlığı vardı

17 Mayıs 2026
Samsun'a şehit ateşi düştü
Öne Çıkan

Erkan Tütüncüler’in acı haberi ailesine ulaştı

17 Mayıs 2026
DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus: Ebola salgını uluslararası acil durumdur
Öne Çıkan

DSÖ’den küresel alarm: Ebola salgını için acil durum ilanı

17 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Bangladeş'teki seçimlerin suhuletle gerçekleştirilmesinden memnuniyet duyuyoruz

Bangladeş'teki seçimlerin suhuletle gerçekleştirilmesinden memnuniyet duyuyoruz

En Güncel Haberler

Bursa'da ayrıldığı nişanlısının babasını tabancayla öldürdü
Öne Çıkan

Bursa’da ayrıldığı nişanlısının babasını tabancayla öldürdü

18 Mayıs 2026
Ankara'da aydınlatma direğine çarpan motosiklet sürücüsü öldü
Yerel Haberler

Ankara’da aydınlatma direğine çarpan motosiklet sürücüsü öldü

18 Mayıs 2026
Şehit polis Emrah Koç'ün türkü söylediği görüntüler ortaya çıktı
Yerel Haberler

Şehit polis Emrah Koç’ün türkü söylediği görüntüler ortaya çıktı

18 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Kayseri’de sağanak sele dönüştü; yollar göle döndü

18 Mayıs 2026
Yaşam

Hafif ticari aracın tamponuna sıkışan yavru kedi kurtarıldı

17 Mayıs 2026
Yaşam

Kekik toplarken yüksekten düşen kadın kurtarıldı

17 Mayıs 2026
Yaşam

Büyükçekmece’de bıçaklanarak öldürülen 15 yaşındaki Abdülbaki için mevlit okutuldu

17 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Kuyuda gazdan etkilendi, 2 kardeşi ve akrabası yardım için kuyuya indi: 3 ölü, 1 yaralı

Kuyuda gazdan etkilendi, 2 kardeşi ve akrabası yardım için kuyuya indi: 3 ölü, 1 yaralı

- Haberton
17 Mayıs 2026

Aksaray'da temizlemek için indiği kuyuda metan gazından etkilenip mahsur kalan İsmail Yeşildal (42) ağır yaralı olarak kurtarılırken, kendisine yardım etmek...

Göz altı morlukları nasıl azalır?

Kas nasıl yapılır? Uzmanların açıkladığı en etkili yöntemler ve en büyük hatalar

Telefonun şarjı nasıl daha uzun gider?

Hafıza nasıl güçlendirilir?

Güncel Haber

Bursa'da ayrıldığı nişanlısının babasını tabancayla öldürdü

Bursa’da ayrıldığı nişanlısının babasını tabancayla öldürdü

18 Mayıs 2026
Ankara'da aydınlatma direğine çarpan motosiklet sürücüsü öldü

Ankara’da aydınlatma direğine çarpan motosiklet sürücüsü öldü

18 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton