27 Ekim 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - 5 gündür aranan Azra’nın cansız bedenine ulaşıldı

5 gündür aranan Azra’nın cansız bedenine ulaşıldı

Haberton - Haberton
2 Ağustos 2021
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:8 dakikalık okuma
A A
0
Azra'nın cansız bedenine ulaşıldı

Azra'nın cansız bedenine ulaşıldı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Antalya’da 5 gündür aranan Azra Gülendam Haytaoğlu’nun cansız bedenine ulaşıldı

Antalya‘da, 5 gündür haber alınamayan gazetecilik bölümü öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu (21) ölü bulundu. Üniversiteli kızı evinde cinsel saldırıda bulunup, boğarak öldüren ve banyoda 5 parçaya ayırıp, valizle ormana gömen emlakçı M.M.A. (48) gözaltına alındı.

Antalya’da, 5 gündür haber alınamayan gazetecilik bölümü öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu (21) ölü bulundu. Üniversiteli kızı evinde cinsel saldırıda bulunup, boğarak öldüren ve banyoda 5 parçaya ayırıp, valizle taşıdığı ormanda gömen inşaat mühendisi ve emlak ofisi sahibi Mustafa Murat Ayhan (48), gözaltına alındı. Polisin, genç kızın cep telefonu sinyallerinden ulaştığı Ayhan, çapraz sorguda cinayeti itiraf etti. 

Antalya’da Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde okuyan Azra Gülendam Haytaoğlu, bazı belirtiler hissedince 28 Temmuz’da hastaneye giderek Covid-19 testi yaptırdı. Sonucu pozitif çıkan Haytaoğlu, durumu ablası Ezgi Haytaoğlu ile paylaştı. Ablası, Haytaoğlu’na kızarak, dikkat etmediği için hastalığa yakalandığını söyleyince aralarında tartışma başladı. Tartışma sırasında Haytaoğlu, ablasına “Ben biraz hava alacağım” diyerek kimliğini almadan evden çıktı. Eve dönmeyince Ezgi Haytaoğlu, kardeşini telefonla aradı. Azra Gülendam Haytaoğlu, telefonda, ablasına “Kafede koronavirüs geçirmiş bir ağabeyle oturuyorum, beni çok iyi anlıyor. Bugün onunla kalacağım” diyerek telefonu kapattı, bir daha da ulaşılamadı.

İLK İFADESİNDE ‘BİLGİM YOK’ DEDİ

Baba Mustafa Haytaoğlu, Adana’dan gelerek kızını aramaya başlarken, hayatından endişe ettiği kızı için polise kayıp başvurusunda bulundu. Polis, genç kızı bulmak için arama çalışması başlattı. Sosyal medyadan da genç kızın bulunması için çağrılar yapıldı. Antalya emniyetinin de titizlikle yürüttüğü arama çalışmaları kapsamında Haytaoğlu’nun son görüldüğü bölgedeki güvenlik kamerası kayıtları incelendi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Azra’nın cep telefonundan en son inşaat mühendisi ve emlak ofisi sahibi Mustafa Murat Ayhan’la görüştüğünü tespit etti. Cinayet masası ekipleri, Ayhan’ı çapraz sorguya aldı. Ayhan, ilk ifadesinde, “Önceden tanışmıştık. Geldi, birlikte yemek yedik, gitti. Bilgim yok” diye ifade verdi. Polis bunun üzerine Ayhan’ı serbest bıraktı.

İtiraf etti

ÇAPRAZ SORGUDA İTİRAF

Cinayet masası ekipleri, daha sonra MOBESE ve çevre iş yeri güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Görüntülerde Mustafa Murat Ayhan’ın, Konyaaltı ilçesindeki evinden aynı valiz ile birkaç kez çıkıp gittiğini belirledi. Bunun üzerine Ayhan, yeniden gözaltına alındı. Tekrar çapraz sorguya alınan Ayhan, cinayeti işlediğini itiraf etti.

VÜCUDUNU 5 PARÇAYA AYIRMIŞ

Azra Gülendam Haytaoğlu’na cinsel saldırıda bulunmasının ardından banyoda boğup, öldürdüğünü, 5 parçaya böldükten sonra koyduğu valizle Kepez ilçesi Varsak bölgesindeki ormanlık alana taşıyıp gömdüğünü söyleyen Ayhan, “Azra, 28 Temmuz’da beni aradı. Buluştuk. Evde birlikte yemek yedik. Alkol aldık. Bu sırada aramızda tartışma çıktı. Boğarak öldürdüm. Banyoya götürüp cesedini 5 parçaya ayırdım. Cesedin parçalarını valize koyup Kepez ilçesi Varsak ormanlık alanda gömdüm” dedi.

KAFATASI BULUNAMADI

Cinayet itirafının ardından Mustafa Murat Ayhan, Varsak’taki ormanlık alanda Azra Gülendam Haytaoğlu’nu gömdüğü yeri ekiplere gösterdi. Gece sabaha kadar cesedi gömüldüğü yerden çıkaran ekipler, bulunan parçaları otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderdi. Haytaoğlu’nun kafatası ve sol kalçasının bulunamadığı ve arama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

VÜCUDUNA JİLETLE İSMİNİ YAZMIŞ

Öte yandan Mustafa Murat Ayhan’ın, Azra Gülendam Haytaoğlu’nu öldürdükten sonra vücuduna jiletle ismini yazdığı belirtildi.

CESET PARÇALARININ YERİNİ GÖSTERDİ

Antalya’da gazetecilik bölümü öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu’nu öldürüp, parçalara ayırdığını sorgusunda itiraf eden Mustafa Murat Ayhan, bugün ekip aracıyla, genç kızın cesedinin parçalarını bıraktığı Kepez ilçesindeki ormanlık alana götürüldü. Burada Ayhan’ın verdiği bilgiler doğrultusunda, cesedin kayıp parçalarını bulmak için arama yapıldı. Ayhan, daha sonra Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ne götürüldü. Ayhan emniyet müdürlüğüne getirildiğinde, muhabirin “Neden öldürdünüz” sorusuna yanıt vermedi. Eliyle yüzünü gizlemeye çalışan Ayhan, ardından sorgusunun devamı için emniyet binasına çıkartıldı.

Polisin, cesedin parçalarını arama çalışması sürüyor. Öldürülen genç kızın başı ile sol kalça kemiğinin halen arandığı kaydedildi.

ÜNİVERSİTEDEN TAZİYE MESAJI

Antalya’da, 5 gündür kayıp olarak aranırken öldürüldüğü ortaya çıkan Azra Gülendam Haytaoğlu için eğitim gördüğü Akdeniz Üniversitesi’nden taziye mesajı yayımlandı. Mesajda şu ifadeler yer aldı:

“Üniversitemiz İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu’nun menfur bir cinayet ile aramızdan ayrıldığını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Henüz hayatının baharında olan Azra Gülendam Haytaoğlu’nun bir cani tarafından vahşice katledilişi üniversitemizi derin bir üzüntüye boğmuştur. İnsanın en temel hakkı olan yaşam hakkına yönelik gaspın ötesinde kadına yönelik şiddet ve cinayetin can yakıcı kayıplarından biri olan bu cinayeti Akdeniz Üniversitesi olarak şiddetle kınıyor, hunharca hislerle işlenen bu cinayetin failinin, adalet önünde en ağır şekilde cezalandırılmasını diliyoruz. Akdeniz Üniversitesi olarak hiçbir canlıya karşı bu tür şiddet ve cinayetlerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, vefatıyla Akdeniz Üniversitesi ailesini yasa boğan öğrencimize Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve Üniversite camiamıza başsağlığı diliyoruz.”

KORONAVİRÜS TESTİ YAPILDI

Diğer yandan, Mustafa Murat Ayhan’a koronavirüs testi yapıldığı, sonucunun beklendiği açıklandı. İnşaat mühendisi Ayhan’ın, aynı zalmanda emlak ofisi sahibi olduğu kaydedildi. Ayhan’ın, İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube 14. Dönem Yönetim Kurulu Üyesi olduğu, 15 ve 16 Dönem Yönetim Kurulu Sayman üyesi olarak görev aldığı belirtildi.

OSMANİYE’DEKİ BABA EVİNDE YAS

Antalya’da boğularak öldürülüp, cesedi 5 parçaya ayrılan gazetecilik bölümü öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu’nun Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki baba evi acı haberle yasa boğuldu. Genç kızın vahşice öldürüldüğünü duyan yakınları, baba Mustafa Haytaoğlu’nun 3 dönemdir muhtarlığını yaptığı Derviş Paşa Mahallesi’ndeki evine akın etti. 2’si erkek 4 çocuk babası olan muhtar Mustafa ile anne Nezide Haytaoğlu’nun Antalya’da olduğunu belirten yakınları, genç kızın cenazenin Kadirli’de toprağa verileceğini söyledi.

KADINLARIN SESİ OLMAK İSTERKEN KADIN CİNAYETİNE KURBAN GİTTİ

Antalya’da öldürülen gazetecilik bölümü öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu’nun Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki baba evinde taziyeleri kabul eden halası Mine Haytaoğlu, Azra’nın kadına şiddetle mücadele ettiğini söyledi. Azra’nın gazetecilik bölümünü kadınların sesi olmak için seçtiğini belirten Haytaoğlu, şunları söyledi:

“Azra, daha körpecik gonca güldü. Kadına şiddetle mücadele ediyordu. Kadınların haklarını korumak için gazetecilik bölümünü seçti. Babası öğretmen olmasını istiyordu. Ancak o kadınların sesi olmak için dili, yüreği olmak için bu bölümü seçti. Ciğerimizi yakanların ciğeri yansın. Allah onlara kahretsin. En ağır cezayı versinler.”

ODADAN AZLİ İÇİN HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Yönetim Kurulu, Azra Gülendam Haytaoğlu’nun cinayet şüphelisi Mustafa Murat Ayhan’ın yönetim kurulu üyeliğinden azline yönelik hukuki süreç başlattı. Odadan yapılan yazılı açıklamada, “Antalya’da 5 gündür haber alınamayan Azra Gülendam Haytaoğlu’nun cansız bedenine ulaşıldığını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Söz konusu vahim katliamın sanığının Şubemiz Yönetim Kurulu Üyesi olduğu kamuoyuna yansımıştır. Cinsel saldırı ve cinayetle sonuçlanan olayda zanlı Şube Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Murat Ayhan’ın yönetim kurulu üyeliğinden azledilmesine yönelik hukuki süreç başlatılmıştır. Kadın cinayetleri maalesef ülkemizin acı bir gerçeğidir.

Son dönemde hangi mesleğe sahip olduğu, hangi şehirde yaşadığı, eğitim düzeyinin ne olduğundan bağımsız, erkekler tarafından birçok kadın yurttaşımızın katledilmesi toplumun her kesiminde olduğu gibi bizleri de derinden yaralamaktadır. Azra Gülendam Haytaoğlu’nun hayatını kaybetmesinden dolayı başta ailesi ve sevenleri olmak üzere tüm ülkemize baş sağlığı diliyor, bu vahim olayın failinin en ağır cezayı alması gerektiğini düşündüğümüzü bütün kamuoyuna duyuruyoruz” denildi. 

BAKAN YANIK: DAVANIN TAKİPÇİSİYİZ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İnsanlık dışı bir şekilde katledilen Azra Gülendam Haytaoğlu’na Allah’tan rahmet; acılı ailesine başsağlığı diliyorum. İhtiyaç duydukları her aşamada onların yanında olacağız. Katilin mümkün olan en ağır cezayı alması için davanın takipçisiyiz” dedi.

BAŞSAVCILIKTAN SORUŞTURMA

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, gazetecilik bölümü öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu’nun, Mustafa Murat Ayhan tarafından öldürülmesine ilişkin soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü belirtildi. Açıklamada, 30 Temmuz’da müştekinin kardeşi Azra Gülendam Haytaoğlu’nun kayıp olduğunu ihbar etmesi üzerine, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ve koordinesinde kolluk birimlerince aynı gün detaylı inceleme ve araştırma başlatıldığı belirtildi.

Yapılan araştırmalar ve güvenlik kameralarının incelenmesi sonucu, maktulün en son şüpheli Mustafa Murat Ayhan ile görüştüğüne dair görüntülerin tespit edildiği aktarılan açıklamada, Mustafa Murat Ayhan’ın maktulü öldürdüğü iddiasıyla 1 Ağustos’ta gözaltına alındığı, maktule ait olduğu değerlendirilen cesedin aynı gün bulunduğu, otopsi ve kimlik tespiti işlemlerinin devam ettiği kaydedildi.

Etiketler: Antalya
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Aile toplantısı nasıl yapılır?

Sonraki Haber

Olimpiyat Şampiyonu Mete Gazoz ülkesine döndü

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Öne Çıkan

Güllü’nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter hakkında ‘hastalara eziyet’ iddiasıyla soruşturma

27 Ekim 2026
Milas Belediyesi’nde yeni gelişme! Fevzi Topuz’un yerine Mehmet Murat Yazar görevlendirildi
Öne Çıkan

Milas Belediyesi’nde yeni gelişme! Fevzi Topuz’un yerine Mehmet Murat Yazar görevlendirildi

27 Ekim 2026
Şile’de etkili olan sağanak sonrası köprüde hasar oluştu
Öne Çıkan

Şile’de etkili olan sağanak sonrası köprüde hasar oluştu

27 Ekim 2026
Bakanlıktan 19 il için sağanak yağış alarmı: Muğla’ya 'turuncu', İzmir ve Antalya dâhil 18 ile 'sarı' kod!
Öne Çıkan

Bakanlıktan 19 il için sağanak yağış alarmı: Muğla’ya ‘turuncu’, İzmir ve Antalya dâhil 18 ile ‘sarı’ kod!

27 Ekim 2026
Oğuz Alper Öktem’den taksicilere çağrı: "Şimdi barışma zamanı, gelin komisyonsuz çalışın!"
Öne Çıkan

Oğuz Alper Öktem’den taksicilere çağrı: “Şimdi barışma zamanı, gelin komisyonsuz çalışın!”

27 Ekim 2026
Sadettin Saran hakkında 10 yıldan az olmamak üzere hapis talebi! İlk duruşma bugün
Öne Çıkan

Sadettin Saran hakkında 10 yıldan az olmamak üzere hapis talebi! İlk duruşma bugün

27 Ekim 2026
Sonraki Haber
Olimpiyat Şampiyonu Mete Gazoz ülkesine döndü

Olimpiyat Şampiyonu Mete Gazoz ülkesine döndü

En Güncel Haberler

Bakan Güler'den Yunanistan ve Ege mesajı: "Gerilimi artıran yaklaşımları kabul etmeyiz"
Politika

Bakan Güler’den Yunanistan ve Ege mesajı: “Gerilimi artıran yaklaşımları kabul etmeyiz”

27 Ekim 2026
Eksperler, tamirciler ve araç sahipleri şebeke kurmuş: 65 şüpheli hakkında işlem!
Gündem

Eksperler, tamirciler ve araç sahipleri şebeke kurmuş: 65 şüpheli hakkında işlem!

27 Ekim 2026
Avcılar'da bıçaklı kavgada husumetlisini öldüren şüpheli Esenyurt'ta yakalandı
Yerel Haberler

Avcılar’da bıçaklı kavgada husumetlisini öldüren şüpheli Esenyurt’ta yakalandı

27 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Antalya’da su altı ekosistemini koruma projesi: ‘Üç Adalar’ saha ziyareti gerçekleştirildi

27 Ekim 2026
Yaşam

Datça’da sağanak nedeniyle yollar göle döndü

27 Ekim 2026
Yaşam

‘Polisiz’ deyip 1,2 kilo altını alarak dolandıran 3 şüpheli tutuklandı: “14 yıllık emeğimizi istiyorum”

27 Ekim 2026
Yaşam

Bingöl’de 7 büyüklüğünde deprem senaryolu tatbikat

27 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

30 üniversiteye 'TYÇ logosu' kullanım hakkı

30 üniversiteye ‘TYÇ logosu’ kullanım hakkı

- Haberton
27 Ekim 2026

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından, ilgili yükseköğretim programları kalite güvencesi süreçlerini tamamlayan 30 üniversiteye 'Türkiye Yeterlilikler...

Okulda akran zorbalığı, tehdit ve şiddet varsa ne yapılmalı? Veliler nereye şikâyet edebilir, öğrencilere hangi cezalar uygulanır?

Sonbaharda zihninizi dinlendiren 7 farkındalık egzersizi! Doğada mindfulness ile stresten uzaklaşmanın yolları

Kasım indirimleri öncesi e-ticarette büyük hareketlilik bekleniyor! Gözler yılın en yoğun alışveriş döneminde

Türkiye’de saatler neden geri alınmıyor? Kalıcı yaz saati uygulamasının günlük yaşama etkileri

Güncel Haber

Bakan Güler'den Yunanistan ve Ege mesajı: "Gerilimi artıran yaklaşımları kabul etmeyiz"

Bakan Güler’den Yunanistan ve Ege mesajı: “Gerilimi artıran yaklaşımları kabul etmeyiz”

27 Ekim 2026
Eksperler, tamirciler ve araç sahipleri şebeke kurmuş: 65 şüpheli hakkında işlem!

Eksperler, tamirciler ve araç sahipleri şebeke kurmuş: 65 şüpheli hakkında işlem!

27 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton