16 Eylül 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - 44 kişinin öldüğü Said Bey Sitesi davasında 8 sanık için 22 yıl 6’şar ay hapis istemi

44 kişinin öldüğü Said Bey Sitesi davasında 8 sanık için 22 yıl 6’şar ay hapis istemi

Haberton - Haberton
30 Aralık 2025
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
44 kişinin öldüğü Said Bey Sitesi davasında 8 sanık için 22 yıl 6'şar ay hapis istemi
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat 2023 depremlerinde yıkılan ve 44 kişinin öldüğü Said Bey Sitesi davasında savcı, 1’i tutuklu 8 sanık için ‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan 22 yıl 6’şar ay hapis cezası talep etti.

Dulkadiroğlu ilçesi Yahya Kemal Mahallesi’ndeki 2 bloklu Said Bey Sitesi, 6 Şubat 2023 depremlerinde yıkıldı; enkaz altında kalan 44 kişi yaşamını yitirdi. Kahramanmaraş 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın 11’inci duruşması görüldü. Duruşmaya; ‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapsi istenen tutuklu sanık müteahhit Hasan Çam (54) ile ‘Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan 15’er yıla kadar hapisleri istenen tutuksuz sanık Dulkadiroğlu Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Arzu Ö. (47) ve Müdür Yardımcısı Serap B. (42), taraf avukatları ile sitede yakınlarını kaybedenler katıldı. ‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezaları istenen yapı denetim görevlisi Yavuz K. (56), yapı denetim şirketi kontrol elemanı Melike Y.’nin (34) yaşadıkları şehirlerden SEGBİS sistemi ile bağlandığı duruşmaya; diğer tutuksuz sanıklar şantiye şefleri Murat K. (40) ve Halil İbrahim U. (35) ve yapı denetim şirketi sahibi Halil Y. (56) katılmadı.

‘BİZ HERHANGİ BİR İNCELEME YAPIYORUZ’

Duruşmada suçlamaları reddeden Dulkadiroğlu Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Arzu Ö., “Biz müdür ve müdür yardımcısı olarak yargılanıyoruz en başından beri. Benim ve müdür yardımcısı arkadaşımın, bu kadar işi tek başımıza imza atarak ya da fiziksel olarak söz konusu binanın mahalline giderek yapmamız mümkün değil. Biz herhangi bir inceleme yapmıyoruz. Evrakları onaylayan bir kişiyim. Bütün binaları kontrol etmem, hepsini hafızamda tutmam mümkün değil. Müdür yardımcısı da aynı şekilde. Ruhsat dilekçesi girdikten sonra bizim altımızdaki ilgili arkadaşlarca kontrol edildikten sonra bizim önümüze gelince onay veriyoruz. Ama tetkikimiz sadece evrak bazında. Benim proje ve evraklarda imzam olmak zorunda aksi halde evrak yürümez. Bizim görevimiz yerinde inceleme değil, evrak üzerinde incelemedir” dedi.

‘KONTROLÜMÜZ SADECVE EVRAK ÜZERİNDEDİR’

Müdür yardımcısı Serap B. de suçlamaları reddederek “Mimari, statik ve elektrik projesi diğer mühendisler tarafından incelenip, imzalanıp yapı ruhsatı da tanzim edildikten sonra bize getirilmekteydi. Bizim oradaki kontrolümüz sadece evrak üzerindedir. Evrakların ilgili mühendislerce imzalanıp, imzalanmadığını kontrol etmektir benim görevim” diye konuştu.

MÜTEAHHİT: BEN DE MAĞDURUM

Müteahhit Hasan Çam ise “Ben bu işin neresindeyim? Marketçilik yapan biriyim. Müteahhit olarak belediye bana bir belge verdi, kendi yerini yaptırabilirsin diye. Burada mağdur insanlar var ve ben de mağdurum. Ben inşaat yapmadım, yaptırdım. Teknik olarak işin neresindeyim? Demir aldım, beton aldım. Ustaların en iyisini tutmuşum. Benim inşaat şirketim yok. En iyi malzemeleri alıp, kullandım. Yapmaz olaydım, gitmez olaydım, Doğukent’e yatırım yapmaz olaydım. Deprem gündüz olsaydı, ben ve personelim de orada olacaktı. 3 yıldır hapis yatıyorum, niye yatıyorum? Ben yaptırdım ama onu yapan insanlar dışarıda. İşin teknik tarafı dışarıda ben niye yatıyorum 3 yıldır? Onun için ben tahliyemi istiyorum” dedi.

ŞİKAYETÇİLER: OLASI KASTTAN CEZA İSTİYORUZ

Cumhuriyet savcısı, esas hakkında mütalaasını mahkeme heyetine sundu. Savcı, mütalaasında tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirildiğinde sanıkları kendilerine isnat edilen suçları işlediğine dair yeterli delil olduğunu belirtti. Savcı, 8 sanığın ‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan 22 yıl 6’şar ay hapisle cezalandırılmasını talep etti. Binada yakınlarını kaybedenler, mütalaayı kabul etmediklerini belirtip, sanıkların ‘Olası kast’tan cezalandırılmasını istedi. Mütalaaya karşı savunmalar için duruşma, 10 Nisan’a ertelendi.

Etiketler: Deprem
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

DMM, ‘DEAŞ ile yeterli mücadele edilmediği’ iddiasını yalanladı

Sonraki Haber

Buca’da maaşlarını alamayan işçiler eylemde

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Borsa paylaşımları yargıya taşındı: İbrahim Mustafa Turhan’a re’sen soruşturma
Öne Çıkan

Borsa paylaşımları yargıya taşındı: İbrahim Mustafa Turhan’a re’sen soruşturma başlatıldı

16 Eylül 2026
2026-YKS ek yerleştirme için tercih işlemleri yarın başlıyor: 21 Eylül'e kadar devam edecek
Öne Çıkan

2026-YKS ek yerleştirme için tercih işlemleri yarın başlıyor: 21 Eylül’e kadar devam edecek

16 Eylül 2026
Eski AKUT Başkanı Nasuh Mahruki’nin tutukluluk hâlinin devamına karar verildi
Öne Çıkan

Nasuh Mahruki hakkında tahliye kararı verildi

16 Eylül 2026
‘Ailem Güvende’ operasyonunu protesto eden gruptan 22 kişi gözaltına alındı
Öne Çıkan

‘Ailem Güvende’ operasyonunu protesto eden gruptan 22 kişi gözaltına alındı

16 Eylül 2026
Narin Güran cinayetini ele alan 'Şeytantepe' belgeseli, 'Milli Güvenlik' gerekçesiyle yayından kaldırıldı
Öne Çıkan

Narin Güran cinayetini ele alan ‘Şeytantepe’ belgeseli, ‘milli güvenlik’ gerekçesiyle yayından kaldırıldı

16 Eylül 2026
Kokain operasyonunda film gibi detay: Pilot kıyafetiyle havalimanından çıktı
Öne Çıkan

Kokain operasyonunda film gibi detay: Pilot kıyafetiyle havalimanından çıktı

16 Eylül 2026
Sonraki Haber
Buca'da maaşlarını alamayan işçiler eylemde

Buca'da maaşlarını alamayan işçiler eylemde

En Güncel Haberler

Aslıhan Sinem Çiçek davasında sıcak gelişme: Tanık, "Kızı eve götürün" demiş
Gündem

Aslıhan Sinem Çiçek davasında sıcak gelişme: Tanık, “Kızı eve götürün” demiş

16 Eylül 2026
Gündem

Venüs neden uydusuz? Bilim insanlarından çarpıcı iddia: Kendi uydusunu yok etmiş olabilir

16 Eylül 2026
Borsa paylaşımları yargıya taşındı: İbrahim Mustafa Turhan’a re’sen soruşturma
Öne Çıkan

Borsa paylaşımları yargıya taşındı: İbrahim Mustafa Turhan’a re’sen soruşturma başlatıldı

16 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Edirne’de yerli ve milli tohumla üretilen ayçiçekleri hasat edildi

16 Eylül 2026
Yaşam

Eşini çalıştığı markette tabancayla öldürüp, intihar etti

16 Eylül 2026
Yaşam

Tekirdağ’da Ertuğrul Fırkateyni şehitleri anıldı

16 Eylül 2026
Yaşam

Silivri’de batan geminin kaptanı, Hatay’da toprağa verildi

16 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Bakan Çiftçi: PKK'nın farklı isimler ve bölgelerdeki tüm uzantılarının tasfiye sürecini takip ediyoruz

PKK’nın farklı isimler ve bölgelerdeki tüm uzantılarının tasfiye sürecini takip ediyoruz

- Haberton
16 Eylül 2026

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, "Gösterdiğimiz kararlı mücadele sonucunda terör örgütü PKK/Kck kendini feshetmek ve silah bırakmak zorunda kalmıştır. Bununla birlikte,...

Türk alüminyum folyo sektörü: Ambalaj sanayinin temel taşı

Ankara’nın bilinmeyen 10 durağı: Başkentin keşfedilmeyi bekleyen köşeleri

Telefon şarj olurken neden ısınır? Normal sıcaklık ile tehlikeli ısınma arasındaki fark

Araçlarda kış bakımı zamanı: Lastik, silecek ve antifriz ihmali yolda bırakabilir

Güncel Haber

Aslıhan Sinem Çiçek davasında sıcak gelişme: Tanık, "Kızı eve götürün" demiş

Aslıhan Sinem Çiçek davasında sıcak gelişme: Tanık, “Kızı eve götürün” demiş

16 Eylül 2026

Venüs neden uydusuz? Bilim insanlarından çarpıcı iddia: Kendi uydusunu yok etmiş olabilir

16 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton