25 Nisan 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - 4 milyonu aşkın sığınmacıya ev sahipliği yapıyoruz

4 milyonu aşkın sığınmacıya ev sahipliği yapıyoruz

Haberton - Haberton
20 Mart 2023
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
4 milyonu aşkın sığınmacıya ev sahipliği yapıyoruz

4 milyonu aşkın sığınmacıya ev sahipliği yapıyoruz

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”Halihazırda 3,5 milyonu Suriyeli olmak üzere 4 milyonu aşkın sığınmacıya ev sahipliği yapıyoruz. Bugün de ülkemizde asrın felaketinin yaralarını sararken depremden etkilenen Suriye halkıyla dayanışma içerisindeyiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu ile AB Konseyi Dönem Başkanı İsveç’in, Türkiye ve Suriye’de depremlerden etkilenen bölgelere destek için düzenleyeceği Uluslararası Bağışçılar Konferansı’na Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde canlı bağlantıyla katılarak, hitap etti. Erdoğan, Türkiye’nin 6 Şubat’ta insanlık tarihinin en büyük afetlerinden biriyle sarsıldığını hatırlatarak, “Aynı bölgede 9 saat arayla meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki 2 şiddetli deprem 14 milyon vatandaşımızın yaşadığı 11 ilimizde çok ciddi yıkıma ve can kaybına yol açtı.

Enkazların altında kalan 50 bin 96 insanımız hayatını kaybederken, 115 bin vatandaşımız ise yaralı olarak kurtuldu. Vefat eden tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve halkımıza sabır, yaralılarımıza acil şifalar niyaz ediyorum. Aralarında sizlerin vatandaşlarının da olduğu hayatını kaybeden 6 bin 807 yabancı dostumuz ve Suriyeli kardeşimiz için de başsağlığı diliyorum” dedi.

’11 İLİMİZDE AĞIR HASARLI BİNA SAYISI 298 BİNE VARIYOR’

Erdoğan, bilim insanlarının yaşanan felaketi dünya üzerinde karada meydana gelen en şiddetli sarsıntı olarak tanımladıklarını hatırlatarak şöyle devam etti:

“Nitekim bir kısmı müstakil deprem büyüklüğüne ulaşan artçı sarsıntılar halen devam ediyor. Depremden etkilenen illerimizin bazıları son günlerde bir de aşırı yağış ve sel afetiyle mücadele ediyor. Olumsuz hava şartlarına rağmen enkaz kaldırma çalışmalarından depremzedelerimizin barınma, gıda ve diğer ihtiyaçlarının giderilmesine kadar gereken her türlü gayreti gösteriyoruz. Devletimizin ilgili tüm kurumların yanı sıra belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, gönüllülerimiz bölgede canla başla çalışıyor. Hasar tespit çalışmalarımız tamamlanmak üzeredir.

Deprem bölgesindeki 11 ilimizde yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı yani artık kullanılamaz hale gelmiş bina sayısı 298 bine, buralardaki bağımsız bölüm sayısı ise 876 bine varıyor. İlk hesaplamalarımıza göre depremin yol açtığı yıkımın maliyetinin yaklaşık 104 milyar doları bulacağı anlaşılıyor. Bu çapta bir afet ile ekonomik durumu ne olursa olsun, hiçbir ülkenin tek başına mücadele etmesi mümkün değildir. Yıllardır dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerinin imdadına koşan Türkiye, depremin hemen sonrasında 90 ülkeden gelen 11 bin 320 personelin desteğini yanında buldu. Telefonla arayarak, mesaj göndererek veya bizzat ülkemize gelerek milletimizin acısını paylaşan dostlarımız, kardeşlerimiz oldu.”

‘650 BİN KONUTU İNSANLARIMIZA TESLİM ETMEYİ PLANLIYORUZ’

Erdoğan, 130’a yakın ülkeden gelen yardımların depremzedelere ulaştığını belirterek, “36 sahra hastanesi siz değerli dostlarımızın sayesinde kurularak yaralılarımızın tedavisine katkı sağladı. Her birinize şahsım, ülkem ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Bu zor günlerde tüm dostlarımızın kurumlarıyla, üye ve aday ülkeleri ile AB’nin, Birleşmiş Milletler’in diğer uluslararası örgütlerin sergilediği dayanışmayı asla unutmayacağız. Bu konferans halklarımız arasındaki ilişkileri ne kadar sağlam temellere dayandığını gösteren bir başka örnektir.

Konferansta yapacağınız katkılar depremin yaralarını sarma ve afetin izlerini ortadan kaldırma çabalarımızda bize yardımcı olacaktır. Çünkü esas mücadelemiz şimdi başlıyor. Depremde yıkılan tüm şehirlerimizi altyapısı, üstyapısı, iş yerler ile tarihi ve kültürel değerleri ile yeniden inşa edeceğiz. Hedefimiz 1 yıl içinde deprem bölgesinin tamamındaki konut ihtiyacını karşılayacak sayıda kaliteli ve güvenli yapıyı inşa etmektir. İlk yıl 319 bin, toplamda ise 650 bin konutu insanlarımıza teslim etmeyi planlıyoruz. Yer tespiti yapılan zemin ve etüt çalışmaları biten bölgelerde temellerde özellikle attığımız adımlarla konut inşaatlarına hemen başladık. Bir taraftan bunları yaparken eşzamanlı olarak çadır kent, konteyner kent ve prefabrik yapıların kurulumuna aralıksız devam ediyoruz. İnşallah 2 ay içinde 108 bin konteyner kurarak yarım milyon insanımızı bu alanlara yerleştireceğiz” dedi.

‘4 MİLYONU AŞKIN SIĞINMACIYA EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ’

Erdoğan, dayanışmanın gücüne, paylaşmanın bereketine inanan bir millet olduklarını vurgulayarak, “Tarih boyunca hiçbir ayrım yapmadan; kimsenin inancına, kökenine, diline bakmadan dara düşen herkesin yardımına koştuk. Son olarak koronavirüs salgını döneminde ülkemizden talepte bulunan 160 ülkeyle 12 uluslararası kuruluşa tıbbi yardım ve teçhizat gönderdik. Suriye’den Ukrayna’ya kadar çatışma bölgelerinden göç etmek zorunda kalan tüm insanlara kapımızı ve gönlümüzü açtık. Halihazırda 3,5 milyonu Suriyeli olmak üzere 4 milyonu aşkın sığınmacıya ev sahipliği yapıyoruz. Bugün de ülkemizde asrın felaketinin yaralarını sararken depremden etkilenen Suriye halkıyla dayanışma içerisindeyiz. 3’üncü tarafların ve başka ülkelerin Suriye’deki depremzedelere yönelik karadan ve havadan insani yardım malzemesi intikallerinde gereken kolaylığı gösteriyoruz. Bu tutumumuzu bundan sonra da sürdüreceğiz” diye konuştu.

Etiketler: Recep Tayyip Erdoğan
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

45 bin yeni öğretmen ataması yapacağız

Sonraki Haber

Çin Devlet Başkanı, Putin ile bir araya geldi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Fidan: ABD/İsrail-İran Savaşı’nda iki haftalık ateşkesi memnuniyetle karşıladık
Politika

ABD/İsrail-İran Savaşı’nda iki haftalık ateşkesi memnuniyetle karşıladık

25 Nisan 2026
Bakan Bak: Formula 1 artık Türkiye’de olacak
Politika

Formula 1 artık Türkiye’de olacak

24 Nisan 2026 - Güncellenme Tarihi 25 Nisan 2026
Belçika Ekonomik Misyonu, Türkiye ziyareti öncesi basın toplantısı gerçekleştirdi
Politika

Belçika Ekonomik Misyonu, Türkiye ziyareti öncesi basın toplantısı gerçekleştirdi

24 Nisan 2026 - Güncellenme Tarihi 25 Nisan 2026
Dervişoğlu: İYİ Parti'nin hedefi milleti birleştirmek
Politika

İYİ Parti’nin hedefi milleti birleştirmek

24 Nisan 2026
Bakan Çiftçi: Bağımlılıkla mücadeleyi çok boyutlu yaklaşımla ele alıyoruz
Politika

Bağımlılıkla mücadeleyi çok boyutlu yaklaşımla ele alıyoruz

24 Nisan 2026
Bakan Tekin, öğrencilerle 1'inci TBMM'ye yürüdü
Politika

Bakan Tekin, öğrencilerle 1’inci TBMM’ye yürüdü

24 Nisan 2026
Sonraki Haber
Çin Devlet Başkanı, Putin ile bir araya geldi

Çin Devlet Başkanı, Putin ile bir araya geldi

En Güncel Haberler

Özel Haber

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

25 Nisan 2026
Piyanist Fazıl Say’ın ‘Bir Öğretmenin Hayalleri’ eseri ilk kez sanatseverlerle buluşacak
Kültür ve Sanat

Piyanist Fazıl Say’ın ‘Bir Öğretmenin Hayalleri’ eseri ilk kez sanatseverlerle buluşacak

25 Nisan 2026
Özel Haber

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

25 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Kadıköy’de eğlence mekanları ve çevresinde uyuşturucu satanlara operasyon

25 Nisan 2026
Yaşam

Cezaevinin köylerine yapılması için 35 milyonluk araziyi bağışlamak istiyorlar

25 Nisan 2026
Yaşam

Deprem davasında ‘şov’ tartışması gerginliğe neden oldu; 1 tahliye

25 Nisan 2026
Yaşam

Şişli’de masadaki telefonu çalan şüpheli tutuklandı

24 Nisan 2026 - Güncellenme Tarihi 25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Pendik'te düzenlenen operasyonda toprak altındaki depoda binlerce silah parçası bulundu

Pendik’te toprak altındaki depoda binlerce silah parçası bulundu

- Haberton
25 Nisan 2026

Pendik'te silah ticaretinin önlenmesine yönelik düzenlenen operasyonda, dronla yapılan arazi taramalarında tespit edilen toprak altındaki su deposunda binlerce silah parçası...

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Fast food ve işlenmiş gıdalar: Yeni nesli nasıl etkiliyor

Türkiye’de suç yaşı düşüyor mu? Uzmanlar kritik verileri paylaştı

Güncel Haber

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

25 Nisan 2026
Piyanist Fazıl Say’ın ‘Bir Öğretmenin Hayalleri’ eseri ilk kez sanatseverlerle buluşacak

Piyanist Fazıl Say’ın ‘Bir Öğretmenin Hayalleri’ eseri ilk kez sanatseverlerle buluşacak

25 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton