Uluslararası düzeyde spor organizasyonu olan ‘3×3 Uluslararası Basketbol Turnuvası’na ev sahipliği yapan Sultangazi, 2 gün süren turnuvanın kapanış törenini gerçekleştirdi. Kıyasıya gerçekleştirilen turnuvada kupalar sahiplerini buldu.
‘2026 Avrupa Spor Şehri’ ünvanını kazanan Sultangazi, uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yaptı. 2 gün süren organizasyon kapsamında; 16 yabancı ve 16 Türk takımının katılımıyla yaklaşık 30 farklı milletten sporcu mücadele etti.
3×3 Uluslararası Basket Turnuvası’nın ikinci gününe Türkiye Basketbol Federasyonu Başkan Vekili Harun Erdenay, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, Dünya Şampiyonu sporcumuz Avatar Atakan Arslan, Gazeteci Taha Hüseyin Karagöz ve Türker Akıncı ile radyocu Hopdedik Ayhan da katıldı. Protokol, formaları giyerek mini basket maçı da yaptı.
Madalyalar Sahiplerini Buldu
Sporcular iki gün boyunca, en iyisi olmak için birbirleriyle kıyasıya yarıştı. Takımların birinci olmak için mücadele ettiği turnuvada madalyalar sahiplerini buldu. Protokol, madalyaları sahiplerine verirken sporcuları tek tek tebrik etti. 1. Sırbistan Aviator 3×3 Kg, 2. Sırbistan Uziçe Zlatiborac ve 3. Polonya Isetia takımı oldu.
Ak Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, “Sultangazi’de “3×3 Uluslararası Basketbol Turnuvası heyecanına ortak olduk. Kıyasıya mücadele eden tüm sporcularımızı canı gönülden kutluyorum” dedi.
Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, “Almanya, Sırbistan, Polonya, Yunanistan, Çin, Azerbaycan, Dubai ve Gana gibi 15 farklı ülkeden 30 milletten sporcumuzu ağırladık. 2 gün boyunca nefeslerimizi tutarak onların mücadelelerini izledik. Avrupa Spor Şehri Sultangazi’ye yakışır bir organizasyon oldu. Emeği geçen başta ekip arkadaşlarımız olmak üzere herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Bizler sporla anılır bir şehir olmak için çok çalıştık, çok çabaladık, hala çalışıyoruz. Spora ve sporcuya destek veriyoruz. Emeklerimizi böyle bir organizasyonla taçlandırmak bizler için de guru verici oldu. Ayrıca turnuva boyunca bizleri yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize, sporcu arkadaşlarımıza, basın mensuplarımıza ve değerli komşularımıza da teşekkür ederim, iyi ki varsınız” diye konuştu.
Avatar Atakan Arslan; “İyi ki varsınız, iyi ki ben de böyle güzel bir organizasyondayım. İyi ki geleceğin sporcuları buradan çıkıyor, iyi ki böyle bir başkanımız var. Çok güzel bir turnuva oldu” ifadelerini kullandı.














