23 Haziran 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - 3’üncü Küresel İslami Ekonomi Zirvesi İstanbul’da başladı

3’üncü Küresel İslami Ekonomi Zirvesi İstanbul’da başladı

Haberton - Haberton
3 Haziran 2026
- İş Dünyası
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

3’üncü Küresel İslami Ekonomi Zirvesi, Halkbank Genel Müdürlüğü ev sahipliğinde İstanbul Finans Merkezi’nde (İFM) başladı.

3’üncü Küresel İslami Ekonomi Zirvesi İstanbul’da başladı. Forum kapsamında konuşan Albaraka İslam Ekonomisi Forumu Genel Sekreteri Yousef Hassan Khalawi, “İslam dünyasının, şeriata uygun yatırımcıların sermayesinin sürdürülebilir bir kalkınma sağlanmasında nasıl daha iyi bir rol oynamasını sağlayabiliriz? Bu konuya daha önce hiç değinilmemişti. Ortaklarımızdan gelen büyük destekle, alanında dünyanın en iyi uzmanlarına sahibiz; düzenleyici kurumlardan, bankalardan, bankacılık gruplarından, hatta vakıf dahil kar amacı gütmeyen kuruluşlardan” diye konuştu.

3’üncü Küresel İslami Ekonomi Zirvesi, Halkbank Genel Müdürlüğü ev sahipliğinde İstanbul Finans Merkezi’nde (İFM) başladı. Albaraka İslam Ekonomisi Forumu tarafından düzenlenen ve küresel ekonomi ile finans dünyasının önemli isimlerini İstanbul’da buluşturan zirvede, ‘İslami Ekonomide Sermaye: Sürdürülebilir Kalkınma İçin Servetin Yapılandırılması’ temasıyla yapay zeka destekli finans uygulamaları, dijital sermaye, sürdürülebilir büyüme, İslami finans teknolojileri ve küresel ekonomik dönüşüm başlıkları ele alınacak. 6 Haziran’a kadar sürecek program kapsamında merkez bankası başkanları, bakanlar, akademisyenler, yatırımcılar ve sektör temsilcileri, etik ilkeler temelinde sürdürülebilir ekonomik kalkınmaya yönelik çözüm önerilerini değerlendirecek.

YAPAY ZEKA VE İSLAMİ FİNANS MASADA

Zirvenin öne çıkan oturumları arasında yer alan ‘Dijital Sermaye ve Finansal İnovasyon: Teknoloji, Yönetişim ve Şer’i Uyum’ başlıklı panelde, yapay zekanın İslami finans sektöründeki kullanım alanları, risk yönetimi, otomatik uyum sistemleri ve şeriata uygun varlıkların tokenizasyonu gibi konular ele alınacak. Program kapsamında ayrıca Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, Malezya Merkez Bankası Başkanı Abdul Rasheed Ghaffour ve Filistin Para Otoritesi Başkanı Yahya Jawdat Hafez Shunnar’ın katılımıyla sürdürülebilir likidite, finansal istikrar ve sermaye akışlarının yönetimi gibi başlıkların değerlendirileceği özel oturum gerçekleştirilecek.

İSLAMİ EKONOMİYE YÖN VERECEK ÖNERİLER PAYLAŞILACAK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ana konuşmacılar arasında yer alacağı zirvede, genç girişimcilere yönelik sermaye oluşturma stratejileri, dijital içerik üreticilerinin sürdürülebilir iş modelleri ve İslami ekonomide yeni iş birlikleri de gündeme gelecek. Zirve kapsamında çok sayıda uluslararası mutabakat zaptının imzalanması ve İslami ekonominin geleceğine ilişkin politika önerilerinin yer aldığı AlBaraka Stratejik Raporu’nun kamuoyuyla paylaşılması planlanıyor. Ayrıca Saleh Kamel İslami Ekonomi Ödülü kapsamında yüksek lisans ve doktora öğrencileri çalışmalarını uluslararası katılımcılara sunacak.

‘ETKİNLİK 4 GÜNE YAYILIYOR’

Forum hakkında değerlendirmelerde bulunan Albaraka İslam Ekonomisi Forumu Genel Sekreteri Yousef Hassan Khalawi, “Bu yıl çok özel. Bu etkinlik tam 4 tam güne yayılıyor. Bugün sabah başladık ve tüm gün devam edeceğiz; yarın, öbür gün, Cumartesi akşamına kadar aynı şekilde devam edecek. Ve bu daha önce bizim başımıza hiç gelmemişti ve bu, küresel olarak da, tam 4 gün boyunca kesintisiz süren bir etkinliğe sahip olmak açısından çok sıra dışı bir durum. Ancak en önemli konu, bu zirvenin teması. Hepimiz biliyoruz ki, dünyadaki servet en yüksek zirvesinde. Milyarderlerin sayısına baktığımızda, bu en yüksek sayı. Piyasa değeri 1 trilyon doların üzerinde olan şirketlerin sayısına baktığımızda; birçok şirket var, neredeyse bu yıl içinde 10 şirketimiz olacak, bu dünyada daha önce hiç görülmemiş bir şey. Bu da demek oluyor ki, dünyadaki servet büyüyor ve hızla büyüyor. Ancak bunun ekonomiye, topluma ve ülkelere etkisi, sonucu nedir? Bugün daha mı mutluyuz? Bugün daha mı sürdürülebiliriz? Dünya genelinde daha iyi hizmetler alabiliyor muyuz? Hayır. Sorunun cevabı şüphesiz ki her zaman ‘hayır’. Demek ki ters giden bir şeyler var. Eksik olan bir şeyler var” dedi.

‘ORTAKLARIMIZDAN GELEN BÜYÜK DESTEKLE, ALANINDA DÜNYANIN EN İYİ UZMANLARINA SAHİBİZ’

Khalawi, “Biz, burada bu soruyu gündeme getiriyoruz. En azından İslami ekonomi perspektifinden bakarak; İslam dünyasının, şeriata uygun yatırımcıların sermayesinin sürdürülebilir bir kalkınma sağlanmasında nasıl daha iyi bir rol oynamasını sağlayabiliriz? Bu konuya daha önce hiç değinilmemişti. Ortaklarımızdan gelen büyük destekle, alanında dünyanın en iyi uzmanlarına sahibiz; düzenleyici kurumlardan, bankalardan, bankacılık gruplarından, hatta vakıf dahil kar amacı gütmeyen kuruluşlardan. Biliyorsunuz, burada, Türkiye’de vakıf mirası. Başka hiçbir ülkede kolay kolay bulamayacağınız bir şey. Yüzyıllardır büyüyen vakıf varlıklarınız var. Kar amacı gütmeyen bu özel kuruluşun, dünyayı daha iyi bir konuma getirmedeki rolü nedir? Bunun için özel bir panelimiz var. Bu konuya da daha önce kimse değinmemişti. Tüm bunlar, bu 4 gün boyunca panellerde, ana konuşmacıların hitaplarında ve farklı çalıştaylarda, ayrıca iki kapalı oturum yuvarlak masa toplantısında ele alınacak” diye konuştu.

Etiketler: EkonomiFilistinİstanbulKarTeknolojiTürkiyeYapay Zeka
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Para isteyen oğlunu çıkan tartışmada öldürdü, cesedinin başında polisi bekledi

Sonraki Haber

Ümraniye Belediyesi 120 öğrenciye tablet hediye etti

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

OYAK Çimento 2025 Entegre Raporunu yayınladı
İş Dünyası

OYAK Çimento 2025 Entegre Raporunu yayınladı

23 Haziran 2026
İş Dünyası

İş Bankası’na The Banker’dan ‘Açık Bankacılık’ ödülü

23 Haziran 2026
TURKA, kartlı ödemelerde komisyon almayacağını duyurdu
İş Dünyası

TURKA, kartlı ödemelerde komisyon almayacağını duyurdu

23 Haziran 2026
Mirnas Grup'tan İzmir yeni kent merkezinde üç proje birden
İş Dünyası

Mirnas Grup’tan İzmir yeni kent merkezinde üç proje birden

23 Haziran 2026
Gaziantep'te önce kuraklık sonra fırtınadan etkilenen kiraz, ihraç edilemeyecek
İş Dünyası

Gaziantep’te önce kuraklık sonra fırtınadan etkilenen kiraz, ihraç edilemeyecek

23 Haziran 2026
TeknoKöprü Yatırım Hızlandırma Programı yatırımcı buluşmasıyla tamamlandı
İş Dünyası

TeknoKöprü Yatırım Hızlandırma Programı yatırımcı buluşmasıyla tamamlandı

23 Haziran 2026
Sonraki Haber
Ümraniye Belediyesi 120 öğrenciye tablet hediye etti

Ümraniye Belediyesi 120 öğrenciye tablet hediye etti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

En Güncel Haberler

Kırıkkale’de mühimmat patlaması: 2 ölü, 1 yaralı
Öne Çıkan

Kırıkkale’de mühimmat patlaması: 2 ölü, 1 yaralı

23 Haziran 2026
Ekrem İmamoğlu’ndan mahkemede işkence iddiası: “Tırnakları çekildi, 36 saat susuz bırakıldı”
Öne Çıkan

Ekrem İmamoğlu’ndan mahkemede işkence iddiası: “Tırnakları çekildi, 36 saat susuz bırakıldı”

23 Haziran 2026
Ümit Dikbayır CHP'den istifa etti
Öne Çıkan

Ümit Dikbayır CHP’den istifa etti

23 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Antalya’da sıcaktan bunalanlar sahillere akın etti

23 Haziran 2026
Yaşam

Trabzon’da kokarca zararlısına karşı samuray arıları doğaya salındı

23 Haziran 2026
Yaşam

Tunceli’de şelaleden geçen yaban hayvanları fotokapana yakalandı

23 Haziran 2026
Yaşam

Havalandırma boşluğuna düşen güvercini itfaiyeciler kurtardı

23 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Silivri'de otluk alanda yangın -1

Silivri’de otluk alanda yangın

- Haberton
23 Haziran 2026

Silivri'de buğday tarlasından yükselen alevler kısa sürede büyüyerek otluk alana sıçradı. Yangın, olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın,...

Yazın klima kullanırken yakıt tüketimi nasıl etkileniyor? Sandığınızdan daha fazla yakabilir

Yüksek kilometreli araç alınır mı? Asıl risk kilometrede değil burada

Vitamin eksikliği saç dökülmesini nasıl etkiliyor? Fark etmeden saçınızı kaybediyor olabilirsiniz

Ev kredisi çekmeden önce bilinmesi gereken kritik detaylar

Güncel Haber

Kırıkkale’de mühimmat patlaması: 2 ölü, 1 yaralı

Kırıkkale’de mühimmat patlaması: 2 ölü, 1 yaralı

23 Haziran 2026
Ekrem İmamoğlu’ndan mahkemede işkence iddiası: “Tırnakları çekildi, 36 saat susuz bırakıldı”

Ekrem İmamoğlu’ndan mahkemede işkence iddiası: “Tırnakları çekildi, 36 saat susuz bırakıldı”

23 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton