16 Mayıs 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - 3’üncü dünya savaşı ihtimali var

3’üncü dünya savaşı ihtimali var

Haberton - Haberton
27 Haziran 2024
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
3'üncü dünya savaşı ihtimali var

3'üncü dünya savaşı ihtimali var

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynaklarından 3’üncü dünya savaşı ihtimali açıklaması; ordunun her türlü senaryoya hazır olduğu açıklandı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, Birinci ve İkinci Dünya savaşlarında olduğu gibi topyekun bir savaş riskinin ihtimal olduğunu belirterek, söz konusu olabilecek bir savaşa en hazırlıklı ülkelerden birinin Türkiye olduğunu, ordunun her türlü senaryoya hazır olduğunu açıkladı.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, son iki haftada yapılan faaliyetlere ilişkin Bakanlıkta bilgilendirme toplantısı düzenledi. Tuğamiral Aktürk, tehditleri ülke sınırlarının ötesinden bertaraf etmeyi öngören terörle mücadelelerinin, kesintisiz bir şekilde sürdüğünü kaydederek, “Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil; son 2 haftada 89 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylece, 1 Ocak 2024’ten bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1270 olmuştur. Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 5 PKK’lı terörist daha Habur’daki Hudut Karakolumuza teslim olmuştur” diye konuştu.

‘GÜVENLİK KİLİDİNİ TAMAMEN KAPATIYORUZ’

Pençe-Kilit Harekatı ile bugüne kadar elde edilen alan hakimiyetini sahanın gerekliliğine uygun, alışılmadık ve öngörülemez operasyonlarla geliştirdiklerini aktaran Aktürk, “Terör örgütünün eylem ve hareket kapasitesinin sıfırlanması için gözümüzün değmediği, ayağımızın basmadığı yer bırakmayacak şekilde faaliyetlerimize devam ediyor, Irak’ın kuzeyindeki güvenlik kilidini tamamen kapatıyoruz” dedi.

‘ENGELLENEN KİŞİ SAYISI 62 BİN 217 OLDU’

Yasa dışı göçle mücadeleye değinen Aktürk, “Son iki haftada yasa dışı yollarla ülkeye geçmeye çalışan 486 şahıs yakalanmıştır. 2 bin 581 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Yakalanan şahıslardan 16’sı terör örgütü mensubudur. 1 Ocak’tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 5 bin 215’e yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 62 bin 217 olmuştur” diye konuştu.

‘YANGINLARA 8 HELİKOPTER DESTEĞİ SAĞLANMIŞTIR’

Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) orman yangınları ve diğer afetlerle mücadele çalışmalarına ilişkin, “Rezerv Güç kapsamında İzmir, Denizli ve Çanakkale’deki orman yangınlarının söndürülmesi amacıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza ait 8 helikopter ve görevlendirilen personel ile 214 sorti yapılarak destek sağlanmıştır” dedi.

‘BEDELLİ ASKERLİK TUTARI GÜNCELLENECEK’

Personel ve askeri öğrenci alımları ile temin faaliyetlerinin planlandığı şekilde devam ettiğini duyuran Aktürk, “25 bin uzman erbaş alımının planlandığı ‘Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2024 Yılı Uzman Erbaş Temini’ başvuruları, 30 Haziran’da sona erecektir. 26 Haziran’da başlayan Milli Savunma Üniversitesi ‘2024 Yılı Askeri Öğrenci Temini Seçim Aşaması Faaliyetleri’ 20 Temmuz’a kadar devam edecektir. Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları ve Meslek Yüksek Okulları seçim aşamalarına katılacak adaylar 24 Haziran-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında Kredi Yurtlar Kurumu’nun belirlemiş olduğu yurtlardan istifade edebilecektir. Bedelli askerlik hizmeti kapsamında geçerli olan bedel ve ek bedel tutarı Askeralma Kanunu gereğince 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla memur aylık katsayısına göre güncellenecektir. Mevcut bedel tutarı üzerinden bedelli askerlik hizmetine müracaat etmek isteyen yükümlülerin 28 Haziran 2024 tarihine kadar müracaat ve ödeme işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir” açıklamasında bulundu.

‘KONTROL NOKTALARI IRAKLI MAKAMLARDA’

Tuğamiral Zeki Aktürk’ün sunumu sonrası, MSB kaynakları, gazetecilerin sorularını yanıtladı. TSK’nın Irak’ın kuzeyindeki bazı meskun mahallerde kontrol noktaları oluşturduğu iddiaları yalanlanırken; TSK’nın sivillerin yaşadığı meskun mahallere girmesinin, buralarda kontrol noktaları oluşturmasının söz konusu olmadığı, meskun mahaller ve operasyon alanına yakın bölgelerdeki kontrol noktalarının Iraklı yerel makamlar tarafından oluşturulduğu ve bu konuda Irak tarafı ile iyi bir koordinasyon yürütüldüğü vurgulandı. Ayrıca Irak ile oluşturulacak Ortak Harekat Merkezi ile ilgili teknik çalışmaların devam ettiği, Harekat Merkezi’nin kurulmasına ilişkin teknik çalışmalar ve görüşmelerin olumlu seyrettiği bildirildi.

TUĞGENERAL GÖZALTINDA

Suriye sınırında makam aracı ile insan kaçakçılığı yaptığı öne sürülen Tuğgeneral B.Ç.’nin Akçakale Cumhuriyet Savcılığı’nca alınan kararla gözaltına alındığı belirtilerek, konuyla ilgili idari ve adli sürecin bağlantılı şekilde yürüdüğü, TSK’da disipline ve kanunlara aykırı hareket eden kim olursa olsun rütbesine bakılmaksızın gerekenin yapılacağı vurgulandı.

‘FETÖ İLE MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR’

Son günlerde yapılan FETÖ operasyonlarında bazı muvazzaf askerlerin gözaltına alınmasına ilişkin, TSK’nın örgütten en fazla zarar gören kurum olduğu vurgulanarak, FETÖ ile mücadelede en hassas olan kurumlardan biri olduğu ve mücadelelerinin devam ettiği aktarıldı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın üçüncü dünya savaşı ihtimali açıklamalarına ilişkin, Birinci ve İkinci Dünya savaşlarında olduğu gibi topyekun bir riskin ihtimal olduğu belirtildi. MSB’nin savunma ve güvenliğe yönelik değerlendirmeleri yaparak; güncellenmesi gereken bütün planları yeni değerlendirmeler ışığında yaptığı, söz konusu olabilecek bir savaşa en hazırlıklı ülkelerden birinin Türkiye olduğu aktarıldı. Ayrıca, TSK’nın dinamik bir ordu olduğuna işaret edilerek, her türlü senaryoya hazır olduğunu açıklandı.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Galatasaray Voleybol Takımı’nda Burak Güngör’le yollar ayrıldı

Sonraki Haber

Orman işçilerini taşıyan traktör devrildi; 1’i ağır, 4 yaralı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Narin Güran cinayetinde savcılıktan Nevzat Bahtiyar’a verilen 17 yıl hapis cezasına temyiz başvurusu
Öne Çıkan

Savcılıktan Nevzat Bahtiyar’a verilen 17 yıl hapis cezasına temyiz başvurusu

15 Mayıs 2026
Öne Çıkan

Manavgat Belediyesi davasında karar: Başkan Kara’ya 45 yıl 22 ay hapis cezası!

15 Mayıs 2026
Tepebaşı Belediyesi yolsuzluk soruşturmasında gözaltı sayısı 25’e çıktı
Öne Çıkan

Tepebaşı Belediyesi yolsuzluk soruşturmasında gözaltı sayısı 25’e çıktı

15 Mayıs 2026
TBMM'deki taciz davasında 5 sanık hakkında 16'şar yıl 6'şar aya kadar hapis talebi
Öne Çıkan

TBMM’deki taciz davasında 5 sanık hakkında 16’şar yıl 6’şar aya kadar hapis talebi

15 Mayıs 2026
Öne Çıkan

MHP’de Isparta il ve 13 ilçe teşkilatı feshedildi!

15 Mayıs 2026
Ukrayna'da drıon saldırısına uğrayan Marquise İstanbul Boğazı'ndan geçti; trafik açıldı / Dron görüntüsüyle geniş haber
Öne Çıkan

Ukrayna’da drone saldırısına uğrayan Marquise, İstanbul Boğazı’ndan geçti; trafik açıldı

15 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Orman işçilerini taşıyan traktör devrildi; 1’i ağır, 4 yaralı

Orman işçilerini taşıyan traktör devrildi; 1’i ağır, 4 yaralı

En Güncel Haberler

Bodrum merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu; 7 tutuklama
Yerel Haberler

Bodrum merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu; 7 tutuklama

16 Mayıs 2026
Muş’ta otomobil takla attı: 1 ölü, 3 yaralı
Yerel Haberler

Muş’ta otomobil takla attı: 1 ölü, 3 yaralı

16 Mayıs 2026
Kayseri’deki Tekir Gölü’nde mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı
Yerel Haberler

Kayseri’deki Tekir Gölü’nde mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı

16 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Okulun asansörü arızalandı, müdür yardımcısı bedensel engelli öğrencisini sırtında taşıdı; o anlar kamerada

16 Mayıs 2026
Yaşam

Erdemli Vadisi’nde selin zarar verdiği alanlara ‘imece’ usulü tadilat

15 Mayıs 2026
Yaşam

Tekirdağ’da 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla ‘Gençlik Yürüyüşü’

15 Mayıs 2026
Yaşam

Mehmetçikten, dost ve müttefik ülkelerle ortak eğitim

15 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Başsavcılık: ‘Milletvekilinin oğlu okulu silahla bastı’ iddiası doğru değil

Başsavcılık: ‘Milletvekilinin oğlu okulu silahla bastı’ iddiası doğru değil

- Haberton
15 Mayıs 2026

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı basın yayın organlarında yer alan ‘Milletvekilinin oğlu okulu silahla bastı’ yönündeki iddiaların doğru olmadığını bildirdi. Öte...

Instagram keşfete nasıl düşülür? 2026 algoritmasının öne çıkardığı kritik detaylar

Odaklanma sorunu nasıl çözülür? Telefon ve sosyal medya beyni nasıl etkiliyor?

Panik atak anında ne yapılır? İşte uzmanların hayat kurtaran önerileri

İngilizce nasıl geliştirilir? Dizi izlemek gerçekten işe yarıyor mu?

Güncel Haber

Okulun asansörü arızalandı, müdür yardımcısı bedensel engelli öğrencisini sırtında taşıdı; o anlar kamerada

Okulun asansörü arızalandı, müdür yardımcısı bedensel engelli öğrencisini sırtında taşıdı; o anlar kamerada

16 Mayıs 2026
Bodrum merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu; 7 tutuklama

Bodrum merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu; 7 tutuklama

16 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton