4 Haziran 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Sağlık Haberleri - 38’inci Kalp Haftası’nın açılış töreni gerçekleştirildi

38’inci Kalp Haftası’nın açılış töreni gerçekleştirildi

Haberton - Haberton
14 Nisan 2026
- Sağlık Haberleri
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Kalp ve damar hastalıklarına karşı toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen 38'inci Kalp Haftası'nın açılış töreni yapıldı.

Törende konuşan Vali Yardımcısı Hasan Gözen, "Türk Kalp Vakfı'nın sloganı çok güzel gerçekten. 'Ben senin için 7/24 çalışıyorum, sen kalbin için ne yapıyorsun'. Kalp için ne yapılacağı zaten ortada. Bunun bilinçli bir yaklaşımla ortaya konması, toplumda farkındalığın artırılması gerekiyor. Yani hiç kimse kalbinde bir tekleme olmadan, düzenli çalışan kalbin kıymetini bilmiyor" dedi.

Türk Kalp Vakfı tarafından organize edilen 38'inci Kalp Haftası'nın açılış töreni, Taksim'de bir otelde gerçekleştirildi. Programa Vali Yardımcısı Hasan Gözen, İstanbul İl Sağlık Müdürü Abdullah Emre Güner, Türk Kalp Vakfı Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Güven, tıp dünyasından isimler ve çok sayıda davetli katıldı.

1 Milyona Yakın Öğrencimiz Çeşitli Dallarda Sportif Faaliyetlerde Bulunuyor

Burada konuşan Vali Yardımcısı Gözen, "İstanbul Valimiz Sayın Davut Gül İstanbul'a geldikten sonra kalp damar hastalıklarının birinci sebebi olarak gösterilen aktivitesizliğin, durağanlığın ve stabil bir hayatın ortaya koyduğu bir sonuç olarak da ortaya koyuyor. Bu nedenle koruyucu sağlık açısından çocuklarımızın daha erken yaşlarda spora yönelmeleri, sporu sağlıklı bir yaşamın merkezi olarak görmeleri için 'Spor Şehri İstanbul' diye bir proje yürütmekte. Bütün okullarımızda spor kulüpleri açıldı, tescil edildi. Birçok öğrencimiz, yaklaşık 800 bine, bir milyona yakın öğrencimiz çeşitli dallarda sportif faaliyetlerde bulunmakta. Yani her talebe, bir spor dalıyla ilgilenmiş olacak. Çocuklukta kazanılan bu alışkanlık, hayatının ileriki aşamalarında da artarak devam edecek, belki içlerinden birçok profesyonel spor dallarında başarılı olan insan da yetişmiş olacak. Bu, bu açıdan çok önemli" diye konuştu.

Kalp İçin Ne Yapılacağı Ortada

Gözen, "Türk Kalp Vakfı'nın sloganı çok güzel gerçekten. 'Ben senin için 7/24 çalışıyorum, sen kalbin için ne yapıyorsun'. Kalp için ne yapılacağı zaten ortada. Bunun bilinçli bir yaklaşımla ortaya konması, toplumda farkındalığın artırılması gerekiyor. Yani hiç kimse kalbinde bir tekleme olmadan, düzenli çalışan kalbin kıymetini bilmiyor. Kalp biliyorsunuz aynı zamanda mutluluğun, huzurun ve tefekkürün de kaynağıdır. Eğer biz tefekkürü öne çıkardığımız zaman sağlığın ne kadar önemli olduğunu, insan yaşamına ne kadar etkili olduğunu, insan ne için yaratıldı, yaratılış gayesi nedir ve biz bunun için ne yapıyoruz diye sorduğumuz zaman kalbin de her an saat gibi çalışmasını takip etmemiz gerekiyor. Bu anlamda Türk Kalp Vakfı'nın yürüttüğü bu farkındalık çalışmalarının artarak devam etmesini biz yürekten temenni ediyoruz" dedi.

İstanbul, Bir Senede 207 Milyon Muayene Yapabilen Bir Şehir

İstanbul İl Sağlık Müdürü Abdullah Emre Güner, "Konuşmama başlarken dünyanın sağlık başkenti İstanbul dedim. Bu aslında bir iddia değil; bir senede 207 milyon muayene yapabilen bir şehirden bahsediyoruz. 2 milyon 800 bin ameliyat. Daha da güzel anlatmak gerekirse, iki saniyede bir ameliyat oluyor artık İstanbul'da. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi'nin liderliğinde başlayan, 2002'den itibaren bir sağlıkta dönüşüm projesiyle biz bu noktalara geldik. Şu anda özel hastanelerimiz, vakıf hastanelerimiz, üniversite hastanelerimiz ve kamu hastanelerimizle beraber İstanbul bu sağlık hizmetini sadece kendisine değil, tüm dünyaya sunmaya devam ediyor. Biz sağlıklı Türkiye Yüzyılı'nda koruyan, üreten, geliştiren bir sağlık modelini savunuyoruz. Ve birinci basamağın, birinci maddesine koruyanı koyuyoruz. Çünkü biliyoruz ki aslında hastalıklarımızın çoğu doğru beslenme, doğru yaşam tarzı ve erken teşhisle önlenebilir durumda" diye konuştu.

Kalp Ve Damar Hastalıkları Sessiz İlerleyen Bir Hastalıklar Sınıfındadır

Türk Kalp Vakfı Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Güven ise, "Kalp ve damar hastalıklarından ölüm oranı dünyadaki en yüksek olan hastalıklar sınıfındadır. Sağlık Bakanlığımızın verilerine göre yüzde 42'ye varan bir oranda bu ölümler gerçekleşmektedir maalesef. Kalp ve damar hastalıkları sessiz ilerleyen hastalıklar sınıfındadır. Dolayısıyla yaşamımız boyunca belki uzunca bir süre bu hastalıkların nasıl tesir ettiğini hissetmemiş olabiliriz. Biz vakıf olarak bütün halkımıza, hastalanmadan evvel bir hekime gözükmelerini ve hekimlerin tavsiyesiyle yaşamlarında bazı değişiklikler yaparak hayatlarını daha kaliteli hale getirmelerini öngörüyoruz. Bu seneki sloganımız, 'Kalbin senin için 24 saat çalışıyor, sen onun için ne yapıyorsun?' Eğer bizler bu soruya kendi içimizde cevap verebilirsek, kalp sağlığı konusunda pek çok problemin halledileceğini kişisel olarak düşünüyorum. Son olarak biz Türk Kalp Vakfı olarak, geçmişi saygı ve minnetle, geleceği de inançla anarak yolumuza dün olduğu gibi bugün de yarın da ilk günkü heyecanımızla devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Martıyı Hayata Döndüren Futbolcuya 'İyi Kalpli Ol' Ödülü

Törende geleneksel ödüller de sahiplerini buldu. Amerikan Hastanesi ve Koç Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Aytekin, kalp sağlığı farkındalığına katkılarından dolayı 'Türk Kalp Vakfı Doç. Dr. Edip Kürklü Hizmet Ödülü'ne layık görüldü.

'Türk Kalp Vakfı İyi Kalpli Ol Ödülü' ise İstanbul Yurdum Spor kaptanı Gani Çatan'a verildi. Çatan, bir maç sırasında kalecinin uzaklaştırmak istediği topun çarpması sonucu yere düşen bir martıya kalp masajı yaparak onu hayata döndürmesiyle tanınmıştı.

Açılış töreninin ardından öğleden sonra düzenlenen halka açık konferansta, Prof. Dr. Vedat Aytekin 'Kalp Kapak Hastalıklarında Yeni Tedavi Yöntemleri', Prof. Dr. Alev Arat Özkan 'Kadınlarda Kalp Hastalığı Riskleri' ve Prof. Dr. Saide Aytekin ise 'Kalp Damar Hastalıklarında Risk Faktörleri' konularında katılımcıları bilgilendirdi. Etkinlikler ay sonuna kadar sürecek.

Etiketler: İstanbulRecep Tayyip ErdoğanTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Kayseri’de iki minibüs çarpıştığı kaza kamerada; 8 yaralı

Sonraki Haber

Karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede safra kesesinden 2 bin 67 taş çıkarıldı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Özel Adatıp Hastanesi'nde yeni radyoterapi cihazı hizmete girdi
Sağlık Haberleri

Özel Adatıp Hastanesi’nde yeni radyoterapi cihazı hizmete girdi

4 Haziran 2026
Bebelac, ‘Mutlu Bebekler Mutlu Anneler’ projesiyle Ankara’da annelerle buluştu
Sağlık Haberleri

Bebelac, ‘Mutlu Bebekler Mutlu Anneler’ projesiyle Ankara’da annelerle buluştu

4 Haziran 2026
Medicana International İstanbul Hastanesi, AACI akreditasyonunu yeniledi
Sağlık Haberleri

Medicana International İstanbul Hastanesi, AACI akreditasyonunu yeniledi

4 Haziran 2026
'Yaza fit girmek isterken sakatlanmayın'
Sağlık Haberleri

Yaza fit girmek isterken sakatlanmayın

4 Haziran 2026
Ağabeyinden yapılan nakille sağlığına kavuştu, balonlarla taburcu edildi
Sağlık Haberleri

Ağabeyinden yapılan nakille sağlığına kavuştu, balonlarla taburcu edildi

4 Haziran 2026
Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz: Yılda 3 milyon ünite kanı 1160 hastaneye ulaştırıyoruz
Sağlık Haberleri

Yılda 3 milyon ünite kanı 1160 hastaneye ulaştırıyoruz

3 Haziran 2026
Sonraki Haber
Karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede safra kesesinden 2 bin 67 taş çıkarıldı

Karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede safra kesesinden 2 bin 67 taş çıkarıldı

En Güncel Haberler

Dorukhan Büyükışık'ın ölümüne ilişkin soruşturmada yeni gözaltı
Öne Çıkan

Dorukhan Büyükışık soruşturmasında 1 kişi daha tutuklandı

4 Haziran 2026
Anne ile 3 çocuğunun öldüğü yangında tanık ve müştekiler hakkında zorla getirilme kararı
Yerel Haberler

Anne ile 3 çocuğunun öldüğü yangında tanık ve müştekiler hakkında zorla getirilme kararı

4 Haziran 2026
Avcılar'da trafikte makas atan sürücüye 96 bin lira ceza
Yerel Haberler

Avcılar’da trafikte makas atan sürücüye 96 bin lira ceza

4 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Bağcılar’da itfaiye aracı devrildi

4 Haziran 2026
Yaşam

Sivil polisler bıçaklı kavgaya havaya ateş açarak müdahale etti

4 Haziran 2026
Yaşam

Bodrum’da denizden 2 bin metrekare hayalet ağ çıkarıldı

4 Haziran 2026
Yaşam

Ankara Adliyesi’nde ‘uzlaştırma’ bilgilendirmesi

4 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Esenyurt'ta fabrikada yangın -1

Esenyurt’ta fabrikada yangın

- Haberton
4 Haziran 2026

Esenyurt'ta bir fabrikada henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerin...

Altın fiyatları neden yükseliyor? Uzmanlar 2026 için beklentilerini paylaştı

Sıcak havada sağlık alarmı: Isı çarpması belirtileri nelerdir, nasıl korunulur?

Elektrik faturasında yaz moduna geçiş: Klima kullanırken tasarruf sağlayan planlama yöntemleri

Evde bakım ürünleri: Doğru kullanım rehberi ve sık yapılan hatalar

Güncel Haber

Dorukhan Büyükışık'ın ölümüne ilişkin soruşturmada yeni gözaltı

Dorukhan Büyükışık soruşturmasında 1 kişi daha tutuklandı

4 Haziran 2026
Anne ile 3 çocuğunun öldüğü yangında tanık ve müştekiler hakkında zorla getirilme kararı

Anne ile 3 çocuğunun öldüğü yangında tanık ve müştekiler hakkında zorla getirilme kararı

4 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton