27 Ağustos 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Ak Parti Haberleri - 310 tane kanunu yasalaştırdık

310 tane kanunu yasalaştırdık

Haberton - Haberton
7 Nisan 2023
- Ak Parti Haberleri, Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
310 tane kanunu yasalaştırdık

310 tane kanunu yasalaştırdık

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Çok büyük mesai harcadık. Bazen sabah kadar, bazen hafta sonu mesailer yaptık. Bu uzun mesailerin bitiminde Cumhur İttifakı’yla uyumlu olarak, yürütmeyle paylaşarak 310 tane kanunu yasalaştırma imkanı bulduk” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Meclis’te ilk defa 6’ncı yasama yılının yaşandığını belirterek, “Halkın dertlerine tercüman olmak için, toplumun taleplerini karşılamak için çok büyük mesai harcadık. Bu uzun mesailerin bitiminde Cumhur İttifakı’yla uyumlu olarak, yürütmeyle paylaşarak 310 tane kanunu yasalaştırma imkanı bulduk. Bir dönemde 300’den fazla kanun teklifinin yasalaşması, bir Meclis başarısıdır” dedi.

TBMM’de 7 Temmuz 2018’de başlayan 27’nci Yasama Dönemi, 14 Mayıs’ta sona erecek. Tarihinde ilk kez bir dönemi 6’ncı yasama yılına girerek geride bırakan Meclis, dün ‘seçim tatili’ kararı alıp, çalışmalarını sonlandırdı. AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, söz konusu dönemi DHA’ya değerlendirdi. Turan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk dönemi olan 27’nci dönemin çok özel olduğunu ve yeni sistemle ilk defa 6’ncı yasama yılının yaşandığını söyledi.

‘MECLİS 5 YIL GÖREV YAPMIŞSA; SEBEBİ BAŞKANLIK SİSTEMİ’

Turan, 27’nci dönemin çok özel bir dönem olduğunu belirterek, “6’ncı yasama yılındayız. Meclis 5 yıl boyunca görev yapmışsa, bunun temel sebebi; başkanlık sistemidir. Bunlar, hükümet değişiminin olmaması, krizlerin olmamasından kaynaklıdır. Eğer tekrar eski yıllarda olduğu gibi bakanlık kavgaları olsaydı; asla bu dönemde 6’ncı yasama yılını bulamazdı. Çok kıymetli bir Meclis dönemi yaşadık. Eski yıllarda yüzde 70-80 katılımın olduğu bir Meclis’e ‘Büyük bir başarı’ derdik. Fakat bu dönem; 14 siyasi partinin temsil edildiği, yüzde 99’dan fazla halk kesiminin karşılık bulduğu çok özel bir kazanım oldu. O yüzden demokrasi tarihimizde 27’nci dönem, çok farklı yazılacak” dedi.

310 tane kanunu yasalaştırdık
310 tane kanunu yasalaştırdık

‘310 KANUNU YASALAŞTIRDIK’

Turan, 27’nci dönemde önemli yasal düzenlemelere imza attıklarını aktararak, “Halkın dertlerine tercüman olmak için, toplumun taleplerini karşılamak için çok büyük mesai harcadık. Bazen sabah kadar, bazen hafta sonu mesailer yaptık. Bu uzun mesailerin bitiminde Cumhur İttifakı’yla uyumlu olarak, yürütmeyle paylaşarak 310 tane kanunu yasalaştırma imkanı bulduk. Bir dönemde 300’den fazla kanun teklifinin yasalaşması, bir Meclis başarısıdır. 3 bin 600 ek göstergeden EYT’ye kadar, sözleşmelilerin kadroya geçmesinden en büyük vergi barışına kadar, yargı reformlarından seçim barajının düşürülmesine kadar, öğretmenlik kanunundan sağlık reformuna kadar, 300’den fazla kanunun görüşüldüğü çok özel bir süreçten bahsediyorum.

Ümit ederim; yeni dönemde en az bu kadar başarılı olur. Sadece kanun teklifleri değil; çok fazla sayıda araştırma önergesiyle beraber komisyon kurduk. Deprem araştırma komisyonundan bankacılık işlemlerine kadar, müsilajdan balıkçıların sorunlarının araştırılmasına kadar, yaşlıların dertlerinden kadınlarımızın sorunlarına kadar, gençlerimiz ve çocuklarımızdan madencilerin haklarına kadar birçok başlıkta araştırma komisyonu kurduk. Ayrıca onlarca sayıda uluslararası sözleşmenin ve tezkerenin görüşülmesi ve yasalaşmasını sağladık” diye konuştu.

‘YÜZÜMÜZE BAKAMAYAN VEKİLLER VAR’

12,5 yıldır milletvekilliği yaptığını belirten Turan, “AK Parti’nin aralıksız, 7,5 sene ile en uzun süreli grup başkanvekilliğini yaptım. Bu büyük bir onur, büyük bir emanet. Şimdi 3’üncü dönem kuralı ile beraber görevimize son veriyoruz. Yeni dönemde yeni arkadaşlarımız gelecek. İsteriz ki; bu dönemi değerlendirerek, eksiklerimizi görerek, daha iyi bir dönem olsun. Daha tecrübeli bir dönem olsun. Zaman zaman istemediğimiz hatıralar oldu; tartışmalar, polemikler hatta fiili müdahalelere varan kavgalar oldu. Bunların sayısı az ama 600 vekilin arasında az da olsa hepimizi üzdü. Şimdi ayrılırken yüzümüze bakamayan vekiller var. Yaptığı işlerden mahcup olan vekiller var” dedi.

‘ÖNEMLİ BİR SEÇİMİN AREFESİNDEYİZ’

28’nci döneme ilişkin de değerlendirmede bulunan Turan, şunları kaydetti. “28’nci dönem vekillerinden isterim ki; seçim bölgesinde tüm seçmenlerin notlarını iyi alsınlar. Sosyal kesimlerin taleplerini iyi değerlendirsinler ve ilk mesaiye başladığında daha büyük bir performans ile çalışmalarına başlasınlar.

‘İktidarın yaptığı her şey yanlış’ demek; bir muhalefet görevi, vekillik tarzı olmaması gerek. Hepimizin ortak uzlaşacağı konular var. Kürsüye çıkıp, içeride 3 vekil olmasına rağmen Sultanahmet Meydanı’nda miting yaparcasına bağırmanın, iktidarın yaptığı her şeyin yanlış olduğunu söylemenin hiç kimseye faydası olmadığı kanaatindeyim. Önemli bir seçimin arefesindeyiz. Bu seçimler küresel operasyona açık olan insanlar ile milli duruşu çok net olan insanların seçimi olacak. Bu seçimler, ‘Erdoğan gitsin de ne olursa olsun’ diyenler ile ‘Tecrübeyle, liderlikle Türkiye ayağa kalsın’ diyenlerin seçimi olacak. Bu seçimler, ‘Kazanımlarımız artarak devam etsin’ diyenler ile her türlü maceraya açık olanların seçimi olacak” dedi. 

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Sayın Kılıçdaroğlu’nu destekliyoruz

Sonraki Haber

LÖSEV Hatay’da iftar programı düzenledi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile görüştü
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile görüştü

27 Ağustos 2026
Bakanlar Kacır ve Çiftçi bir araya geldi
Politika

Bakan Kacır ile Bakan Çiftçi bir araya geldi!

27 Ağustos 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da esnafı ziyaret etti
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar’da esnafı ziyaret etti

27 Ağustos 2026
İyi Parti Genel Başkanı Dervişoğlu sert konuştu: "Türk milleti ihanet yasasını not etti"
Politika

İyi Parti Genel Başkanı Dervişoğlu sert konuştu: “Türk milleti ihanet yasasını not etti”

27 Ağustos 2026
CHP’li Saraç: Asgari ücret 45 bin lira olmalıdır
Politika

CHP’den asgari ücret için dikkat çeken çıkış! “Minimum 45 bin lira olmalı”

27 Ağustos 2026
AK Parti'li Ayan: Türkiye, COP31 sorumluluğunu diyalog, uzlaşı ve eylem temelinde yürütecek
Politika

Türkiye’den COP31 için dünyaya mesaj: “Diyalog değil, artık eylem zamanı”

27 Ağustos 2026
Sonraki Haber
LÖSEV Hatay'da iftar programı düzenledi

LÖSEV Hatay'da iftar programı düzenledi

En Güncel Haberler

Bosna Savaşı'nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü
Dış Haberler

Bosna Savaşı’nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü

27 Ağustos 2026
Samsunsporlu Ohlenschlaeger: "Kendi hikâyemi yazmak istiyorum"
Spor Haberleri

Samsunsporlu Ohlenschlaeger: “Kendi hikâyemi yazmak istiyorum”

27 Ağustos 2026
Zaferin 104'üncü yılında şehitler mevlit ile anıldı
Gündem

Zaferin 104’üncü yılında şehitler mevlit ile anıldı

27 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Mardin’de yol kenarında oluşan hortum kamerada

27 Ağustos 2026
Yaşam

Maltepe’de hafif ticari araçla motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

27 Ağustos 2026
Yaşam

Döktüğü gibi topladı: Çevre katliamına hem ceza hem temizlik görevi

27 Ağustos 2026
Yaşam

Koruyucu Aile Festivali’nde çocuklar aileleriyle eğlendi

27 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

İzmir'de orman yangını; büyük ölçüde kontrol altında

İzmir’de orman yangını; büyük ölçüde kontrol altında

- Haberton
27 Ağustos 2026

İzmir Ödemiş'te çıkan orman yangını, ekiplerin fedakâr çalışmaları sonucunda kontrol altına alındı. İzmir’in Ödemiş ilçesinde saat 15.00 sıralarında çıkan orman...

Özgürlükten rutine sert iniş: Tatil dönüşü sendromu ve işe uyumun psikolojik haritası

Facebook hesabınıza başkası girmiş olabilir! Hesabınıza giriş yapan cihazları böyle kontrol edebilirsiniz

ATM kartınızı yutarsa ne yapmalısınız? Kartı geri almak için yapılan bu hata risk oluşturabilir

Şifreniz çalınmış olabilir! Hesaplarınız ele geçirilmeden önce bu işaretlere dikkat

Güncel Haber

Bosna Savaşı'nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü

Bosna Savaşı’nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü

27 Ağustos 2026
Samsunsporlu Ohlenschlaeger: "Kendi hikâyemi yazmak istiyorum"

Samsunsporlu Ohlenschlaeger: “Kendi hikâyemi yazmak istiyorum”

27 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton