• Hakkımızda
  • Bizim için yazın
  • İletişim
  • Giriş
5 Haziran 2023 Pazartesi
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Bizim İçin Yazın
  • Haberler
  • Özel Haber
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlar
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Haberler
  • Özel Haber
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlar
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Ana Sayfa Haberler Politika Ak Parti Haberleri

310 tane kanunu yasalaştırdık

HabertonYazar: Haberton
7 Nisan 2023
- Ak Parti Haberleri, Politika
Okuma Zamanı: 4 dk okuma
A A
0
310 tane kanunu yasalaştırdık

310 tane kanunu yasalaştırdık

0
PAYLAŞIM
1
GÖRÜNTÜLEME
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Çok büyük mesai harcadık. Bazen sabah kadar, bazen hafta sonu mesailer yaptık. Bu uzun mesailerin bitiminde Cumhur İttifakı’yla uyumlu olarak, yürütmeyle paylaşarak 310 tane kanunu yasalaştırma imkanı bulduk” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Meclis’te ilk defa 6’ncı yasama yılının yaşandığını belirterek, “Halkın dertlerine tercüman olmak için, toplumun taleplerini karşılamak için çok büyük mesai harcadık. Bu uzun mesailerin bitiminde Cumhur İttifakı’yla uyumlu olarak, yürütmeyle paylaşarak 310 tane kanunu yasalaştırma imkanı bulduk. Bir dönemde 300’den fazla kanun teklifinin yasalaşması, bir Meclis başarısıdır” dedi.

TBMM’de 7 Temmuz 2018’de başlayan 27’nci Yasama Dönemi, 14 Mayıs’ta sona erecek. Tarihinde ilk kez bir dönemi 6’ncı yasama yılına girerek geride bırakan Meclis, dün ‘seçim tatili’ kararı alıp, çalışmalarını sonlandırdı. AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, söz konusu dönemi DHA’ya değerlendirdi. Turan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk dönemi olan 27’nci dönemin çok özel olduğunu ve yeni sistemle ilk defa 6’ncı yasama yılının yaşandığını söyledi.

‘MECLİS 5 YIL GÖREV YAPMIŞSA; SEBEBİ BAŞKANLIK SİSTEMİ’

Turan, 27’nci dönemin çok özel bir dönem olduğunu belirterek, “6’ncı yasama yılındayız. Meclis 5 yıl boyunca görev yapmışsa, bunun temel sebebi; başkanlık sistemidir. Bunlar, hükümet değişiminin olmaması, krizlerin olmamasından kaynaklıdır. Eğer tekrar eski yıllarda olduğu gibi bakanlık kavgaları olsaydı; asla bu dönemde 6’ncı yasama yılını bulamazdı. Çok kıymetli bir Meclis dönemi yaşadık. Eski yıllarda yüzde 70-80 katılımın olduğu bir Meclis’e ‘Büyük bir başarı’ derdik. Fakat bu dönem; 14 siyasi partinin temsil edildiği, yüzde 99’dan fazla halk kesiminin karşılık bulduğu çok özel bir kazanım oldu. O yüzden demokrasi tarihimizde 27’nci dönem, çok farklı yazılacak” dedi.

310 tane kanunu yasalaştırdık
310 tane kanunu yasalaştırdık

‘310 KANUNU YASALAŞTIRDIK’

Turan, 27’nci dönemde önemli yasal düzenlemelere imza attıklarını aktararak, “Halkın dertlerine tercüman olmak için, toplumun taleplerini karşılamak için çok büyük mesai harcadık. Bazen sabah kadar, bazen hafta sonu mesailer yaptık. Bu uzun mesailerin bitiminde Cumhur İttifakı’yla uyumlu olarak, yürütmeyle paylaşarak 310 tane kanunu yasalaştırma imkanı bulduk. Bir dönemde 300’den fazla kanun teklifinin yasalaşması, bir Meclis başarısıdır. 3 bin 600 ek göstergeden EYT’ye kadar, sözleşmelilerin kadroya geçmesinden en büyük vergi barışına kadar, yargı reformlarından seçim barajının düşürülmesine kadar, öğretmenlik kanunundan sağlık reformuna kadar, 300’den fazla kanunun görüşüldüğü çok özel bir süreçten bahsediyorum.

Ümit ederim; yeni dönemde en az bu kadar başarılı olur. Sadece kanun teklifleri değil; çok fazla sayıda araştırma önergesiyle beraber komisyon kurduk. Deprem araştırma komisyonundan bankacılık işlemlerine kadar, müsilajdan balıkçıların sorunlarının araştırılmasına kadar, yaşlıların dertlerinden kadınlarımızın sorunlarına kadar, gençlerimiz ve çocuklarımızdan madencilerin haklarına kadar birçok başlıkta araştırma komisyonu kurduk. Ayrıca onlarca sayıda uluslararası sözleşmenin ve tezkerenin görüşülmesi ve yasalaşmasını sağladık” diye konuştu.

‘YÜZÜMÜZE BAKAMAYAN VEKİLLER VAR’

12,5 yıldır milletvekilliği yaptığını belirten Turan, “AK Parti’nin aralıksız, 7,5 sene ile en uzun süreli grup başkanvekilliğini yaptım. Bu büyük bir onur, büyük bir emanet. Şimdi 3’üncü dönem kuralı ile beraber görevimize son veriyoruz. Yeni dönemde yeni arkadaşlarımız gelecek. İsteriz ki; bu dönemi değerlendirerek, eksiklerimizi görerek, daha iyi bir dönem olsun. Daha tecrübeli bir dönem olsun. Zaman zaman istemediğimiz hatıralar oldu; tartışmalar, polemikler hatta fiili müdahalelere varan kavgalar oldu. Bunların sayısı az ama 600 vekilin arasında az da olsa hepimizi üzdü. Şimdi ayrılırken yüzümüze bakamayan vekiller var. Yaptığı işlerden mahcup olan vekiller var” dedi.

‘ÖNEMLİ BİR SEÇİMİN AREFESİNDEYİZ’

28’nci döneme ilişkin de değerlendirmede bulunan Turan, şunları kaydetti. “28’nci dönem vekillerinden isterim ki; seçim bölgesinde tüm seçmenlerin notlarını iyi alsınlar. Sosyal kesimlerin taleplerini iyi değerlendirsinler ve ilk mesaiye başladığında daha büyük bir performans ile çalışmalarına başlasınlar.

‘İktidarın yaptığı her şey yanlış’ demek; bir muhalefet görevi, vekillik tarzı olmaması gerek. Hepimizin ortak uzlaşacağı konular var. Kürsüye çıkıp, içeride 3 vekil olmasına rağmen Sultanahmet Meydanı’nda miting yaparcasına bağırmanın, iktidarın yaptığı her şeyin yanlış olduğunu söylemenin hiç kimseye faydası olmadığı kanaatindeyim. Önemli bir seçimin arefesindeyiz. Bu seçimler küresel operasyona açık olan insanlar ile milli duruşu çok net olan insanların seçimi olacak. Bu seçimler, ‘Erdoğan gitsin de ne olursa olsun’ diyenler ile ‘Tecrübeyle, liderlikle Türkiye ayağa kalsın’ diyenlerin seçimi olacak. Bu seçimler, ‘Kazanımlarımız artarak devam etsin’ diyenler ile her türlü maceraya açık olanların seçimi olacak” dedi. 

Etiketler: bülent turankanun teklifi

Haber sitemize abone olmanın sunduğu birçok avantajı keşfetmek için sizi davet ediyoruz. Abone olarak, güncel ve kaliteli haberleri anında takip edebilir, önemli gelişmeleri kaçırmadan haberdar olabilirsiniz. Size özel olarak sunulan abonelik ile, öncelikli erişim sağlayarak yeni haberlerimizden ilk siz haberdar olabilirsiniz. Ayrıca, farklı kategorilerdeki haberleri kişiselleştirilmiş bir şekilde alabilir, ilgi alanlarınıza göre filtreleme yapabilirsiniz. Abonelerimize özel etkinlikler, indirimler ve kampanyalarla da sürprizler sunarak, okuyucularımıza değerli bir deneyim yaşatmayı hedefliyoruz. Hemen abone olarak haber sitemizin ayrıcalıklı dünyasına katılın ve güncel haberlere kolayca erişim sağlayın.

Abonelikten Çık
Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Yılmaz tunç görevi bekir bozdağ'dan devraldı
Ak Parti Haberleri

Yılmaz Tunç görevi Bekir Bozdağ’dan devraldı

4 Haziran 2023
7
Erdoğan nato genel sekreteri'ni kabul etti
Politika

Erdoğan NATO Genel Sekreteri’ni kabul etti

4 Haziran 2023
2
Yusuf tekin mahmut özer'den görevi devraldı
Ak Parti Haberleri

Yusuf Tekin Mahmut Özer’den görevi devraldı

4 Haziran 2023
7

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şartlar ve Koşullar ile Gizlilik Politikası'nı kabul ediyorum.

ABONE OL – HİÇBİR HABERİ KAÇIRMA

Haber sitemize abone olmanın sunduğu birçok avantajı keşfetmek için sizi davet ediyoruz. Abone olarak, güncel ve kaliteli haberleri anında takip edebilir, önemli gelişmeleri kaçırmadan haberdar olabilirsiniz.

Abone Ol
  • Trend
  • Yorumlar
  • Güncel
Konuşma şiiri üzerinden, ülkü tamer

Konuşma şiiri üzerinden, Ülkü Tamer

2 Ocak 2022 - Güncelleme: 19 Şubat 2022
57'inci türkiye hükümeti - koalisyon hükümeti

57’inci Türkiye Hükümeti – Koalisyon Hükümeti

7 Haziran 2022
Çoğunluğun tiranlığı: demokrasinin karşılaştığı ikilemler

Çoğunluğun Tiranlığı: Demokrasinin karşılaştığı ikilemler

16 Mayıs 2023
Dünyadan manşetler

Dünyadan manşetler

10 Nisan 2023
A milli kadın voleybol takımı abd'ye yenildi

A Milli Kadın Voleybol Takımı ABD’ye yenildi

5 Haziran 2023
İzmir'de 3 kişinin tartışması silahlı kavgaya döndü

İzmir’de 3 kişinin tartışması silahlı kavgaya döndü

5 Haziran 2023
Hak ettiğimiz bir şampiyonluk aldık

Hak ettiğimiz bir şampiyonluk aldık

5 Haziran 2023
A milli erkek voleybol takımı romanya'ya yenildi

A Milli Erkek Voleybol Takımı Romanya’ya yenildi

5 Haziran 2023

Güncel Haberler

A milli kadın voleybol takımı abd'ye yenildi

A Milli Kadın Voleybol Takımı ABD’ye yenildi

5 Haziran 2023
1
İzmir'de 3 kişinin tartışması silahlı kavgaya döndü

İzmir’de 3 kişinin tartışması silahlı kavgaya döndü

5 Haziran 2023
8
Hak ettiğimiz bir şampiyonluk aldık

Hak ettiğimiz bir şampiyonluk aldık

5 Haziran 2023
7
A milli erkek voleybol takımı romanya'ya yenildi

A Milli Erkek Voleybol Takımı Romanya’ya yenildi

5 Haziran 2023
8
Haberton

Türkiye'de tarafsız bir medya, gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

Bizi Takip Edin

Güncel Haberler

A milli kadın voleybol takımı abd'ye yenildi

A Milli Kadın Voleybol Takımı ABD’ye yenildi

5 Haziran 2023
İzmir'de 3 kişinin tartışması silahlı kavgaya döndü

İzmir’de 3 kişinin tartışması silahlı kavgaya döndü

5 Haziran 2023
  • Hakkımızda
  • Bizim için yazın
  • İletişim

© 2023 Haberton - Sizin için Tonla Haber!

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Haberler
  • Özel Haber
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlar
Bizim İçin Yazın
  • Giriş

© 2023 Haberton - Sizin için Tonla Haber!

Tekrar hoşgeldiniz!

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Parolanızı sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş Yap
Bu web sitesi çerezleri kullanır. Bu web sitesini kullanmaya devam ederek çerezlerin kullanılmasına izin vermiş olursunuz. Gizlilik ve Çerez Politikamızı ziyaret edin.