5 Haziran 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - 31 operasyonda 80 terörist etkisiz hale getirildi

31 operasyonda 80 terörist etkisiz hale getirildi

Haberton - Haberton
22 Kasım 2020 - Güncellenme Tarihi 18 Ocak 2021
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
31 operasyonda 80 terörist etkisiz hale getirildi

31 operasyonda 80 terörist etkisiz hale getirildi

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanlığı, son 1 ayda 8’i büyük, 23’ü orta çaplı olmak üzere toplam 31 operasyonda 80 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

MSB Basın Halkla İlişkiler Müşavirliği’nde görevli Deniz Yarbay Nadide Şebnem Aktop, yaptığı videolu açıklamada, bakanlığın tüm birlik ve kurumlarının, Türkiye’nin egemenlik ve bağımsızlığımızı korumak, 83 milyon vatandaşı güvenliğini sağlamak, karada, denizde ve havada Türkiye’nin hak, alaka ve menfaatlerini korumak, aynı zamanda bölge ve dünya barışına katkıda bulunmak için her türlü gayreti gösterdiğini bildirdi. Aktop, “Bu kapsamda; icra edilen operasyonlar neticesinde son bir ayda 8’i büyük, 23’ü orta çaplı olmak üzere toplam 31 operasyon icra edilmiş, 80 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Irak’ın kuzeyinde PKK‘ya karşı mücadelemiz Hakurk ve Haftanin bölgelerinde Pençe Harekâtları ile başarıyla icra edilmektedir. Önce Pençe-Kartal, ardından Pençe-Kaplan Harekâtı ile bölgede yıllarca teröristler tarafından kullanılan geniş bir alanda kontrol sağlanmış ve terör örgütüne büyük bir darbe vurulmuştur. Pençe operasyonları sonucunda; bugüne kadar toplam 348 terörist etkisiz hale getirilmiştir. İcra edilen operasyonlar neticesinde güvenlik güçlerine teslim olan ve örgütten kaçan teröristlerin sayısında artış olduğu görülmektedir” dedi.

‘9 BİN 122 ŞAHIS YAKALANDI’

Aktop, terörle mücadelenin en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edeceğini belirterek, “Diğer yandan, Irak Merkezi Yönetimi ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi arasında 09 Ekim’de imzalanan ve PKK’nın Sincar’daki varlığını sonlandırmayı amaçlayan anlaşma bölgedeki huzur ve istikrarın tesisi açısından önem arz etmektedir.

Hudut güvenliğinin sağlanması, teröristle mücadelede etkinliğin artırılması maksadıyla; sınırlarımızda teknolojik vasıtalarla desteklenmiş fiziki güvenlik sistemleri tesis edilmekte, hudut birliklerimizin imkân ve kabiliyetleri sürekli olarak geliştirilerek sınır güvenliğinde etkin tedbirler alınmaktadır. Bu kapsamda, yasadışı hudut geçiş teşebbüsünde bulunan toplam 9 bin 122 şahıs yakalanmış, 46 bin 82 şahıs hududu geçmeden engellenmiştir. Bu şahıslar arasında 41 terör örgütü üyesi yakalanmıştır” diye konuştu.

‘MEHMETÇİK 1 YIL GÖREV YAPACAK’

Azerbaycan ile Ermenistan arasında imzalanan ateşkes anlaşmasının uygulanmasını gözetmek ve denetlemek amacıyla, Azerbaycan topraklarında Rusya Federasyonu ile bir Ortak Merkez oluşturulması için hazırlanan Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi’nin TBMM’de kabul edildiğini hatırlatan Aktop, “Bu çerçevede Mehmetçik, Rusya Federasyonu ile kurulacak ortak merkezde ve bu merkezin icra edeceği tüm faaliyetlerde 1 yıl süre ile görev yapacaktır.

Söz konusu merkezin kuruluş ve görev esaslarına ilişkin teknik detaylara yönelik görüşmeler devam etmektedir. Bölgeye sevk edilecek birliklerimizin hazırlıkları tamamlanmıştır. Kederde ve kıvançta bir ve beraber olduğumuz can kardeşlerimiz Azerbaycan Türk’ünün haklı davasında tüm imkânlarımızla yanlarındayız” ifadesini kullandı.

‘GERİLİMİ TIRMANDIRAN YUNANİSTAN’DIR’

Aktop, Yunanistan’ın Ege ve Doğu Akdeniz’de her alanda uluslararası hukuku tanımayan ve ihlal eden tutumunu ısrarla sürdürdüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Ege Denizi’nde Yunanistan tarafından düzensiz göçmenlerin botlarına zarar verilerek hayatları tehlikeye atılmakta ve Türkiye sahillerine geri itilmektedir. Belgeleriyle de kamuoyuna yansıyan söz konusu insanlık dışı uygulama uluslararası hukukun açık bir ihlalidir. AB Ombudsman Kurumunun; bu zalimce ve yasadışı geri itme uygulamasına karşı AB Sınır ve Sahil Güvenlik Ajansı (FRONTEX) nezdinde soruşturma başlatması, Yunanistan’ın hukuk tanımaz ve insanlık dışı uygulamalarının artık saklanamaz boyutlara ulaştığının en açık göstergesidir.

Türkiye uluslararası hukuktan doğan meşru haklarına dayanarak kendi kıta sahanlığında sismik araştırma faaliyetlerine devam etmektedir. Bölgede gerilimi tırmandıran; hukuki dayanaktan yoksun iddiaları, kesintisiz sürdürdüğü provakatif taciz ve ihlalleri, diyalog yerine sürekli üçüncü taraflara gitme yolunu seçen uzlaşmaz tutum ve eylemleriyle Yunanistan’dır.”

‘ORUÇREİS’İN FAALİYETLERİ 29 KASIM’A KADAR UZATILDI’

Aktop, Türkiye’nin uluslararası hukukun yüklediği sorumluluklar dahilinde kendi Navtex Hizmet Sahasında seyir yapan denizcilerin emniyetini sağlamak maksadıyla gerekli seyir ikazlarını yayınladığını bildirdi. Türkiye’nin bu hizmeti kendi Navtex Hizmet Sahasında kesintisiz ve eksiksiz olarak yerine getirmeye devam edeceğini kaydeden Aktop, “Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerimizle ilgili olarak, TSK tarafından Oruç Reis ve Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemilerimize Akdeniz’de, Fatih sondaj gemimize Karadeniz’de, refakat ve koruma görevi icra edilmektedir. Oruçreis Araştırma Gemimizin faaliyetleri 29 Kasım tarihine kadar uzatılmıştır.

Doğu Akdeniz’de en uzun kıyı şeridine sahip ülke olarak Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bölgedeki doğal kaynakların hakkaniyet çerçevesinde adil paylaşımından yanadır. Türk Silahlı Kuvvetleri Ege’de, Doğu Akdeniz’de ülkemizin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hak, alaka ve menfaatlerini korumaya, Kıbrıs Adası’nda uluslararası garanti ve ittifak antlaşmaları doğrultusunda barış ve güvenliğin teminatı olmaya devam etmektedir” dedi.

‘PERSONELİMİZ BÜYÜK FEDAKÂRLIK GÖSTERMEKTE’

Koronavirüs ile mücadele kapsamında Milli Savunma Bakanlığı bağlısı tüm birlik, karargah ve kurumlarında ilk günden itibaren alınan tedbirlerin kararlı bir şekilde uygulanmasına devam edildiğini belirten Aktop, şunları kaydetti: “Yerinde Kal’ prensibi hassasiyetle uygulanmakta, harekâtlarımızı etkileyecek faaliyetler hariç garnizonlar arası ya da garnizon içinde yer değişikliğini gerektirecek ziyaret, denetleme, konferans gibi toplu faaliyetlerin tümü iptal edilmiştir.

Harekâta yönelik faaliyetler haricinde esnek mesai uygulaması devam etmekte ve idari izinli personelin ikametgâhından ayrılmaması hususu yakından takip edilmektedir. Yurt dışına çıkacak, birliğine yeni katılacak, izinden veya görevden dönen personele mutlaka sağlık muayenesinden geçirilerek PCR testi yaptırılmaktadır.

Nizamiyelerde ateş ölçümü ve HES kodu sorgulaması uygulamasına devam edilmektedir. Yemekhanelerde yemek saati esnetilerek yoğunluk azaltılmış, mesafe kuralına uygun olmayan mekânlarda yemek hizmeti paket, kumanya, hazır gıda ve benzeri şekilde verilmeye başlanmıştır. Ayrıca, askerlik görevlerini yapmak üzere 23-25 Kasım 2020 tarihlerinde sevke tabi olan yükümlülerin sevkleri, 22-24 Aralık 2020 tarihine ertelenmiştir. Terhislerin ertelenmesi gibi bir durum şu an için söz konusu değildir. 9-21 Kasım tarihleri arasında sevke tabi olan bedelli yükümlülerin sevkleri ertelenmemiştir.

Sevkleri ertelenmeyen bedelli yükümlüler için salgına yönelik her türlü tedbir Sağlık Bakanlığı ile koordineli olarak alınmaktadır. Tüm bu tedbirlerin uygulanmasına devam edilirken, harekât, tatbikat ve eğitim faaliyetlerinin salgından etkilenmeden kesintisiz olarak sürdürülmesinde personelimiz ve aileleri de büyük fedakârlık göstermektedir. Görevleri nedeniyle ailelerinden uzun süre uzakta kalan personelimiz ve ailelerinin sorun veya şikayetlerini dinlemek, çözümler üretmek ve danışmanlık desteği vermek üzere danışma destek birimleri tesis edilmiştir.”

Etiketler: OperasyonTerörTerörist
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

1100 yıllık asırlık kilise görenleri etkiliyor

Sonraki Haber

Koronavirüsün anneden bebeğe geçme ihtimali var

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Gürlek, Nevşehir'de
Politika

Akın Gürlek, Nevşehir’de

5 Haziran 2026
Politika

HAYAT 112 Acil uygulamasını indiren vatandaş sayısı 552 bin 150’ye ulaştı

5 Haziran 2026
Politika

Dezenflasyon sürecini sürdürmeyi hedefliyoruz

5 Haziran 2026
Cevdet Yılmaz: Yapay Zeka Vizyonu ve Eylem Planı, Cumhurbaşkanımız tarafından paylaşılacak
Politika

Yapay Zeka Vizyonu ve Eylem Planı, Cumhurbaşkanımız tarafından paylaşılacak

5 Haziran 2026
Haziran ayı yaşlı ve engelli aylıkları yatırılıyor
Politika

Haziran ayı yaşlı ve engelli aylıkları yatırılıyor

5 Haziran 2026
Ali Babacan'dan iktidara sert eleştiri; Türkiye’nin sorunu kötü yönetim, düz yolda otobüs deviren ülke gibiyiz
Politika

Ali Babacan’dan iktidara sert eleştiri; Türkiye’nin sorunu kötü yönetim, düz yolda otobüs deviren ülke gibiyiz

5 Haziran 2026
Sonraki Haber
Koronavirüsün anneden bebeğe geçme ihtimali var

Koronavirüsün anneden bebeğe geçme ihtimali var

En Güncel Haberler

Sulama havuzunda bulunan 4 yaşındaki Alim Eray, öldü
Yerel Haberler

Sulama havuzunda bulunan 4 yaşındaki Alim Eray, öldü

5 Haziran 2026
Muğlaspor'da Sarıgül'ü Erzincanspor kaptı
Spor Haberleri

Muğlaspor’da Sarıgül’ü Erzincanspor kaptı

5 Haziran 2026
Dünya Motosurf Şampiyonası ikinci kez Çeşme'de yapılacak
Spor Haberleri

Dünya Motosurf Şampiyonası ikinci kez Çeşme’de yapılacak

5 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

İletişim Başkanı Duran’dan ‘Dünya Çevre Günü’ mesajı

5 Haziran 2026
Yaşam

Alkışlarla uğurlanan 44 yıllık öğretmen, gözyaşlarına hakim olamadı

5 Haziran 2026
Yaşam

İki grup arasında sopa, tekme ve yumruklu kavga kamerada; 2 yaralı

5 Haziran 2026
Yaşam

3 katlı inşaatta harç dökerken başına demir isabet eden işçi, ağır yaralandı

5 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

HAYAT 112 Acil uygulamasını indiren vatandaş sayısı 552 bin 150’ye ulaştı

- Haberton
5 Haziran 2026

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, "HAYAT 112 Acil uygulamasını cep telefonu ve diğer mobil cihazlara indiren vatandaşımızın sayısı 522 bin 150'ye...

Kalp krizinin sessiz belirtileri neler? Uzmanlardan hayat kurtaran uyarılar

Günde kaç litre su içilmeli? Yaşa göre ideal su tüketimi ve uzmanların önerileri

Dolar yıl sonunda kaç TL olur? Piyasalarda son beklentiler ve kritik senaryolar

E-Devlet’te yeni dönem başladı: Vatandaşları ilgilendiren değişiklikler neler?

Güncel Haber

Sulama havuzunda bulunan 4 yaşındaki Alim Eray, öldü

Sulama havuzunda bulunan 4 yaşındaki Alim Eray, öldü

5 Haziran 2026
İletişim Başkanı Duran'dan 'Dünya Çevre Günü' mesajı

İletişim Başkanı Duran’dan ‘Dünya Çevre Günü’ mesajı

5 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton