7 Ekim 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - 300 milyar dolar değil 300 dolar bulamaz

300 milyar dolar değil 300 dolar bulamaz

Haberton - Haberton
4 Mayıs 2023
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
300 milyar dolar değil 300 dolar bulamaz
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İstanbul Finans Merkezi’nde düzenlenen zirvede, “Şimdi, ‘300 milyar dolar buldum’ dedi. Bulacağıma dönüştü. ‘Getirdim’ dedi. Getireceğime dönüştü. Bu söylemle, Bırak 300 milyar dolar 300 dolar bulamazsın” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Turkuvaz Medya’nın düzenlediği İstanbul Finans Merkezi Zirvesi’ne katıldı. Bakan Nebati, Ziraat Bankası Oditoryumu’nda gerçekleştirilen organizasyonda konuşma gerçekleştirdi. 

IMF İLE İLİŞKİNİ GELİŞTİRECEK MİSİN?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Üreticimiz, tüketicimiz, sanayicimiz, iş dünyamız çok açık bir şekilde faiz artırımına karşı ama onların hayatları Ortodoks politikaları üzerine, faiz artırımı üzerine kurulu. Kendilerine dışarıdan empoze ettirilen reçetelerle hareket etme gibi bir dürtüleri var. O zaman net ol, öyle iki tane resim karşılaştırmasıyla ekonomi yönetilmez. Net olacaksın. Bak biz diyoruz ki Türkiye Ekonomi Modeli, bizim modelimiz. Sahip çıkıyoruz ve bunu devam ettireceğiz. Üretim, yatırım, istihdam, ihracat hedefimizle de cari açığı da azaltacağız.

Elbette ki, şu anda dış ticaret açığı ve cari açıkla karşı karşıya kaldığımızı biz de biliyoruz ama bunlarla da mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz diyoruz. Sen ne diyorsun? Faiz artıracak mısın, artırmayacak mısın, yöntemin ne olacak. Şimdi, ‘300 milyar dolar buldum’ dedi. Bulacağıma dönüştü. ‘Getirdim’ dedi. Getireceğime dönüştü. Bunu, önümüzdeki beş yılda sağlayacağız demeye geldi. Ben size söyleyeyim. Sen bu söylemle, Bırak 300 milyar dolar 300 dolar bulamazsın ya. Böyle ne uluslararası finans, ne yerel finans, finansla ilgilenenler ne de sokaktaki vatandaş günlük söylemlerinizle size destek vermeyeceğini hala anlamadınız.

Kapalı kapılar ardında ve size ulaştırılan reçetelerle siz bir şeyleri söylemeye gayret ediyorsanız, sizi dinleyecek, düşünecek, anlayacak kimse olmaz bu ülkede. Tekraren soruyorum. Beni karşılaştırdığın fotoğrafı, karşısındaki ekonomiye teslim etmeyi düşündüğün kişinin faizi arttırıp arttırmayacağını soruyorum ya. Hakkımız yok mu? Çık bunu söyle. İki, IMF ile pazarlık yaptın mı, Yapıyor musun ve IMF ile ilişkini geliştirecek misin?

300 milyar dolar değil 300 dolar bulamaz
300 milyar dolar değil 300 dolar bulamaz

Şimdi, Türkiye’nin en temel problemlerinden biri eğer sen sıcak para bulmak diyorsan bunu nasıl bulacağını en temel problemlerinden bir tanesi faiz ve enflasyon ve bununla en önemli enstrümanın da para politikalarını sıkılaştırmak faiz arttırmak olduğunu düşünüyorsan bunu çıkıp ifade etmek zorundasın. Öyle kem kümle olmaz. Sağa sola dönerek olmaz. 15 dakika boyunca televizyon programında dönüştürerek olmaz. Çıkıp ifade edeceksin” dedi.

16 BİN DOLARLIK KİŞİ BAŞI GELİR DÜZEYİNE ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ

Bakan Nebati, “Önümüzdeki 5 yıllık dönemde; şimdi bir de 5 yılı alıyoruz inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızla, Allah’ın izniyle. Saha, bangır bangır Recep Tayyip Erdoğan diyor. Cumhur İttifakı diyor. Onun için biraz daha gayret göstererek böyle onları rahatsız edecek oranlarla inşallah bu işi sağlayacağız. Öyle gözüküyor, saha çok çok iyi. Önümüzdeki 5 yıllık dönemde yıllık ortalama biz OVP’de 5 öngörmüştük, 5 buçuk diyoruz.

Çünkü, deprem her ne kadar bize özellikle ilk çeyrekte ciddi bir şekilde zarar vermiş olsa da önümüzdeki süreçte özellikle de gayrimenkul piyasasındaki bir tarafta kentsel dönüşüm, bir tarafta deprem bölgesindeki hızlı yapılaşma bize bir katma değer sağlayacak ve büyümemizi ikinci yarıdan itibaren olumlu etkileyecek. Dolayısıyla sanayi ve üretimde de inşallah, işlerimiz iyi.

Yüzde 5.5 büyüme kaydederek 1.5 trilyon dolar milli gelir büyüklüğüne ve 16 bin dolarlık kişi başı gelir düzeyine ulaşmayı hedefliyoruz. Toplam istihdamımızı ise her geçen gün arttırarak 38 milyon kişiye ulaştıracağız inşallah. İhracatımızı en az 400 milyar dolara, turizm gelirimizi 100 milyar dolara, ki çok iyi bir şekilde gidiyor, bu senede ilk çeyrekte rekor kırdık. Sağlayacağız, hedefimize ulaşmış olacağız.” ifadelerini kullandı.

Konuşması sonrasında, Bakan Nebati’ye sahnede plaket takdim edildi. 

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Yunanistan’ın geri ittiği tekne battı; 1 kişi öldü 1’i bebek 2 kişi aranıyor

Sonraki Haber

Deneyap Teknoloji Atölyeleri Nijer’e de kurulacak

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Işıkhan: İşsizliği daha aşağı çekmek için yeni politika araçlarını devreye alıyoruz
Politika

Çalışma hayatında yeni dönem: Bakan Işıkhan’dan “yeni nesil çalışma modelleri” açıklaması

6 Ekim 2026
AK Parti'li Zengin: Görüntüyü çeken ve paylaşanlar yaptırımla karşılaşacaktır
Politika

Özlem Zengin’den Mersin operasyonu görüntüleri için açıklama

6 Ekim 2026
Bakan Çiftçi, Avusturyalı mevkidaşı Karner ile bir araya geldi
Politika

Bakan Çiftçi, Avusturyalı mevkidaşı Karner ile bir araya geldi

6 Ekim 2026
Bakan Uraloğlu, 'ulaştırma koridorları' konulu konferans verdi
Politika

Bakan Uraloğlu, ‘ulaştırma koridorları’ konulu konferans verdi

6 Ekim 2026
Bakan Fidan, BM Genel Sekreteri Libya Özel Temsilcisi'ni kabul etti
Politika

Bakan Fidan, BM Genel Sekreteri Libya Özel Temsilcisi’ni kabul etti

6 Ekim 2026
COP31 Başkanı Kurum: Tuvalu’nun sesini Antalya’ya taşıyacağız
Politika

COP31 Başkanı Murat Kurum: “Tuvalu’nun sesini Antalya’ya taşıyacağız”

6 Ekim 2026
Sonraki Haber
Deneyap Teknoloji Atölyeleri Nijer'e de kurulacak

Deneyap Teknoloji Atölyeleri Nijer'e de kurulacak

En Güncel Haberler

Ankara'da uygulama noktasında polise ateş açıldı: 1 şehit
Yerel Haberler

Ankara’da uygulama noktasında polise ateş açıldı: 1 şehit

7 Ekim 2026
İzmir'in 5 ilçesinde kaçakçılık operasyonu: 1 gözaltı
Yerel Haberler

İzmir’in 5 ilçesinde kaçakçılık operasyonu: 1 gözaltı

7 Ekim 2026
Birlikte alkol aldığı arkadaşını bıçakladı
Yerel Haberler

Birlikte alkol aldığı arkadaşını bıçakladı

7 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Çorum’da otomobil ile cip çarpıştı: 4 ölü, 1 ağır yaralı

7 Ekim 2026
Yaşam

Bakanlıktan kimyasal risk taşıyan masa tenisi takımı için yasak kararı

6 Ekim 2026
Yaşam

Hatay’da ak pelikanların geçişi seyirlik manzara oluşturdu

6 Ekim 2026
Yaşam

Seyir halindeki cenaze nakil aracından yola tabut düştü

6 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Kütahya'da ahırda yangın: 1 ölü

Kütahya’da ahırda yangın: 1 ölü

- Haberton
7 Ekim 2026

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, ahırda çıkan yangında Hamza Dayan (76) ile 5 küçükbaş hayvan öldü. Yangın, saat 16.00 sıralarında ilçeye bağlı...

Gençlerde kanser vakaları artıyor mu? Dünya Kanser Araştırma Fonu yeni verileri açıkladı

Anayasa ve şehircilik kesişiminde kamusal alan: Haklar, sınırlar ve yetkiler

Filizlenmiş patates yenir mi? Ne zaman atılmalı?

Şarj aletini prizde bırakanlar dikkat: Telefon bağlı olmasa bile elektrik harcıyor mu?

Güncel Haber

Çorum'da otomobil ile cip çarpıştı: 4 ölü, 1 ağır yaralı

Çorum’da otomobil ile cip çarpıştı: 4 ölü, 1 ağır yaralı

7 Ekim 2026
Ankara'da uygulama noktasında polise ateş açıldı: 1 şehit

Ankara’da uygulama noktasında polise ateş açıldı: 1 şehit

7 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton